slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το προφίλ ενός ....

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Σαν μικρό παιδί ήμουν πολύ κακός. Έβαζα ξαφνικές τρικλοποδιές στους συμμαθητές μου ενώ πολλές φορές έδενα ένα ντενεκάκι στην ουρά της γάτα της γειτονιάς. Η πλάκα όμως η μεγάλη έγινε όταν της το έβαλα στο κεφάλι της και αυτή χτυπιότανε στους τοίχους (σαν τρελή γιατί δεν έβλεπε) μέχρι που ψόφησε!
Στο γυμνάσιο σε κάθε τάξη φοιτούσα τουλάχιστον δύο χρονιές και όλοι με φοβόντουσαν γιατί ήμουνα νταής και την έβρισκα να τους δέρνω για ψύλλου πήδημα.(πολλές φορές όμως και κατά παραγγελία βγάζοντας και το χαρτζιλίκι μου)
Τελικά δεν μπόρεσα να σπουδάσω τίποτα και για αυτό σίγουρα φταίει ο πατέρας μου γιατί μου δημιούργησε ψυχολογικό τραύμα αφού από μικρό με έλεγε στουρνάρι, ηλίθιο και βλάκα!
Όμως τώρα τους αποστόμωσα όλους αφού εδώ και καιρό κάνω λαμπρή καριέρα ως ...

ΝΔ: Αδιόρθωτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-Πάλι μαγειρεύει τα στοιχεία (το ΑΕΠ)

Απάντηση έδωσε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΑΣΟΚ Statistics: Αναθεώρησαν το ΑΕΠ... δηλ. το μείωσαν επί Καραμανλή και το αύξησαν επί Γιωργάκη!!!

http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/7767516/2/istockphoto_7767516-recession.jpgΔεν τους κάθονταν καλά το ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΑΕΠ, ο Καραμανλής το παρέδωσε στα 235 δις και το πήγαν στα 220 δις, ενώ του χρόνου θα το έχουν πάει, σύμφωνα με το προσχέδιο προυπολογισμού, στα 215 δις ευρώ!! Έτσι έβαλαν μπροστά το σχέδιο και αναθεώρησαν τα στοιχεία προκειμένου να το μειώσουν για την περίοδο Καραμανλή και να το αυξήσουν για την περίοδο Γιωργάκη μήπως και συμμαζέψουν το τρελό νούμερο που βλέπει ο κόσμος και παθαίνει κόλπο: Χρέος, τέλος του 2009 127% (με όλες τις αλχημείες του τελευταίου τριμήνου) και τέλος του 2011 162% και τέλος του 2012 173%. Διαβάστε και την είδηση:

Κορόιδο πιάστηκε τελικά ο Μπόλαρη υποσχέθηκε μόνο 50,000 και έγινε υφυπουργός ενώ ο Κουτρουμανης 250,000 υπουργός εργασίας !!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


article thumbnai  Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές ο υπουργός επιχειρεί να τρομάξει το λαό, να κρύψει ότι τα εξοντωτικά μέτρα που χωρίς έλεος και τέλος επιβάλλουν στο λαό, δεν είναι για να σώσουν τη χώρα αλλά τα τεράστια συσσωρευμένα ελληνικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια. Να συγκαλύψει τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει συνολικά η αστική διαχείριση της κρίσης, καθώς αυτή βαθαίνει σε Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ. Οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις εντός και εκτός ΕΕ οξύνονται με αποτέλεσμα ο προσωρινός συμβιβασμός της 21ης Ιουλίου να αμφισβητείται ανοιχτά, διάφορα σενάρια χρεοκοπίας να εξετάζονται και οι φυγόκεντρες τάσεις να δυναμώνουν.

Λέτε το ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει το χαράτσι "αργομουνιάτικο"?

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/papandreou-660_0.jpgΤι ήταν το αργομουνιάτικο?

