slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Και οι Παρεούλες Καλά Κρατούν! Αιχμηρή Δήλωση της Μίκας Ιατρίδη για την Πρόσληψη του Βασίλη Μπρακουμάτσου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

brakoymatsos-xatzhm
Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με την ανάθεση της νομικής υποστήριξης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο δικηγορικό γραφείο του διορισμένου από το ΠΑΣΟΚ πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου έναντι 40.000 ευρώ για ένα χρόνο, κατάθεσε ερώτηση στη Βουλή και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Και οι παρεούλες καλά κρατούν. Το ΠΑΣΟΚ να είναι καλά και η Δωδεκάνησος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ας παν στο καλό!
Τι άλλο να πει κανείς για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία το ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, επιβραβεύει πλουσιοπάροχα τον πρώην Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τις κομματικές υπηρεσίες του στα νησιά μας;

Προβοκάτσια ή αλήθεια;;;


Προβοκάτσια ή αλήθεια;;. Πριν από λίγο  στην ηλεκτρονική του έκδοση το  Spiegel. αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι η Ελλάδα σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και την Ευρωζώνη και για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο Λουξεμβούργο. (Διάβασε εδώ)
Αν και αμέσως άρχισαν οι διαψεύσεις από την Ευρώπη και τη Ελλάδα κάτι φαίνεται να παίζεται στο παρασκήνιο. Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Δραστηριότητες Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου


Εκτεταμένη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο, είχαν σήμερα οι Γερμανοί Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Βουλής, που βρίσκονται στη Σύρο έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Και Εγκαίνια  Μονάδας Αφαλάτωσης, ικανής να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του νησιού σε πόσιμο νερό του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Σικίνου.

Κουτσούκος: το Φράγμα του Τσικαλαριού θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο


30/07/2009, ημέρα που το  έργο, προϋπολογισμού
37,5 εκατ.€,  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013
(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ)
από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Γιάννης Βρούτσης: η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι το έργο μετά την ένταξή του είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ καταρρίπτει όλους τους προεκλογικούς μικροπολιτικούς ισχυρισμούς που έκαναν λόγο περί του αντιθέτου».
Απaντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων   Γιάννη Βρούτση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου «ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ» στη Νάξο. O αρμόδιος   Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Κουτσούκο, δήλωσε ότι το σημαντικό αυτό έργο για την προοπτική και το μέλλον της Νάξου και των γύρω νησιών, έχει προγραμματισθεί από το Υπουργείο να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μόνο κατά το τμήμα κατασκευής του φράγματος και όχι για το τμήμα δικτύων ύδρευσης.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Κυκλάδων έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Δράσεις και νέα απο την συν+Αξία

Τετάρτη 11 Μαϊου το πρώτο δωρεάν μάθημα στις 9 το βραδυ.

xoros2-1.JPG

Ερωτήματα Βρούτση για την φοροδιαφυγή .


Είναι εμφανές, ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, ως μέσο επικοινωνίας, προκειμένου να αναχαιτίσει το δυσμενές γι’ αυτήν πολιτικό και κοινωνικό κλίμα.
Κλίμα, που ενισχύεται συνεχώς από τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας» Τονίζει ο Γιάννης  Βρούτσης,  στη  δήλωση που ακόλουθη:

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των αστυνομικών στο Ρέντη


http://s.enet.gr/resources/2011-05/1625313-thumb-medium.jpgΤους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στο Ρέντη έχει στα χέρια της η αστυνομία.
Ύστερα από ευρεία επιχείρηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις αρχές- ήταν και οι δράστες της δολοφονίας του 23χρονου Γ. Ευαγγελινέλη και του 22χρονου Γ. Σκυλογιάννη.
Ακολουθούν  ανακοινώσεις για την υπόθεση  του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΣ;

Αργύρης Ντινόπουλος :   Εμείς σας τα λέγαμε πριν εσείς ανακαλύψετε τον τζιτζιφιόγκο.

