slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Reuters: Ο Βενιζέλος σχεδιάζει να σφυρηλατήσει συμμαχία

Σύμφωνα με το Reuters ο Βενιζέλος έχει έρθει σε συμφωνία με κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Η συμφωνία αφορά μάλλον ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ της Ντόρας και ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη. Στην κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει και δεν θα την στηρίζει η ΝΔ.

Ο Βενιζέλος, θα είναι πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνασπισμού ενώ δεν είναι σαφές αν τα άλλα κόμματα του συνασπισμού θα πάρουν υπουργεία.

Κύριε Παπανδρέου θα πείτε κάτι ουσιαστικό;

Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, αηδία κατήντησες Γιώργο. Πολύ φλυαρία ρε παιδί μου. Πες κάτι ουσιαστικό μιά φορά ρε γαμώτο! Μπες στο ψητό. Βαρεθήκαμε. Κούρασες πολύ.
Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια
 taxalia.blogspot.com

Σκληρό το παζάρι Καρατζαφέρη για υπουργείο

Φαίνεται ότι η επόμενη μέρα θα είναι  ΛΑΟΣ  ΠΑΣΟΚ στην εξουσία… Ιστορική δικαίωση για το ιστορικό σύνθημα…

Συνέντευξη τύπου Οικολογικού Άνεμου - Πολιτική Κίνηση Νάξου, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, Νάξος, π. Σχολή Ουρσουλινών, ώρα 13.30 -15.30 μμ
             Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν η Περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στην Νάξο, π. Σχολή Ουρσουλινών, ώρα 13.30 -15.30 μμ.
Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια των πολιτικών εξελίξεων αλλά και ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, με τη συμμετοχή και του Νίκου Χρυσόγελου, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΑΙΣΧΟΣ! Ο Χατζημαρκάκης αναγνώρισε "Μακεδονική" γλώσσα !!!

Aκούστε τι είπε ο άθλιος ελληνικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής σήμερα στα Σκόπια !!!!!!!!!!!!

"είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που μπορώ να πω λίγα λόγια στα Μακεδονικά"

Δείτε την ιστορία στο taxalia.blogspot.com

Εμείς το είχαμε πει ότι πρόκειται για μεγάλο νούμερο...

Τρεις κολοντούμπες και μια ……………


Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, παρέστη σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

   Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη σε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΚΑ με αντικείμενο την επιτάχυνση του προγράμματος διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)  και διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Α. Ανδρεαδάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Αλεξίου, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνης Βουτσίνος, ο αρμόδιος σε θέματα στερεών αποβλήτων περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντώνης Χατζηιωάννου και Δήμαρχοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις


Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία δίπλα, τολμά και ζητάει απόψε από την βουλή των Ελλήνων ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα την πάρει.

Οταν η τραγωδία συναντάει την κωμωδία

Επιστολή προς πρώην αγνοούμενο Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα
Γιάννης Μανούσος, 20 χρόνια εικονολήπτης στο ρεπορτάζ του Mega Channel και Συριανός.  Τον Κ. Παπαμανώλη τον είδα προχτές στο πλοίο (μου φαινόταν κρυμμένος)
 Έχετε δίκιο κύριε Ρήγα ότι "και ξαφνικά εγένετο πανικός", όταν ακούσαμε για δημοψήφισμα. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο ξεδιάντροπος και εκβιαστής μπορούσε να γίνει ο Πρόεδρος σας. Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή έχετε πολύ χιούμορ; Λέτε ότι το Δημοψήφισμα είναι μία Δημοκρατική προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία με την οποία ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για μείζονος σημασίας εθνικά θέματα που καθορίζουν το μέλλον του.

Γιώργο, να έχεις την ευχή μου απόψε


ΝΔ: Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο

Τις θέσεις της ΝΔ ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης.  Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο  είπε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι συναίνεση ή συνεργασία με τον Παπανδρέου δεν μπορεί να υπάρξει. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελάκης: Τις θέσεις της ΝΔ ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης.  Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο  είπε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι συναίνεση ή συνεργασία με τον Παπανδρέου δεν μπορεί να υπάρξει.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελάκης:

Έχουμε πει η νέα δανειακή σύμβαση κατέστη αναπόφευκτη. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Το είπε από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και επιμένουμε στη θέση αυτή.

