slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Μαυρής : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚEΣ οι δημοσκοπήσεις


Από Factorx

Ο Γιάννης Μαυρής της PUBLIC ISSUE, δηλώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ :

“Βλέπω δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ δημοσκοπήσεις.Είναι πολύ επηρεασμένες προς μια κατεύθυνση εξυπηρέτησης κάποιων απόψεων.Νομίζω πως ειναι μεγάλος κίνδυνος για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να ΞΑΝΑμπούνε σ αυτή τη διαδικασία της ανοιχτής προπαγάνδας ……. Η αποδοχή των μέτρων δεν ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 20 με 25 τοις εκατό του εκλογικού σώματος ….. ενώ το 59 τοις εκατό του κόσμου λέει πως τα μέτρα δεν ειναι μονοδρομος παρά της πλήρους ομοφωνίας των ΜΜΕ περί μονοδρόμου”

Συνεχίζει παρακάτω λέγοντας πως οι 7 στους 10 είναι υπέρ των απεργιών, αλλά από αυτούς οι 6 στους 10 λένε πως δε θα πάρουν μέρος σε αυτές. Επίσης κάνει και έναν προσδιορισμό αυτών που θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις, και λέει πως το 80 % των δημοσίων και το 80 % των ιδιωτικών υπαλλήλων θα έπαιρναν μέρος ενώ αυτοί που δεν θα λάβουν μέρος είναι επί τω πλείστον οι νοικοκυρές και οι συνταξιούχοι !!!!

Μήνυμα Νομάρχη Κυκλάδων για τις Πανελλαδικές

nomarxisΌπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η σκέψη μου, αλλά είμαι βέβαιος, και η σκέψη όλων των γονιών είναι στραμμένη σ΄ εσάς, στους μαθητές που δίνετε τη δική σας μάχη, το δικό σας αγώνα για τον οποίο προετοιμαζόσαστε μια ολόκληρη σχολική χρονιά . Συμπαραστέκομαι στην κούραση και στην αγωνία, ξέρω ότι πολλοί έχετε ταυτίσει αυτήν την προσπάθεια με την ίδια τη ζωή και το μέλλον σας.

Όμως δεν είναι έτσι!

Η ζωή είναι μια διαρκής μάχη, ένας διαρκής αγώνας που απαιτεί κουράγιο και συνεχή προσπάθεια.

Είμαι βέβαιος πως τα παιδιά μας, τα παιδιά των Κυκλάδων, και τη φετινή χρονιά, εξοπλισμένα με την απαραίτητη γνώση που πήραν από τους καθηγητές τους, θα πετύχουν και θα κατατάξουν τους εαυτούς τους και το Νομό ανάμεσα στους πρώτους της χώρας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, κουράγιο, ψυχραιμία, διαύγεια πνεύματος, καθαρή σκέψη και ηρεμία. Ξεκινήστε κάθε πρωί κάνοντας το σταυρό σας και όλα θα πάνε καλά!

Οι κόποι και οι προσπάθειές σας θα δικαιωθούν!

Όσοι έχουν περάσει αυτή τη δοκιμασία, είτε σαν μαθητές, είτε σαν γονείς, σας νιώθουμε και σας συμπαραστεκόμαστε.

Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι

Καλή επιτυχία

Με αγάπη

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ

www.kykladespress.gr

Καταγγελία των Επαγγελματιών Χαλκείου προς τον Έπαρχο Νάξου και ΚΤΕΛ Νάξου

ΠΡΟΣ ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ
ΕΠΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ

11/5/2010

Την Δευτέρα 10 Μαΐου το τακτικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ των 4:30 μ.μ στο Χαλκί δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να ταλαιπωρηθούν.
Το περιστατικό έχει ως εξής. Οι άνθρωποι περίμεναν στην στάση και είχαν αρχίσει να αγανακτούν όταν είδαν στις 4:55 μ.μ το λεωφορείο να έρχεται μισογεμάτο.
Προς στιγμήν ανακουφίστηκαν όμως το λεωφορείο δεν σταμάτησε αλλά ο οδηγός τους έκανε νεύμα ότι ακολουθεί άλλο. Συνέχισαν να περιμένουν για μία ακόμη ώρα και τελικά απογοητευμένοι κάλεσαν ταξί για να τους πάει στη Χώρα.
Κάποιοι απ αυτούς πήγαν να διαμαρτυρηθούν αργότερα στο γραφείο του ΚΤΕΛ Νάξου
και αντί για συγνώμη εισέπραξαν αγενέστατη συμπεριφορά.
Μεγάλη ταλαιπωρία για τον κόσμο αλλά και δυσφήμιση για το νησί μας αφού πολλοί ήταν ξένοι επισκέπτες και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης .
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε συζήτηση που είχαμε το χειμώνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ σαν επαγγελματίες του Δήμου Δρυμαλίας παρουσία του Έπαρχου Νάξου μας διαβεβαίωνε ότι θα αυξηθούν τα δρομολόγια και ότι θα αγοραστούν μικρότερα λεωφορεία για να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων των χωριών της ορεινής Νάξου. Αντί αυτού με επιπολαιότητα ακυρώνουν προγραμματισμένα δρομολόγια χωρίς να ενημερώνουν τον κόσμο!
Καταγγέλλουμε το γεγονός σαν επαγγελματίες και κάτοικοι Χαλκείου και περιμένουμε να πάρετε θέση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΧΑΛΚΕΙΟΥ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την πορεία της αγοράς και των τιμών:

«Τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές, στελέχη της σημερινής κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι έχουν κάποιο «μαγικό» τρόπο να μειωθούν οι τιμές των βασικών αγαθών κατά 10%. Σήμερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινείται στο 4,8%, ωθούμενος προς τα πάνω και από τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο ήταν 1,1%. Ειδικά στη βενζίνη, όπου πέρσι η Ελλάδα ήταν η 8η φθηνότερη χώρα στην Ε.Ε., σήμερα είναι η δεύτερη ακριβότερη.

Δεν θέλουμε να μείνουμε στην κριτική. Σημασία έχουν οι εποικοδομητικές προτάσεις.

Προτείνουμε, λοιπόν, στην κυβέρνηση:

1) Να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με τους φορείς της Αγοράς, ώστε να υπάρξει στην πράξη συγκράτηση των τιμών. Η αντίστοιχη δική μας πρωτοβουλία, πέρσι το Μάρτιο, είχε ορατά αποτελέσματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 160 προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπου από μήνα σε μήνα υπήρχε μικρή μείωση των τιμών.

2) Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που έχει η αρμόδια Υπουργός σε σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν αρκούν οι γενικές δηλώσεις για “καρτέλ”, αλλά η παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όλων εκείνων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι παραβιάζουν τους κανόνες. Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι το καλοκαίρι, με βάση το Νόμο που ψηφίστηκε, η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να λειτουργεί σε Tμήματα και με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

3) Να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να αρθούν αντικίνητρα (ενοίκια, ορισμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ) που, αυτή τη στιγμή, εμποδίζουν την επιχειρηματική κοινότητα να μειώσει τις τιμές των προϊόντων. Αλλά και η ίδια η Αγορά οφείλει να αντιδράσει με αίσθημα ευθύνης σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

4) Να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος που έχει ψηφιστεί από πέρσι για να ρυθμιστεί η αγορά των πετρελαιοειδών. Ο νόμος, μεταξύ άλλων, προβλέπει κοστολογικούς ελέγχους και όχι μόνο ελέγχους για νοθεία, σε όλα τα στάδια εμπορίας , σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, δυνατότητα πρόσβασης τρίτων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων . Δυστυχώς, παραμένει μερικώς ανεφάρμοστος, ενώ γίνονται συνεχώς διαβουλεύσεις επί των ιδίων θεμάτων.

5) Να αξιοποιηθούν οι δύο νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν επί ΝΔ για τις ενδοομιλικές συναλλαγές ( transfer pricing ), δηλαδή τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μεταξύ του ίδιου ομίλου, ιδίως σε πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ακολουθώντας διεθνείς πρακτικές, μπορεί να ελέγξει πότε επιχειρήσεις αυξάνουν τεχνητά την τιμή του προϊόντος με ενδοομιλικές συναλλαγές, αυξάνοντας και την τελική τιμή που καταβάλλει ο καταναλωτής και να επιβάλει πρόστιμα, όπως ορίζεται στην νομοθεσία. Η καθυστέρηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας τόσο καιρό είναι αδικαιολόγητη ».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ;

Παρακαλώ ησυχία μην ξυπνήσει ο κ. Έπαρχος
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το ΚΤΕΛ Νάξου ήταν στην επικαιρότητα με το περιστατικό που ο πρόεδρος του, μετέφερε παιδιά του σχολείου μες το πορτμπαγκάζ του ιδιωτικού αυτοκινήτου του και ήρθε πάλι να αναστατώσει αυτή τη φορά τους υποψηφίους επιβάτες του που είχαν την επιπολαιότητα να πιστεύουν ότι το λεωφορείο θα έρθει!

