slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ανακοίνωση που εξέδωσε, συμπαραστέκεται και χαιρετίζει την κινητοποίηση των αγροτών στη Νάξο. Σημειώνει χαρακτηριστικά: Εξοντωτικά είναι τα μέτρα για τους μικρομεσαίους αγρότες που επιβάλλουν ΕΕ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη νέα ΚΑΠ και το τρίτο μνημόνιο και το ασφαλιστικό. Καμία αυταπάτη στις προσπάθειές τους να χρυσώσουν το χάπι στους μικρομεσαίους αγρότες, σερβίροντας δήθεν «μέτρα – προτεραιότητες, για τις ανάγκες του πρωτογενή τομέα». Παίζεται νέα φαρσοκωμωδία. Η αλήθεια είναι μία. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Σήμερα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της «συμπαράστασης από το καφενείο», «της απογοήτευσης», της «μοιρολατρίας» ούτε και της «διασποράς δυνάμεων». Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει ή να λιποψυχήσει ή να περιμένει «να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά». Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού μας σε αγωνιστικό ραντεβού με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τις οικογένειές μας στην απεργία στις 4 του Φλεβάρη για να μη κατατεθεί το έκτρωμα που ετοιμάζουν στη βουλή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ανακοίνωση που εξέδωσε, συμπαραστέκεται και χαιρετίζει την κινητοποίηση των αγροτών στη Νάξο.
Σημειώνει χαρακτηριστικά:
Εξοντωτικά είναι τα μέτρα για τους μικρομεσαίους αγρότες που επιβάλλουν ΕΕ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη νέα ΚΑΠ και το τρίτο μνημόνιο και το ασφαλιστικό.
Καμία αυταπάτη στις προσπάθειές τους να χρυσώσουν το

Ερώτηση Βρούτση για τους οινοπαραγωγούς των μικρών νησιών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ν. Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών (Α.Π.2477/20-01-2016) με τίτλο «Σε κίνδυνο οι μικρές οινοπαραγωγικές μονάδες των Κυκλάδων μετά από την επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί». Ειδικότερα, το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε έχει ως εξής:

Fwd: Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το Μεταναστευτικό και τις Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία, στην Ολομέλεια του Ε.Κ.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=VeX7Ptg0iR0&feature=youtu.be


1). Μεταναστευτικό. Παρέμβαση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία των Γιούνκερ και Τουσκ.

Στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής   Επιτροπής   Ζαν-   Κλοντ  Γιούνκερ και του   Προέδρου  του   Ευρωπαϊκού Συμβουλίου   Ντόναλντ   Τουσκ,   ο   Μανώλης   Κ.   Κεφαλογιάννης,   Επικεφαλής   των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, , ανέφερε τα εξής:
• Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζουν αμείωτες από την Τουρκία προς  τα  νησιά  του  Αιγαίου  και  μάλιστα  σε   αναλογία  δύο  μετανάστες   προς  ένα πρόσφυγα.
• Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανάσχεση των προσφυγικών ροών.
• Οι παράνομοι διακινητές συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Το ερώτημα είναι, τα χρήματα που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ  προς την Τουρκία έχουν  ήδη εκταμιευθεί, μέρος ή εξ' ολόκληρου;
• Είναι αλήθεια ότι η Ιταλική πλευρά αρνείται να δώσει χρήματα στην περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της;
• Η   πραγματική   λύση   του   προσφυγικού   προβλήματος   είναι   ο   τερματισμός   των συγκρούσεων στη Συρία. Η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και η ασφαλής   παραμονή τους στα σπίτια   τους.  
Εκεί πρέπει να ενταθούν  οι προσπάθειες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί  πρέπει να κατευθυνθούν  τα κονδύλια. Για την πραγματική στήριξη των ανθρώπων αυτών.
• Λύση δεν είναι τα κράτη μέλη να  λαμβάνουν μέτρα προστασίας των εθνικών συνόρων τους. Ούτε να υπερισχύσουν οι φωνές για την κατάργηση της συμφωνίας Σένγκεν. Αυτό θα οδηγούσε σε αδιέξοδο.
• Η Ελλάδα, βρίσκεται, δυστυχώς,   στο επίκεντρο του μεταναστευτικού   ρεύματος δεδομένων και των συνόρων  με την Τουρκία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου  τα   μέτρα  της   ΕΕ   καθώς  και   οι   αποφάσεις   της   πρέπει   να   είναι   άμεσες, ειδικότερα αυτήν την εποχή όπου οι καιρικές συνθήκες προκαλούν περισσότερα θύματα, ειδικότερα μικρά παιδιά και γυναίκες. 
• Είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση πρωτοβουλιών από την ΕΕ με στόχο τη διαφύλαξη της συνοχής όλων των κρατών-μελών.

2). Ερώτηση : Παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία. 

 

Παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία

Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην  Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και Πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, σε ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


"Η Τουρκία χρησιμοποιώντας την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, με ανατολίτικα παζάρια και διαπραγματευτικά τερτίπια προσπαθεί να επανεκκινήσει   τις συζητήσεις για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την λειτουργία της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες, την ελευθερία του Τύπου, τη λειτουργία της δικαιοσύνης. 

 

Μόλις πριν λίγες μέρες οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση δώδεκα πανεπιστημιακούς οι οποίοι είχαν υπογράψει ψήφισμα ζητώντας την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Κούρδων αυτονομιστών.