Όμως! Άλλο δανειακή σύμβαση και άλλο μνημόνιο. Δηλαδή – για να γίνει τελείως ξεκάθαρο – άλλο η δανειακή σύμβαση και άλλο το συνοδευτικό κείμενο για τις οικονομικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν. ... περισσότερα

Ο Λοβέρδος ζητά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα την στάση του, αλλιώς δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Την Τετάρτη το βράδυ ζήτησα από τη Βουλή ως Υπουργός Υγείας στήριξη της πρότασης του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς την Κυβέρνηση.

Την προηγούμενη μέρα στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχα υποστηρίξει με ένταση ότι το δημοψήφισμα με θέμα σχετικό τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν, ή θα ερμηνευόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, ως αμφισβήτηση της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ως αμφισβήτηση του ευρώ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού άκουσα την εισήγηση του Πρωθυπουργού με βάση την οποία: α) αποσύρουμε τα περί δημοψηφίσματος, β) δρομολογούμε τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και γ) ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να μην μείνει η χώρα με τα καυτά προβλήματά της για κάποιο χρόνο χωρίς κυβέρνηση και για να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε χαοτική πολιτική κρίση. Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό, τοποθετήθηκα, συμφωνώντας με την εισήγηση του προσθέτοντας, μεταξύ πολλών άλλων, πως η αναζήτηση συναινετικής πολιτικής λύσης θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή, αλλά και αμέσως μετά από αυτή οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν άμεσα και θα είναι αποτελεσματικές.

Δεν νοείται είπα να θεωρηθεί πως υποκλέπτουμε την ψήφο της Βουλής για να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας. Δηλαδή, είπα, δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως Κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί. Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι η λάθος πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα έφερε την Ελλάδα στη θέση να της υπαγορευθεί ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του, αλλά και η συσχέτιση της απάντησης του λαού με την πτώχευση της χώρας.

Δεν υπάρχουν λόγια για να αξιολογηθεί η περίσταση αυτή. Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές.

Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ.

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ανδρέας Λοβέρδος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γ. ΦΛΩΡΙΔΗ: Ο ΓΑΠ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ!

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε χθες, σε εκπομπή του Σκάι ο Γιώργος Φλωρίδης για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε για το τι δεν πήγε καλά και η Πατρίδα μας οδηγήθηκε σε αυτό το αδιέξοδο με τις συνεχείς αποτυχίες των μέτρων και των Μνημονίων. Απαντώντας, τόνισε ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και όταν αυτός ήταν μέλος της ήταν σαφές ότι:

1. Η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύθηκαν ποτέ και για τίποτε με τους δανειστές.
2. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου, όπως το έβλεπα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αμέλησε ή δεν κατάφερε να συγκροτήσει μία δυνατή ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που θα μιλούσε συνεχώς με τους δανειστές.
3. Οι δανειστές μας δεσμεύουν με στόχους, όχι για μέσα με τα οποία επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι. Εάν εμείς βρίσκαμε τα μέσα, εάν για παράδειγμα αντιμετωπίζαμε την φοροδιαφυγή, θα πιάναμε τους στόχους. Εάν τα καταφέρναμε δε θα αναγκαζόμασταν να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, που είναι και η εύκολη λύση για μία κυβέρνηση που δεν είναι αποτελεσματική.
«Όταν τα λέμε εμείς αυτά, μας λένε λαϊκιστές και ότι δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια» παρατήρησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που συμμετείχε στην ίδια συζήτηση!
Άρα, ο κ. Φλωρίδης συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά που λέει διαρκώς αυτά τα πράγματα. Ότι δηλαδή υπάρχει έδαφος, στο περίφημο «μείγμα πολιτικής» ώστε να αναπνεύσει ο Έλληνας. Αρκεί η κυβέρνηση, με την υποστήριξη του Λαού να παλεύει και να διαπραγματεύεται καλύτερα για το συμφέρον του τόπου!!!

