slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ | Ανακοίνωση του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την αφαίμαξη των Aσφαλιστικών Ταμείων

Ο Δρ Μιχάλης Χάλαρης, Αναπληρωτής Γραμματέας 
του Τομέα Εργασίας και Κοινωνκής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης γίνονται καθημερινά όλο και πιο εμφανή.

Η πίεση που ασκείται στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων με κορύφωσή της τη σημερινή συνάντηση με τους Διοικητές και τους Προέδρους στοχεύει στην αφαίμαξη και των τελευταίων διαθέσιμων πόρων των Ταμείων. Χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, όταν θα παρουσιαστούν οι ανάγκες για την καταβολή συντάξεων και άλλων παροχών.

Προσοχή: οι συκοφάντες του psi ξέρουν ελπίζουμε ότι με το psi ένα μέρος των ομολόγων των ταμείων κουρεύτηκε υπέρ του δημοσίου που χρηματοδοτεί  τα ταμεία, δεν πήγαν για να καλυφθούν  ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, δηλαδή για να πληρωθεί το ΔΝΤ ή για να πληρωθούν μισθοί ή λειτουργικές δαπάνες!

Παράλληλα το χρέος των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε τους τελευταίους 4 μήνες κατά 600 εκ ευρώ με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές προς προμηθευτές και να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Την ίδια στιγμή ο γνωστός τηλεσχολιαστής Γενικός Γραμματέας Κοινωνική Ασφάλισης κ Γ. Ρωμανιάς  (ο δήθεν έχων στο τσεπάκι τις 24 πηγές χρηματοδότησης), αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα βάλει χέρι και στον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ (Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών) που στηρίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού  συστήματος για να καλύψει τα τρέχοντα ταμειακά ελλείμματα του δημοσίου. 

ΠΑΣΟΚ: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε ταμειακό πανικό


Ο ταμειακός πανικός της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα του πολιτικού της εγκλωβισμού σε ψέμματα και τυχοδιωκτισμούς.
Όχι μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες ή προεκλογικά, αλλά όλη την περίοδο της εύκολης «αντιμνημονιακής» δημαγωγίας.
Τώρα η κυβέρνηση κάνει την «σκληρή διαπραγμάτευση» με ποιόν, με την τρόικα, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ή με τους δήμους, τις περιφέρειες, τα πανεπιστήμια;
Στο χορό μπαίνουν επιπλέον τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και τα διαθέσιμα των νοσοκομείων!
Τι λέει σε όλους αυτούς τους φορείς η κυβέρνηση; «Ελάτε να κάνετε το πατριωτικό σας καθήκον ή ελάτε να καλύψετε, όπως όπως, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και τα ψέμματα της κυβέρνησης;»
Με ποιον τρόπο εγγυάται η κυβέρνηση την επιστροφή των χρημάτων αυτών; Από την είσπραξη μελλοντικών φόρων ή από τις δόσεις του μνημονίου 3 που θα υπογράψει με την Ευρωπαϊκής Ένωση και το ΔΝΤ;

ΧΑΜΟΣ στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Ούρλιαζαν οι βουλευτές κατά του Μάρδα διεκόπη η συνεδρίαση ‚

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ακούστηκε να χαρακτηρίζει κάποιον "κατοικίδιο ζώο" ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη παρομοίαζε βουλευτή με "δεκανίκι" της κυβέρνησης .
Άναψαν τα αίματα με το “καλησπέρα σας” στην επιτροπή οικονομικών που επεξεργάζεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, έδωσε πρώτα το

Παρατάθηκε η δρομολόγησή του Άρτεμις


Άτυπη παράταση μιας εβδομάδας δόθηκε στα επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του ΑΡΤΕΜΙΣ ,με την ελπίδα στις 26 Απριλίου 2015 που αυτή θα λήξει, να έχει εγκριθεί από το...

Στη γραμμή Παροναξίας επιστρέφει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ της Ηellenic Seaways από 4-6-15


Η Ηellenic Seaways κοινοποίησε σήμερα στην ιστοσελίδα 

της, 
τους πίνακες με τα θερινά δρομολόγια των συμβατικών πλοίων της ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ΑΡΙΑΔΝΗ και ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Απ΄αυτούς προκύπτει οτι το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα συνεχίσει να συνδέει τη Σύρο με τον Πειραιά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έως τις 14-6-2015. Ακολούθως....

Βρούτσης σε Γεροβασίλη: Εξαπατήσατε τον λαό- ΒΙΝΤΕΟ


Οξεία επίθεση εξαπέλυσε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά:

«Στις 25 Ιανουαρίου τάζατε στον λαό λαγούς με πετραχήλια και σήμερα φτύνει τον κόρφο του για τις υποσχέσεις που του τάξατε».
Δείτε το βίντεο από το Mega:

ΕΚΤΑΚΤΟ......Ο Χατζηνικολαου με τον Καμμενο και τον Τσιπρα πανε....



Με αεροπλανο σε εκτακτη πτηση αναχωρουν εντος ολιγου συνοδευομενοι απο μεταγωγικο πολεμικο αεροπλανο για
την ΡΩΣΙΑ ...πανε να φερουν τα χρηματα γιατι ο

Ποτάμι Κυκλάδων: Είναι πια εμφανής η επικίνδυνη τροχιά που έχει πάρει η χώρα


Θα ήταν ίσως προτιμότερο και πραγματικά πατριωτικό, από τα να φτάνουμε στο σημείο να υποχρεούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες -και μάλιστα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου- να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας και να απειλούνται άμεσα με αναστολή οι σημαντικότατες και ζωτικές λειτουργίες τους, να συμφωνήσουμε το γρηγορότερο με τους εταίρους και να κάνουμε αυτόν τον περίφημο "έντιμο συμβιβασμό".
Είναι αδιανόητο να στερηθούν οι δήμοι την ρευστότητα τους και

Εισροή ύδατος στην αριστερή χοάνη αξονικού συστήματος παρατηρήθηκε πρωινές ώρες χθες Τρίτη 21/4/2015 στο Ε/Γ - Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Το πλοίο δεν εκτέλεσε το χθεσινό προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Χίο και Μυτιλήνη.


Εισροή ύδατος στην αριστερή χοάνη αξονικού συστήματος παρατηρήθηκε πρωινές ώρες χθες Τρίτη 21/4/2015 στο Ε/Γ - Ο/Γ «BLUE STAR PATMOS» Ν.Π. 12119.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την