slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ύποπτη και προκλητική η προώθηση ίδρυσης ΕΟΖ στη Σύρο, εν αγνοία των τοπικών φορέων


Το κυρίαρχο θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λέρο είναι, αναμφίβολα, το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Η περιφερειακή αρχή, πιθανόν σκόπιμα (;) υπήρξε φειδωλή μέχρι και σήμερα σε ανακοινώσεις σχετικές με το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδίου. Κρυμμένη πίσω από το γράμμα του νόμου, έχει μεταθέσει τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς χρονικά μετά την ψήφιση του Στρατηγικού Σχεδίου.
Μία τέτοια επιλογή θα ήταν αποδεκτή αν το στρατηγικό σχέδιο παρέμενε σε μία θεωρητική αρχική διατύπωση του οράματος, των στρατηγικών στόχων και των αξόνων προτεραιότητας, όπως εξάλλου ορίζει η σχετική Υπουργική Απόφαση 74754/30.12.2010. Όμως, από τη στιγμή που το στρατηγικό σχέδιο προχωρά στη διατύπωση δράσεων, ήταν επιβεβλημένη η επίσημη κοινοποίησή του στους τοπικούς φορείς, πριν τη συζήτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Δήμος της Νάξου απέναντι στην οικονομική κρίση


Την άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, ζητούν οι ¨Πολίτες για τα Νησιά μας"
                                        
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
                                                       ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ


 

 Συμπολίτες και συμπολίτισσεςΕίναι πίστη μας και γιαυτό αγωνιζόμαστε, πως η αυτοδιοίκηση ακόμα και τώρα,   είναι το ανάχωμα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους.  Είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, είναι αυτή που σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και οφείλει να οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα της φτωχούς, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Πόρτα Γκίβαλου στο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα μιλήσει στην εκδήλωση του διότι έκανε χοντράδα

Γκίβαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χοντράδα - Δεν θα μιλήσω στην εκδήλωση του

Με μια δήλωση- φωτιά ο καθηγητής Μενέλαος Γκίβαλος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Σεπτεμβρίου και έχει προκαλέσει αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ το οποίο την ίδια μέρα γιορτάζει τα 38 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο κ. Γκίβαλος ο οποίος στο παρελθόν ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση του καθώς αποκαλύπτει ότι ο ίδιος προσκλήθηκε να μιλήσει σε εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» και όχι του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα στην δήλωση του στο tvxs.gr ο κ. Γκίβαλος ανέφερε τα εξης:

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ : ΤΟΠΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ !

Λίγες μέρες πριν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ( δηλαδή η ΤΡΟΪΚΑ εσωτερικού) ανακοινώσει τα νέα μέτρα σφαγιασμού των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη  μονοπωλιακών ομίλων και δανειστών, το τοπικό παράρτημα τους, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προετοιμάζει το έδαφος. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Λέρο το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη, ετοιμάζονται να θεσμοθετήσουν στα πλαίσια του λεγόμενου « Στρατηγικού Σχεδιασμού» της Περιφέρειας, τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΕΟΖ), αρχικά για τη Σύρο και τη Ρόδο.

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

                                                                                               Ξε-ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της χώρας και της παράταξης
Τη δημιουργία του νέου «ξε-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» ανακοίνωσε χθες βράδυ προς στελέχη και  φίλους του ο Bουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, λίγες ώρες πριν γίνουν οι εκλογές νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.
Χθες σε μια κατάμεστη αίθουσα έδωσαν το παρόν και χαιρέτησαν οι πρώτοι πυρήνες από Αθήνα, Θεσσαλία, Ιόνια, Δυτική Ελλάδα και φυσικά την Πελοπόννησο.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν σαφώς συγκινημένος όταν ανέβηκε στο βήμα πίσω από το οποίο δέσποζε μια τεράστια προσωπογραφία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, και με αναμνήσεις από την περίοδο της ιδρύσεως της Ν.Δ. τον Οκτώβριο του 1974, άρχισε την ομιλία του. Με τον υπαινικτικό αυτό τρόπο έδειξε πως είναι μέλος του κόμματος από τα γεννοφάσκια του και μια «ψευτοδιαγραφή» ,όπως την χαρακτήρισε ,δεν είναι ικανή να τον κάνει να σταματήσει να ασχολείται με το κόμμα αυτό. «Ξέρω από πού κρατάει η φύτρα μας. Δεν αισθάνομαι απλά, αλλά είμαι Νέα Δημοκρατία!» τόνισε για να ξεκαθαρίσει πως «δεν σκοπεύει να μεταπηδήσει σε άλλη πολιτική στέγη και κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε είναι στις σημερινές του προτεραιότητες η διεκδίκηση της δημαρχίας στην Πάτρα».

