slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ-VPRC: Μια χαρά άμα ο ΣΥΡΙΖΑίος Βερναρδάκης μας δείχνει μόνο 2,5% πίσω... στις εκλογές μας έδειχνε 6%

[H VPRC, του γνωστού υπαλλήλου του ΣΥΡΙΖΑ Βερναρδάκη, είναι γνωστή για το… "προχωρημένο" μοντέλο που εφαρμόζει στις μετρήσεις της και βάση του οποίου είχε «προβλέψει» στις προηγούμενες εκλογές,πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας 6 μονάδες οταν και εδινε στη ΝΔ 14,2% (!)... λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Μαΐου (σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργήσει εικόνα διάλυσης της ΝΔ), ενώ έδειχνε τη διαφορα αυξανομενη υπερ του ΣΥΡΙΖΑ 15 μερες πριν τις εκλογές Ιουνίου (από 2,5% σε 3,5%).
- Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε τη μέρα που προέκυψε το θέμα Μπαλτάκου και την....

"Έρευνα" (δημοσκόπηση της πλάκας δηλ.) ΠΑΜΑΚ για τις Ευρωεκλογές: Μείωσε στο μισό τη διαφορά η ΝΔ

Η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου διεξήγαγε Έρευνα για λογαριασμό του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτίμησης πολιτικών τάσεων εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2014. Πριν από 3 εβδομάδες περίπου (13 Απριλίου) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν στη δημοσκόπηση που φαίνεται της πλάκας, με 5% ενώ τώρα η διαφορά είναι...

Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Τα αυριανά   πρωτοσέλιδα των πολιτκών εφημερίδων...

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»: Περιοδεία Λεονταρίτη, Κόκκινου σε Τήνο και Άνδρο

ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ   ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ @@@@@@@@. ΑΓΝΟΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΟΥ, ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΡΑΟΥΝ ΣΤΟ MESOGEIO 105.4 FM ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΛΑΘΟΣ
Περιοδεία στα νησιά των Κυκλάδων του Γεώργιου Λεονταρίτη υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων του περιφερειακού συνδυασμού του Γιώργου Χατζημάρκου «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» και του Χαράλαμπου Κόκκινου υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου του περιφερειακού συνδυασμού του Γιώργου Χατζημάρκου «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Επιμένει ο Παναγούλης: Όνειρό μου να είμαι μάρτυρας υπεράσπισης Κασιδιάρη-Ο Κασιδιάρης εκβίαζε τον Μπαλτάκο (!!;;)

«Όποιος με χαιρετάει στη Βουλή λέω καλημέρα, καλησπέρα. Ποτέ δεν έγινε άλλος διάλογος. Ο Κασιδιάρης δεν μου ζήτησε τίποτα….» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης σχετικά με τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη ότι του πρότεινε να είναι μάρτυρας στη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του.

Άρης: Δεν υπάρχει δημοκρατική ευαισθησία a la carte


Με αφορμή τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την πρόταση του για δημοψήφισμα στο θέμα δημιουργίας τζαμιού στην Αθήνα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Α) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β) Προς τους Προέδρους: α) της Δ.Κ Σχοινούσας, β)της Δ.Κ. Δονούσας, γ) της Δ.Κ. Νάξου, δ)της Δ.Κ. Αγίου Αρσενίου και ε) της Τ.Κ Σαγκρίου.
Γ) Προς τον Πρόεδρο του ¨ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α¨.
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 8 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα: 20.00μ.μ.  με τα.....

Οι ΑΝ.ΕΛ. και το... γραφείο κηδειών «Ο Σύριζας»!

Κάνανε οι διάφοροι μπετατζήδες, μεσάζοντες, εκδότες και πολιτικοί υπάλληλοί τους καμιά τριανταριά χρόνια να την ξεχαρβαλώσουν τη χώρα και να βρεθεί στο στρώμα.
Απλά υπογραμμίζω ότι αυτό, η πολυετής λεηλασία και η παρακμή, έφερε το Μνημόνιο και τον λόγο των ξένων στην εσωτερική πολιτική, όχι το ανάποδο. Γι’ αυτό η έξοδος στις αγορές και η μη ύπαρξη ελλειμμάτων είναι πολύ πιο....

Διάβασα ότι ο ... "Στρατηγός" ΓΑΠ ετοιμάζει νέο Στρατηγείο !!!

Και το λένε (και ίσως το πιστεύουν) σοβαρά τα ορφανά του και οι κηπουροί του ...

