slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η Κυβέρνηση τιμωρεί 150 χωριά των Κυκλάδων, αφού τα εξαιρεί προκλητικά από τη δυνατότητα πολεοδομικής τακτοποίησης»

Την έντονη αντίθεση του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την άδικη και προκλητική μη τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων σε 150 χωριά των Κυκλάδων, εξέφρασε ο βουλευτής κ. Γιάννης Βρούτσης, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης που διεξήχθη στη Βουλή.
Ο κ. Βρούτσης, χαρακτήρισε την εξαίρεση των παραδοσιακών οικισμών των Κυκλάδων από τη δυνατότητα πολεοδομικής τακτοποίησης, άδικη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χάνει τη χρυσή ευκαιρία να επιλύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια και......... απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, για το Νομό Κυκλάδων ανέφερε ότι: «..από τα διακόσια περίπου χωριά–οικισμούς του Νομού, οι εκατόν πενήντα έχουν χαρακτηριστεί ως παραδοσιακοί οικισμοί. Αυτοί οι παραδοσιακοί οικισμοί, κύριε Υπουργέ, πρέπει να ξέρετε ότι δεν παρουσιάζουν σε καμία περίπτωση ακραίες μορφές αυθαιρεσίας. Δεν υπάρχουν κτήρια αυθαίρετα στο σύνολό τους, παρά μόνο μικροϋπερβάσεις που αφορούν μικροϊδιοκτήτες.

Φλέγεται περιοχή του Σκάδου



Σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες  μας   καίγεται περιοχή κάτω από το Σκάδο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις ακαδημίες Βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ


ΔΕΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εγγραφές στα τμήματα ακαδημιών Βόλεϊ κορασίδων του Πανναξιακού ΑΟΝ για τη νέα αγωνιστικής περίοδο 2011-12 άρχισαν.
Οι προπονητές περιμένουν τις νέες αθλήτριες, γεννημένες τα έτη 2000 έως και 2003, για να τους μάθουν τα μυστικά του αθλήματος....
Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Πέμπτη σε δυο τμήματα 14.00- 15.00 και 15.00 - 16.00
Για περισσότερες πληροφορίες και τις εγγραφές των παιδιών σας μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τους:
Βελώνη Δημήτριο (22850 29001- Κιν 6937151631)
Ευαγγελίστα Ισίδωρο (22850 24634- Κιν 6979115605)
Καρεγλά Αποστόλη (22850 22747- Κιν 6937145977)
Κατά την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :
Για τους αθλητές πρέπει να υπογράψει ένας εκ των........

Η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε το γιό της να σπουδάσει στο εξωτερικό

Τεράστια ντροπή για το πολιτικό σύστημα αλλά και την ίδια την Υπουργό Παιδείας, η οποία προσπαθεί να μας πείσει πως «αναμορφώνει» την ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Άννα Διαμαντοπούλου δεν εμπιστεύθηκε για τις σπουδές του γιού της, κάποιο από τα ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά αντίθετα τον έστειλε να σπουδάσει στο Λονδίνο.

Μιλάμε δηλαδή για  μέγιστη κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό, την ίδια ώρα που η Υπουργός εμφανίζεται ως η «αναμορφωτής» της ελληνικής Παιδείας. Φυσικά, για να μην την αδικούμε ακολουθεί την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ μιας και όλοι οι προκάτοχοι της φρόντισαν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Τα παραδείγματα άλλωστε είναι πολλά με τους Γεράσιμο Αρσένη και Πέτρο Ευθυμίου να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Άλλωστε, στην κυβέρνηση τα παραδείγματα είναι ακόμη περισσότερα…

Ο υιός Σκανδαλίδης σπουδάζει στην Ουάσινγκτον αλλά και η κόρη του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου επέλεξε το Imperial College του Λονδίνου για τις σπουδές της. Κατά τα άλλα μας έκανε κηρύγματα ο Πρωθυπουργός για τα ελληνικά ιδρύματα και τους φοιτητές. Λίγη ντροπή… εκτός αν για αυτούς ισχύουν άλλοι νόμοι.

