slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη εορτή του Πάσχα

 

Τέκνα ἐν Κυρίω ἀγαπητά,

«Αὕτη ἡ ἡμέρα ἥν ἐποίησεν ὁ Κύριος ἀγαλλιασώμεθα καί εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ.» (Ψαλμ. 117,24)

Μέ αὐτόν τόν προφητικό λόγο ὁ μέγας Προφητάναξ Δαυίδ προαναγγέλλει τήν μεγάλη καί λαμπροφόρο ἡμέρα τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἡ ὁποία μέ τήν Χάρη Του ἀνέτειλε καί πάλι γιά νά σκορπίσει στά σύμπαντα ἐλπίδα, φῶς καί ζωή.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ 2021 Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

  

Αποκλεισμός Αμοργού από τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης: Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Αμοργού στην οποία αναφέρεται στην έκδοση της υπ" αρ. 6302/08-04-2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και των Υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ Β'1399/08-04-2021) η οποία αφορά το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», με την οποία δημιουργείται τεράστια αδικία σε βάρος μεγάλου αριθμού Δήμων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμοργού. Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην προσπάθεια της να διορθώσει στρεβλώσεις του προγράμματος θεσπίζει ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) υποψήφιων για ένταξη στο πρόγραμμα προτάσεων. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται μεταξύ άλλων και η συμμετοχή των μικρότερων πληθυσμιακά Δήμων στο πρόγραμμα. Παράλληλα όμως με αυτήν την θετική ρύθμιση αποφασίζεται να αφαιρεθούν από το ύψος της χρηματοδότησης που δικαιούνται να λάβουν οι Δήμοι ο προϋπολογισμός  των  έργων   που  έχουν  ήδη  ενταχθεί  στο  Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» από το 2018 μέχρι σήμερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι Δήμοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να πετύχουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους και να αντιμετωπίσουν συντονισμένα και με συνέπεια τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές στους Δήμους  τους, τιμωρούνται  σήμερα  καθώς  αποκλείονται  από  τις  χρηματοδοτήσεις του «Αντώνης Τρίτσης».

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

25_04_2021_ΑΝΑΦΟΡΑ_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΑΜΟΡΓΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΑΝΤΩΝΗΣ_ΤΡΙΤΣΗΣ-1

ΔΗΜΟΣ_ΑΜΟΡΓΟΥ

ΕΛΛΕΤ - Ευχές για Καλό Πάσχα & Πρόγραμμα "Διατηρώ"

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Μαζί με τις ευχές μας

 

για Καλό Πάσχα, με υγεία και χαρά για όλους,

σας θυμίζουμε το ψήφισμα στην πλατφόρμα AVAAZ "Το πρόγραμμα "Διατηρώ" να γίνει πράξη!".

Υπογράψτε κι εσείς και διαδώστε το στους φίλους και την οικογένειά σας,

για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Σας ευχαριστούμε.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpg

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Μετά από ενημέρωσή μας από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, σας πληροφορούμε ότι σε συνέχεια του άρθρου 78 του ν. 4790/2021, η Υπουργική Απόφαση Α.1088/19-4-2021(ΦΕΚ 1587Β που σας επισυνάπτεται) εξειδικεύει τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που δύνανται να αξιοποιήσουν το μέτρο της αναστολής αποπληρωμής των επιταγών τους κατά 30 ημέρες για ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο 2021 (1- 30Απριλίου). 

Στο πλαίσιο των διατάξεων της εν λόγω απόφασης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Δικαιούχοι του ευεργετήματος: 

ΕΥΧΕΣ ΕΠΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου στην κυβερνητική εκπρόσωπο

 


Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μιλούν για ανευθυνότητα στον εμβολιασμό αυτοί που έσπευσαν να εμβολιάσουν 38άρηδες υπουργούς και συνεργάτες τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ όλοι οι συνομήλικοι τους περίμεναν πότε θα έρθει η σειρά τους.

Θέλει πολύ μεγάλο θράσος το όψιμο ενδιαφέρον για τους νέους, όταν εδώ και έναν χρόνο άθλια τους στοχοποιείς ως υπαίτιους για την πανδημία.

Το να επιτίθεσαι, όμως, στον πολιτικό σου αντίπαλο με τη κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντι εμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδικά της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει «Πελώνειο» θράσος.

ΕΥΧΕΣ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

Πασχαλινές ευχές του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ




Καλή Ανάσταση!

 


ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΣ - ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΝΟΥ

«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό εγκρίνεται σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

 Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υιοθέτησε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού θα υιοθετηθεί σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά θα ισχύουν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα είναι η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό αναμένεται να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της ΕΕ και να συμβάλλει θετικά στον

“ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου για επίσκεψη Κικίλια : Ήλθον, δεν είδον και απήλθον.