Το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα 10 Μαΐου όταν στη στάση του Χαλκείου περίμεναν τουλάχιστον 20 άνθρωποι το δρομολόγιο των 4:30μ.μ. Κάποιοι απ αυτούς είναι καθημερινοί επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου και ήξεραν ότι το λεωφορείο δεν έρχεται ποτέ στην ώρα του και δεν ανησύχησαν όταν στις 4:50 μ.μ. δεν είχε φανεί ακόμα. Λίγο πριν τις 5:00 μ.μ. πέρασε ένα λεωφορείο που χωρίς να σταματήσει έγνεψε στους ανθρώπους ότι ακολουθεί άλλο, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Γύρω στις 6 μ.μ. οι ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν ταξί για να πάνε στη Χώρα.

Κάποιοι απ αυτούς πήγαν στο γραφείο του ΚΤΕΛ να παραπονεθούν και εισέπραξαν αντί για συγνώμη αγενή και προσβλητική συμπεριφορά.
Κάποιοι άλλοι που έχασαν το πλοίο εξαιτίας της ανευθυνότητας του ΚΤΕΛ ήδη κλαίνε τα λεφτά των εισιτηρίων τους και αρθρογραφούν σε ξένα έντυπα για το περιστατικό που τους έκανε να φύγουν απ τη Νάξο με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την αντιεπαγγελματική στάση του ΚΤΕΛ, και την απουσία της κρατικής μέριμνας για τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά που ο πολίτης πρέπει να απολαμβάνει;
Αγανακτισμένοι επιβάτες

Υ/Γ : Έχει γίνει ήδη καταγγελία στον Έπαρχο Νάξου αλλά και στη διοίκηση του ΚΤΕΛ για το περιστατικό.

δηθεν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων παρουσία του πρωθυπουργού,

Μονόπρακτο για ένα αυθαίρετο

Κία Παπαδοπούλου



Ακόμη ένα επικοινωνιακού τύπου μονόπρακτο παίχτηκε το πρωί στην Παραλιακή, όπου ο πρωθυπουργός και η υπουργός Περιβάλλοντος, επικεφαλής όρχου αυτοκινούμενων μηχανημάτων, επέβλεπαν την κατεδάφιση παλαιού εγκαταλελειμμένου κτιρίου στον Άγιο Κοσμά, που ανήκει στο Δημόσιο.

Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε, ώστε «να αποδοθεί» στους πολίτες η παραλία. Την ώρα της κατεδάφισης, δεκάδες αυθαίρετες κατασκευές, που «κοσμούν» την παραλιακή και προσφέρουν τη γνωστή καθημερινή διασκέδαση, «επιβίωναν» της μπουλντόζας, αντικρίζοντας αγέρωχα τους εκπροσώπους τη Πολιτείας.




Το χρονικό μιας παράστασης

Στην παραλία του Αγίου Κοσμά βρέθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες κατεδάφισης αυθαίρετων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος του, αλλά συνοδευόταν από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Και εκεί που όλοι περίμεναν να δουν αυθαίρετα κτίρια να γκρεμίζονται, και μάλιστα παρουσία του πρωθυπουργού, είδαμε να γκρεμίζουν ένα και μόνο κτίριο. Ένα νυχτερινό κέντρο, το γνωστό από το παρελθόν «Φαντασία», το οποίο είχε σταματήσει να λειτουργεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και έκτοτε είχε αφεθεί στη μοίρα του. Για την ακρίβεια, λένε οι κάτοικοι, ήταν ήδη μισογκρεμισμένο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου έως και τη Γλυφάδα και την άμεση απόδοσή του στους πολίτες. Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η παραλιακή θα πρέπει να είναι χώρος, τον οποίο οι κάτοικοι θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα.


Δυστυχώς, όμως, αυτό είναι μόνο θεωρία, καθώς στην πράξη κανένα αυθαίρετο κτίριο δεν κατεδαφίστηκε. Ο επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών, Αργύρης Παπαργυρόπουλος, θυμάται το κέντρο «Φαντασία» να γκρεμίζεται και να χτίζεται τουλάχιστον 3 φορές στο παρελθόν…




Μάλιστα, ο κ. Παπαργυρόπουλος θεωρεί πως όλη αυτή η φασαρία με τις μπουλντόζες και τις φαγάνες έγινε για το θεαθήναι και όχι για την ουσία των πραγμάτων.






Ένας εκ των διαχειριστών του κέντρου «Φαντασία» ήταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο οποίος επί 40 χρόνια εργαζόταν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Το «Φαντασία» έκλεισε το 1997 και ουσιαστικά από το 2001 παρέμεινε εγκαταλελειμμένο.


Αθώος ο Βουλγαράκης με υπογραφή Γερουλάνου!

Στην αντεπίθεση πέρασε, κατά την προχθεσινή του κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπαίδι, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, παρουσιάζοντας έγγραφο που τον αθωώνει, υπογεγραμμένο από τον νυν Υπουργό Παύλο Γερουλάνο!!!

