slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Σε λειτουργία η αφαλάτωση στο Κουφονήσι

 

Μια νέα σελίδα ξεκίνησε για το Κουφονήσι, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 600 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα. Έτσι, μετά τη Σχοινούσα, η οποία από τον Αύγουστο υδροδοτείται με νερό από τις δύο μονάδες αφαλάτωσης που διαθέτει, πλέον και το Κουφονήσι βγαίνει από τη λίστα των άνυδρων νησιών και αποκτά αυτονομία και επάρκεια σε ποιοτικό πόσιμο νερό. Το αφαλατωμένο νερό έχει ήδη διοχετευτεί στο δίκτυο ύδρευσης, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των κατοίκων και επιλύοντας έτσι το μείζον πρόβλημα της υδροδότησης του .....

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ / ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11 στις 10.30΄π.μ.


(Ένα ντέρμπι με ιστορία)
Ο Πανναξιακός χρειάζεται τους φιλάθλους του στο καθοριστικής σημασίας αγώνα με την ομάδα της Σαντορίνης για την κατάκτηση της 1ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.
Οι δύο ομάδες που είναι αήττητες στην μέχρι τώρα πορεία τους στον 3ο όμιλο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Κυκλάδων καθώς και με το έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν υπόσχονται καλό ποδόσφαιρο και σε φίλαθλα πλαίσια.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ


Ο Πανναξιακός Α.Ο. ανακοινώνει ότι η αναβληθείσα μουσική εκδήλωση απο τις 27 Οκτωβρίου 2014 με τον τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που αναζητάται, με σκοπό την μέγιστη δυνατή επιτυχία της.
Οι χορηγοί της εκδήλωσης θα παραμείνουν ίδιοι.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος εκπροσωπεί την ΕΝΠΕ στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων


Και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού της ΕΝΠΕ

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος ορίστηκε σήμερα εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, στην τριμερή Επιτροπή Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και φορέων της Αυτοδιοίκησης, για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων της χώρας.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε την προεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού της....

ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ: Εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων», θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 7μ.μ., εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη συμμετοχή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, βουλευτή του Σύριζα.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά σε.....

Δέος και Συγκίνηση στο Φανάρι... - O Οικουμενικός Πατριάρχης μιλάει για Πάρο και Νάξο…(Βίντεο)

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στην Αίθουσα του Θρόνου, είχαν την τιμή να γίνουν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, Παριανοί που συμμετείχαν σε εκδρομή του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας.
Η συγκινητική επίσκεψη στο Φανάρι και η θερμή συνάντηση με τον κ.κ. Βαρθολομαίο έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου σε κλίμα ευλάβειας αλλά και δέους χάρη στους ιστορικούς και θρησκευτικούς συνειρμούς που γεννά η επίσκεψη στην καρδιά της ορθόδοξης πίστης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε τους Παριανούς και

ΡΕ Μ@@@@@πιτουρα ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΕΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ χρόνια τον γίγαντα της πολίτικης σκέψεις και γιο του αφεντικού σου να συνδιαλέγετε με την Δεξιά που συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θεομπαίχτες μιζαδόροι, πελοποννήσιοι και εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς

Οι Ψυχαριδες και το μαντρόσκυλο τους 
Είναι εμφανές ότι ο μπαμπάς έβγαλε το φίμωτρο του Παπανδεϊκού ΠΑΣΟΚου και τον έβαλε να γαυγίζει μετά την αποχώρηση του γιού από τη ΝΔ... τώρα γίνεται εμφανές που οφείλεται η κοινωνική ευαισθησία και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τον γιο σε παραίτηση... στη στροφή προς λύσεις...
Αβραμόπουλου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες τέτοιες αηδίες... Δεν φταίνε όμως αυτοί αλλά φταίει ο Σαμαράςπου δεν τους έκλεισε όπως δεν τους έκλεισε και ο Καραμανλής για να τον στείλουν όπου σκοπεύουν να στείλουν και Σαμαρά... να δούμε αν θα το πετύχουν...
Eνα απρόσμενο και υβριστικό κείμενο, μπερδεύοντας ΝΔ, ακροδεξιά και ΧΑ, μιλώντας γενικά για τους πολιτικούς που απαρτίζουν την Δεξιά παράταξη στην Ελλάδα δημοσιεύει σήμερα το Βήμα, με την υπογραφή του Αντώνη Καρακούση και τίτλο «Η μεγάλη κρίση της δεξιάς παράταξης».

Φωτιά τώρα πάνω από το Φιλωτι στα Καμίνια



Έως 22 Δεκεμβρίου 2014 θα έχουν καταβληθεί οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2015!




Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2015, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία, θα πληρωθούν φέτος νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Κόλαση στον ΣΥΡΙΖΑ από την βόμβα Σταθάκη: “Nα εκλεγεί Πρόεδρος από την σημερινή Βουλή!”

