slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς και Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η παρουσίαση των πρωτοβουλιών και των δράσεων που προγραμματίζει ο κ. Φόρτωμας ως νεοεκλεγείς επικεφαλής της διακομματικής μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για θέματα που αφορούν τον απανταχού Ελληνισμό και ταυτόχρονα, για ζητήματα που αφορούν την εκλογική του περιφέρεια, τις Κυκλάδες.

Ερώτηση του Μάρκου Καφούρου για τα προβλήματα που προκύπτουν στους αγρότες από την εφαρμογή της πεδίκλωσης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι αγροκτηνοτρόφοι των Κυκλάδων από την εφαρμογή των μέτρων για την πεδίκλωση, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

Ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση ότι "οι Κυκλαδίτες κτηνοτρόφοι είναι πραγματικά απελπισμένοι με την οριζόντια εφαρμογή του νόμου για την ιπποπέδη (μπαστούρωμα), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, ενώ τα επιβαλλόμενα πρόστιμα -της τάξης των 10.000 ευρώ ανά ζώο- έχουν ως συνέπεια να εγκαταλείπεται συλλήβδην η κτηνοτροφία στα νησιά".

Στις ευρωεκλογές, κλίνατε επί... Δεξιά, Αριστερά, στο Κέντρο ή όπου αλλού θέλετε, αρκεί να ψηφίσετε!


Του Θανάση  Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγου -Συγγραφέα  Οδηγών Πολιτικής Αυτοβελτίωσης

Το ποσοστό της αποχής στις επικείμενες ευρωεκλογές αναμένεται να φτάσει σε νέα ύψη, να σπάσει νέα ρεκόρ!
Και ίσως να ξεπεράσει ακόμη και τα ποσοστό της αποχής,πάνω από 50%, 
σε αρκετούς δήμους στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το δείχνουν άλλωστε οι δημοσκοπήσεις και το επιβεβαιώνει και η πραγματικότητα.
Ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών -ψηφοφόρων κατοικοεδρεύει, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, στην δεξαμενή των αναποφάσιστων. Δεν έχει ακόμη αποφασίσει 
όχι μόνο πιο κόμμα θα ψηφίσει αλλά κι αν τελικά θα πάει να ψηφίσει. 
Άλλωστε το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν τους συγκινεί. Ίσως γιατί δεν 
το ξέρουν, δεν το γνωρίζουν και γιατί κάποιοι δεν φρόντισαν να τους ενημερώσουν. 
Δεν φρόντισαν να τους εξηγήσουν ότι τα προβλήματα της ακρίβειας, της μετανάστευσης, της εγκληματικότητας, της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας, 
των χρηματοδοτήσεων, των αποζημιώσεων ακόμη και του γάμου των ομόφυλων, 
της ψήφισης, μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών πανεπιστημίων και πολλά άλλα, 
δεν είναι  θέματα που αφορούν μόνο τα πολιτικά κόμματα της ελληνικής κοινωνίας 
αλλά και το σύνολο της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Αποτέλεσμα οι εκλογές να θεωρούνται για πολλούς περιττές και όσοι πολίτες  πάνε να ψηφίσουν δεν θα καταφέρουν τίποτα να αλλάξουν γιατί η ψήφος τους θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, 
Δικαιολογημένη λοιπόν, η αποχή από τις κάλπες! 
Για τον Έλληνα πολίτη, τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό που θα πάρει το κυβερνών κόμμα και ποιο θα είναι το μήνυμα που θα της σταλεί, 
ποιο κόμμα θα έρθει δεύτερο και ποιο τρίτο, πόσο θα  ανέβουν τα ποσοστά των κομμάτων, δεξιά πέραν της Νέας Δημοκρατίας και αν τελικά το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνει στη θέση του μαζί με τον αρχηγό της η 
θα έχουμε ανακατατάξεις. 
Δικαιολογημένη λοιπόν, η χαλαρή ψήφος στην κάλπη!
Η χώρα μας έχει ανάγκη από την επιλογή των ικανότερων προσώπων που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη και θα πολεμήσουν για την αναβάθμιση της εικόνας μας και για τα συμφέροντα μας!
Και αυτό προϋποθέτει την Δικαιολογημένη  όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του 
εκλογικού σώματος στις εκλογές.

Απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή της Ε.Α.Σ. Νάξου στην έκθεση Food Expo 2024!

Τη δέκατη συμμετοχή της κατέγραψε φέτος η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Food Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Η φετινή διοργάνωση της πιο μεγάλης διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών στη νοτιοανατολική Ευρώπη ήταν η δέκατη τον αριθμό και, για αυτόν τον λόγο, είχε χαρακτήρα επετειακό.

Παραγωγική η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας

Παραγωγική ήταν η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στο Δήμο Θήρας
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Δημητροκάλης, στη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο, του εξέθεσαν τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη που δυσκολεύουν τους επισκέπτες της αλλά και την τουριστική δραστηριότητα, πρωτίστως όμως τη ζωή του μόνιμου κατοίκου, καθώς και το πρόβλημα της μείωσης των  κρατήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

«Πόρτα» Ανδρουλάκη σε Χριστοδουλάκη «Μανιάτικο» φαίνεται πως κράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τη συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «έκοψε» τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από τη σημερινή (18:00) Θεματική Ημερίδα του Insocial σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «Εθνικός Διάλογος για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον».
Κι αυτό διότι ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είναι ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δηλαδή αυτός από τον οποίο θα έπρεπε να ξεκινήσει η σύνθεση του πάνελ.