 

Μία ακόμη ενέργεια που αποδεικνύει τη χειραγώγηση της Τουρκικής Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική Εξουσία κάτι που έχει σαφώς επισημανθεί στις σχετικές Εκθέσεις Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Η τουρκική Εισαγγελία επικέντρωσε την έρευνα γύρω από το ψήφισμα και προχώρησε σε συλλήψεις μετά τις οξύτατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον όσων το υπέγραψαν.  Ο Τούρκος Πρόεδρος απεκάλεσε τους πανεπιστημιακούς τρομοκράτες, μη διανοούμενους, Πέμπτη φάλαγγα στην υπηρεσία ξένων δυνάμεων που επιθυμούν την ταπείνωση της Τουρκίας».

 

Τούτων δοθέντων, ερωτάται η Επιτροπή:

-Είναι σε γνώση της τα παραπάνω, και πώς τα σχολιάζει;

-Προτίθεται να θέσει τα παραπάνω θέματα στις διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας;"Εριξαν χημικά στους αγρότες -Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Εβρο έως την ΚρήτηΜαζικές είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών όλης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα. Εκατοντάδες ήταν τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν στην Εθνική και την Εγνατία Οδό, ενώ οι αγρότες δεν δίστασαν να βρεθούν και στα κέντρα των πόλεων.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου

Προσθήκη λεζάντας

Με μεγάλη επιτυχία, σε εξαιρετικό κλίμα, παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων του Συλλόγου Κυνηδαριωτών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για το 2016 (κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας) στην αίθουσα του συλλόγου, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιάκωβος Τσελέντης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισε

ΝΔ: Περιμένουμε την απάντηση του πρωθυπουργού στα όσα είπε ο Βαρουφάκης


Την απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναμένει «μεγάλο ενδιαφέρον» η ΝΔ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από την συνέντευξη που έδωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
«Όπως η κοινή γνώμη, παρακολουθήσαμε με προσοχή, τη

Συμβαίνει τώρα και οι αγρότες της Νάξου είπαν ΟΧΙ στην άγρια φορολόγηση της κυβέρνησης

Οι αγρότες της Νάξου συμμετέχουν στον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας, κατέβηκαν σε πορεία με τα τρακτέρ τους και έχουν γεμίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλις   ΝΑΞΟΥ. Φωτογραφίες είναι του κ. Vasilis Vallindras

Δεμένα ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ


Σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση, με προοπτική κλιμάκωσης, πραγματοποιούν από σήμερα οι ναυτικοί, ζητώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η απεργία των ναυτικών ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.
Αύριο στις 11 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και

Ραουζαίος: Κ. Φρέρη έχετε απαντήσεις;


Για απαντήσεις που δεν πήρε, ούτε αυτός, ούτε τα σωματεία αναφέρεται ο Πέτρος Ραουζαίος σε νέα του ανακοίνωση σε συνέχεια της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένο Φρέρη.
Θυμίζουμε πως ο κ. Φρέρης είχε δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο «Αλήθεια» της Χίου, όπου μεταξύ άλλων είχε πει πως οι ομάδες των Κυκλάδων που έχουν κάνει αξιόλογες πορείες ήταν

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:Ελάτε να αναδείξουμε τα μονοπάτια μας

Μονοπάτια ή περιπατιτικός τουρισμός… Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την νέα τουριστική περίοδο… Και σε μία προσπάθεια να αναδείξει τα μονοπάτια του νησιού εκτός από τα χρήματα που έχει βάλει στον σχετικό προϋπολογισμό κάνει άνοιγμα και στους εθελοντές ώστε να στηρίξουν την κίνηση αυτή. Και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 19:00 στη Σχολή Ουρσουλινών θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση για τους τρόπους όπου οι εθελοντές θα βοηθήσουν… Τ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 4,5% για την Νέα Δημοκρατία (κάρτες)

 
Διαφορά 4,5% (ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%) υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 και την εκπομπή EveningReport του Γιώργου Κουβαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (27% έναντι 25%) ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πίνακας 1

Αυτή είναι η πρόταση Βούτση για τη σύνθεση του ΕΣΡ που καταψηφίστηκε- ποιο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνετε

Τον Λαοκράτη Βάσση πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ ο Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Προέδρου.

Ο κ. Βάσσης είναι συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Στην προτεινόμενη

Οργή στην ΝΔ για τις απαράδεκτες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου

 
Οργή επικρατεί στη ΝΔ μετά την συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό, γιατί το Μέγαρο Μαξίμου έδινε πληροφορίες για τη συνάντηση και τη συνομιλία όσο αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη.
Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πληροφορίες από τη ΝΔ, το περιβάλλον του πρωθυπουργού έδινε πληροφορίες για την συνάντηση χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί, με διαρροές στους δημοσιογράφους.
Πηγές της Συγγρού επεσήμαιναν το γεγονός ότι οι

Ειδική σύμβουλος του Κουρουμπλή και η σύζυγος του Βούτση Μετά το διορισμό της συζύγου του πρωθυπουργικού εξαδέλφου Γιώργου Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Χρ. Σπίρτζη και το σάλο που ξέσπασε από το διορισμό στο Δημόσιο σχεδόν όλης της οικογένειας του γραμματέα - ράπερ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, άλλη μια υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας που προκαλεί αντιδράσεις.                  


Πρόκειται για τη σύζυγο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η οποία είναι μεν ήδη μόνιμη δημόσια υπάλληλος στο υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο έχει αποσπαστεί ως ειδική σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή,λαμβάνοντας μεγαλύτερο μισθό, βάσει του σχετικού νόμου.