slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχές από τον Σύλλογο των Μαρμάρων Πάρου "Πρόοδος - Ανάπτυξη"


Γενική συνέλευση μελων και φιλων 27-12-14 στις 6.00μμ προκειμένου να εισηγηθεί προτάσεις για τους υποψήφιους βουλευτές


ΓΛΕΖΟΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΜΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΤΑ  ΝΑΞΙΑΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου,προσπαθώντας να επισπεύσει και να εξασφαλίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει δημιουργήσει με την πολιτική της ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας, εκβίασης, παραπληροφόρησης και πόλωσης.
Στόχος της με λυμένα χέρια να προχωρήσεισε νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, που θα πλήξουν ιδιαίτερα το νησί μας (εκποίηση δημόσιας περιουσίας, αύξηση ΦΠΑ στα....

Διακομιδή 51χρονης από Νάξο για Σύρο



Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν. Νάξου 57, 51χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Φωτογραφία: αρχείο

168 "NAI" και 131 "ΠΑΡΩΝ" στην δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο-Ποιοι άλλαξαν άποψη


Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης, στην οποία η Βουλή ψήφισαν 168 "ναι" και 131 "παρών".
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που άλλαξαν την ψήφο τους κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την Προεδρική Εκλογή είναι οι:

Ο Άι Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά του Φιλωτίου - βίντεο



Ο Άι Βασίλης μοίρασε τα δώρα στα παιδιά του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Φιλωτίου, που τον υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά!
Τα δώρα που διανεμήθηκαν ήταν από τη "Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη" του συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
Ακολουθεί βίντεο...

Ανάσα για τους κτηνοτρόφους των νησιών μας



Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:
«Λύνεται ένα πρόβλημα 10 ετών της παραγωγής
παραδοσιακών τυριών από κτηνοτρόφους»

Υπογράφηκε υπουργική απόφαση (ΦΕΚ/Β/3438 - 22/12/2014) με θέμα Εθνικά Μέτρα και Παρεκκλίσεις στον τομέα των τροφίμων ζωικής προέλευσης σε εφαρμογή του κανονισμού ΕΚ (852/2004) και ΕΚ (853/2004).
Για τη σημαντική αυτή απόφαση ο υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εορταστικές εκδηλώσεις στο «Μαγικό χωριό»



Πιστοί στο ραντεβού τους, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και εφέτος προγραμμάτισαν μια σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο λειτουργίας του «Μαγικού χωριού»...

Ευχές από το ειδησεογραφικό - ενημερωτικό site syrostoday.gr

Ενέργειες για την παραχώρηση του ΚΕΓΕ στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις ενέργειες για την διευθέτηση του θέματος ανταλλαγής του ΚΕΓΕ και την ανέγερση της γεωργικής σχολής στο Σαγκρί. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση και παράδοση της τοπογραφικής μελέτης, ξεκίνησε η εκπόνηση της γεωλογικής, στη θέση «Κακνάδο» Σαγκρίου.
Ο Δήμος έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες έκδοσης άδειας δόμησης του κτιρίου που θα στεγάσει τη Γεωργική Σχολή, μια διαδικασία προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση της μεταγραφής της έκτασης του ΚΕΓΕ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση...Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, μεριμνώντας να φέρει εις πέρας και να επιλύσει χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, εξέφρασε την πεποίθησή για τη διευθέτηση του θέματος και για την αίσια έκβαση της ανταλλαγής: «Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωράμε στην εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για την ανέγερση της Γεωργικής Σχολής στο Σαγκρί. Στόχος μας είναι πολύ σύντομα η έκταση του ΚΕΓΕ στη Χώρα να περιέλθει στην κυριότητα και διαχείριση του Δήμου μας και γι αυτό μεριμνούμε με συνέπεια και μεθοδικότητα».





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

E-mail: pressnaxoy@gmail.com

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε.


Ο Έπαρχος Πάρου Κων/νος Ν. Μπιζάς σε ενημερωτικό δελτίο τύπου που μας έστειλε διευκρινίζει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο σε συνδυασμό με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, αφού μετά την ακύρωση της πρώτης, λόγω απρόβλεπτου τεχνικού λόγου, εκδόθηκε νέα η οποία και ισχύει. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Κων/νου Μπιζά.

«Χορήγηση ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος σε κτηνοτρόφους - αιτήσεις έως 16-1-2015»

Ο Στέλιος Μάξιμος live στην Ocean για τον Πανναξιακό ΑΟΝ