Το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να εμπλέξουν τον Βουλγαράκη στην υπόθεση χρεώνοντάς του ότι δέχθηκε να μεταβιβαστεί στη μονή Βατοπαιδίου (σε ανταλλαγή για τη λίμνη Βισθωνίδα) έκταση του δημοσίου, 8.600 στρεμμάτων, που είχε ΔΗΘΕΝ χαρακτηριστεί σαν αρχαιολογικός χώρος. Θυμόμαστε όλοι τους παχείς τίτλους «δώρο στο Εφραίμ αρχαιολογικοί χώροι»...

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/12/2_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/12/03/4_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/09/23/3_b.jpg

Η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ του ότι ο Βουλγαράκης μεταβίβασε στη Μονή αρχαιολογικούς χώρους βασίστηκε στην κατάθεση στην προηγούμενη εξεταστική, επί ΝΔ το 2008, του προϊσταμένου της αρμόδιας Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Ταβλάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι σχεδόν όλη η Ουρανούπολη είναι αρχαιολογικός χώρος. Μάλιστα είχε φροντίσει στο μεταξύ να στείλει και σχετικά έγγραφα στο ΚΑΣ αξιώνοντας να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος μια περιοχή 350.000 στρεμμάτων (έκταση πρωτοφανής για αρχαιολογικό χώρο!!!!). Η αξίωσή του αυτή φυσικά απορρίφθηκε από το ΚΑΣ.

Προχθές στην κατάθεσή του ο πρώην Υπουργός προσεκόμισε έγγραφο ΤΟΥ ΙΔΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ, ΤΑΒΛΑΚΗ, από το 2005. Τότε όταν το θέμα δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις, ο Ταβλάκης αναγνώριζε ότι στην περιοχή της Ουρανούπολης υπήρχαν μόνο τρία κτίσματα που θεωρούνταν αρχαιολογικοί χώροι!!!




Αργότερα λοιπόν όταν το θέμα έγινε πολιτικό ο ίδιος άνθρωπος θέλησε να εμπλέξει τον Βουλγαράκη και να παρουσιάσει όλη την περιοχή (συμπεριλαμβανόμενης και της έκτασης που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου) ως αρχαιολογικό χώρο,

πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε.


Ο Βουλγαράκης κατέθεσε επίσης έγγραφο του Συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσ/νίκης που αποδεικνύει ότι ακόμα και αν μια περιοχή κηρυχθεί αρχαιολογική (υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις: Α Ζώνη, Β Ζώνη κ.λπ) οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν ακυρώνονται και οι ιδιοκτήτες γης μπορούν να την διαχειριστούν κατά το δοκούν, δηλ. μπορούν αν θέλουν να την μεταβιβάσουν.



Άρα ακόμα και αρχαιολογικός χώρος να ήταν, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ορθώς η σύζυγος Βουλγαράκη έκανε το συμβόλαιο μεταβίβασης της έκτασης στη Μονή.

Τέλος ο Γιώργος Βουλγαράκης προσεκόμισε στην εξεταστική έγγραφο που αποδεικνύει ότι και η σημερινή ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού δεν θεωρεί την περιοχή αρχαιολογική.

Συγκεκριμένα το παρακάτω έγγραφο με την υπογραφή Γερουλάνου τεκμηριώνει τη μη ένταξη της έκτασης των 8.600 στρ (που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου) στην Ουρανούπολη σε οιαδήποτε αρχαιολογική προστασία και εμφανίζει την περιοχή ως αξιοποιήσιμη για μονάδες τουρισμού και αναψυχής!!!



Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ που προσπάθησε να εμπλέξει και τον Βουλγαράκη στο δήθεν σκάνδαλο...

Δείτε τι έγραψε και ο χθεσινός ΕΤ:



ΥΓ. Σήμερα ο Γ. Βουλγαράκης καταθέτει για την υπόθεση της Σιμενς και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει έγγραφο βόμβα που δείχνει τον "εκβιασμό" που υπέστη και γιατί τον κηνυγάνε...
Το εξαιρετικό ρεπορτάζ είναι από το δεξί εξτρέμ ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί καλοί και σοβαροί μπλόγκερς και μαθαίνουμε τί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει.

Σκάνδαλο στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο στον ναύσταθμο Σαλαμίνας ?


