slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

2η ερώτηση στη βουλή για τις Κυκλάδες

  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Θέμα: «Προβλήματα στο Λιμάνι της Ανάφης»

Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκύψει προβλήματα στο λιμάνι της Ανάφης με πιο πρόσφατο το συμβάν που σημειώθηκε στις 27/09/2020. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες: «το πλοίο της επιδοτούμενης γραμμής Superferry ΙΙ, που αναπληρώνει τα δρομολόγια της εταιρείας Anek Lines, αρνήθηκε την επιβίβαση όλων των οχημάτων στους οδηγούς ενώ οι ίδιοι είχαν τα απαραίτητα εισιτήρια για να ταξιδέψουν. 

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των επιβατών των οχηματαγωγών και των υπαλλήλων της εταιρείας. Υλικές ζημιές προξενήθηκαν σε αυτοκίνητα, διακυβεύτηκε η σωματική ακεραιότητα των επιβατών και γενικά δημιουργήθηκε μια χαοτική κατάσταση με

Έγκριση χρηματοδοτήσεων από το Πράσινο Ταμείο δύο προγραμμάτων για την Πάρο και τη Μύκονο

 Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στηρίζει την περιβαλλοντική πολιτική της χώρας, εξυπηρετώντας εμπράκτως το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Πράσινου Ταμείου. 

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, εγκρίθηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου οι χρηματοδοτήσεις δύο σημαντικών προγραμμάτων για τα νησιά των Κυκλάδων, συνολικού ποσού 415.331,00 €. 


Συγκεκριμένα, ύστερα από την κατάρτιση μελετών και κατάθεση προτάσεων από τους Δήμους Πάρου και Μυκόνου, εγκρίθηκαν τα κάτωθι έργα:

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Συγκέντρωση φαρμάκων για τους πληγέντες στην Καρδίτσα


2019-10-06 | ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤύΠΟΣΟ Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο συλλέγει φαρμακευτικό υλικό, για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.  

Nίκος Συρμαλένιος: «Χρειαζόμαστε εθνικά ένα καλύτερο νομικό πλαίσιο, το οποίο να αποτρέπει παραβατικούς τραπεζίτες και άλλους παράγοντες, από το να διευκολύνουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες παρόμοιες πρακτικές»

  

Εισήγηση του βουλευτή Κυκλάδων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

  Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα καλύτερο νομικό πλαίσιο, το οποίο να αποτρέπει τους παραβατικούς τραπεζίτες και άλλους παράγοντες από το να διευκολύνουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και άλλες, ανάλογες δραστηριότητες, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας ως εισηγητής εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Να καταδικάσει το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου την τουρκικη προκλητικοτητα /Σχεδιο ψηφισματος στο Π.Σ.απο Χ.Κοκκινο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       ΡΟΔΟΣ 30.9.20 
"Να καταδικάσει τις τουρκικές προκλήσεις και απειλές το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίο - Ψήφισμα κατέθεσε ο Χαράλαμπος Κόκκινος για τη συνεδρίαση του Π.Σ. "
Στάλθηκε από το Ταχυδρομείο Yahoo σε Android

Να καταδικάσει και να καταγγείλει την προκλητική  και απειλητική στάση της Τουρκίας  απέναντι στην Ελλαδα και την Κύπρο ζήτα ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου "  ,από το Περιφερειακο Συμβούλιο(Π.Σ. ) Νοτίου Αιγαίου.Ήδη απέστειλε -εν όψει της προγραμματισμενης συνεδρίασης του Π.Σ. για το μεσημέρι της 30/9/20- προσχέδιο ψηφίσματος στο προεδρείο του  .

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σύρο και Μήλο

Τη Σύρο και τη Μήλο επισκέφθηκε το χρονικό διάστημα από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.
Το πρωί της Πέμπτης 24/9 παραβρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β', επί την εορτή της Παναγίας της επικαλουμένης "Φανερωμένη".

Ένταση και μικροεπεισόδια στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Μικροένταση επικρατεί στη συγκέντρωση μελών της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στη στάση εργασίας από τις 7πμ – 10πμ, η οποία αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.
Τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

Και δεύτερη απολύμανση στους χώρους του λιμένα Νάξου

Στα πλαίσια των κανόνων ασφαλείας έναντι του ιού COVID 19 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου θα διενεργήσει την δεύτερη απολύμανση στους χώρους του λιμένα Νάξου. Συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής επιβατών και κατά μήκος όλης της χερσαίας ζώνης, από το χώρο κάτω από το Δημαρχείο μέχρι και το Βίντσι. Η απολύμανση θα διενεργηθεί από ειδικευμένο συνεργείο από τις 04:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ., την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Εφιστούμε την προσοχή όσων κάνουν χρήση αυτών των χώρων και κυρίως αυτών που πιθανώς χρησιμοποιούν τα παγκάκια αυτές τις ώρες. 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Π. Σκουρλέτης: Ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

 29/09/2020

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου  του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη

Ο δημόσιος έλεγχος του ΑΔΜΗΕ υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

«Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Νάξου με το ηπειρωτικό σύστημα, συνιστά ένα σημαντικό βήμα ενεργειακής ασφάλειας και σταθερότητας. Τους επόμενους μήνες αναμένεται η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης και της Κρήτης. Οι εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες και στο επίπεδο ζωής των κατοίκων των διασυνδεδεμένων νησιών, συμπληρώνονται από τη μείωση των ΥΚΩ και κατ' επέκταση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Νίκος Συρμαλένιος: « Μέτρα – ασπιρίνες που μονιμοποιούν τα 534 ως υποκατώτατο μισθό και ανεπαρκή ενίσχυση στους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις»



Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το σ/ν
με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός"

Η ένταξη των εργαζομένων σε όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές στο καθεστώς της αναστολής εργασίας και η μονιμοποίηση της αποζημίωσης των 534 ευρώ τον μήνα αποτελεί ουσιαστικά την καταβολή και την επαναφορά του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση των επειγουσών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του κυκλών «Ιανός».
Παράλληλα, τόνισε ότι η ελάχιστη ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων με την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά και την πάγια ενίσχυση των 5.000 και των 8.000 δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το εύρος της ζημιάς που είναι σωρευτικό και μαζί με την οικονομική κρίση που έχει προέλθει από την πανδημία.
Σχετικά με τον ΦΠΑ και την παράτασή του μέχρι 30/04/2021, ο Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε ότι αποτελεί και αυτό ένα ημίμετρο και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στο πρόγραμμά του πρότεινε μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% έως το 11%, ενώ σε ό,τι αφορά την τωρινή κρίση πρότεινε όσο διαρκεί η κρίση να πάει στο 6%.
Τέλος, κατέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ψήφισε μια τροπολογία για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, εξαιρώντας τα μικρά νησιά κάτω από χίλιους διακόσιους κατοίκους.
Τέλος ανέφερε ότι η νέα λίστα Πέτσα προς τα κανάλια, δημιουργεί συνθήκες Βόρειας Κορέας στην ενημέρωση.


Ακολουθεί η ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου:

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τον Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ- Τελικά...άλλαξε γνώμη

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος ζήτησε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για όλα τα νησιά με λιγότερους από 1000 κατοίκους, αλλά...μετά ζήτησε να μπούν κριτήρια

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος καθώς ενώ χθες τάχθηκε υπέρ του να απαλλαγεί από την καταβολή ακόμα και ο …Σκορπιός (σσ ανήκει στο μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ), σήμερα, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών ανέκρουσε πρύμνα και ζήτησε να υπάρξουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια στους αποδέκτες του ευνοϊκού μέτρου.