slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης: «Πώς θα ζήσουν οι παραγωγοί;» | Η. Κύλης: «Τόσο πρέπει να δώσουμε τα αμνοερίφια!».

 

Για την τιμή που θα πουληθεί από τον παραγωγό το πεντανόστιμο και εκλεκτό αρνί και κατσίκι της Νάξου τώρα το Πάσχα μίλησαν, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Ηλίας Κύλης.

Αρχικά, ο Δ. Καπούνης διευκρίνισε ότι η παραγωγή αμνοεριφίων στο νησί μας έχει πάει καλά, ενώ αριθμός τους διατέθηκε τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες. 

Το Νέο LEADER Κυκλάδων 2023-2027

Σας ενημερώνουμε ότι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. έχοντας πολυετή εμπειρία στην
εφαρμογή τοπικών στρατηγικών LEADER, θα υποβάλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης που
δημοσίευσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νέα προγραμματική περίοδο,
της παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική
Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής
Πολιτικής 2023-2027, ώστε να διεκδικήσει χρηματοδότηση τοπικού προγράμματος LEADER, για
την περιοχή των Κυκλάδων.

Κατερίνα Μονογυιού: Στις 21 Μαΐου θα δώσουμε ξανά μαζί τη μάχη για μία ισχυρή Ελλάδα, με τις Κυκλάδες μας στο επίκεντρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό

 Τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, στις 21 Μαΐου θα δώσουμε ξανά μαζί τη μάχη για μία ισχυρή Ελλάδα, με τις Κυκλάδες μας στο επίκεντρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις Κυκλάδες μας.


Παρά τις κρίσεις, σε 4 χρόνια:

•Η ανεργία μειώθηκε κατά 7 μονάδες

•Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%

•Καταργήσαμε την Εισφορά Αλληλεγγύης για όλους

•Καταργήσαμε το φόρο γονικών παροχών και δωρεών εώς 800.000€

Η Ελλάδα έχει πετύχει:

•Ρεκόρ στα έσοδα τουρισμού

•Ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις

•Ρεκόρ στις εξαγωγές

Στηρίξαμε την κοινωνία:

•Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, στα 780€ από τα 650€

•Αυξήσαμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια


ΟΜ ΣΥΡΟΥ: " Έμπρακτη Αλληλεγγύη στην Χριστίνα"


" Έμπρακτη Αλληλεγγύη στην Χριστίνα"

Ενόψει του Πάσχα, τη γιορτή της υπέρτατης θυσίας, αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σύρου, επιλέγει την αλληλεγγύη και την ελπίδα στο πρόσωπο της Χριστίνας – Αρετής Καραγιάννη – Χαλαβαζή

Η περίπτωση της συμπατριώτισσάς μας Χριστίνας Χαλαβαζή, που με απόγνωση καταγγέλλει την «κοινωνική αδικία που υφίσταται ως ανάπηρη πολίτης από το ελληνικό δημόσιο», είναι χαρακτηριστικό δείγμα κρατικής αναλγησίας.

Η Χριστίνα – Αρετή στη δημόσια έκκλησή της αναφέρει:

 

«Ονομάζομαι Χριστίνα-Αρετή Καραγιάννη-Χαλαβαζή, είμαι 29 ετών και πάσχω από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 2 (SMA). Πρόκειται για μια νευρολογική νόσο, η οποία οδηγεί στην προοδευτική αδυναμία των μυών που χρησιμοποιούνται για την κίνηση.

…Ύστερα από τεράστιο αγώνα, κατέστη εφικτή η μεταφορά μου σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθώ σε εντατικό θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, κ.ά., από άρτια καταρτισμένους γιατρούς και θεραπευτές. Ο ασφαλιστικός φορέας δεν εγκρίνει τη συμμετοχή του στα έξοδα νοσηλείας, ενώ το κόστος που προκύπτει είναι υπέρογκο. Για το λόγο αυτό, την κάλυψη των νοσηλειών έχει αναλάβει ο εθελοντικός οργανισμός, «Πράξη Αγάπης».

…Ούσα άνεργη φοιτήτρια, αδυνατώ να καλύψω τη μίσθωση προσωπικών βοηθών, καθώς το κόστος για παροχή υπηρεσιών 24ωρης φροντίδας ανέρχεται στα 4.500€ μηνιαίως, ενώ το διάστημα παραμονής μου στο εν λόγω κέντρο αποκατάστασης υπολογίζεται έως δώδεκα μήνες».

Η τοπική κοινωνία της Σύρου, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και τώρα, έχει γίνει μια μεγάλη αγκαλιά για τη Χριστίνα, αγκαλιά αλληλεγγύης και αγάπης.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σύρου σαν ένας ισχυρός κρίκος αυτής της αλυσίδας αγάπης και αλληλεγγύης, δηλώνει το παρόν της, την ενεργό συμμετοχή της και απευθύνεται στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Σύρο, αλλά και στους φορείς και την κοινωνία του νησιού και τους καλεί να στηρίξουν τη Χριστίνα στον αγώνα ζωής που δίνει με αξιοπρέπεια και θέληση.