Γράφει ο Λυσίας


Έχει πια, βγάλει ρίζες, μέσα στο DNA τους, η μίζα και η λαμογιά….
Δεν μπορεί να αποκοπεί από τις συνήθειές τους, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αρρωστημένα πάθη….. Τίποτα δεν αλλάζει, εάν δεν αλλάζει από τα θεμέλιά του, το παρόν πολιτικό σκηνικό.
Και για να αλλάζει πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Να μπουν φυλακή καμιά δεκαριά, να καταδικαστούν ονομαστικά πια και όχι αόριστα, κάποια πρόσωπα, στην συνείδηση των πολιτών, μήπως και τρομοκρατηθούν και οι υπόλοιποι.
Και…κομμάτι, μαζευτούν.
Γιατί το επισημαίνω αυτό; Διότι στην Σαλαμίνα, η είδηση, έχει κυκλοφορήσει εντονότατα, από κύκλους, υψηλόβαθμων στελεχών του Ναυτικού μας…
Και λέει, πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο.........
Ευάγγελος Βενιζέλος, ο εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέθεσε στον εθνικό μας…. εργολάβο, τον Μπόμπολα, χωρίς καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς διαγωνισμό δηλαδή, να κατασκευάσει στον Ναύσταθμο, ράμπα, για να βγαίνουν τα πολεμικά σκάφη έξω, για μια συντήρηση….
Λες και όλη η περιοχή γύρω, δεν έχει καρνάγια, για να γίνει αυτό, όπως μέχρι τώρα γινόταν….
Ο προϋπολογισμός του έργου ( έργο, τέλος πάντων, αρπαχτή να το πούμε καλύτερα )
ανέρχεται στο ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ….
Όταν στρίμωξαν στον τοίχο, έναν ολόκληρο λαό, γιατί λέει, στις 19 Μαΐου λήγει ένα ομόλογο του δημοσίου, που ανέρχεται στα 19 δις. Και δεν είχαν να το πληρώσουν. Δίνουν 17 εκατομμύρια στον Μπόμπολα;
Μιλάμε δηλαδή, όχι για θράσος, απλά, αλλά για πολύ αλητεία. Μιλάμε για φοβερό δούλεμα. Που το ενορχηστρώνουν τα μέσα πληροφόρησης του Μπόμπολα και όσοι εργάζονται σ’αυτά. Και κρύβουν από τον λαό την αλήθεια για να μην χάσουν, το παντεσπάνι τους.
Και φυσικά, όλα τα μέσα πληροφόρησης, που ανήκουν σε εργολάβους και επιχειρηματίες…..
Μιλάμε για συμμορίες ( πολιτικοί και επιχειρηματίες ) που εξακολουθούν και τώρα, αυτή τη στιγμή, να λεηλατούν το κράτος….
Γιατί εάν αυτό το γεγονός, έχει βάση, με τον τρόπο που ακούγεται, ότι για ράμπα ανέλκυσης θα δοθούν στον Μπόμπολα 17 εκατομμύρια ευρώ, τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό…..
Και προκαλεί κάθετα, το δημόσιο αίσθημα.
Οι ναυπηγοί του Περάματος και της Σαλαμίνας, που διαθέτουν τέτοιες ράμπες ανέλκυσης, γελάνε με το ποσό. Και ισχυρίζονται, πως με ένα εκατομμύριο, μια τέτοια σύγχρονη ράμπα, θα ήταν και ακριβοπληρωμένη!




Και η αντίθεση;
Από ασφαλείς πληροφορίες, μέσα από τον Ναύσταθμο, μαθαίνουμε, πως υλικά, για την συντήρηση των σκαφών, δεν υπάρχουν. Δεν διατίθενται από το υπουργείο χρήματα, για την αγορά τους. Και αναγκάζονται οι τεχνικοί, να βγάλουν ανταλλακτικά από το ένα σκάφος, για να τα βάζουν στο άλλο…
Μπάχαλο στο πάλαι ποτέ, ένδοξο Ναυτικό μας….
Αλλά πως θα περισσεύουν χρήματα για ανταλλακτικά, όταν ο υπουργός δίνει 17 εκατομμύρια στον Μπόμπολα….. Είναι τραγικό, εάν αυτό τελικά αληθεύει.
Αυτός ο άνθρωπος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήθελε να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Θέλει να γίνει και Πρωθυπουργός!!!
Τα σχόλια δικά σας….
Να γέρνει ο γιαλός, λέτε; Η απλά, στραβά αρμενίζουμε;


ΛΥΣΙΑΣ

Αντώνη, η Ρηγίλλης είναι για τα …μπάζα (και για να χάνεις τον χρόνο σου)


Από Factorx | Τετ. 12 Μαι 2010, 13:22 στην/στις κατηγορίες Επισημαίνουμε.

