slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έως 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο

Nextdeal 
Έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου η προαναγγελία των υποχρεωτικώς τηλεργαζομένων από τους εργοδότες στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ
Στο 20% διαμορφώνεται το ποσοστό της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο κατ’ εφαρμογή των επικαιροποιημένων μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αποτυπώθηκαν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 33506 (Β’ 2233/29 Μαΐου 2021)
Στο πλαίσιο αυτό, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2021 η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων τους που μπορούν να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ

 

Ψήφισμα

Θέμα: Ψήφισμα για το Σχέδιο Νόμου για την Αυτοδιοίκηση με τίτλο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»

 Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο παραβιάζει κατάφωρα βασικές αρχές της ισότιμης εκπροσώπησης και της δημοκρατίας. Αποτελεί το επιστέγασμα των αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, που ξεκίνησαν ήδη από το 2019 τότε που, μεταξύ άλλων, οι Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων απέκτησαν υπερεξουσίες και κρίσιμες αρμοδιότητες με τεχνητές πλειοψηφίες. Τα κυριότερα σημεία, που καθιστούν το νομοσχέδιο αντιδραστικό, είναι τα ακόλουθα:

Στοχευμένες πρωτοβουλίες των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.

  

ΚΑΠ: Περιορισμοί εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

Τα προϊόντα από τρίτες χώρες θα μπορούν να εισάγονται, μόνον αν τηρούν τους ίδιους κανόνες και τις υποχρεώσεις παραγωγής με τους αγρότες της ΕΕ.

Θετικές διαπραγματεύσεις για τη Νέα ΚΑΠ

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μέλος της Επιτροπής Γεωργίας με δήλωσή του χαιρετίζει την υιοθέτηση στο τελικό κείμενο του Κανονισμού για την Κοινή Οργάνωση των Αγορών (ΚΟΑ), της σχετικής τροπολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τη ρύθμιση των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων και γεωργικών προϊόντων διατροφής από τρίτες χώρες.

Για ποιό λόγο καθυστερεί η εφαρμογή της πιστοποίησης ελληνικού σήματος στο μέλι;


May.31,2021

O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καθυστέρηση της εφαρμογής της πιστοποίησης ελληνικού σήματος στο μέλι.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, αν και το σχετικό αίτημα είναι πάγιο για τον κλάδο της μελισσοκομίας για την πάταξη της νοθείας και την προστιθέμενη εμπορική αξία που θα δημιουργήσει για το προϊόν, η κυβέρνηση καθυστερεί την εφαρμογή της πιστοποίησης και μάλιστα σε περίοδο που ο κλάδος δέχεται πίεση στην αγορά.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Αθήνα, 27/5/ 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ 

    Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θέμα:«Για ποιό λόγο καθυστερεί η εφαρμογή της πιστοποίησης ελληνικού σήματος στο μέλι;»

Με την ερώτηση ΑΠ 146-06/10/2020 ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πότε θα εφαρμοστεί η πιστοποίηση ελληνικού σήματος στο μέλι με δεδομένο ότι η προϋπόθεση που έθετε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων για την νομοθέτηση του ηλεκτρονικού μητρώου μελισσοκομίας είχε ολοκληρωθεί. Απάντηση δεν λάβαμε ποτέ αλλά και μετά από τόσους μήνες καθυστέρησης δεν προχώρησε και η εφαρμογή της πιστοποίησης, παρότι η σχετική απαίτηση της πιστοποίησης με το "Ελληνικό Σήμα" του μελιού και των μελισσοκομικών προϊόντων , είναι χρόνιο αίτημα του μελισσοκομικού κλάδου που θα τον ευεργετήσει τόσο με την πάταξη της νοθείας όσο και με την αναβάθμιση της εμπορικής βαρύτητας του ελληνικού μελιού.

Επειδή μετά την περίοδο της πανδημίας , ο κλάδος της μελισσοκομίας βγαίνει ευάλωτος  μετά από την μακροχρόνια και έντονη πίεση στην τιμή του μελιού.

Επειδή με την πτώση της τουριστικής ζήτησης για μέλι η αγορά του μελιού συμπιέζεται.

Επειδή η εφαρμογή της πιστοποίησης του ελληνικού σήματος στο μέλι θα μπορούσε να λειτουργήσει προστατευτικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας σε βάρος του κλάδου.

Ερωτάται ο κ.κ Υπουργός:

Πότε θα λειτουργήσει η εφαρμογή πιστοποίησης του ελληνικού σήματος στο μέλι ώστε αυτό να αποκτήσει προστιθέμενη αξία;

Σε ποιού είδους ενέργειες είναι το υπουργείο διατεθειμένο να προχωρήσει ώστε να στηρίξει τον κλάδο της μελισσοκομίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κυριακή Μάλαμα

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος 

Γκαρά Αναστασία

Γκιόλας Ιωάννης

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη 

Κασιμάτη Νίνα

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Λάππας Σπυρίδωνας

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Αθανάσιος

Ξενογιαννακόπουλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Παναγιώτα

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Κατερίνας Μονογυιού: Στο πλευρό του «Φύλακα Άγγελου» για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών

  
Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, ιδρυτή του «Φύλακα Άγγελου» στο πλαίσιο των δράσεων του τελευταίου στη νησιωτική Ελλάδα. Η κ. Μονογυιού ενημερώθηκε για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που έχει επιδείξει ο «Φύλακας Άγγελος» και συζήτησε με τον κ. Αγγελόπουλο δράσεις για την προστασία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή νοσούν. Προσπάθησε ν’ αποφύγει τη σύλληψη και βούτηξε με το αμάξι στη θάλασσα

  

Απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Φωκά με πτώση οχήματος μέσα στη θάλασσα.

Μπάνιο μετά παρουσίας ενός “πλεούμενου” Ι.Χ. έκαναν οι κάτοικοι της Τήνου, όταν αυτοκίνητο μάρκας SMART κατέληξε στην παραλία του Αγίου Φωκά. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς λουόμενος, ωστόσο, το σοκ ήταν μεγάλο αφού το όχημα έπεσε μπροστά στα μάτια τους, καταλήγοντας στη θάλασσα.