slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ζημιές 69 εκ και υποχρεώσεις 700 εκ κλονίζουν τους νταβατζήδες-Τι ζημιές είχε ο καθένας τους


Ζημιές 69 εκατομμυρίων ευρώ (μόνο για το 2013) και συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ συσσώρευσαν οι 58 μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών που δημοσίευσαν οι εταιρείες και τα οποία επεξεργάστηκε η STAT BANK. To 2013 ήταν μία ακόμη επώδυνη χρονιά για τις εκδοτικές επιχειρήσεις αφού αυτές μείωσαν τις ταμειακές τους ροές κατά 12%, αύξησαν τις συνολικές τους υποχρεώσεις κατά 9,8%. Σύμφωνα

Στη φυλακή, ο Δ/ντής Πολεοδομίας Σύρου, τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου


Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Χθες το πρωί αποφασίστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές Χίου, καθώς απερρίφθησαν οι αρχικές σκέψεις για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η σύζυγός του, η οποία κλήθηκε και αυτή να

ΚΩΜΙΑΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 : Κι αυτό το καλοκαιρι η Κωμιακή σας περιμένει !!


Ο ΛΑΪΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 3 Αυγούστου, 17:00: Οδοιπορικό στην πανέμορφη διαδρομή Ανέφαμα - Νερόμυλοι-Παραδοσιακή Ληνού στα Κέντρια - Παλιό λιοτρίβι (τρυό) - παραδοσιακό Πλυσταριό.
Αναχώρηση από το καφενείο του Γιώργου Κρητικού στις 16:45 και

Τι είδε η Πιπιλή σε παραλία και εξοργίστηκε; - ΦΩΤΟ


Εκτός εαυτού βγήκε η Φωτεινή Πιπιλή όταν είδε σε παραλία στο νομό Ηλείας έναν "ελληναρά" όπως τον αποκάλεσε να έχει κατεβάζει το τζιπ του στην παραλία. Με το δημοσιογραφικό δαιμόνιο να μην την έχει εγκαταλείψει ποτέ, φωτογράφισε το σκηνικό και έγραψε:«Διατράνωσα: «Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό, αφήστε τις παραλίες ελεύθερες για τους πολίτες»!
Φυσικά δεν εννοούσα αυτό που βλέπετε στην

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη”

Η "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη", όπως κάθε χρόνο κλείνει τον κύκλο των εκδηλώσεών της με την Κεντρική Πολιτιστική της Εκδήλωση, η οποία φέτος είναιαφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.
Οι διήμερες φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φιλωτίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

ΣΚΙΤΣΟ-Η “μεταγραφή” (της πλάκας) Φ. Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ



Δείτε πως “σχολιάζει” με το πενάκι του ο Δ.Χαντζόπουλος των ΝΕΩΝ, την μεταγραφή (της πλάκας) του γνωστού πολιτικού… παλτού Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές με την Ρούλα

-Κίνηση Πολιτών : Nάξος Πόλη Ανοιχτή
Καλή η δραστηριότητα σας για να κρατήσετε την πόλη ανοιχτή (άσχετα αν κάποιοι διαφωνούν) αλλά διερωτώμαι πότε θα συγκροτηθεί και μια κίνηση κατά των ανεξέλεγκτων πλέον μέτρων που παίρνει αυτή η κυβέρνηση , διότι αν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία των Ελλήνων πολιτών , σε λίγο προβλέπω ότι θα έχουμε όχι....

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ

  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στη Νάξο, τελέσθηκε σήμερα δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου μάρτυρος Καλλινίκου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, και συνιερουργούντος του προς τούτο ματαβάντος στη Νάξο Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, εξ Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, του Δημάρχου Νάξου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Επίσκοπό τους.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε  στους Αγίους Μάρτυρες, οι οποίοι υπέγραψαν τη...

Επιμένουν για Γιουβέντους, Λίβερπουλ - Μανωλά


Διαδοχικά ρεπορτάζ στα ιταλικά ΜΜΕ για το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Κώστα Μανωλά, ειδικά από την ώρα που η Σεβίλλη ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Μποτία στους ερυθρόλευκους.
«Η Γιουβέντους είναι στα χνάρια του Μανωλά», γράφουν ιταλικά σάιτ υποστηρίζοντας ότι η ιταλική ομάδα σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να αποκτήσει τον Έλληνα στόπερ που είναι στο στόχαστρο πολλών άλλων ευρωπαϊκών ομάδων.Έτοιμη να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του Κώστα Μανωλά εμφανίζουν αγγλικά δημοσιεύματα και την Λίβερπουλ, τονίζοντας ότι ο Μπρένταν Ρότζερς είναι ενθουσιασμένος με τον Έλληνα διεθνή και δεν αποκλείουν να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον.

Οι υπεύθυνοι της Λίβερπουλ είχαν επαφές με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού στο περιθώριο του φιλικού στο Σικάγο πριν από λίγες μέρες και δεν αποκλείεται να συζητήθηκε το θέμα Μανωλά, όπως εκτιμούν αγγλικές πηγές.

Παρέμβαση της "Νησιωτικής Πολιτείας¨για το κυκλοφοριακό

            Κοινός  τόπος  είναι  το  γεγονός,  ότι,  όταν  επιχειρούνται παρεμβάσεις στον ιστό  και  στην  καθημερινότητα  μιας  πόλης,  αυτές  στηρίζονται  σε  έναν  βασικό  κανόνα :  Την  εξυπηρέτηση  του  μόνιμου  κατοίκου,  της επιχειρηματικότητας  και  των  επισκεπτών  της. 
            Η  κοινή  συνισταμένη  των  παραπάνω,  είναι  το  ζητούμενο  σε  κάθε  επιστημονική  πρόταση, αλλά  και  στις  όποιες  παρεμβάσεις   κάθε τοπικής  αρχής,  που  πρέπει  να  έχει αυτήν  ως  γνώμονα  και  όχι  προσωπικές  εμμονές  και...

Lemnos Festival 2014

‘Ενα συναρπαστικό 3ημερο, με 3+1 δράσεις, σε μαγευτικές τοποθεσίες του ακριτικού νησιού
        Ο σύλλογος αποδήμων και φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει», διοργανώνει το Lemnos Festival 2014 (http://festival.lemnosinaction.com), με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, στις 6-7 & 8 Αυγούστου.
Περιλαμβάνει 3+1 κεντρικές δράσεις:
  • Συναυλία
  • Διημερίδα -και διαγωνισμό- επιχειρηματικότητας
  • Junior Festival
  • Παράλληλες......  

Ευχαριστήριο προς τον κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη

Αξιότιμε κ. Ιάκωβε Ναυπλιώτη,
Οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου 2014, με τίτλο: “Πολιτιστική Διαχείριση
και Τοπική Ανάπτυξη” που διοργάνωσε το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
με την ενεργή υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του.....