«Παιδί του ΟΠΑΠ» είναι ο «τζιτζιφιόγκος»  που κατήγγειλε ο Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- στον Γιώργο Κυριακό, ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος , ανάμεσα στις πολλές ( και βέβαια..αναπάντητες)  κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τον ΟΠΑΠ , είχε αναφερθεί και στον...

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Η  αναφορά στη μητέρα αποτελεί την πλέον προσωπική υπόθεση του καθενός από μας. Ο όρος «μητέρα» δεν είναι δυνατόν να αναλύεται σαν όνομα εορτάζον, παρά μόνο ως βίωμα ψυχής.
Η μητέρα δίνει σώμα και ψυχή και γι αυτό κάθε πλεονάζουσα αναφορά αδυνατεί να αποδώσει την προσφορά της.Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, εύχομαι σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά, με υγεία και να είναι πάντα κοντά μας για να αντλούμε δύναμη από την προσφορά και την προστασία τους.

Και καλά τον Νοέμβριο, αλλά το Καλοκαίρι του 2009 τι δουλειά είχε με το ΔΝΤ;;;;


Τι να σου κάνει πια και ο κ. Πεταλωτής;; Εκεί που λέει κάτι, αργότερα σκάει κάτι άλλο που τα ανατρέπει όλα. Παράδειγμα προχθες. Ενώ και με αφορμή το βίντεο που πρόβαλε ο Λάκης Λαζόπουλος, δήλωνε πως ο κ. Παπανδρέου καλώς έκανε  και συζητούσε με τον κ. Στρος Καν, από τον Νοέμβριο του 2009, καθόσον ως πρωθυπουργός της χώρας, είχε υποχρέωση να συζητάει με οποιονδήποτε για τη σωτηρία της, αργότερα έσκαγε άλλο κανόνι.
Ειδικότερα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο ανταποκριτής του σταθμού από τις ΗΠΑ κ. Ιγνατίου μετέδιδε την πληροφορία, ότι σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε συζητήσει με τον κ. Στρος Καν ήδη από το Καλοκαίρι του 2009. Δηλαδή όταν δεν ήταν φυσικά πρωθυπουργός και κανένα λόγο δεν είχε να συζητά με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ είχε βγάλει το Καλοκαίρι του 2009 μια οικονομική έκθεση με άσχημα μαντάτα για την ελληνική οικονομία. 
Έπειτα από όλα αυτά αναρωτιόμαστε:
1) Τι δουλειά είχε ο κ. Παπανδρέου ως αντιπολίτευση, να συζητά με το ΔΝΤ;  Γιατί δεν πήγε να συζητήσει η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας ακόμα και ο κ. Καρατζαφέρης κ.λ.π.;;;
2) Αφού λοιπόν ενημερώθηκε το Καλοκαίρι του 2009 για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί στην αμέσως μετά προεκλογική περίοδο…..

Γ. Μιχελάκης για ακύρωση συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη και για τις εξετάσεις των ΑΜΕΑ

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/18281_lp_-1.jpgΓια προκλητική λογοκρισία και προσβολή σε βάρος του έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και κατ' επέκταση σε βάρος των Ελλήνων, κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την απόφαση της Προέδρου της Αυστριακής Βουλής να ματαιώσει την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου " Μαουτχάουζεν", στην τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τα θύματα του ναζισμού.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί, χαρακτηρίζοντας τελείως ακατανόητη την σιωπή της.

Την Τρίτη 10 Μαΐου η συνάντηση Μαργαρίτη- Ντόλιου για Μικρές Κυκλάδες


Μετά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Μανόλη Μαργαρίτη, τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτά προς το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να καθορισθεί ραντεβού με τον Υπουργό κο Γιάννη Ραγκούση, κατεπειγόντως, δεδομένου του νομοσχεδίου περί Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το οποίο έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά άμεσα το Δήμο μας, τελικά το Υπουργείο καθόρισε συνάντηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών με το Υφυπουργό κο Γεώργιο Ντόλιο την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00 στο ΥΠΕΣΑΗΔ.
Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την εν γένει λειτουργία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και.....