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον πρωθυπουργό για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.»


Τοποθέτηση πάνω στο φλέγον θέμα των οικονομικών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο απειλεί το μέλλον των δήμων όλης της χώρας έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην προσύσκεψη των περιφερειακών ενώσεων δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης μας ενημέρωσε ότι η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό με θέμα τα οικονομικά των Ο.Τ.Α. διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ωστόσο, επί της ουσίας δεν υπήρξε καμιά δέσμευση του πρωθυπουργού για την ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δήμων. Κατά συνέπεια, «άνθρακες ο θησαυρός».

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ή ΠΩΛΕΙΤΑΙ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ευθύνη του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών εισάγει προς ψήφιση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στη Λέρο το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου το «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης».

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου, για τον κλάδο των φορτοεκφορτωτών.


Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου, για τον κλάδο των φορτοεκφορτωτών.

Συνάντηση υπ. Γ. Βρούτση με με τους θεσμικούς Κοινωνικούς Εταίρους για τα ζητήματα της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η δεύτερη συνάντηση με τους θεσμικούς Κοινωνικούς Εταίρους στο πλαίσιο του Κοινωνικού Διαλόγου που έχει ξεκινήσει για τα μείζονα ζητήματα της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Άννα Στρατινάκη (Εργασίας), Παναγιώτης Κοκκόρης, (Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Άννα Δαλλαπόρτα (Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων) και...

O ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, για τη Μαύρη Εργασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του 

Με  αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και το θόρυβο που προκλήθηκε γύρω από το κλείσιμο 2 επιχειρήσεων που  απασχολούσαν παράνομα οικονομικούς μετανάστες αλλά και γύρω από την επαναλειτουργία  τους με προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

6η Γιορτή μελιού στην Τήνο

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ -ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ


Θέλεις να προσφέρεις, να χαρίσεις, ν’ ανταλλάξεις οτιδήποτε καθαρό και σε καλή κατάσταση (είδη ρουχισμού για ενηλίκους και παιδιά, οικιακά είδη, βιβλία, παιχνίδια, DVD κ.λπ.);
Θέλεις ν’ αναζητήσεις κάτι χωρίς χρήματα;         

ΤΩΡΑ! Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου Γραμματέα της Ν.Δ. με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να εκλέγεται με 301 ψήφους έναντι 186 που συγκέντρωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος Γραμματέας της Ν.Δ. με 301 ψήφους,  έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος συγκέντρωσε 186. Η διαδικασία της καταμέτρησης ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και αναμένονται δηλώσεις από το νέο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.

Aναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πτώση 30% της μετοχής του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΕκτός ταμπλό βρίσκονται πλέον οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μάλιστα το ΤΤ ανακοίνωσε πως δεν είναι δυνατή η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.» από σήμερα 30 Αυγούστου 2012 διότι κατόπιν απάντησης σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε, στις 12:53 μμ., ότι δεν θα προβεί στη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιιάννης Στουρνάρας έκανε έκκληση να μην μπει άλλη παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου κατά την συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2011 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε παράλληλα πως τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν κρίνει το ΤΤ ως μη βιώσιμο

Στην Ελβετία ο Μαυραγάνης για τη φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων... κατά τ' άλλα ο Μπένυ πέρσι θα υπέγραφε συμφωνία από "μέρα σε μέρα"...

[Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι επί 2,5 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Όσα έλεγαν πέρσι, δηλ. "έτοιμη η συμφωνία... λείπουν μόνο οι υπογραφές" κ.λπ. ήταν παπαριές, όπως είχαμε πει από τότε]
Στην Ελβετία θα βρεθεί το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης προκειμένου να οριστικοποιήσει με τις ελβετικές αρχές τη συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων που διατηρούν Έλληνες στην Ελβετία.
Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες οι αδήλωτες καταθέσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 20% έως 30% και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα Δημόσια έσοδα από 4 έως 6 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελβετικών αρχών ο οι Έλληνες έχουν περίπου 20 δισ. ευρώ στην Ελβετία από τα οποία το 99% δεν έχει δηλωθεί στην Εφορία.

Κουκουέδες αποδοκίμασαν τον Στυλιανίδη στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Αποδοκίμασαν τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕΔεν πρόλαβε να ανέβει στο βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και τα άκουσε από τους παρευρισκόμενους.

Εν μέσω αποδοκιμασιών προς το πρόσωπο του ακούστηκε το σύνθημα «Με ΜΑΤ και δακρυγόνα χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες». Μάλιστα τα συνθήματα συνεχίστηκαν από μερίδα κόσμου διακόπτοντας διαρκώς την ομιλία του υπουργού. «Μια νύχτα μαγική θα φύγετε με το ελικόπτερο σαν την Αργεντινή», ήταν το άλλο σύνθημα που ακούστηκε στην αίθουσα.

Οι τρεις γαλάζιοι βουλευτές … που αντιδρούν στα νέα μέτρα

...και σκέφτονται να μην ψηφίσουν τις περικοπές για τους ένστολους

Σκέφτονται  να μην ψηφίσουν τις περικοπές για τους ένστολους και αναμένεται να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση  Σοβαρός προβληματισμός για το εάν θα ψηφίσουν ή όχι το άρθρο του επικείμενου νομοσχεδίου με τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ που αφορά στις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των αστυνομικών, αναπτύσσεται μεταξύ των τριών βουλευτών της ΝΔ που προέρχονται από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κυριαζίδη από την Δράμα , τον Ηλία Βλαχογιάννη από τα Τρίκαλα και τον Θανάση Νταβλούρο από την Αχαϊα. Μάλιστα σε λίγη ώρα αναμένεται και σχετικό δελτίο τύπου του Κυριαζίδη ο οποίος σε συνομιλία του με το parapolitika.gr εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στις περικοπές του κλάδου των ενστόλων.

ΔΓ
 

Στους στραβούς κυβερνά ο … μονόφθαλμος!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Η είδηση …
Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: "ουδείς αναμάρτητος".

Ο σχολιασμός …

Σαμαράς: Τα μέτρα πονάνε αλλά είναι τα τελευταία

Δύσκολες και επώδυνες αποκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις περικοπές που προβλέπονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ., τονίζοντας πως θα είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών. «Άλλο δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο χαρακτήρισε τις περικοπές αναπόφευκτες, αφού χωρίς αυτές η χώρα μας θα έπαιρνε το δρόμο της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώπιον του Κώστα Καραμανλή, των υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλέξουν σήμερα το νέο γραμματέα του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «σε δύο χρόνια αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν πάει απλώς να αλλάξει μία ζοφερή κατάσταση, αλλά στήνει τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα».

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για λόμπι της δραχμής.

«Δημιουργήθηκε στο εξωτερικό ένα κλίμα να θυσιάσουν ως Ιφιγένεια την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι έπαιξαν και όσοι στην Ελλάδα έλεγαν να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην είναι πια υποψήφια Ιφιγένεια η Ελλάδα».

«Πλάι στο λόμπι της δραχμής δημιουργούμε και το λόμπι των δικών μας συμμάχων που θέλουν να τα καταφέρει η Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ορίζοντας τετραετίας


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία τηρεί στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις να μην βγει η χώρα από το ευρώ και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. «Αυτά υποσχεθήκαμε, αυτά κάνουμε, αυτή είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής μας» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας «δεν είναι δυνατόν σε δυο μήνες να αλλάξουμε όσα συνέβησαν σε τριάντα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια» είπε ο κ. Σαμαράς.