Στρατηγική Νίκης

Μόνο όποιος γνωρίζει τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε ο Σαμαράς για να πει «ναι» στα μέτρα που επέβαλε στη χώρα το Δ.Ν.Τ, μπορεί να καταλάβει το μέγεθος του «όχι»! Πιέσεις οι οποίες δεν προέρχονταν μόνο από έξω, αλλά και από μέσα, από ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι συνεργάτες του. Και αυτό το «όχι» αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε το μέγεθος και την ισχύ του συστήματος που έχει ν’ αντιμετωπίσει μ’ αυτήν την κίνηση, ήτοι:

- Το σύνολο του διεφθαρμένου ελληνικού κατεστημένου, που περιμένει ως σωτήρα το ΔΝΤ, μαζί με τον κατεστημένο ελληνικό τύπο – παράδειγμα οι αντιδράσεις από τον ΣΕΒ για τις οποίες γράφουμε αλλού (Ο Σαμαράς συντάσσεται με το λαό και όχι με το ΣΕΒ !)

- Τον ξένο παράγοντα, που επεδίωκε πώς και πώς την υποταγή μας στο ΔΝΤ για να μας κάνει πιο ευάλωτους σε πιέσεις και να απαιτήσει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Κι όμως, δεν δίστασε να τα βάλει με όλους αυτούς μαζί! Όχι μ’ ένα εύκολο τριτοκοσμικό λαϊκισμό, αλλά ως υπεύθυνος ηγέτης, υποσχόμενος στους δανειστές συνέχεια του κράτους και αποπληρωμή των χρημάτων τους. Για αυτό και είπαμε ότι το «όχι» ήταν μια ηγετική κίνηση μεγάλου βεληνεκούς.

Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα; Η κίνηση αυτή θα αποβεί ατελέσφορη, αν το μήνυμα του Σαμαρά δεν καρποφορήσει στην κοινωνία. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά! Ας μη γελιόμαστε. Με το σημερινό κομματικό μηχανισμό δεν έχει ελπίδα. Το έχουμε ξαναπεί: η ΝΔ είναι ένας βαριά άρρωστος οργανισμός και θέλει χρόνο πολύ για να αναταχθεί. Λόγω όμως της ταχύτητας των εξελίξεων και της κρισιμότητας των περιστάσεων ο Σαμαράς δεν έχει χρόνο.

Αν αναλώσει τις δυνάμεις του, προσπαθώντας να κάνει τη ΝΔ «κόμμα», θα χάσει τον καιρό του και το πιθανότερο είναι να εγκλωβιστεί σε διαδικασίες από τις οποίες δε θα ξεφύγει ποτέ. Τα βαρίδια, θα τον τραβάνε πίσω.

Διαπίστωση εξίσου σημαντική: Χρειάζεται επειγόντως δίπλα του μια άφθαρτη και δυναμική επιτελική ομάδα. Αυτή που έχει δίπλα του αυτή τη στιγμή δεν τραβάει.

Προσωπικές στρατηγικές και εσωστρέφεια

Η διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη, είναι μια λαμπρή ευκαιρία να δοθεί ένα τέλος στις προσωπικές στρατηγικές των κορυφαίων στελεχών, που χρόνια τώρα ταλανίζουν τη Ν.Δ. Είναι καιρός να γίνει κόμμα συντεταγμένο, με όργανα που λειτουργούν ως εργαστήρια ιδεών και διαφορετικών απόψεων. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να δημιουργεί ομαδούλες και λόχους, να χτίζει σχέσεις με δημοσιογράφους και συμφέροντα και να ασχολείται με την προσωπική του προβολή, ενίοτε μάλιστα σε βάρος του κομματικού συμφέροντος

Πρέπει, επίσης, να δοθεί και ένα οριστικό τέλος με την ιστορία των στελεχών «που πλήγωσαν την παράταξη». Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η συζήτηση, ούτε να βάλει άλλους κριτές και διαιτητές. Το θέμα αυτό πρέπει να το λύσει η Ν.Δ. με δική της πρωτοβουλία, μέσα από τα δικά της όργανα και με τις δικές της καταστατικές διαδικασίες. Και να τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα, για να κοιτάξει μπροστά.

Επικοινωνία

Η Ν.Δ. πορεύεται σ’ ένα εχθρικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Όπως γράψαμε κάποτε τον Σαμαρά ποτέ δεν τον πήγαν και ούτε θα τον πάνε. Για αυτό θα κάνουν ότι μπορούν για να τον κοντύνουν συνεχώς. Αν δεν το καταλάβει αυτό, ο ίδιος θα επισκέπτεται το ΒΗΜΑ, τον Χατζηνικολάου και τον Ε.Τ. και οι μισοί συνεργάτες του θα δίνουν παραπολιτικά που θα θάβουν τους άλλους μισούς. Ή μήπως δεν το ξέρει κι αυτό;

Με βάση τα ανωτέρω ο Σαμαράς έχει δύο εναλλακτικές:

Πρώτον να προσκυνήσει τα ΜΜΕ, όπως υποστηρίζουν διάφοροι συνεργάτες του – οι ίδιοι που υποστήριζαν το «ναι». Η πολιτική αυτή, όσες φορές υιοθετήθηκε από τη Ν.Δ. κατέληξε σε αδιέξοδο. Σας θυμίζω τις σχέσεις αγαστής συνεργασίας του Μητσοτάκη με τον Όμιλο Αλαφούζου, που κατέληξαν σε πόλεμο άνευ όρων. Το παιχνίδι του Ρουσόπουλου και του Σουφλιά με τους γνωστούς διαπλεκόμενους, που κατέληξε σε ναυάγιο.