Για τη Χριστίνα και το αδιαπραγμάτευτο και ανθρώπινο δικαίωμα της στην ανεξάρτητη διαβίωση, ως αξιοπρεπής άνθρωπος, η Οργάνωσή μας συμμετέχει με τα μέλη και τους φίλους στην εκστρατεία βοήθειας, καταθέτοντας τον οβολό μας, εν όψει και των εορτών του Πάσχα,ως  πλεόνασμα αλληλεγγύης και αγάπης, στον τραπεζικό λογαριασμό:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

"Act for Care AMKE"

IBAN:GR7101101650000016500976085

Με την υποσημείωση στο καταθετήριο της τράπεζας, «Για την Χριστίνα»        

Το Συντονιστικό της Ο.Μ. Σύριζα Π.Σ. Σύρου.

Δήλωση του Φίλιππου Φόρτωμα για την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών

Η Ελλάδα του 2023 είναι μια χώρα που έχει ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προχωρά σε μια σταθερή ανοδική πορεία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μεγάλες και άνισες μάχες με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Δήλωση Γιάννη Βούτση : Στις ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΙΟΥ θα δώσουμε ξανά τη μάχη μαζί για την Ελλάδα για τις Κυκλάδες για την Νέα Δημοκρατία

Βρούτσης Ιωάννης 
Μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε ώστε να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας εργο για την χώρα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη .
Μια όμορφη μάχη γεμάτη προκλήσεις για αρχές, για αξίες , για τον ευλογημένο τόπο μας τις Κυκλάδες για τα ήθη μας , την παράδοσή μας,τις επόμενες γενιές , το μοναδικό Κυκλαδικό ανάγλυφο

Πρόσκληση εκδήλωσης ΕΚΥΤ με ομιλία Στ. Ράμφου

 
Πρόσκληση  Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου για ομιλία του φιλοσόφου και συγγραφέα κ. Στέλιου Ράμφου το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 και ώρα 19.00 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

 

Κουτσούμπας για εκλογές: Όχι στο δίλημμα «ακυβερνησία ή σταθερότητα»

Σε σχόλιό του μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας του 1ου γύρου των βουλευτικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό, που θα διεξαχθεί την 21η Μαϊου, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καλεί τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στο δίλημμα «ακυβερνησία ή σταθερότητα» και να ενισχύσει το ΚΚΕ «για θετικές εξελίξεις προς όφελός του».
Πιο συγκεκριμένα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Ανδρουλάκης: Την 21η Μαΐου να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής

Κάλεσμα στους ψηφόφορους να πάρουν μία "απόφαση αλλαγής" για να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ απευθύνει σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκης ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαϊου, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε το εξής:

"Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του.

Αλέξης Τσίπρας: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες επιστρέφουν τον λογαριασμό, στις 22 προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

«Λίγες εβδομάδες υπομονή και έρχεται η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την περιοδεία του στην αγορά της Λιβαδειάς.

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Του Νικόδημου Λιανού 
Με βάση την ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βίβλου, στο δρόμο προς το σχολείο υπήρξε ένα μικρό συμβάν που είχε σχέση με την ασφάλεια των μαθητών.

Μικρές υλικές ζημιές την ώρα της αποβίβασης των μαθητών κατά την προσέλευσή τους στο Γυμνάσιο…

Διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων των μέτρων του ΣΒΑΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΒΑΚ

Στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας από τον Δήμο Νάξου

και Μικρών Κυκλάδων, την Τετάρτη 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση

διαβούλευσης, στις 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε Πάρο και Νάξο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης


Την  Πάρο επισκέπτεται σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Κωνσταντίνο Μπιζά και τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις της εργολαβίας μετά από την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, που αφορά στις μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει δύο περίπου χρόνια, λόγω δικαστικής αντιδικίας μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία. 

Εκλογές 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν πρωθυπουργό» Πληροφορίες ότι για τις δεύτερες εκλογές «κλείδωσε» η 2α Ιουλίου - «Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει»


Την διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Όσον αφορά, δε, την περίπτωση διεξαγωγής δεύτερων εκλογών αυτές είπε οτι θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ως ημερομηνία έχει «κλειδώσει» η 2α Ιουλίου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε για άλλη μια φορά την «παγίδα ακυβερνησίας» από την απλή αναλογική τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει».


«Γι' αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην εισήγησή του προχώρησε έναν μινί απολογισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης από το 2019.

Δείτε την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις»

Στο διαρκώς αυξανόμενο ιδιωτικό χρέος και στο αδιέξοδο που βιώνουν πολίτες και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς το δημόσιο και απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:
«Ας δούμε την πραγματικότητα σε αριθμούς. Αυτή τη στιγμή:

Επίσκεψη υποψήφιας Βουλευτή Μαρίας Χανιωτη στην Νάξο

Τη Νάξο επισκέφτηκε  η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, στις 26 και 27 Μαρτίου 2023.

Την Κυριακή, 26 Μαρτίου, η κ. Χανιώτη βρέθηκε στον Κυνίδαρο, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους του χωριού. Κύριο θέμα τους ήταν η εγκατάλειψη των ορεινών περιοχών του νησιού.

Τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τόσο με στελέχη του Συνεταιρισμού, όσο και με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της