Κανονικά χορηγούνται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/01/news-medicines-prices.jpgΚανονικά χορηγούν από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αλλά και του Πειραιά, καθώς όπως αποφάσισαν το ταμείο άρχισε να εξοφλεί τις οφειλές του προς αυτούς.


Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετό καιρό οι φαρμακοποιοί, κυρίως της Αττικής, είχαν προχωρήσει σε εμπάργκο στη χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς ο οργανισμός δεν τους εξοφλούσε με βάση τις δεσμεύσεις που είχαν προκύψει μετά τις συναντήσεις του υπουργού Υγείας αλλά και συναρμόδιων υπουργών με τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Απλά δείτε το βίντεο και σκεφτείτε...

Κ.Ο.KKE ΝΑΞΟΥ: Η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί


Εδώ και ένα χρόνο (!) εκκρεμεί στη Βουλή η συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ

Τη συνέπεια του ΚΚΕ και ταυτόχρονα την υποκρισία των αστικών κομμάτων στο ζήτημα των αναδρομικών που διεκδικούν με προσφυγές τους οι συνταξιούχοι βουλευτές, επαληθεύουν οι εξελίξεις. Ο ντόρος που στήνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι παραφυάδες τους είναι δημαγωγικός. Όχι μόνο επειδή οι δικοί τους βουλευτές είναι αυτοί που πρωτοστατούν στις προσφυγές για την καταβολή των αναδρομικών, αλλά κυρίως επειδή αρνούνται να πάρουν θέση απέναντι στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει εδώ και ένα χρόνο το ΚΚΕ, για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, η συζήτηση της οποίας ακόμα εκκρεμεί στη Βουλή!

Ας θυμηθούμε τη «βρώμικη 10ετία του ’80»

Toυ Δημήτρη Ρίζου

Η αδύναμη επικοινωνιακά Ν.Δ. δεν έδωσε και δεν δίνει την έμφαση που επιβάλλεται για το πώς και ποιοι δημιούργησαν την οικονομική κρίση και το τεράστιο χρέος στη χώρα μας…
Αντί του κυρίου άρθρου μου, σήμερα θα σας παραθέσω περικοπές από καθοριστικό άρθρο του στο «Βήμα» του βουλευτή Γιάννη Μαρίνου, πρώην στελέχους του ΔΟΛ, ο οποίος αποκαλεί «βρώμικη» τη δεκαετία του '80 – όπου κυριαρχούσε η λαϊκίστικη ανδρεοπαπανδρεϊκή εξουσία…

«…Η τραγωδία που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είχε αφετηρία της κυρίως τη δεκαετία του '80… Περισσότερα 

Χ. Κόκκινος: Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος

Λίγες μέρες πριν τη λήξη του σχολικού έτους και λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων η Κυβερνητική πολιτική των περικοπών στον ευαίσθητο
Χ. Κόκκινος: Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι είδος πολυτελείας.
τομέα της παιδείας δημιουργεί νέα αδιέξοδα και προβλήματα σε μαθητές και γονείς.       Η Κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στο κίνημα "δεν πληρώνω". Από τη μια πραγματοποιεί  σπατάλες και από την άλλη περικοπές και δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τα ΚΤΕΛ που εκτελούν τις μεταφορές των μαθητών στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.νΜε δεδομένο την αύξηση της τιμής των καυσίμων και την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τα ΚΤΕΛ αδυνατούν να μετακινήσουν μαθητές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους ...

Το Ουγγρικό σύνδρομο χτυπά το ΠΑΣΟΚ

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ουγγαρίας έχασε με την έλευση του ΔΝΤ σε συντομο χρονικό διάστημα περισσότερους από τους μισούς ψηφοφόρους του κατρακυλώντας από το 43,2% στο ταπεινωτικό 19,3%. Οι "καλοί μαθητές" του ΔΝΤ έχουν συνήθως παρόμοια τύχη.Διαβάζουμε  στο Newpost "Παίρνει κεφάλι η ΝΔ σε κρυφή δημοσκόπηση του Μαξίμου"