Πνιγμοί σε Σύρο και Πάρο

Δυο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό σε Σύρο και Πάρο. Σε δελτία τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μας ενημερώνει σχετικά καθώς και για σύλληψη για ναρκωτικά στην Ίο και μεταφορές ασθενών…

Συνελήφθη αλλοδαπός για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Πάρο

Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Νοτίου Αιγαίου σχετικά με σύλληψη ενός (1) αλλοδαπού για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Πάρο…

Έρχεται χωρίς «χρωματικές» προσεγγίσεις...

Μια νέα εφημερίδα έρχεται να προσθέσει στις ανάγκες ενημέρωσης της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Μια εφημερίδα χωρίς «χρωματικές» προσεγγίσεις, χωρίς παρωπίδες, με στόχο την είδηση, όπως πρέπει να είναι!


Η νέα έγχρωμη, 16σέλλιδη εφημερίδα της Νάξου,
από Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή στα χέρια σου.
Δες, μάθε, σύγκρινε…

Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» για τον θάνατο του Γ. Α. Μαγκάκη

«(...) Μας έχουνε απομονωμένους για να καταντήσουμε μόνοι κι έρημοι, χαμένοι μέσα σε μια ολότελα ατομική μοίρα. Μα εμείς ζούμε μέσα στην τεράστια ανθρώπινη αγκαλιά της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η βία τους είναι ανίσχυρη μπροστά στο νόημά μας».

Γ-Α Μαγκάκης, Γράμμα από τη φυλακή για τους Ευρωπαίους



Για το θάνατο του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη
Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, μέσα από την προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα μας.
Υπηρέτησε με σεμνότητα και συνέπεια τις ιδέες του και με την παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου κέρδισε το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Επιστολή – απάντηση Ιωάννη Μαργαρίτη

«Αγαπητοί Συμπολίτες,
αισθάνομαι την υποχρέωση να τοποθετηθώ απέναντι σε μία εκστρατεία που θεωρώ ότι δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου αλλά έχει ως τελικό αποδέκτη, και αυτό είναι το ουσιαστικό και πλέον θλιβερό, την ίδια τη Νάξο.

ΝΔ: Οι νησιώτες πληρώνουν την κυβερνητική ανευθυνότητα

Δεξί Εξτρέμ μέσω blogger.bounces.google.com προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 11:49 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)
http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΕνώ οι υπουργοί μάχονται για την πρωτοκαθεδρία επί των ερειπίων του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με ευθύνη του Πρωθυπουργού, τα νησιά μας μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Όπως είναι γνωστό, η Διεύθυνση Κανονισμών και Εποπτείας Οργανισμών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΔΚΕΟ), έχει εξουσιοδοτήσει το Ρωσικό Νηογνώμονα να εκδίδει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και πιστοποιητικά κατάταξης πλοίων σε κλάση. Ανεξάρτητα από τις ενέργειες της κεντρικής Διοίκησης του Ρωσικού Νηογνώμονα προς τον αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα, το αρμόδιο υπουργείο δια του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ), δύναται, εφόσον πρόκειται για πλοία Ελληνικής σημαίας, να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια άρσης των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας για τα οποία έχει αρμοδιότητα, εφόσον υπάρχουν στοιχεία με τα οποία αμφισβητείται η νομιμότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, η άρση της εξουσιοδότησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στον αντιπρόσωπό του στην Ελλάδα, δεν ακυρώνει την ισχύ των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί υπό την ευθύνη του σύμφωνα με τις εσωτερικές του διαδικασίες, τις οποίες η ΔΚΕΟ υποτίθεται πως είχε ελέγξει και αποδεχθεί.

Η απόφαση του αρμόδιου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη να ακινητοποιήσει πλοία που έχουν λάβει πιστοποίηση ασφάλειας ή και κατάταξης από τον αντιπρόσωπο του Ρωσικού νηογνώμονα, δεν δείχνει μόνο άγνοια, αλλά - για άλλη μια φορά - επιδεικνύει καθυστερημένα και δήθεν αυστηρά αντανακλαστικά. Το πρόβλημα, άλλωστε - όπως άλλωστε αναφέρει και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στη σχετική ανακοίνωσή του – ήταν γνωστό από καιρό.

Συνεπώς, οι λεονταρισμοί του υπουργού είναι προσχηματικοί. Όπως και η, κατόπιν εορτής, ανάθεση διενέργειας έρευνας στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι έλεγχοι έχουν αποσυντονιστεί, καθώς η αρμόδια ΔΚΕΟ, αλλά και ο ΚΕΕΠ, έχουν απομακρυνθεί πρακτικά και επιχειρησιακά από το Λιμενικό Σώμα και τις περιφερειακές του υπηρεσίες.