Και θυμήθηκα ...
Τις ηρωικές ημέρες του ... "Στρατάρχη" ΓΑΠ:

Κεφαλογιάννης: Πληγώνει τη Νέα Δημοκρατία το θέμα Μπαλτάκου


Βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος στην πορεία για τις ευρωεκλογές, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος προήδρευσε σήμερα, στη Λάρισα, σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης των μελών της ΝΔ, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει ευρωεκλογών.

"Η Σύρος που αξίζουμε": Ανοιχτή εκδήλωση για την προβολή και προώθηση της Σύρου


Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Η Σύρος που Αξίζουμε», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαραγκό, έχοντας ως στόχο την ένταξη της Σύρου στην διεθνή κυρίως αλλά και την εσωτερική αγορά, παρουσιάζει σε ανοιχτή εκδήλωση τους βασικούς πυλώνες του Στρατηγικού Σχεδιασμού και κηρύσσει την έναρξη προβολής και προώθησης της Σύρου με την γνωστοποίηση του συνθήματος που θα μεταφέρουμε όλοι σε κάθε μας επικοινωνία.

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός, έχει σκοπό να ξυπνήσει από τον λήθαργο ένα δυναμικό τουριστικό προορισμό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ο οποίος ευρίσκεται εν υπνώσει και έπρεπε ήδη να ευημερεί, αν όχι να κυριαρχεί εδώ και χρόνια, ως ένας από τους πλέον σημαντικούς προορισμούς της Ελλάδας .
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ανάδειξη των.....

«Πάρος Νέα Πνοή»: Αναβολή ανοιχτής συζήτησης στον Αρχίλοχο

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πάρος Νέα Πνοή» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μαούνη αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικία ανοιχτή συζήτηση για την ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του....

Σενάρια στο ΙΚΑ για καταβολή μισής σύνταξης πριν από το Πάσχα -Για την ενίσχυση της αγοράς

ΩΣ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΡΟΥΤΣΗ Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ  ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΥ  ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Το ενδεχόμενο να δοθεί προκαταβολικά μέρος της σύνταξης πριν από το Πάσχα εξετάζει η διοίκηση του ΙΚΑ. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, αλλά στόχος είναι η ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων και κατά συνέπεια η ρευστότητα στην αγορά, κατά την εορταστική περίοδο.

Το εν λόγω σενάριο, όπως αναφέρει το «Εθνος» προβλέπει την καταβολή της μισής σύνταξης πιθανότατα τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κανονικά στις 29 Απριλίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το ΙΚΑ εξέτασε και το ενδεχόμενο της προκαταβολής του συνόλου της σύνταξης, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν τελικά υλοποιηθεί το σενάριο αναμένεται να επηρεάσει το σχεδιασμό και άλλων ασφαλιστικών φορέων.

Δημοσκόπηση MARC: Μια χαρά! Όταν μειώνεις τη διαφορά στο μισό....


Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της MARC για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ.
Αναλυτικά από τις απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές, ποιο ....

Συλλογή ρούχων και τροφίμων απο τον Α.M.Σ.Φιλωτιου

Εμφάνιση ZeusAfisaPasxaTrofima_1a.jpg

SEA DIAMOND - ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - 4-4-2014

Ο Πανναξιακός στον Real, Δ.Τ. και κανάλι Έψιλον.

Την πιο φθηνή οικονομικά διαφήμιση για το νησί της Νάξου αποτελεί η Γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του Πανναξιακού μετά την συμμετοχή της στο F4 Κυπέλλου και τον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό, που παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατών, η ομάδα της Νάξου αποτελεί σημείο............

Διαθέσιμες στο κοινό οι κάρτες ελευθέρας εισόδου του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Η πρώτη παρουσία της γυναικείας ομάδας βόλλεϋ του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η ιστορική συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου και η 5η θέση στο πρωτάθλημα πίσω από τις μεγάλες δυνάμεις των Αθηνών, έκαναν όλους τους Ναξιώτες στο νησί μας αλλά και σε όλη την....

O Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου με μεγάλη χαρά και τιμή, σας προσκαλεί ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 στην παρουσιάση του βιβλίου του Αρεοπαγίτη, κου Δημήτρη Ι. Μουστάκα,"Απεραθίτικες Αναμνήσεις και Στιγμιότυπα".

O Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου με μεγάλη χαρά και τιμή, σας προσκαλεί στην παρουσιάση του βιβλίου του Αρεοπαγίτη, κου Δημήτρη Ι. Μουστάκα,"Απεραθίτικες Αναμνήσεις και Στιγμιότυπα".          
Τ΄ Απεράθου, οι Χωριανοί, οι στιγμές και οι μνήμες, παρουσιάζονται με σεβασμό και νοσταλγία
από έναν σπουδαίο
Ά ν θ ρ ω π ο που έζησε στο χωριό και ζυμώθηκε μαζί του. Ελάτε να κάνουμε μια "βουτιά στο παρελθόν" του Τόπου μας, το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 19:00μμ στο Πολιτιστικό χώρο "Καμίνι" του Δήμου Γαλατσίου (Καραϊσκάκη & Ρεθύμνης).Το βιβλιο είναι "αφιερωμένο" σε
όλους εμάς και στον καθένα χωριστά. Σας περιμένουμε! Oμιλητές θα είναι:

Άλλοι 15 υποψήφιοι από Ρόδο και Κω ανακοινώνονται από την παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» με υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τον Μπενέτο Σπύρου.

Πρόκειται για άξιους και διακεκριμένους επαγγελματίες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι είναι έτοιμοι, την επόμενη μέρα, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προσφέρουν τα μέγιστα για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου τους.
 Οι υποψήφιοι με την «Νησιωτική Ανατροπή» είναι οι εξής:

Νίκος Σεχρεμέλης και Βαγγέλης Κορρές υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου

 Δελτίο Τύπου
Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής και υποψήφια Περιφερειάρχη Λίλα Καφαντάρη, ανακοινώνει σήμερα τους 2 πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του ψηφοδελτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, τον

ΓΙΑΤΙ « ΝΗΣΙΩΤΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΝΕΤΟ ΣΠΥΡΟΥ !


Του Γιάννη Στουραΐτη, γιατρού, Γαστρεντερολόγου,
Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου
με την Παράταξη της «Νησιωτικής Ανατροπής»


Φίλες και φίλοι,
Πίσω από την απόφασή μου να εκτεθώ στα Κοινά, υπάρχει η φιλοσοφία του Ν. Καζαντζάκη :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ έκτακτης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Νάξου


ΠΡΟΣ:
Όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου σας καλεί σε έκτακτη ΓΣ με θέμα
«Ενημέρωση από το ΔΣ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα με την κατάληψη»
Η ΓΣ θα γίνει αύριο, Σάββατο 5-4-2014 και ώρα 7μμ, στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Νάξου.
Δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Για το ΔΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ




Α)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β) Προς την Δ/ντρια Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 08 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Μύλος η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη


Οι μισοί κοιτούν λοξά τους άλλους μισούς

Μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη ότι είχε συνομιλίες όχι μόνο με βουλευτές της ΝΔ αλλά και άλλων κομμάτων, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ...

Χ. Κόκκινος: «Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν ξεγελούν την κοινωνία»

Εκτίθεται και πάλι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου!!! Την ίδια ώρα που η ανεργία αυξάνει και οι νησιώτες μας αναζητούν την ανάπτυξη μιλά για «σημαντικό» έργο… και εμφανίζει εικονική πραγματικότητα. Εν τω μεταξύ… χορτάσαμε από «ημερίδες και συσκέψεις»!Τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, μέσω κάποιων Μ.Μ.Ε., επιδιώκουν να εμφανίσουν στους κατοίκους της περιοχής μας ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε «σημαντικό» έργο στην περιοχή μας. Αντιλαμβάνομαι την απελπισμένη προσπάθειά τους που γίνεται μεγαλύτερη λόγω και των αρνητικών δημοσκοπικών στοιχείων που τους αφορά ενόψει μάλιστα και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Πάρος Νέα Πνοή»: Ανοιχτή συζήτηση στον Αρχίλοχο την Κυριακή 6 Απριλίου


Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Πάρος Νέα Πνοή» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μαούνη σας προσκαλεί
την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Αρχίλοχου στην Παροικία στην ανοιχτή συζήτηση για την ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.


Σας περιμένουμε...

Συνεδριάζει το ΔΛΤ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Στα θέματα του ΔΛΤ και
ο φάρος "Φρουρός"
Συνεδριάζει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τη Δευτέρα 07Απριλίου 2014 στις14:00 μμ , με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών είσπραξης λιμενικών τελών λιμένων Κουφονησίων.
Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου΄<< Εργασίες αποκατάστασης των ζημιών υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Στρούμπος Κουφονησίων>>
Απευθείας ανάθεση εκτέλεση έργου << Αποκατάσταση καταστρώματος Παριανού Κουφονησίου΄΄>>.
Παρακολούθηση σεμιναρίων