Παίρνει κεφάλι η ΝΔ σε κρυφή δημοσκόπηση του ΜαξίμουΣυναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των δύο μεγάλωνκομμάτων, από κρυφήδημοσκόπηση που φαίνεται ότι έχει διεξαχθεί για λογαριασμό τουΜεγάρου Μαξίμου.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της εβδομάδας, στο γραφείο τουΠρωθυπουργού έφτασαν αποτελέσματα έρευνας μεγάλης δημοσκοπικής εταιρείας, με την οποία η Ιπποκράτους έχει τακτική συνεργασία, και από τα οποία προκύπτει ότι για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα υπολείπεται σε ποσοστά της ΝΔ. Ανάγνωση του υπολοίπου »

Εκλογές! Ίσως και τον Ιούνιο.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν είναι πλέον ο σχεδιασμός της  Ιπποκράτους σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες.  Ο λόγος είναι στο ότι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο πολιτικός κύκλος έκλεισε και η παρούσα διάταξη του σκηνικού δεν πείθει κανέναν εκτός ή εντός Ελλάδος ότι θα τα καταφέρει. Ο σχεδιασμός της εθνικής συνδιάσκεψης που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο στοχεύει κατά βάση στην ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού για το φθινόπωρο. Όμως τα τελευταία επεισόδια με την αποκάλυψη του στιγμιότυπου με τον Στρος Καν  και ειδικότερα ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το θέμα από τα ΜΜΕ  φαίνεται να επιταχύνει  τα πράγματα.

Ο στόχος είναι πλέον διαμόρφωση των όρων συμμέτοχης στο κυβερνητικό σχήμα της επόμενης ημέρας.

Ξαναδιαβάστε τώρα αυτά που είπε χθες ο Παπανδρέου:

«Το έχω ξαναπεί, θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, που είτε μέσα από την δουλειά τους καθημερινά, είτε από τον δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε μέσα από την επιχείρησή τους, είτε μέσα από την κομματική τους ιδιότητα, κάνουν την αλλαγή πράξη Και την κάνουν πράξη ενάντια σε μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες. Ολιγαρχίες που φοβούνται και αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Ολιγαρχίες με τα φέουδά τους, τα προνόμιά τους, το βόλεμά τους, τις αντιλήψεις τους»,

Νομίζω ότι μπορούμε πλέον να δούμε καθαρά  το δίλημα των εκλογών αλλά τον πήχη  της επιτυχίας που βάζει ο κ. Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ

Ανέφικτος ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 7,4% για την τρόικα

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/elleima-425x287.jpgΗ τελική διαμόρφωση του ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ για το 2010 έβγαλε εκτός στόχους τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού και τις προβλέψεις στο Μνημόνιο. Ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για παρατεταμένη ύφεση στην οποία και αποδίδεται η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2010.

Τώρα η τρόικα, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από την αρχή της εβδομάδας, εκτιμά ότι είναι ανέφικτη η επίτευξη του στόχου για το 2011, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της

Γ.Ανωμερίτης: «Διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού για τα λιμάνια»


Την ανάγκη συνεργασίας των λιμένων μέσα από τη διαμόρφωση κανόνων ανταγωνισμού, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής, τόσο σε θέματα κρουαζιέρας, όσο και σε θέματα ανάπτυξης εμπορευματικών μεταφορών, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο και την επίδρασή τους στις θαλάσσιες μεταφορές και τα λιμάνια, οι οποίες δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε περισσότερη Δημοκρατία και επομένως σε μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, στη διεύρυνση των μεταφορών, άρα και σε μελλοντική αυξημένη διακίνηση μεταξύ λιμανιών.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και εκπρόσωποι όλων των ευρωπαϊκών λιμένων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του τομέα μεταφορών, καθώς επίσης η Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου κ. Ερατώ Κοζάκου, ο Πρόεδρος Χρύσης Πρέντζας και ο Δ/νων Σύμβουλος Γιαννάκης Κόκκινος της Αρχής Λιμένων Κύπρου.
Από την Ελλάδα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Δ/ντης Διοίκησης Χατζάκος Σταύρος και ο Εκτ. Δ/ντης της ΕΛΙΜΕ Γιώργος Καστελλάνος.