Η πρόσφατη επίσκεψη αστραπή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στα  νησιά μας, φορτισμένη επικοινωνιακά με μηνύματα αισιοδοξίας για  κατανάλωση από τα ΜΜΕ και ικανοποίηση για τα υγειονομικά  ζητήματα της νησιωτικής περιοχής μας, εύλογα θέτει σοβαρά  ερωτήματα. 

 Καλό θα ήταν να πάρει θέση ο υπουργός σχετικά με την  συστηματική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου μέσα στην πανδημία, αντί της άμεσα απαιτούμενης αναβάθμισής του. Η συνεχής αναφορά του αρμόδιου υπουργού Υγείας, σε "Κέντρο Υγείας Νάξου", οφείλεται στην "ανεμελιά" του, η μήπως είναι ενδεικτικό της πρόθεσής του για υποβάθμιση;  Ένα ολόκληρο νησί παραμένει χωρίς αναισθησιολόγο εδώ και  πολλούς μήνες μετά την αποχώρηση δυο έμπειρων και ικανών  επιστημόνων αυτής της βασικής ειδικότητας, απαραίτητης για  διασωλήνωση και σταθεροποίηση των ασθενών πριν τις διακομιδές.  Ο αξονικός τομογράφος, βασικό όπλο διάγνωσης ενός Νοσοκομείου, παραμένει σε αργία παρότι παραδόθηκε έτοιμος να λειτουργήσει από  την προηγούμενη διοίκηση, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ασφάλεια και  κόστος. Μετά την αποχώρηση της παιδιάτρου και ερευνήτριας της  'νόσου Νάξος' η διάγνωσή της και η αντιμετώπισή της παραμένει στα  αζήτητα.

 Έγκαιρα είχαμε τοποθετηθεί σαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από πέρυσι τον  χειμώνα, με στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων των Νησιών μας  πριν το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, αλλά και για λόγους  ελλειμματικών ή ανύπαρκτων υποδομών Υγείας. Παρά τις  διαβεβαιώσεις και τις δημόσιες δηλώσεις ότι ο εμβολιασμός στις  τουριστικές περιοχές θα είχε ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, βρισκόμαστε  προ του κινδύνου να χαθεί και η φετινή θερινή σεζόν. 

Έτσι, η γεωγραφική απομόνωση των νησιών μας αντί να χρησιμεύσει  σαν πλεονέκτημα με την δημιουργία covid free τουριστικών  προορισμών, έμεινε ανεκμετάλλευτη στερώντας από το ελληνικό  τουριστικό προϊόν ένα ακόμα πλεονέκτημα. 

Καλούμε τους φορείς και τον λαό της Νάξου να διεκδικήσουμε άμεσα  την αναβάθμιση και επέκταση του νοσοκομείου μας, όπως είχε  προγραμματιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την παραχώρηση του  παρακείμενου οικοπέδου από το υπουργείο Γεωργίας το 2018. Η  άρση της διασύνδεσης με το νοσοκομείο της Σύρου και η διοικητική  του αυτονομία θα είναι σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση,  για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της  Νάξου και των γύρω νησιών. 

Η Ο. Μ. "ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία" Νάξου.


Το ανέκδοτο της ημέρας από τον Σπίρτζη:ΒΙΝΤΕΟ



«Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε όλο από το ΣΥΡΙΖΑ»

ΝΔ:Ο Τσίπρας κατασκευάζει ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ψεύτικους πολέμους

«Ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση για το εργασιακό.
Η ΝΔ κατηγορεί τον κ.Τσίπρα λέγοντας ότι μιλάει «με κλισέ και συνθήματα του μακρινού παρελθόντος» τη στιγμή που οι εργαζόμενοι «αντιμετωπίζουν σύγχρονα προβλήματα».
«Μιλώντας για τα εργασιακά, λέει ό,τι φαντάζεται πώς περιλαμβάνει μία μεταρρύθμιση που δεν έχει,

Φουρθιώτης: Κατηγορείται ότι σκηνοθέτηση την επίθεση έξω από το σπίτι του-Επικοινωνούσε με τους δράστες της εναντίον του επίθεσης-Οι ίδιοι επιτέθηκαν και σε περιπολία της ΕΛΑΣ

Πριν μερικές ημέρες, ο κ. Φουρθιώτης είχε καταγγείλει πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του.


Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, είχε γίνει δέκτης πληροφοριών από το περιβάλλον Φουρθιώτη ότι υπήρξε σχεδιασμός εικονικής επίθεσης στο σπίτι του αλλά και επίθεση σε δύο δημοσιογράφους.

Τσίπρας: Ενώνουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το 8ωρο

Σε συντονισμό της δράσης «απέναντι στην εργασιακή αντιμεταρρύθμιση που έρχεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», κάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για το «σχέδιο νόμου Μητσοτάκη-Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών».
«Σήμερα σας κάλεσα για να λάβουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, κανείς δεν περισσεύει, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οκτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και την πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας», τόνισε.