http://ndthessaloniki.gr/?p=4661

Οδός Ιπποκράτους, γραφεία ΜΠΑΤΣΟΚ...Το στιγμιότυπο είναι από τη σημερινή μέρα όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές συζητούν για την αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης στον αρχηγό κόκορα ΓΑΠ

"<<Πριγκιπικός>> τυχοδιωκτισμός"


 
Εχοντας συνηθίσει να κυβερνάει με αλλεπάλληλους εκβιασμούς, ο Γιώργος Παπανδρέου θεώρησε ότι με τον ελιγμό του δημοψηφίσματος θα εξουδετέρωνε τη διάχυτη κοινωνική οργή. Για την ακρίβεια, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη διαγραφή μέρους του χρέους για να αντλήσει πολιτική νομιμοποίηση και να κρατηθεί στην εξουσία. Ακόμα και ο αιφνιδιαστικός αποκεφαλισμός της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρέτησε τη σκοπιμότητα δραματοποίησης του πολιτικού κλίματος. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μια τόσο φορτισμένη πολιτική ατμόσφαιρα, όμως, εκτÏ �ς των άλλων παρενεργειών, σήμαινε ότι οι πολίτες πρωτίστως θα εξέφραζαν στην κάλπη την δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση και δευτερευόντως θα απαντούσαν στο ερώτημα.
 
 Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός έβαλε τυχοδιωκτικά στον πολιτικό τζόγο τη σχέση της χώρας με την Ευρωζώνη, ανοίγοντας ένα κλειστό θέμα. Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου
netakias | Νο

Ο εκβιασμός ως διαπραγματευτική τακτική

…και πως η κατανόηση των εξελίξεων από συναισθηματικής πλευράς μας δείχνει τον δρόμο για τους επόμενους μήνες.

Κατά την συνάντηση της 27ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ φέρεται να διαμήνυσε στους τραπεζίτες ότι, είτε θα δεχθούν το 50% κούρεμα, είτε θα πτωχεύσει την Ελλάδα. Μερικές ημέρες νωρίτερα η Αμερική ξεκαθάριζε στην Γερμανία ότι αν οι Ευρωπαίοι δεν “κλείσουν” το θέμα στην συνάντηση της 26ης Οκτωβρίου, η Αμερική θα έβαζε δασμούς στα προϊόντα που εισάγει από την Γερμανία.

Προχθές, ο ΓΑΠ, εκβίασε ουσιαστικά όλους αυτούς που δεν...  Διαβάστε περισσότερα »

Που θα κρυφτούν όσοι επιτρέψουν στον κύριο Παπανδρέου να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο;

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Το έγραψα χθες, το επαναλαμβάνω και σήμερα προς εμπέδωση!
Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου, που όπως αποκάλυψε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου να συμφωνεί άλλα και μετά από λίγες ώρες στην ΚΟ του κόμματός του να λέει άλλα , να τηρήσει το λόγο του. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Είναι η πολλοστή.
Για αυτό οι συνομιλητές του από την αντιπολίτευση θα πρέπει να επιδείξουν εξαιρετικά ιδιαίτερη προσοχή.
Δεν έχει νόημα να συζητάς με κάποιον που εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι μάλλον είναι αναξιόπιστος. Όσο για αυτό που είπε χθες ότι Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Θα απέχει λέει η Έλσα κάτι που λόγω κανονισμού ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ

Με τη λέξη "λυπάμαι" η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου δήλωσε την ανάγκη σύστασης εθνικής κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ. Δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ. "Νιώθω εσωτερική κρίση" είπε.

Την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία, κάτι που ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης μιας και η πλεοψηφία βγαίνει εκ των παρόντων, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ανακοίνωσε, προσερχόμενη στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.


Η κ. Παπαδημητρίου, αιτιολογώντας την απόφασή της, αναφέρθηκε στην ανάγκη για εθνική κυβέρνηση συνεργασίας και σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει το βράδυ να ανακοινώσει ότι ζητά ψήφο για να ξεκινήσει διεργασίες συνεννόησης με τη ΝΔ.

