slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος: «Τα 50 ευρώ επιδότηση για τους κατόχους οχημάτων στα νησιά είναι αστείο ποσό μπροστά στο όφελος που θα είχαν με πλήρη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα»

Ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ και άλλες διατάξεις

 Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού ωφέλησε τον Ιούλιο του 2019 14.800 πρόσωπα με μεγάλες περιουσίες, με κάποιες χιλιάδες ευρώ με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τώρα έρχεται να νομοθετήσει μια μείωση 360 εκατομμυρίων, την οποία όμως δεν

Γ. Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση τηρεί την προεκλογική της δέσμευση και μειώνει μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%»

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Πρόγραμμα συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες μέχρι τη μεταβίβαση της κατοικίας τους στον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης του κεφαλαίου Α΄ του μέρους δευτέρου του τρίτου βιβλίου του ν. 4738/2020 - Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2020/1151 και (ΕΕ) 2021/1159, νέος μειωμένος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση ιδίως της ενεργειακής κρίσης και άλλες διατάξεις».                                                                                              Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για να στηριχθεί η ακτοπλοΐα και να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα εισιτήρια

Σειρά προτάσεων για να στηριχθεί η ακτοπλοΐα και να αντιμετωπιστούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ναυτιλίας.

Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει μέτρα, όπως:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Μαθήματα Μαγειρικής που πραγματοποίησε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου

  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Μαθήματα Μαγειρικής που πραγματοποίησε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» το διάστημα 16-20 Μαρτίου 2022.

     Οι 33 συμμετέχοντες (εργοδότες & εργαζόμενοι) παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκπαίδευση και υλοποίησαν εξαιρετικές δημιουργίες αλλά και αναζήτησαν απαντήσεις σε εξειδικευμένα ζητήματα τεχνικής που τους απασχολούν.

   Το πραγματικά δύσκολο εγχείρημα (εξαιτίας και  των γενικότερων και ειδικότερων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας) της  μαγειρικής εκπαίδευσης αναπτύχθηκε  σε 10 διαφορετικές θεματικές ενότητες και πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες πραγματικής εξάσκησης αλλά και ανάπτυξης της σχετικής θεωρίας.

   Η χρήση των τοπικών προιόντων και οι άπειροι τρόποι αξιοποίησης τους αποτέλεσαν κορυφαίο αντικείμενο της πρακτικής. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα πιστοποίησης της Μαγειρικής αλλά και της Ζαχαροπλαστικής τέχνης.

   Το Σωματείο θεωρεί ότι τα σεμινάρια αυτά αποτέλεσαν ένα ........