Αν ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα, θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε διαδικασία έκτακτης επιθεώρησης, πριν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης για τους κατοίκους των νησιών και τους τουρίστες.

Εναλλακτικά, θα μπορούσαν, έστω και ως προσωρινή λύση, να θέσουν σε ισχύ τη διάταξη του άρθρου 11 του Προεδρικού Διατάγματος 32 της 4.3.1997 (ΦΕΚ Α 35), σύμφωνα με την οποία, τα επιβατικά πλοία κάτω των 1.500 κόρων ολικής χωρητικότητας δεν απαιτείται να είναι εντεταγμένα σε κλάση εξουσιοδοτημένου οργανισμού (Νηογνώμονα). Με τη διάταξη αυτή, θα μπορούσε να απεμπλακεί μεγάλος αριθμός πλοίων και να εξυπηρετηθούν άμεσα πολλά νησιά.

Οι δικαιολογίες είναι φθηνές, όσο και οι όψιμες εξαγγελίες του υπουργού περί “πλήρους ανασύνταξης της εθνικής νομοθεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών”. Δεν φταίει ούτε το θεσμικό πλαίσιο που η επιβατηγός ναυτιλία βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, ούτε και οι υπάλληλοι για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αν η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε επιδείξει στοιχειώδη διορατικότητα, θα ακολουθούσε το μόνο ορθό δρόμο που της υπέδειξε ο προσφάτως παραιτηθείς υπουργός κ. Χ. Παμπούκης.

Το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης, το πληρώνουν για άλλη μια φορά οι νησιώτες μας.

Πηγή: ΝΔ

Πότε θα πληρωθούν οι απογραφείς της γενικής απογραφής;



ΕΡΩΤΗΣΗ
02.09.2011
Προς τον κ. Υπουργό
Οικονομικών

Θέμα: Πότε θα πληρωθούν οι απογραφείς της γενικής απογραφής της 10-24/05/2011;

Για τις ανάγκες της απογραφής της 10-24/05/2011 η Ελληνική Στατιστική Αρχή προσέλαβε χιλιάδες άτομα, κυρίως νέους, και τους ανέθεσε το σημαντικό, όσο και επίπονο αυτό έργο.

Παρά το γεγονός ότι οι χιλιάδες αυτοί απογραφείς έχουν ολοκληρώσει και παραδώσει το έργο, το οποίο τους είχε ανατεθεί, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί γι’ αυτό.

Κατόπιν τούτου,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε θα πληρωθούν οι απογραφείς της γενικής απογραφής της 10-24/05/2011;»

Οι ερωτών  Βουλευτής
Κριτσωτάκης Μιχάλης

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου


Για περισσότερα από είκοσι θέματα έλαβε θετική απόφαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χθες Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, η οποία έχει εξασφαλίσει έως τώρα την αποτελεσματική λειτουργία του οργάνου στις συνεδριάσεις περιορίζοντας τόσο το κόστος μετακινήσεων, όσο και τον απαιτούμενο διαθέσιμο χρόνο των μελών της.

Ερώτηση για την ένταξη των διασωστών του Σάμινα στο Λ.Σ.


Ερώτηση προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή σχετικά με το θέμα της ένταξης των διασωστών του Σάμινα στο Λ.Σ., το οποίο παραμένει κυριολεκτικά στον αέρα, κατέθεσαν οι Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

"Αναδεικνύεται σε “παραπαίδι” του μεγάλου κεφαλαίου"

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται στην 10η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο την Τρίτη 30 Αυγούστου.

Ερώτηση ΚΚΕ για τις μετακινήσεις μαθητών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Θέμα: Μετακινήσεις μαθητών

Η σχολική χρονιά άρχισε και η μεταφορά των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στους δήμους αλλά οι δήμοι, ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν.

Ερώτηση ΚΚΕ για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των σχολικών βιβλίων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Θέμα: Καθυστερήσεις στην παράδοση των σχολικών βιβλίων.
Μόλις 37 από τους 1200 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι! Τα υπόλοιπα δεν θα είναι έτοιμα πριν το Δεκέμβρη, δηλαδή από του χρόνου. Με την υπ’ αριθμό 98428/Γ2/1-9-2011 εγκύκλιο, το Υπουργείο Παιδείας δίνει εντολή να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD! Πώς μπορεί στ’ αλήθεια να διαβάσει ένας μαθητής από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ακόμα και από φωτοτυπία;Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατάργησης δημόσιων οργανισμών, όπως ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), αλλά και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), απολύτως απαραίτητοι για την εκπαιδευτική διαδικασία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να έρθουν έγκαιρα όλα τα βιβλία στα σχολεία.
Οι βουλευτές
Σπύρος Χαλβατζής
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Ζιώγας
Κώστας Καζάκος
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Γιάννης Πρωτούλης

Ερώτηση, επερώτηση Οικολογικού Ανέμου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Οι «Βιολογικοί καθαρισμοί λυμάτων νησιών του Ν Αιγαίου» και η «Αποκατάσταση λιμανιού στο Κουφονήσι» είναι η επερώτηση και η ερώτηση που κατέθεσε ο «Οικολογικός Άνεμος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» και ο Περιφερειακός Σύμβουλος: Νίκος Χρυσόγελος προς τον Περιφερειάρχη κ Γ. Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Γ. Μακρυωνίτη. Ακολουθούν οι δυο ερωτήσεις και οι προτάσεις του Οικολογικού Ανέμου με αφορμή μια επίσκεψη στα Κουφονήσια…

Γ. Μιχελάκης για το χθεσινό πρωθυπουργικό διάγγελμα Βενιζέλου

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/kvlknkh.jpg«Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο …«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες,από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης!

Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν… «προγραμματισμένη»!

Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν «σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα…

Οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, ωστόσο, αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση:

Μας ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες,φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει!

Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα;

Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί;

Και τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα;

Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;

Το “γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά”, δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς. Του το λέει με ενυπόγραφο άρθρο του ο… αδελφός του Πρωθυπουργού!

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική και εξαντλείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Μόνο που τώρα έχει χάσει το ταλέντο της και στην κοροϊδία…

Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της,και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα…

Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει.

Η Νέα Δημοκρατία, στις επιμέρους γενικόλογες εξαγγελίες, θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά. Όπως στις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία, στο ενιαίο μισθολόγιο, στην πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων.

Θυμίζουμε, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους,που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».

Επιστολές Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Προς ενημέρωση των μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου σας επισυνάπτουμε τις επιστολές που εστάλησαν στον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη και στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου κ. Λοίζο Κοντό για την σημερινή (σ.σ. χθεσινή 6-9-2011) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου στις 19.00 μμ.

Ευχαριστήρια επιστολή Π. Ρήγα στον Πρόεδρο του ΟΤΕ

"Επιθυμώ να εκφράσω προσωπικά σε εσάς, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, τις προσωπικές μου ευχαριστίες για την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος της διατήρησης σε λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ στα νησιά των Κυκλάδων"...

Tην Πέμπτη (8/9) Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μαγκάκη

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μαγκάκη

Στις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης (8/9), θα ψαλλεί στο παρεκκλήσι του Α'Α Νεκροταφείου της Αθήνας, η Νεκρώσιμος Ακολουθία, για τον πρώην υπουργό Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, που απεβίωσε χθες, Δευτέρα. Η κηδεία του πρώην υπουργού θα γίνει δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Εάν αφήσουμε να γίνουν, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ










Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, ένας ευπατρίδης της πολιτικής και του πολιτισμού

Με τον θάνατο του Γ.-Α. Μαγκάκη η πατρίδα μας δεν έχασε μόνο έναν κορυφαίο δικηγόρο και πανεπιστημιακό δάσκαλο διεθνούς αίγλης, κύρους και ακτινοβολίας. Δεν έχασε μόνο τον άκαμπτο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα. Δεν έχασε μόνο τον ρηξικέλευθο πολιτικό, τον προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Έχασε ένα πρότυπο δημόσιου ήθους, χρηστότητας, αξιοπρέπειας και ευπρέπειας, έναν ευπατρίδη της πολιτικής και του πολιτισμού, ένα γενναίο και ευαίσθητο νομικό, πολιτικό και συγγραφέα.
Και η Νάξος, την οποία αγάπησε ο Μαγκάκης και για την.......