slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ακούς Αντώώώώνη;

Αφορμή για το κείμενο πήρα από μια ανάρτηση του αξιόλογου ιστολογίου «προεδρική δημοκρατία».
Η κοινωνία ζητάει επίμονα καταδίκη του μνημονίου, οι συνταγματολόγοι μιλούν για αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, όλοι συμφωνούν ότι το μνημόνιο απέτυχε.
Τα ακούς όλα αυτά Αντώνη;

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για την «κατάληψη» των παραλιών από ξαπλώστρες

«Παράνομες πρακτικές»Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προτίθεται να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην καταλαμβάνονται οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., κατά τέτοιο τρόπο που να μην βρίσκει ελεύθερο χώρο το κοινό.
Αυτό τόνισε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, χαρακτηρίζοντας παράνομη αυτήν την «κατάληψη» των παραλιών, σε όλο το μήκος και πλάτος τους, καθώς και ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές που οφείλουν να κάνουν ελέγχους.

Συνεδρίαση Δ.Σ. «Θησέα Κυκλάδων» υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο


Την υποστήριξή του στο Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών “Θησέας Κυκλάδων”, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του χθες.


Ο κ. Πουσσαίος διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους υλοποίησης του προγράμματος πως θα διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να βρεθούν τρόποι και διαδικασίες προκειμένου όπως είπε “αποδέκτες αυτής της προσπάθειας να είναι το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων”.

Θα επιδιώξουμε τη συλλογή στοιχείων από μελέτες ώστε να αποτυπωθεί η σημερινή κατάσταση και να μπορούν οι υπηρεσίες να εξειδικεύσουν τις δράσεις τους προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας”, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ενώ στη συνάντηση αποφασίστηκε η επέκταση των δράσεων για την επίτευξη των στόχων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Θησέας Κυκλάδων”, την επιστημονική εποπτεία της οποίας έχει ο ΟΚΑΝΑ.

Το Κέντρο Πρόληψης στοχεύει στη δημιουργία δικτύου πρόληψης στην κοινωνία των Κυκλάδων, μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο με φορείς και ομάδες, ενώ αναλαμβάνει την ενημέρωση ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, με στόχο πάντα την πρόληψη.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ασκώντας και νέες πιέσεις στην κυβέρνηση και στην Ευρώπη.
Για πρώτη φορά τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων ξεπέρασαν τον γενικό δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου
Κατά τρεις βαθμίδες, σε Β+ από ΒΒ+ υποβάθμισε την Ελλάδα η Fitch με την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας να παραμένει σε ”αρνητικό”.
Για πρώτη φορά τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων ξεπέρασαν τον γενικό δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς άγγιξαν τις 1.380 μονάδες βάσης και το Χ.Α. έκλεισε στις 1.297 μονάδες με απώλειες 1,88%.

Ενημερωτική συνάντηση με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες



Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαχείριση Ασύλου στην Ελλάδα», εκπρόσωποι του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχαν σήμερα συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο.
 Κατά τη συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε αναλυτικά, κατ’ αρχάς, τα τρία στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας για τα διάφορα ζητήματα που εγείρονται στην τοπική κοινωνία με το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, φαινόμενο που είχε προσλάβει στα νησιά μας τεράστιες διαστάσεις, με σοβαρές παρενέργειες, τα προηγούμενα χρόνια....

Αναρμόδιος δηλώνει και ο Ζ.Κ. Τρισέ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο - Απάντηση στο Νίκο Χουντή


                                  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

           Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μας επιβάλλουν πρωτοφανείς όρους για να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας. Μας επιβάλλουν το κόψιμο μισθών και συντάξεων. Απαιτούν απολύσεις. Απαιτούν δραστική περικοπή επιδομάτων, το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων. Ζητούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτοί που θεωρούν ότι τους επιτρέπεται ακόμα και να επεμβαίνουν και να επιβάλουν τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας, αυτοί οι ίδιοι, δηλώνουν αναρμόδιοι για το κατοχικό δάνειο ύψους πάρα πολλών δις ευρώ, που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από απάντηση-επιστολή του Προέδρου της ΕΚΤ, κ. Τρισέ, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.....

Γ. Μιχελάκης για συναίνεση, αποκρατικοποιήσεις, δημόσια διοίκηση, ευρωπαϊκά ταξίδια Σαμαρά και την επικοινωνία του με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

http://1.bp.blogspot.com/_DBOzxZNqx_U/SwRYyys3_XI/AAAAAAAABbw/yZxTwtvDcRU/s400/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%A7%CE%9B.jpgΣυγχαρητήρια Σαμαρά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου ειδικά για τη σύλληψη των Αφγανών σφαγέων του Μ. Καντάρη

"Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της.
"Στο θέμα, για παράδειγμα, της ΔΕΗ η πολιτική της ΝΔ είναι πιο επιθετική. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία αποκρατικοποίηση. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων το "φιάσκο" ...

Συνασπισμός Σύρας Μυκόνου :Εξαπάτηση των υπό διορισμό γυμναστών με βάση τον πίνακα του τριανταμήνου

               Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη

                   Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Σύμφωνα με τον νόμο 3687/2008, άρθρο 5, παρ.1, οριζόταν πως όσοι εκπαιδευτικοί είχαν συμπληρώσει προϋπηρεσία 30 μηνών μέχρι τις 30/06/2008, θα έπρεπε να διοριστούν «από το σχολικό έτος 2008-2009, και το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2012-2013, σε αναλογία που ορίζονταν κατʼ έτος στο 1/5 του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών». Με βάση τον νόμο αυτό, από τους συνολικά 1054 γυμναστές που υπήρχαν συνολικά μέσα στον πίνακα του 30μήνου , έχουν κατά τα προηγούμενα τρία χρόνια διοριστεί οι 774 και παραμένουν στον πίνακα 280 αδιόριστοι γυμναστές. Από τις άλλες ειδικότητες έχει μείνει ελάχιστος αριθμός αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Σύσκεψη στου Μαξίμου με «μενού» την υπεροχή πλέον της Ν.Δ.



