slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσία του Θ. Λυμπερόπουλου η συνάντηση Σαμαρά-ιδιοκτητών ταξί

Με στελέχη της προσκείμενης στο κόμμα του συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, καθώς και με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Δημοσίου, ο κ. Σαμαράς φέρεται να δήλωσε αντίθετος σε ....

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου


PERIFEREIAKO 2.JPGΟι θέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το νέο πακέτο Κανονισμών που θα διέπουν την εφαρμογή προγραμμάτων της πολιτικής συνοχής και της στρατηγικής “Ευρώπη 2020”, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα στη Σύρο. Θεμελιώδης διαπραγματευτική θέση της Περιφέρειας, όπως υποστήριξε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, είναι να καταταχθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη νέα κατηγορία Περιφέρειες σε μετάβαση (με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ του 75% και 90% του μέσου όρου της ΕΕ) έτσι ώστε να αρθούν οι....

Βίντεο και φώτο από τον γιαούρτωμα Νταλάρα στο Ίλιον



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ......

.....ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Αγαπητοί γονείς,
Η ελληνική κοινωνία βιώνει εδώ και δύο χρόνια ένα καθεστώς παρατεταμένης αβεβαιότητας και αποσύνθεσης κάτω από τη διαρκή απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας. Ο παράλογος και ανεξέλεγκτος τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε μια σειρά από αδιέξοδα, με χαρακτηριστικότερο αυτό της «κρίσης χρέους» που εκδηλώθηκε στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Η Ελλάδα επιλέχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως .......

Προεκλογικά παιχνίδια εκβιασμών, υποσχέσεων, και εκμετάλλευσης

Η αιφνίδια κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας με αιτιολογία τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των Επιχειρήσεων είναι προδήλως μη αποδοτική και αναποτελεσματική. Το όφελος για την αναγκαιότητα ασήμαντο σε σχέση με την ακύρωση κρίσιμων και αναγκαίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, η επιδότηση του ενοικίου, τα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια χιλιάδων δικαιούχων με χαμηλά και πολύ χαμηλά επιδόματα.
Η βιαστική “λύση” που προώθησε το υπουργείο Εργασίας, με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που προβλέπει....

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο στη Νάξο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΣΥΝ+ΑΞΙΑ το βιβλιοπωλείο ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσιάζουν τον Γρηγόρης Αρναούτογλου στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα
ΜΑΚΙΓΙΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΒΟΙ
την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 8μμ στο
Κάστρο-Σχολή Ουρσουλινών Χώρα Νάξου 

Το κίνημα του αρνιού ξεκινά απ' τη Νάξο!


 3.000 αμνοερίφια από τη Νάξο θα διοχετευτούν στην αθηναϊκή αγορά μέσω του Δήμου Γαλατσίου
Θα κοστίζουν 6 με 7 το κιλό την ώρα που τα ντόπια πωλούνται 11 με 12 ευρώ το κιλό. Ποιος Δήμος ετοιμάζεται να παραγγείλει για το Πάσχα περισσότερα από 3.000 αρνιά και κατσίκια από κτηνοτρόφους της Νάξου. 
Μετά την απήχηση που έχει το "κίνημα της πατάτας" σε όλη την Ελλάδα και το ισχυρό μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες πως ...
ενωμένοι μπορούν να παρέμβουν στην αγορά εξοστρακίζοντας τους μεσάζοντες και ρίχοντας τις τιμές, σειρά έχει το "κίνημα του αρνιού".
Οπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος "μετά τις πατάτες Νευροκοπίου που θα προμηθευτούν οι δημότες μας αυτο που κυρίως μας ζητούσαν είναι κρέας. Ετσι σε συνεργασία με κτηνοτρόφους της Νάξου θα αγοράσουμε περισσότερα από 3.000 αρνιά και κατσίκια απευθείας από τους παραγωγούς με τιμή 6 με 7 ευρώ το κιλό την ώρα που στα μαγαζιά το ντόπιο κρέας κάνει 11 με 12 ευρώ το κιλό. Ο κόσμος στο Γαλάτσι έχει ανταποκριθεί τρομερά σε αυτή την ιστορία και αυτό που βλέπουμε είναι πως σε πολλά μαγαζιά έχουν αναγκαστεί να ρίξουν τις τιμές. Σε 10 ημέρες υπολογίζουμε πως θα έχουμε κλείσει την συμφωνία με τους κτηνοτρόφους".
Θ.Κ

«Μερικοί έχουν εφιάλτες μαζί μου. Είναι αυτοί που κάποτε που έβγαινα μπροστά και δικαιολογημένα ήμουν σε μόνιμη κόντρα με τον Νίκο Μαράκη, μου έλεγαν ‘’Είμαστε μαζί σου. Καλά κάνεις»