Κράξιμο Παπανδρέου στην κηδεία Λάκη Σάντα (Βίντεο)

Κράξιμο κατά την είσοδο του κ. Παπανδρέου στην εκκλησία.
ΕΞΩ, ΞΕΦΤΙΛΑ, ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ...
Μόλις βγήκε ο πρωθυπουργός, φαίνεται να λέει στους σωματοφύλακες : Πάμε..
και την "έκαναν".
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/k.html

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι νέες αξιώσεις του κλιμακίου της τρόικας, τα προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, το Μνημόνιο, τα αυθαίρετα, οι μισθοί και οι συντάξεις, το ωράριο του Δημοσίου, τα προβλήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πανελλαδικές εξετάσεις, η οικονομική κατάσταση στους δήμους της χώρας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Και στη μέση τζιτζιφιόγκοι"

«Θωράκιση» του πλωτού πολυϊατρείου της Περιφέρειας – Συναντήσεις του κ. Γ. Μαχαιρίδη στο Υπ. Εσωτερικών

Η νομική θωράκιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του πλωτού πολυϊατρείου της Περιφέρειας ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ως γνωστόν, με τον νόμο του «Καλλικράτη», Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες των Περιφερειών που διατηρούνται από τις πρώην Νομαρχίες, όπως η «Γαληνός» στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, μπορούν να εκτελούν μόνο εξειδικευμένο κοινωνικό έργο, που να σχετίζεται, για παράδειγμα, με τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

«Ένας χρόνος Mνημόνιο και η χώρα βουλιάζει..»

http://images.inews.gr/116/g-drakoulis-to-orgio-tou-paraeboriou-prepei-na-stamatisei-kai-na-dothei-emfasi-stin-agora-mas.jpgΓιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Και ποιος δεν θυμάται πριν από ένα χρόνο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 από το Καστελόριζο να ανακοινώνει την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Παρόλο που λίγους μήνες πιο πριν στις (3 Ιουνίου 2009) δήλωνε με το ψεύτικο προσωπείο του όπως αποδείχτηκε τα εξής:

«Το ΔΝΤ δεν έχει την φήμη ούτε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, ούτε για την αποτελεσματικότητα του…Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας…Ουσιαστικά καταδικάζει την χώρα στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».

Βέβαια και αυτό αποτελούσε μια από τις ψεύτικες δηλώσεις, καθώς στις 6 Μαΐου 2010 μπαίνουν οι πρώτες υπογραφές και υποθηκεύεται το μέλλον της Ελλάδας.

Έτσι ξεκινάει μια κούρσα βάναυσων οικονομικών μέτρων. Οι πρώτοι που το αισθάνονται είναι οι Δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και η αγορά με τα αλλεπάλληλα λουκέτα στις επιχειρήσεις, πάγωμα μισθών, κρατικών δαπανών, κατάργηση επιδομάτων ακόμη και κοινωνικών επιδομάτων, περικοπές σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αύξηση του ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, αλλαγές στην φορολογική κλίμακα και ένα σωρό άλλα σαρωτικά και επώδυνα μέτρα που δρομολογούνται για την ελληνική οικογένεια που μέρα με την μέρα γονατίζετε.

Επιτέλους καλύπτουν της θέσεις των γιατρών του ΙΚΑ στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Ρήγα, έντεκα (11) από τις είκοσι πέντε (25) θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, που είχε προκηρύξει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για διάφορα νησιά των Κυκλάδων, καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις με το Ίδρυμα. Για τη μονάδα του ΙΚΑ στη Νάξο, πρόκειται για ένα γυναικολόγο και έναν καρδιολόγο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρετε , ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα καλύπτουν  και οι υπόλοιπες προκηρυχθείσες θέσεις.
Συγκεκριμένα: α) Οφθαλμίατρος, Παθολόγος και Οδοντίατρος για τη μονάδα υγείας του ΙΚΑ στη Σύρο β) Γυναικολόγος και Καρδιολόγος για τη μονάδα υγείας του ΙΚΑ στη Νάξο