slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός – Αναπτυξιακός Σύλλογος «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ» Καρπάθου

Στην Όλυμπο της Καρπάθου ιδρύθηκε μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία Πολιτιστικός – Αναπτυξιακός Σύλλογος «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ» δεδομένου ότι η «Όλυμπος» είναι από τα πιο παραδοσιακά χωριά - αν όχι το πιο παραδοσιακό χωριό - της Ελλάδας. Οι σκοποί του συλλόγου περιστρέφονται  γύρω από τη διατήρηση και αξιοποίηση της λαϊκής παράδοσης,

Νέο γραφείο στην Αθήνα και τηλέφωνα του Βουλευτή κ. Π. Ρήγα

Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας ενημερώνει το κοινό ότι η νέα διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου στην Αθήνα είναι: Βουλής 4, 10562 Αθήνα, γραφείο 309. Επίσης τα νέα τηλέφωνα είναι: 210-3706177 και 210-3706377. fax: 210-3706577. E-mail: p.rigas@parliament.gr
Η διεύθυνση και τα τηλέφωνα του γραφείου στη Σύρο παραμένουν τα ίδια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Μουλόπουλου και Μ.Κριτσωτάκη, για τους διορισμούς ιατρών ΕΣΥ για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις


Προς
τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Απόφαση διορισμού ιατρών για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις»
Υπάρχουν πολλές ολοκληρωμένες κρίσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. για τους οποίους ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απόφαση διορισμού. Ο κ. Υπουργός σε συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ είχε δεσμευτεί πως δεν θα ισχύσει ο περιορισμός του 1:5 για τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί το 2010.

Επίσκεψη της επιτροπής προγράμματος της Ν.Δ. στο επιμελητήριο Κυκλάδων

Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την κατάρτιση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για το Νότιο Αιγαίο, ο συντονιστής προγράμματος για το Νότιο Αιγαίο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Μάνος Κόνσολας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Νέας Δημοκρατίας κ. Χρίστο Κασαλιά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, το συντονιστή προγράμματος για τις Κυκλάδες κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Δημήτρη Νικολιά, τον υπεύθυνο προγράμματος για τη Σύρο κ. Γιώργο Παπαμανώλη και μέλη της.........

Ξεκίνησε η διαδικασία για την κατάρτηση προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες


Χθες 12.7.2011, σε συνέντευξη τύπου, στη Σύρο, ο συντονιστής προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Αιγαίο, καθηγητής πανεπιστημίου κ. Μάνος Κόνσολας, κήρυξε την έναρξη της πρώτης φάσης της διαδικασίας κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Μάνος Κόνσολας τόνισε ιδιαίτερα τον «ανοικτό» χαρακτήρα της διαδικασίας κατάρτισης του προγράμματος και κάλεσε όλους τους πολίτες των Κυκλάδων να συμμετάσχουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο για την.......

ΣΥΡΟΣ: Η «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΨΗ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Εικόνα πρωτοφανούς εγκατάλειψης λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας βιώνει το νησί της Σύρου, έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Η κυβερνητική λαίλαπα, στο πέρασμά της, ισοπεδώνει τα πάντα. Η εγκατάλειψη του συνόλου των νησιών μας συμπαρασύρει και τη Σύρο, αφού:

Προσπαθεί να βγει από το «κάδρο» ο Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σχεδιάσει καλά την επιχείρηση «ανασχηματισμός». Έβαλε μπροστά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκείνος το πήρε σαν προσωπικό στοίχημα και αυτός που δέχεται τώρα την κριτική είναι ο υπουργός Οικονομικών που αναγκάζεται ν ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του.

Και οι καρπαζιές που δέχεται η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα δεν έχουν προηγούμενο. Μπράβο στον πρωθυπουργό που ξέρει να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις ικανότητες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, γιατί εμάς μας φαίνεται πως σιγά-σιγά «την κάνει», δεν ξέρουμε… ίσως κάνουμε και λάθος.

Τέσσερις μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ

Μεγαλώνει και άλλο η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την πρόθεση ψήφου. Συγκερκιμένα, διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, από 2,5 που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση, δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%.

Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ότι αφορά τα κόμματα που, σύμφωνα με την VPRC, μένουν εκτός Βουλής, η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να λαμβάνει 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1%, ενώ 5,5% παίρνουν τα «λοιπά» κόμματα. Επίσης η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην κρίση είναι μόνο το 8%, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Εδώ όλη η συνέντευξη στους Financial Times Deutschland

"Όποιος αναφέρει έστω και τη λέξη χρεωκοπία, επενδύει στην κατάρρευση της χώρας και δεν βοηθάει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε"


Πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημία».


Κι όμως τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο.
Στον πρωθυπουργό (ακόμα έτσι πιστεύει;) της Ελλάδας.



ΥΓ Ο ΓΑΠ και η παρέα του καταστρέφουν τον Έλληνα, διαλύουν και υποδουλώνουν τη χώρα και ο Σαμαράς βγάζει λόγους στη Συγγρού.
Κάτι φάνηκε ότι πήγε να ξεκινήσει εκεί στη Συγγρού πριν λίγο καιρό και ξαφνικά ξανάπεσαν σε λήθαργο,στην καλοκαιρινή ραστώνη.


ΞΥΠΝΑ ΑΝΤΩΝΗ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΗς ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΙΝΟ.
ΒΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ.
ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ.
ΞΥΠΝΑ ΑΝΤΩΝΗ

“Δεν υπάρχουν υποθέσεις χαμένες παρά αυτές που εγκαταλείπουμε”

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Κοντεύουν δύο χρόνια που οι κυβερνώντες μας τρομοκρατούν με την δαμόκλεια σπάθη της χρεοκοπίας την οποία τάχατε θα αποφεύγαμε με την έλευση και την βοήθεια του Δ.Ν.Τ μετά με το μνημόνιο 1 (που κατακρεούργησε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα) εν συνεχεία με το ...

DSC00831

ΠANHΓYPI ONAΣ ΓIA AΓIO NIKOΔHMO ΣTO ΓAΛA

ΠANHΓYPI ONAΣ ΓIA AΓIO NIKOΔHMO ΣTO ΓAΛATΣI