Βόμβα μεγατόνων από το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος σε παντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική θέση του Πρόεδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ζητά να εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή την Βουλή!
Η δήλωση Σταθάκη προκάλεσε παγωμάρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένονται επίσημες αντιδράσεις και από την Κουμουνδούρου.
Το σίγουρο είναι πως για ακόμη μια φορά, και μέσα από την δήλωση Σταθάκη αποδεικνύεται περίτρανα πως ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κανονικό… περιβόλι διαφορετικών απόψεων, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο για να αναλάβει τις τύχες της χώρας.
Η επίμαχη δήλωση Σταθάκη....

Βέτο Καραμανλή για Τατούλη!

Βέτο στην υποψηφιότητα της κόρης του Τατούλη στην Αρκαδία θα βάλει σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" εκνεύρισε την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος δεν ξεχνά πως...

Η θέση του Επάρχου Πάρου για τα Αιολικά Πάρκα στα νησιά


Ο Έπαρχος Πάρου Κων/νος Ν. Μπιζάς σε σημερινό δελτίο τύπου που εξέδωσε ενημερώνει για το 19ο θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στις ....

Final Four καλαθοσφαίρισης Special Olympics - Ρόδος 1 έως 3/12/2014

 

Χέρι-χέρι με Καρατζαφέρη οι Τσιπλάκος - Χυτήρης-Επανεξετάζεται και του Νίκου Κωνσταντόπουλου

 
Εκτός από το «καυτό» ζήτημα του Γιώργου Καρατζαφέρη και με τις offshore στις οποίες φέρεται να είχαν μεταφερθεί χρήματα από μίζες για τα εξοπλιστικά, η επιτροπή πόθεν έσχες ασχολήθηκε και με άλλες υποθέσεις.
Στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο παραπέμπει η Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής τους πρώην βουλευτές κ. Αρ. Τσιπλάκο (ΝΔ) και Τ. Χυτήρη (ΠΑΣΟΚ) για αποκλίσεις που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει εκ νέου την περίπτωση του πρώην προέδρου τουΣυνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος

Η ώρα των προστίμων για τις χωματερές: 22 εκατ. ευρώ η καταδίκη


Στις 2 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την επιβολή χρηματικής ποινής στην Ελλάδα για τη λειτουργία δεκάδων παράνομων χωματερών. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, η χώρα θα κληθεί να καταβάλει άμεσα 22 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 54.450 ευρώ για κάθε ημέρα μέχρι το κλείσιμο και την αποκατάσταση και της τελευταίας χωματερής. Μη έχοντας άλλη επιλογή, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εστιάσει τους τελευταίους μήνες στην ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων, επιβάλλοντας τη μεταφορά σκουπιδιών σε όποια περιοχή διαθέτει στοιχειώδεις συνθήκες διαχείρισης. Για παράδειγμα, ο ΧΥΤΑ Νάξου ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ


Στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα έχει προβεί σε δράσεις με στόχο την προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων. Η προβολή των προϊόντων των νησιών μας αποτελεί βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής. Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων μέλισσας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του Νοτιοαιγαιοοπελαγίτικου μελιού και των σχετικών προϊόντων.
Από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5,6 και 7 Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας τα προϊόντα σας σε

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ «Ο κ. Καμμένος ανακαλύπτει συνωμοσίες για να δικαιολογήσει την αποτυχία του και για να θυματοποιηθεί, ώστε να τον λυπηθούν και να τον ηρωοποιήσουν από οίκτο.


Αυτή είναι η πάγια τακτική του. Όταν βουλιάζει το καράβι που κυβερνά θα ρίξει το φταίξιμο στους πάντες εκτός απ’ τον καπετάνιο. Φταίει ο καιρός, οι πειρατές, τα βράχια, το κύμα, οι ναύτες αλλά όχι ο ίδιος.
Από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στα μέσα ενημέρωσης της Δωδεκανήσου, φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει.
Υποστηρίζει ότι η αποχώρηση μου δεν οφείλεται σε πολιτικά αίτια. Όμως:

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου Χαλκείου «Νικόλαος Εμμ. Βλησίδης»


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί στα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος κτιρίου του Νηπιαγωγείου Χαλκείου , την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου2014 και «Νικόλαος Εμμ. Βλησίδης»

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ



Το νέο Δ.Σ. που εκλέχτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2014 αποτελείται από τους εξής:

Ενημέρωση, από Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για τον αντιφυματικό εμβολιασμό στα σχολεία


Σε ανακοίνωση του κ. Νίκου Καραμαρίτη, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε θέματα Δημόσιας Υγείας, γίνεται γνωστό ότι ξεκίνησε από σήμερα 19/11/2014 ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες - Δωδεκάνησα), για την περίοδο 2014-2015. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

ΒΙΝΤΕΟ-Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Στο σκαμνί ο Γ. Καρατζαφέρης για τις δύο off shore και τα εμβάσματα - Πιθανόν να υπάρχει και τρίτη υπεράκτια«Χέρι-χέρι» με τον εισαγγελέα φαίνεται πως θα πάει τελικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά το πόρισμα-κόλαφο των ορκωτών ελεγκτών. Η Βουλή αποφάσισε να στείλει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