Έκκληση για ενότητα


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο όχι μόνο για να αντιμετωπίσει τις γεωστρατηγικές προκλήσεις στην περιοχή (Μέση Ανατολή, Συρία), αλλά και για να ανταποκριθεί με αξιοπιστία απέναντι στις οικονομικές προκλήσεις. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έκανε λόγο για «αλλαγή κλίματος στο εξωτερικό».

«Η αξιοπιστία της χώρας είχε υποχωρήσει στο μηδέν», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα βοηθήσουν τη χώρα μας στον τομέα της ανάπτυξης.

iefimerida.gr

Στην Κω θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή ο Χαράλαμπος Κόκκινος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΜΕ
30 /8/2012
Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφεριακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στο νησί της Κω.
- Στις 10.00 π.μ. θα συναντηθει με τον Δήμαρχο του νησιού κο Καϊσερλη.
- Στις 10.30 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στη Μαρίνα της Κω.
-Το απόγευμα θα περιοδεύσει στα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης - Ποια κριτήρια βάζει το υπουργείο

Ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να είναι «καυτός» με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να φτάνει στα ύψη και ήδη πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν είτε άλλους τρόπους θέρμανσης είτε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δεν είναι ακόμα βέβαιο πως το επίδομα θα δοθεί τον Οκτώβριο, καθώς αναμένεται να καθυστερήσει η εκταμίευση του ποσού και οι δικαιούχοι θα λάβουν το βοήθημα τον Ιανουάριο.

Δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.

Επιπλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να μένουν σε σπίτι μικρότερο από 100 ή 150 τετραγωνικά (αναμένεται νέα ανακοίνωση). Ενώ δεν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος καταβολής, αν θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις.

Γιατί κλαίγεται τώρα που του έκαναν αυτοί αγωγή ;;;

Την Κυριακή που μας πέρασε η εφημερίδα Το Χωνί κυκλοφορούσε υπερηφάνως αυτό το πρωτοσέλιδο...

Είναι η συνέχεια ενός μπαράζ δημοσιευμάτων κατά του Α. Σαμαρά και του αδελφού του...

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com


Αληθεύει Νικήτα ότι ο Κωστάκης ο αροψεκασμένος ο γνωστός και σαν "κουρτινάκιας" και έπαιρνε τηλέφωνα μέσα από το γραφείο σου για να σε ψηφίσουν ;

Το να προσπαθεί κάποιος να πείσει να τον ψηφίσουν και να προσπαθεί να επηρεάσει ανθρώπους είναι λογικό. Ακόμα πιο λογικό είναι να προσπαθούν οι φίλοι του να πείσουν τους υπόλοιπους να ψηφίσουν τον δικό τους που θεωρούν καταλληλότερο. Το να παίρνει όμως τηλέφωνα μέσα από το γραφείο του υποψηφίου κάποιος που είναι βουλευτής άλλου κόμματος είναι κομματάκι χοντρό.

Χθες το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες μας ο γνωστός ΑΕροψεκασμένος βουλευτής...

e-Επιλογές της 29/08/2012

“ΠΑΡΟΝΑΞΊΑ” Το νέο βιβλίο του Μανώλη Κ. Βιλαντωνη

Του Φιλόλογου  Γιάννη  Λογαρά  
Κυκλοφόρησε προ ημερών το νέο βιβλίο του ακούραστου συγγραφέα-καταγραφέα θεμάτων του λαϊκού βίου, ιδίως των νησιών μας, κ. Μανώλη Κ. Βιλαντώνη, με τίτλο “ΠΑΡΟΝΑΞΊΑ”. Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση με ποιήματα αλλά και πεζά κείμενα (αφηγήματα) που μεγεθύνουν διάφορες σκηνές από τη ζωή όλων μας, και ιδίως των νησιωτών. Κείμενα προσιτά στον .....

Αν η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς θέλει να κάνει Χριστούγεννα στην θέση του...

Τότε καλύτερα να σκεφτεί πολλές φορές αυτή την (επερχόμενη ;;;) φορολογία...
Στα Επίκαιρα υπάρχει αυτό το πρωτοσέλιδο...
Αν υπάρχουν έστω σαν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο περαιτέρω επιβαρύνσεις στα Ακίνητα των Ελλήνων , καλό θα ήταν να ετοιμάζονται για πολύ ΑΓΡΙΟ φθινόπωρο...