Η ίδια δήλωσε ότι τα κρίσιμα σημερινά μεσάνυχτα θα δηλώσει "παρών" στη Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, σημείωσε ότι "ενώ τόσες μέρες η κυβέρνηση Παπανδρέου χειρίστηκε τόσο σοβαρά το θέμα των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, τη μία τελευταία εβδομάδα φάνηκε η εσωτερική κακοδιαχείρισή μας".

Σημείωσε, δε, πως η ψήφος που είχε ανακοινώσει πως θα έδινε αφορούσε το ευρώ και όχι στελέχη της κυβέρνησης που με τη δράση τους έχουν καταπλήξει την υφήλιο.

Η ίδια υπογράμμισε ότι "λυπάται για την τροπή των εξελίξεων" και ότι αναπόφευκτα νιώθω εσωτερική κρίση, όπως ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της με το ερώτημα "Ποια κυβέρνηση να ψηφίσω;".

Πάντως, έκπληξη είχε προκαλέσει στους πολιτικούς κύκλους, η πρώτη αντίδραση της κ. Παπαδημητρίου ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς είναι γνωστό ότι συνδέεται προσωπικά με την Ντόρα Μπακογιάννη που εξαρχής είχε δηλώσει ότι θα ασκήσει όσες πιέσεις διαθέτει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

cosmo.gr

ΠΟΛΛΗ ΗΣΥΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Για μια μέρα σαν τη χθεσινή με τα γεγονότα που συνέβησαν, σήμερα επικρατεί
ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ.
Εάν η ησυχία αυτή είναι συμπτωματική ή ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ή ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ, θα δείξει.
Πάντως νομοτελειακά, η ησυχία κρύβει κινδύνους...

ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΤΥΧΑΙΑ....

Το ερώτημα του απλού πολίτη είναι γιατί η αντιπολίτευση ανέχθηκε τον Παπανδρέου.

Γράφει ο Στέργιος Σμυρλής

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Τα κόμματα έχουν διαφθαρεί και παράλληλα δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τον μεγάλο αδελφό.

¨Όλα αυτά περί δήθεν πανικού της Ευρώπης δεν ευσταθούν. Οι κερδοσκόποι πήραν τα οφειλόμενα, που αν είχαμε Έλληνα Πρωθυπουργό, ποτέ δεν θα έπαιρναν.

 Ο ΓΑΠ μέχρι τώρα έχει πετύχει τον ένα από τους μεγάλους στόχους, δηλαδή την εξόφληση των κερδοσκόπων που Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Η χθεσινή (3/11/11) ομιλία του Σαμαρά στη Βουλή

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ: Ήταν μια ομιλία από έναν υπεύθυνο πολιτικό, που πραγματικά ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Τα όσα ακούστηκαν για δήθεν αδυναμίες των αρχηγών και των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι τουλάχιστον ανοησίες.
Καμία μα καμία απολύτως σχέση δεν έχει το πουλητάρι της Ελλάδας με το Σαμαρά.
Και κάτι ακόμα.

Αρκετοί χθες κατηγόρησαν το Σαμαρά για ενδοτισμό στην τρόικα και την παρέα τους.
Ο Σαμαράς χθες είπε ότι, ψηφίζω τη δανειακή σύμβαση για να μην μπλέξει ο τόπος σε χρεωκοπία και για να μην μας πετάξουν εκτός ευρώ.

Προσέξτε. Τη δανειακή Σύμβαση ψηφίζει. Όχι τους εφαρμοστικούς νόμους αυτής.
Προσέξτε το αυτό. ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ


Κι επειδή ακούστηκαν κι άλλα, διαβάστε τι ακριβώς είπε ο Σαμαράς λίγο μετά την ανακοίνωση του κουρέματος στις 27 Οκτωβρίου:

Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η χθεσινοβραδινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. Κι όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη…
Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της αποτυχημένης πολιτικής ήλθε, δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.


Εκλογές την Κυριακή έχει ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου. Αιτήσεις για υποψηφιότητες κατατίθενται κάθε μέρα στην εφορευτική επιτροπή από τις 7-9 μ.μ. Η ψηφοφορία την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 9 π.μ.και θα λήξει στις 7 μ.μ. Η συμμετοχή όλων των Κωμιακιτών είναι απαραίτητη για να παραμείνει δυνατή η φωνή του χωριού μας, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.