Κατά τον 16ο αιώνα, στην νήσο Χίο, η οθωμανική αρχή δεν άφηνε ευκαιρία που θα της απέφερε έσοδα από φόρους να πάει χαμένη. Όπως δηλαδή κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ κακή ώρα...

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΧΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"
  ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ   ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΥΚΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΥΣ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ. EΠΙΣΗΣ  ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΗΣ JUNICOST ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ OFFICIAL ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ
ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΥΚΟ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΠΑΤΣΟΚ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΛΙ

Γιατί δεν υπάρχει συντονισμός και αποτέλεσμα στην αντίδραση μας!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Πολλοί διερωτώνται γιατί ενώ ο Ελληνικός λαός υποφέρει από τις επιλογές και τις αποφάσεις των κυβερνόντων εν τούτοις συνεχίζει να παραμένει επί της ουσίας αδρανής.
Κάνοντας μια προσεχτική ανάλυση των δεδομένων μπορούμε να ανιχνεύσουμε τα στοιχεία που ...

Υπάρχει υπεύθυνος γι’ αυτή την ντροπή;



Τις εικόνες που θα δείτε πιο κάτω αντίκρισαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Αγερσανίου η αποστολή της Αναγέννησης Νάξου, οι διαιτητές, οι φιλοξενούμενοι Παριανοί και όλος ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο και έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Ένα γήπεδο που θυμίζει...
 περισσότερο σκουπιδότοπο - το μόνο γήπεδο στο νησί στο οποίο μπορούν (προς το παρόν τουλάχιστον) να διεξαχθούν αγώνες έστω για την 1η κατηγορία Κυκλάδων. Κάθε λογής σκουπίδι, περιττώματα ποντικών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάνεις στα αποδυτήρια των διαιτητών, των ομάδων αλλά και στον αγωνιστικό χώρο. Για τον αγωνιστικό χώρο, δεν θα αναφερθούμε σήμερα, αν και αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή κινδύνου τραυματισμού των αθλητών λόγω της ακαταλληλότητας του.
Αναρωτιόμαστε μόνο ένα πράγμα...
Υπάρχει κάποιος «υπεύθυνος»; και βάζουμε το υπεύθυνος σε εισαγωγικά, γιατί αν υπήρχε... προφανώς δεν θα υπήρχε το συγκεκριμένο χάλι.
ΥΓ. Την εικόνα της εγκατάλειψης συμπληρώνει το αμπέλι που έχει φυτρώσει κοντά στην γραμμή του πλάγιου... και  φαντάζομαι πως θα μείνει εκεί μήπως κερνάμε κάνα σταφυλάκι τους επισκέπτες ελλείψει άλλων υπηρεσιών!



Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν εμπορευματοποιείται.

Μετά από ένα μήνα επαναφέρουμε στην επικαιρότητα το φλέγον θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων της  Νάξου, διότι πιστεύουμε πως οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου της 30ης Αυγούστου, μέσα στην τουριστική περίοδο δεν έγιναν γνωστές στους συμπολίτες μας. Θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις της δημοτικής μας κίνησης, όπως εκφράστηκαν στη Γραμματεία της Κίνησης και σε Συνέλευσή της με το θέμα αυτό.

Την παραίτηση της Διοίκησης του Τ.Τ. θα ζητήσει η Ν.Δ.

Το θέμα της ενοικίασης από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Θεσσαλονίκη ακινήτου που ανήκει στην πεθερά του αδελφού του πρωθυπουργού, Ανδρίκου Παπανδρέου επανέφερε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. Έκανε λόγο για μεθόδευση από τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σ. Αναστασιάδης: Δύο ακόμα έγγραφα βόμβες αποδεικνύουν τη διαπλοκή στο σκάνδαλο ΤΤ-Αντρίκου

Ακόμη δύο αποκαλύψεις έκανε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, που έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για την πολύκροτη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που νοίκιασε άρον- άρον το ακίνητο της πεθεράς του Αντρίκου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη...