slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι το γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.Τον κ. Καμίνη συνόδευαν η πρώην Ευρωβουλευτής κα Άννα Καραμάνου, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Παπαμανώλης, ο τέως Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Τσούμας και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιάννης Λυγνός.

Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου «φέσωσε» με 6 εκατομμύρια ευρώ τον ΕΟΠΥΥ – Μέσα σε μόλις τρία χρόνια

Γιατρός σε διάδρομο νοσοκομείου
/Φωτογραφία Αρχείου: Shutterstock

Ζημιά ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) προκάλεσε ένα γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, ο οποίος δρούσε ανεξέλεγκτα επί τρία χρόνια.

Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ (Με αφορμή τη λοιδορία του δημάρχου Μήλου προς τους “γυρολόγους βουλευτές”)


Ο δήμαρχος Μήλου έκανε πάλι το θαύμα του. Πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου (σχετικό βίντεο στο cyclades24), αποκάλεσε τους βουλευτές (προφανώς του κυβερνώντος κόμματος) γυρολόγους, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση απαιτώντας από τα αρμόδια υπουργεία να εγκρίνουν και να εκτελούν όλα τα έργα που απλώς... θα αποφασίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολύ βολική λοιπόν η αποποίηση των ευθυνών του, αλλά και αρκετά πρωτότυπη η ερμηνεία για το ρόλο των ΟΤΑ και ιδιαίτερα των Δήμων. Και για να εξηγούμαστε, το Π.Δ. 123/2017 που επικαλείται ο δήμαρχος Μήλου, αφορά τον Οργανισμό του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στον οποίο φυσικά περιγράφεται το αντικείμενο του υπουργείου, που προφανώς έγκειται και στην ανάθεση μελετών και κατασκευών έργων ανά την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσονται οι φορείς υλοποίησης των αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους.

Δημογραφικό: Ναι, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας

Σάββας ΚαλεντερίδηςΕίναι γνωστό ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο –σε συνδυασμό με τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, που δεν λένε να σταματήσουν– μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το δημογραφικό, που μας καλεί εδώ και πολλά χρόνια να αναλάβουμε δράσεις και να δώσουμε λύσεις –κάτι που μόνο ο Κώστας Καραμανλής με τις κυβερνήσεις του έκανε, με αποτέλεσμα τη σχετική βελτίωση των δεικτών τα χρόνια που ίσχυσαν τα μέτρα που έλαβαν τότε οι αρμόδιοι φορείς–, επιτείνεται με τη φυγή μισού εκατομμυρίου μορφωμένων νέων τα χρόνια της κρίσης.
Όσον αφορά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, σύμφωνα με τη FRONTEX οι καταγεγραμμένοι παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα ήταν:

Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Κονιτόπουλου «Η τέχνη της μουσικής στη Νάξο»
Η παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης του Βαγγέλη Κονιτόπουλου «Η τέχνη της μουσικής στη Νάξο» (19ος και 20ος αιώνας) θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Στη συλλεκτική αυτή έκδοση ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος επιχειρεί να αναδείξει την τέχνη της μουσικής παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Νάξου και παράλληλα τους πρωτοπόρους συντελεστές (οργανοπαίχτες και βιολάτορες) αυτής της περιόδου.

Γιώργος Βακόνδιος Τo μεγάλο πρόβλημα της ακτοπλοΐας

Η 1η Ιανουαρίου 2020 (σε περίπου 400 ημέρες από σήμερα) είναι μία ημερομηνία ορόσημο για την παγκόσμια ναυτιλία.
Πιο συγκεκριμένα από 1.1.2020 τίθενται σε εφαρμογή οι νέοι κανόνες του ΙΜΟ για τη συμμόρφωση χρήσης καυσίμων μειωμένου θείου στη ναυτιλία.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά γίνεται εντονότερο για την Ελληνική ναυτιλία δεδομένου ότι:
α) Η ελληνική πλοιοκτησία κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην ποντοπόρο ναυτιλία.
β) Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί βασικό κορμό στις εσωτερικές μεταφορές λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας της χώρας.