slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Νίκος Συρμαλένιος στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου


Ο Νίκος Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Σύρο το Σάββατο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την επανεκλογή του, καθώς και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους.

ΠΝΑΙ: Υπογράφηκε η σύμβαση ανάδειξης αναδόχου για την αδειοδότηση 20 συνολικά υδατοδρομίων







Το δίκτυο υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, το μεγαλύτερο διεθνώς, περνά στο στάδιο της υλοποίησης

Γιώργος Χατζημάρκος : «Εύχομαι όλοι να ζήσουν την ικανοποίηση αυτού που τήρησε την υπόσχεση του, αυτή που εγώ αισθάνομαι σήμερα»
--------
Το πλέον φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της δημιουργίας του μεγαλύτερου δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα και διεθνώς, εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης, μετά από πέντε χρόνια επίπονης και κοπιώδους προσπάθειας, λόγω του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου και άλλων κωλυμάτων που τεχνηέντως δημιουργήθηκαν στην πορεία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ Ε/Γ- Ο/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη συνέχιση της αναστολής των δρομολογίων του ε/γ- ο/γ Άρτεμις, το οποίο ήδη από την 26η Αυγούστου 2019 εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη. Παρόλο που σεβόμαστε απόλυτα και κατανοούμε την ανάγκη εξυπηρέτησης της παραπάνω γραμμής, σαν.......

Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης για την ορκομωσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου



 Το Σάββατο 31 Αυγούστου έγινε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) Νοτίου Αιγαίου στο θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Ερμούπολης Σύρου. Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης οι σύμβουλοι Γιάννης Ντουνιαδάκης, Ηλέκτρα Ροκονίδα, Βαγγέλης Σιγάλας, κατά την τελετή έκαναν την ακόλουθη δήλωση: δηλώνουμε με βάση την τιμή και την συνείδηση μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα ........

Έπαρχος Νάξου ορίστηκε ξανά ο Γιάννης Μαργαρίτης


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, την απόφαση ορισμού των Επάρχων, στις Περιφερειακές Ενότητες του Νοτίου Αιγαίου.
Έπαρχοι ορίζονται οι κάτωθι Περιφερειακοί σύμβουλοι:

24ωρη απεργία σε “Real fm” και “Ελληνικός 93,2” του Χατζηνικολαου


Ανακοίνωση ΕΤΕΡ

Μετά την αδιάλλακτη στάση και την επιλογή της διοίκησης του Real Group να μην προσέλθει σε διάλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την πραγματοποίηση των δυο εξαγγελθέντων εικοσιτετράωρων απεργιακών κινητοποιήσεων:
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8» από

Α' ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Σε έλεγχο του πληροφοριακού συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών θα πρέπει να προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Οι αιρετοί υπηρεσιακών συμβουλίων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκάνησου και Νοτίου Αιγαίου, Μαρίνος Ανδρέας και Ξάφης Θεόδωρος επισημαίνουν ότι στην περιοχή της Δωδεκανήσου την περασμένη χρονιά παρατηρήθηκε ανεξήγητα περίεργη συσσώρευση τρίτεκνων εκπαιδευτικών ΠΕ 80,κατά τους διορισμούς της Τετάρτης 5 Σεπτέμβρη 2018. Από τους 10 τρίτεκνους που διορίσθηκαν σε όλη την επικράτεια οι 7 διορίσθηκαν στη Ρόδο και οι υπόλοιποι 3 στις Κυκλάδες! Μάλιστα ΟΛΟΙ οι τρίτεκνοι μηδενικής προϋπηρεσίας της επικράτειας διορίσθηκαν στη Ρόδο.

Αυθόρμητα λοιπόν γεννήθηκαν στην εκπαιδευτική κοινότητα των Δωδεκανήσων τα παρακάτω ερωτήματα:

Πως γίνεται να μην είχαν επιλέξει οι τρίτεκνοι άλλη περιοχή της..... 

ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ Επιδείνωση των προβλημάτων από τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των λαγοκέφαλων: Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα των λαγοκέφαλων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με τη «Γαλάζια Πατρίδα».


«Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών όπου εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος μπροστά από ένα χάρτη στον οποίο η Τουρκία κατέχει το μισό Αιγαίο κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Μοίραζαν προεκλογικά ΑΜΚΑ, παράτυπα, σε μετανάστες: Στο φως αποκαλυπτικά έγγραφα

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ανακάλεσε την εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ – μεταξύ άλλων σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.