ΔΕΥΤΈΡΑ, 5 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012

Η κουβέντα που είχα προ ημερών με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τ. αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Δρυμαλίτη είχε μπόλικες ερωταποκρίσεις. Κρίνω ότι τα ερωτήματα που έθεσα στον συνομιλητή μου, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τα παραθέσω. Κι αυτό διότι, οι απαντήσεις τους όλες έρχονταν σε πρώτο χρόνο. Χειμαρρώδης άλλωστε ο λόγος του Γιάννη Δρυμαλίτη…
-Πιστεύεις ότι αυτά που κατά καιρούς δηλώνεις προκαλούν τον θυμό κάποιων;
«Γιατί ποιος μπορεί, Γιάννη Βλαχάκη, να μου αφαιρέσει το δικαίωμα… Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί που μπορεί ενδεχομένως να έχουν θυμώσει να έχουν το δικαίωμα να μιλάνε, από τη θέση που ο καθένας βρίσκεται … να λέει αυτά που θέλει να πει … και έχουμε τέτοια δείγματα … και να ‘χουν την απαίτηση να μη θυμώνει κανένας … άλλο τόσο ποιος θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να λέω αυτά που θέλω να πω; Δεν βρίζω προσωπικά κανέναν,..............

3 στους 4 Ελληνες: «Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»!

Διαβάστε στο δεύτερο «newsbomb political x-ray” by alco»: Ο Π. Καμμένοςπαίρνει 8% και αφήνει εκτός Βουλής τον Γ. Καρατζαφέρη
Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb political x-ray” by alco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:
- 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.
Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε αποκλειστικά για τοnewsbomb.gr μια από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή........................................................

Μια σκανδαλώδης Ηλίαση - «πράσινη ανάπτυξη»


  
Του Κώστα Βαξεβάνη

Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».
Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου. Έναν οργανισμό που προωθεί την ιδέα της πράσινη ανάπτυξης. Την ίδια περίοδο οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει να δίνουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο, δίνουν δάνεια για πράσινη ενέργεια.
Εν ολίγοις τα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έμελε να ζήσει στον παροξυσμό των πράσινων επενδύσεων. Τι συμβαίνει; Μέσα σε αυτό το νέο πολιτικό κλίμα της οικολογικής αθωότητας αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μετά την «πετυχημένη»|του πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» από το υπουργείο του.
Το πρόγραμμα «Ήλιος» έχει παρουσιαστεί ως ένα πρόγραμμα..........

Συνέχεα στην αποχή αποφάσισαν οι Δικηγόροι Νάξου


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην  έκτακτη συνεδρίασή του την 5/3/2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 5η, 6η, 15η, και 16η Μαρτίου 2012, συντασσόμενο με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που λήφθηκε την 3/3/2012, εκφράζοντας  την έντονη και τεκμηριωμένη αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης ΄΄για τη δίκαιη δίκη΄΄, καθώς επίσης και στις αξιώσεις  της ΄΄ΤΡΟΙΚΑ΄΄ για τις τροποποιήσεις του Κώδικα περί Δικηγόρων που οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Tο ΚΚΕ κατά του «κινήματος της πατάτας»

Eνώ μέρα με τη μέρα το «κίνημα της πατάτας» εξαπλώνεται και σε άλλα είδη, το ΚΚΕ αντιδρά στα κινήματα κατά των μεσαζόντων αφού «αποπροσανατολίζουν τους μικρούς φτωχούς αγρότες και τους απομακρύνουν από το αγροτικό κίνημα».
Ενώ το κίνημα εξαπλώνεται και σε άλλα είδη πλην της πατάτας, ο Περισσός «κήρυξε τον πόλεμο» κατά των «αστικών ΜΜΕ» που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους μικρούς φτωχούς αγρότες.
Το γραφείο Τύπου του Κόμματος, αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως «με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μια νέα, ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό "κίνημα της πατάτας". Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».
«Ο στόχος προβολής του "κινήματος της φθηνής πατάτας" είναι ....ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ».
Το κείμενο καταλήγει σε κλήση για συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ προκειμένου «ο λαός να μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει».
Φυσικά το κείμενο του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τους χρήστες του Ίντερνετ, οι οποίοι δημιούργησαν την παρακάτω σατιρική εικόνα η οποία έχει κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου.
http://www.iefimerida.gr/

Επανέρχεται ο Τσουκάτος, στο πλευρό του Βενιζέλου…

 Επανέρχεται ο Τσουκάτος, στο πλευρό του Βενιζέλου…
Έτσι! Και πιο βαθιά ακόμα!
Ο άνθρωπος με την βαλίτσα, ο κολλητός του ναζί Χριστοφοράκου, ο γίγαντας που είχε το θράσος να κάνει και αγωγή στον Πάνο Καμμένο και τώρα να παλεύει κάθε φορά για να πάρει… αναβολή, επανακάμπτει δυναμικά μαζί με την Γερμανική εταιρεία! (σύμπτωση πρέπει να είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό!).
Σε ρόλο μάλιστα αντιΚαρχιμάκη για την εσωκομματική διαδικασία!
Ο Παπουτσής βλέπετε έχει και συγγενική σχέση με τον Κρητικό, άρα ο Βενιζέλος χρειαζόταν κάτι αρκετά ισχυρό ως αντίδοτο.
Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τον.....