«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα», διαμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε στενούς συνεργάτες του, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος ακόμα και για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Οι αιτίες που προκαλούν αυτή την εγρήγορση, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού είναι δύο:
Ο πρώτος αφορά την παράδοση δημοσκόπησης που παραγγέλθηκε από το ΠΑΣΟΚ μετά την παρουσίαση των οικονομικών προτάσεων Ν.Δ. Το επονομαζόμενο ως «Ζάπειο-2».
Η δημοσκόπηση λοιπόν αυτή, ανέφερε πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πλέον ισοδύναμα στο 21%, με τάση ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος να μετακινηθούν προς τη Ν.Δ. και άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς, ενώ σημαντική κάμψη έχει σημειώσει και το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αγγίζοντας το ..........

Μας ζητάνε να πληρώσουμε τον λογαριασμό της αποτυχίας

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ βάλθηκαν να μας κόψουν όχι μόνο το διάβασμα ή μια απλή έξοδο στο θέατρο ή τον κινηματογράφο –πράγματα τα οποία έχουν ήδη περιοριστεί προ πολλού– αλλά ακόμη και το… καθημερινό φαγητό, το οποίο πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν. Και αυτό, αφού το φορολογικό αμόκ που έχει καταλάβει τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους συνεταίρους του της Τρόικας προβλέπει αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τρόφιμα, αναψυκτικά, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, εισιτήρια θεαμάτων και βιβλία. Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να διαβεβαίωνε κατηγορηματικά μόλις προχθές ότι δεν..........

Συμμετοχή στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων για την Υγεία

Σε Ημερίδα  με θέμα την Υγεία, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Δωδεκανησίων στα γραφεία της στον Πειραιά, συμμετείχε ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος.
Στην Ημερίδα εκτός από τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και αρκετούς συμπατριώτες, συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ Κρεμαστινός και Κασσάρας, ο υποδιοικητής της ΥΠΕ κ. Ζώτος, καθώς και οι δήμαρχοι Τήλου και Λειψών.
Δυστυχώς η Ημερίδα, πέραν από κάποια χρήσιμα ενημερωτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι εισηγητές, κυρίως οι κ.κ. Κρεμαστινός και Ζώτος, μετεξελίχθηκε σ' ένα προπαγανδιστικό κυβερνητικό μονόλογο, όπου οι ..........

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου με Δήμαρχο Ίου


Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ίου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νησί. Ο κ. Πουσσαίος ενημερώθηκε από τον κ. Πετρόπουλο για την πρόοδο των έργων υποδομής που γίνονται στο νησί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου συνεχίζει με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την ανάληψη των καθηκόντων, του νέου Δ.Σ., την δράση του στην καταστολή του παράνομου εμπορίου.
Την Τετάρτη 18/5/11 με προσωπική παρέμβαση του Κ. Λιμενάρχη, συνελήφθη στην είσοδο του λιμανιού ζευγάρι αλλοδαπών με ΙΧ γεμάτο παράνομο φορτίο. Το συγκεκριμένο ζευγάρι διενεργούσε παράνομη εμπορική δραστηριότητα στο νησί μας για αρκετά χρόνια. Συστάσεις τους είχαν γίνει και παλαιότερα χωρίς να τις λάβουν υπ όψιν τους, προκαλώντας τους συναδέλφους μας, για......

Το Δ. Κ. ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ για την πλατεία

Η μικρή πλατεία της Σχοινούσας κάποτε έσφυζε από τις φωνές των παιδιών, τα αστεία των νέων και φυσικά από τις μουσικές των ντόπιων οργανοπαιχτών. Εδώ και πάνω από 10 χρόνια ο χώρος αυτής της μίας και μοναδικής πλατείας έχει καταληφθεί – με την ανοχή των εκάστοτε κοινοτικών αρχών αλλά ουδέποτε επίσημα -  σε όλη του την έκταση από το κατάστημα που λειτουργεί εκεί. Ένα κατάστημα που κατά τα άλλα άλλαξε την καθημερινότητα όλων των κατοίκων την εποχή που άνοιξε, μιας  και έγινε το στέκι…

Τουριστική Επιτροπή για καθορισμό αρμοδιοτήτων και προσδιορισμός στρατηγικής

Προς:
  1.   Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  2.  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  3.  Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού                                                                                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 Σας καλούμε σε συνεδρίαση την Δευτέρα 23/05/11 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θέματα ημερησίας διάταξης:
 1. Συζήτηση και προσδιορισμός στρατηγικής για σαιζόν 2012.
2. Καθορισμός αρμοδιοτήτων και ομάδων εργασίας στα πλαίσια του έργου της     Τουριστικής Επιτροπής.
3. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για ενέργειες 2011.
  Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μαργαρίτης
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ..........  

Διαμαρτυρία για το "κλείσιμο" του τμήματος Κοιν. Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστολή διαμαρτυρίας αναμένεται να στείλει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο υπουργείο Παιδείας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της απόφασης να μη δεχθεί φέτος εισακτέους το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.

Κατά το παρελθόν -υπενθυμίζεται- το συγκεκριμένο τμήμα είχε βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» εξαιτίας φαινομένων οικογενειοκρατίας, μεταξύ του διδακτικού προσωπικού του.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του υπουργείου, και μετά από.............