slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ελεγχόμενη διεθνώς η πανδημία, διαχειρίσιμη πίεση στα συστήματα Υγείας

Βασίλης Βενιζέλος
Μία αποστροφή του λόγου του επίκουρου καθηγητή, η οποία αγνοήθηκε
Το ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της επίσημης εβδομαδιαίας ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, αλλά πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από το σύνολο του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δεν τόνισε μόνον ότι το τρέχον κύμα της πανδημίας δεν έχει δώσει διεθνώς κάποια σφοδρή επίπτωση, ιδιαιτέρως σε χώρες οι οποίες σημειώνουν ποσοστά εμβολιασμού της τάξης του 50% και άνω επί του γενικού πληθυσμού τους, ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι παρατηρούμε σήμερα διεθνώς και στη χώρα μας μία πολύ σημαντική, μακροχρόνια συρρίκνωση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε τα εξής σχετικά:

Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη : Για την κατασκευή του νέου ιατρείου στην Ανάφη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε την Πέμπτη 7-10-2021, ο Δήμαρχος Ανάφης                 κ. Ιάκωβος Ρούσσος.

 

Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε θερμά για την πολύ καλή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Ανάφης, καθώς στέκεται πάντα αρωγός σε    ό, τι χρειαστεί το νησί.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου: Επίσκεψη του π. Υπουργού και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού στη Σύρο - Ανοιχτή Πολιτική εκδήλωση με θέμα: "Η νέα φάση της πανδημίας και η αναγκαιότητα μιας νέας υγειονομικής στρατηγικής"

 

Επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στη Σύρο

 

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη, η κυβέρνηση συνεχίζει

  • Να συρρικνώνει την δημόσια υγεία προωθώντας την ιδιωτικοποίησή της
  • Να μετακυλύει το κόστος στους πολίτες
  • Να θέτει σε αναστολή υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό
  • Να εγκαταλείπει το ΕΚΑΒ στην τύχη του, μ' ένα ασθενοφόρο στη Σύρο και τη βάση των αεροδιακομιδών χωρίς σχέδιο
  • Να μην προχωρά σε αντικατάσταση του συνταξιοδοτούμενου υγειονομικού προσωπικού ούτε και σε μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.

 

Σε αυτές τις συνθήκες, ο πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός επισκέπτεται τη  Δευτέρα 11 Οκτωβρίου τη Σύρο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κυκλάδων, Νίκο Συρμαλένιο.

Έπαρχος Νάξου: Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία Νάξου και Μ. Κυκλάδων

Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

   Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (2021-2023)».

   Το συγκεκριμένο έργο συνολικού κόστους 683.112,73€, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει τριετή διάρκεια και περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού ρεμάτων με σκοπό την

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ το «Όχι» Τσίπρα

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλεται με έντονο τρόπο στα σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα – Χαρακτηριστικοί οι τίτλοι εφημερίδων

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τα όσα δήλωσε χθες από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, προβάλλονται και σχολιάζονται έντονα στα σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα.

«Πυρηνική απειλή της Αθήνας κατά της Τουρκίας. Μαθήματα από τον Τσίπρα προς την κυβέρνηση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Hurriyet, υποστηρίζοντας πως κατά τη χθεσινή ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ότι η συμμαχία με το Παρίσι είναι εναντίον της Τουρκίας». Η εφημερίδα προβάλλει έντονα την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να ταχθεί υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας και τα όσα υποστήριξε στη βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «τον αγώνα εξοπλισμών με την Τουρκία» και πως: «Ο Μητσοτάκης αγοράζει αεροπλάνα και φρεγάτες όπως αγοράζει γραβάτες».

Όταν ο Μητσοτάκης συναντήσει τον Καραμανλή. Οι τέσσερις εν ζωή υπουργοί του Καραμανλή

Μητσοτάκης- Καραμανλής μαζί με τον ίδιο πολιτικό προσανατολισμό, όπως μου λένε οι γνωρίζοντες. Άλλωστε οι λεγόμενοι Καραμανλικοί δεν είχαν ούτε έχουν σκοπό να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στον νυν Πρωθυπουργό
Θα πάμε λίγες ημέρες μπροστά το ημερολόγιο, στις 13 Οκτωβρίου, σε μια σημαδιακή μέρα για όσα συμβαίνουν τούτες τις ημέρες στη ΝΔ. Και εξηγούμαι: Την ημέρα αυτή στις 6 το απόγευμα στην Φιλοθέη, στο Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή θα γίνει μια διπλή εκδήλωση. Εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ και εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το γεγονός εκείνης της ημέρας θα είναι οι ομιλητές. Θα μιλήσουν τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.