Τα made in India φάρμακα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής!

Ποιες είναι οι πέντε πολυεθνικές που περιμένουν στη γωνία για να πάρουν όλη την αγορά γενοσήμων εν μια νυκτί!
Η σπουδή της κυβέρνησης σε θέματα υγειονομικής υφής και ειδικά των φαρμάκων, απειλούν να γυρίσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στη δεκαετία του '60 και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Η σύγκρουση φυσικά που γίνεται δήθεν στο όνομα των επιταγών της τρόικας, έχει και κάποιο σκοπό. Την πίτα των 5 – 6 δισ. ευρώ που είναι πλέον οι φαρμακευτικές πωλήσεις.
Η κυβέρνηση με επικίνδυνους ελιγμούς οδηγεί τους Έλληνες ασθενείς να πίνουν...........

Κακός αλλά και «στημένος»!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ αλλά και τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή ο διαιτητής Βοσκάκης!  Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΟΚ με 2-0 , άρχισε με ήττα την τριάδα των ντέρμπι, αλλά θέλω να χωρίσω το σημερινό μου σχόλιο στο αγωνιστικό και στο διαιτητικό, όπου ο Βοτσκάκης με βάση αυτά που σφύριζε θα πρέπει μετά το ματς στα αποδυτήρια να κέρναγε αφού οι «πράσινοι» τελικά έχασαν βαθμούς.

Νέο blog στην παρέα μας

Φίλες και Φίλοι
Ένα νέο blog δημιουργήθηκε με στόχο τον πλουραλισμό της ενημέρωσής σας.
Ας ελπίσουμε ότι θα προστεθεί ένας καλός κρίκος στην αλυσίδα των μέσων ενημέρωσής σας.
Είμαστε καλοπροαίρετοι , ανοιχτοί σε προτάσεις, σχόλια και ειδήσεις , για να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώσουμε τυχόν λάθη. 
Το blog ονομάζεται  " Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ " και η διευθυνσή του " oanemomylos.blogspot.com ", επίσης μπορείτε να το βρείτε και απο το Google.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 05/02 13:00

Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι η εκτός έδρας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Δ εθνικής κατηγορίας
ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
τη ΔΕΥΤEΡΑ 05/03 και ωρα 13:00 θα μεταδοθεί
διαδικτυακά στο κανάλι του Πανναξιακού στο internet με διεύθυνση
www.livestream.com/pannaxiakos
Χορηγοί μετάδοσης:...... 

Μα είναι δυνατόν ; Χάθηκαν οι σοβαροί άνθρωποι και μας έφεραν πολιτικούς γυρολόγους και «γραφικούς» αναλυτές να μας "διαφωτίσουν "

Φώτο από naxos365
 Η ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ -Ο ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΩ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗΣ  -ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ;
Αντί δικού μας σχόλιου για την ομιλία των όλα τα ξέρω - Καζάκη , Μητρόπουλου-  όλα τα λύνω  παραθέτουμε ένα σχόλιο αναγνώστη του Naxos fan που  νομίζουμε ότι  εκφράζει απόλυτα και εμάς άλλα και πολλούς από τους σκεπτόμενους αναγνώστε μας .
Καλά ρε τόσοι συνδικαλιστικοί φορείς δεν μπορούν να καλέσουν ένα σοβαρό άνθρωπο να τους "διαφωτίσει" για την κρίση τις αιτίες της και τις προτάσεις για την έξοδο απ αυτή; Ο ένας περιφέρει την υποψηφιότητα του χρόνια σε διάφορους κομματικούς χώρους, εκμεταλλεύτηκε το αντιμνημονιακό μένος του κόσμου και επιτέλους κατάφερε να του ανοίξει τη πόρτα ο Τσίπρας με πενιχρά όμως αποτελέσματα ( Περιφερικές εκλογές 2010 ) . Ο άλλος με αναλύσεις τύπου Βασίλη Λεβέντη δεν μπορεί να στεριώσει ούτε σε αντομνημονιακό ραδιόφωνο, αναζητεί δε απεγνωσμένα στέγαση σε κομματικό μηχανισμό χωρίς αποτέλεσμα. Ούτε τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν δέχονται να εκτεθούν στις αρλούμπες που γράφει ή λέει. Και που βρήκαν καταφύγιο αυτοί οι δύο γραφικοί ; Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Νάξου !!! Μα είναι δυνατόν ; Γιατί δεν καλούσαν τον Γλέζο να μιλήσει αντί γι΄ αυτούς τους αστείους ;