Δεύτερον, να μην ασχοληθεί καθόλου μαζί τους! Να τους αγνοήσει! Να κατέβει στον κόσμο και να εκπαιδεύσει μια ομάδα μουτζαχεντίν περί τα επικοινωνιακά η οποία θα χτυπάει κατά ριπάς.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να επενδύσει και ασχοληθεί με το διαδίκτυο. Είναι το μέσον του παρόντος και του μέλλοντος. Ας αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις μόνο στο διαδίκτυο. Για να υποχρεωθούν στη συνέχεια τα ΜΜΕ να αναπαράγουν τις ειδήσεις από το διαδίκτυο. Θα έχει διπλό όφελος. Και το διαδίκτυο θα προβάλλει και τα κανάλια θα αποδυναμώσει.

Σε εύθετο χρόνο θα πρέπει να δημιουργήσει ένα φιλικό όμιλο, που θα στηρίζει τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. επειδή ιδεολογικά ανήκει στο χώρο και όχι επειδή προσδοκά στα μελλοντικά λάφυρα της εξουσίας. Αν ο κόσμος της Ν.Δ. δε μπορεί να στηρίξει μια εφημερίδα ή ένα ραδιόφωνο, τότε να σταματήσει να γκρινιάζει γιατί σχεδόν το σύνολο του τύπου βρίσκεται απέναντι.

Υπάρχει ελπίδα;

Το είπαμε πολλές φορές. Τις επόμενες εκλογές δε θα τις κερδίσει η Ν.Δ., αλλά ο Αντώνης Σαμαράς. Για να γίνει αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί η θεωρία του «ώριμου φρούτου». Η θεωρία αυτή προϋποθέτει ισχυρό κομματικό μηχανισμό, γιατί απαιτεί μάχη σε βάθος χρόνου, τον οποίο δεν διαθέτει ο Σαμαράς.

Για να κερδίσει, πρέπει να κινηθεί με κινηματικό τρόπο να συμβαδίσει με τα ρεύματα που δημιουργούνται στην κοινωνία. Να αφουγκραστεί το σφυγμό του κόσμου. Να ακούσει όλα αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχει εκλείψει ο κοινός νους, η λογική του απλού πολίτη. Έχει, επίσης, λείψει η αλήθεια. Εκπαιδεύσαμε ένα λαό με εύκολες υποσχέσεις και ψεύτικες προσδοκίες. Τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Είναι καιρός να επανέλθουμε στα …βασικά. Το απλό είναι δύσκολο γιατί δεν χρειάζεται επεξήγηση και πολλές λεπτομέρειες. Και όπως είναι γνωστό, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα.

Αδέξιος Δεξιός

Ο Σαμαράς συντάσσεται με το λαό και όχι με το ΣΕΒ !


Από Factorx

Κάποτε ο Κώστας Λαλιώτης είχε χαρακτηρίσει τον ΣΕΒ, «παραμάγαζο της Ρηγίλλης». Σήμερα …..δικαιώθηκε!

Ο Πρόεδρος των Βιομηχάνων ο κ. Δασκαλόπουλος διέπραξε μια αθλιότητα.
Επετέθη, με τρόπο ανάρμοστο, εναντίον του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπό τη θεσμική του ιδιότητα εκλήθη να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Να τι είπε, προλογίζοντας, τον κ. Σαμαρά: «Χρέος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος. Η αντιπαράταξη ενός μετώπου ευθύνης και ρεαλισμού εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων, αν γίνει με όρους ουσιαστικού πολιτικού λόγου και αντίλογου, με ειλικρινή αγωνία για την τύχη του τόπου, πιστεύω ότι και στην ωρίμανση της κοινής γνώμης θα συμβάλει και την αξιοπιστία του συστήματος θα αποκαταστήσει σε ικανό βαθμό. Χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία».

Τι μας λέτε κ. Δασκαλόπουλε;
Ποιος σας διόρισε εσάς κριτή του πολιτικού μας συστήματος;
Από πού πηγάζει αυτό το απύθμενο θράσος σας, να υποδεικνύετε στο κόμμα της Ν.Δ. την πολιτική που θα ακολουθήσει;
Εσείς, ως βιομήχανοι, τι κάνατε για να μη φτάσει η χώρα εδώ;
Πως γίνεται και εν μέσω κρίσης έχουμε πληθωρισμό 4.8%
Τι κάνατε για να μειώσετε τις τιμές και να περιορίσετε τα υπερκέρδη σας;
Καταλαβαίνω την αγωνία σας να περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, εσείς δεν είσθε μισθωτός για να μειωθεί ο μισθός σας.
Δεν είσθε συνταξιούχος των 700 ευρώ, για να σας περικοπεί η σύνταξη;
Δεν είσθε άνεργος, για να σπάτε το κεφάλι σας πως θα τα φέρετε βόλτα;
Δεν έχετε κάποιο μικρό μαγαζάκι, που κάνει αμάν και πότε να σταυρώσει κανέναν πελάτη, ενώ σας πνίγουν οι υποχρεώσεις.
Εσείς είσθε μεγαλοβιομήχανος !
Ισα-ίσα τα μέτρα σας βολεύουν μια χαρά!
Αυξάνεται το όριο απολύσεων.
Μειώνεται και το ύψος της αποζημίωσης,
Στην επόμενη φάση θα περικόψετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει και το 14ο και 13ο μισθό.
Κύριε Δασκαλόπουλε, έχετε τις ίδιες ευθύνες με τις κυβερνήσεις που μας έφεραν εδώ. Ίσως να έχετε και μεγαλύτερες
Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει και αυτή η συζήτηση με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που έστησαν κολοσσούς με κρατικές επιδοτήσεις.
Που τόσα χρόνια ζητούσαν την προστασία της πολιτικής εξουσίας, για να ασκούν εναρμονισμένες πολιτικές.
Να στήνουν καρτέλ και μονοπώλια.
Να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές.
Να πτωχεύουν επιχειρήσεις και να μένουν στο απυρόβλητο.
Να φορτώνουν το δημόσιο με χρέη και να στερούν τα ασφαλιστικά ταμεία από εισφορές.
Όχι να μας το παίζετε και τιμητές!
Αν, πάλι, θέλετε να ασκήσετε εξουσία, τολμήστε να διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού. Για να δούμε πόσα απίδια, πιάνει ο σάκος!
Και αφήστε τις, από καθέδρας, συμβουλές!
Καιρός να αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες σας!
Γιατί δεν κάνατε μια γενναία μείωση των τιμών σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης!
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν κ. Πρόεδρε του ΣΕΒ!

Υ.Γ. Ειλικρινά χαίρομαι γιατί σ’ αυτή τη συγκυρία ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συντάσσεται με το λαό και όχι με το ΣΕΒ

e-Eπιλογές(11-05-2010)


Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Γ. Παπανδρέου



Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος!



Τώρα που την "φάγαμε" πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού !!!!



Εξεταστική στη Γερμανία για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ;;



Αλήθεια, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων πότε θα γίνουν;



Ελλάδα. Η χώρα που πλουτίζουν τα λαμόγια και πληρώνουν οι τίμιοι.



Δημοσκόπηση Stern: «Οι Γερμανοί αγαπάνε τους Έλληνες... αν δεν τους βάζουν χέρι στα λεφτά»



Το πάρτι τελείωσε τα κεφάλια μέσα



Γ.Παπακωνσταντίνου : "Όλοι κρινόμαστε"...



Νέος Ιδιοκτήτης για τα HARRODS ..



Ο Γιάννης Δημαράς σε ρόλο .....Μαρίας της Μαγδαληνής!



Σκάνδαλο: Αποφασίζεται η δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής λαθρομεταναστών στη Πάτρα!

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Συλλόγου Ξενοδόχων Νάξου, η σύσκεψη των επαγγελματιών της περιοχής Αγίου Γεωργίου, που είχαν διοργανώσει από κοινού: ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο σύλλογος Μαζικής Εστίασης, ο σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική(πράγμα πρωτόγνωρο για τα Ναξιώτικα δεδομένα), αφού η αίθουσα αποδείχτηκε στο τέλος πολύ μικρή για μια τέτοια εκδήλωση, και οι περισσότεροι από τους παρευρισκομένους μίλησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Στο πρόβλημα της λίμνης του αεροδρομίου αναφέρθηκαν οι περισσότεροι απ' τους ομιλητές, επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα τις καθαριότητας, του κυκλοφοριακού, της στάθμευσης, του φωτισμού, και των οχλήσεων από τις οικοδομικές εργασίες και τα σκυλιά κατά την θερινή περίοδο.
Η συζήτηση έγινε σε ένα γενικό κλίμα συναίνεσης, οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν στις προσπάθειες των Συλλόγων, και να δείξουν ότι όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο.

Στο τέλος προτάθηκε για άλλη μια φορά η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα του τουρισμού, και όχι μόνο.
naxosfan.blogspot.com