slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΔΗΛΕΙΑ 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ 

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ

Με συμμετοχή πέντε αθλητών και στα Δήλεια που έγιναν στη Μύκονο το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η ομάδα στίβου του Φιλωτίου έδωσε το παρών και κατέκτησε 2 μετάλλια . Στα 1000 μέτρα παμπαίδων Α Μουστάκης Γιώργος κατέλαβε τη .....

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 26-27-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η αλήθεια για το τι συμβαίνει στο χώρο της αντιπολίτευσης και όχι μόνο στο Δήμο Νάξου

TOY ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ 
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί άπνοια και αδράνεια στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Νάξου. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα για όσους τα παρατηρούν από μακριά. Είναι όμως πραγματικά έτσι ;
Οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στο χώρο, δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. Αντιθέτως λένε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες που σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄ την αρχή. Ή μάλλον από εκεί που τα αφήσαμε. Τα δεδομένα τότε ήταν τα εξής :

Νάξος: Ξυλοδαρμός Πακιστανού

Προχθές στις 4 το μεσημέρι στη Νάξο, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού προχώρησαν στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού υπήκοου Πακιστάν και ενός 35χρονουημεδαπού γιατί λόγω οικονομικών διαφορών, προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν.

Σημειώνεται πως αναζητείται ακόμη ένας άγνωστος συνεργός τους.

Οι Ιταλοί ξεπουλάνε όσο-όσο τη δημόσια περιουσία

Με στόχο να βγάλουν 500 εκατ. ευρώ

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πουλήσει ιστορικά κτήρια και μνημεία για να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημοσιονομικό της έλλειμμα, γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στα 50 αξιοθέατα που η βγάζει στο… σφυρί είναι ένα στοιχειωμένο κάστρο, το παλάτι ενός Καρδινάλιου και ένα νησί στην ενετική λιμνοθάλασσα.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, «η κίνηση αυτή υπενθυμίζει την περίπτωση της Ελλάδας όταν το 2012 αναγκάστηκε να πουλήσει κάποια όμορφα νησιά της σε ξένους αγοραστές , για να ελαφρυνθεί από τα τεράστια χρέη της».

Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι οι αυτοί οι «θησαυροί» θα αγοραστούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μουσεία, φέρνοντας νέες θέσεις εργασίας και διεθνείς επενδύσεις στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Φαμπρίτζιο Σακομάνι, έχει θέσει ως στόχο το ποσό των 500 εκατ. ευρώ από το «ξεπούλημα».

Η κίνηση αυτή εγκρίθηκε ως μέρος ενός διατάγματος έκτακτης ανάγκης με στόχο την διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ιταλίας μέσα στο 3% για να αποφύγει έτσι διορθωτικά μέτρα από τις Βρυξέλλες .

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, προγραμματίζει περαιτέρω μέτρα λιτότητας ύψους πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Ο Ρούπερτ Φότσετ, εμπειρογνώμονας ιταλικής ιδιοκτησίας είπε ότι το σχέδιο αυτό γίνεται με βάση την «επιχειρηματική λογική».

Η ιδέα τέθηκε για πρώτη φορά πέρυσι από τον Μάριο Μόντι, τον τεχνοκράτη που ανέλαβε ως πρωθυπουργός το Δεκέμβριο του 2011, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε το δημόσιο χρέος σε μη βιώσιμα επίπεδα.

Στο σχέδιο του «Θανάτου του Δημόσιου Χρέους» αναφέρονταν αρχικά 350 ακίνητα, αλλά αξιωματούχοι τώρα θεωρούν ότι κάποια περιουσιακά στοιχεία , όπως είναι στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις είναι ακατάλληλα για εμπορική αγορά.

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του ιταλικοί Δημοσίου περιλαμβάνεται το Κάστρο Ορσίνι, που βρίσκεται περίπου 60 μίλια από τη Ρώμη.

Το μεσαιωνικό φρούριο χτίστηκε για τον Πάπα Νικόλαο Γ" τη δεκαετία του 1270 και έχει τίμημα 15 εκατ. ευρώ. Λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή από τα μέσα του 19ου αιώνα έως το 1989, όπου έκτοτε λειτουργεί σε αυτό μόνο μία γκαλερί τέχνης.

Στη Βενετία ανάμεσα στις περιουσίες που προσφέρονται είναι το νησί Σαν Τζιάκομο. Σε αυτό κατοικούσαν μοναχοί και μοναχές από τον 11ο αιώνα, πριν το 1800 γίνει στρατιωτική βάση.

Από τότε που εγκαταλείφθηκε το 1961, ερειπώθηκε , αλλά θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για τους διεθνείς επενδυτές ως ένα πολυτελές θέρετρο.

Άλλος εθνικός θησαυρός που ξεπουλιέται είναι το παλάτι του 18ου αιώνα, Βίλα Μιραμπέλο.

Βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο και χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Καρδινάλιο Ντουρίνι και Ιεροεξεταστή της Μάλτας.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, οι περιουσίες του ιταλικού Δημοσίου θα διατεθούν στην αγορά μέσω ενός κρατικού ταμείου, το οποίο στη συνέχεια θα προωθήσει τα χρήματα στο δημόσιο ταμείο, ενώ οι αγοραστές φαίνεται πως έχουν ήδη βρεθεί

Τα ορφανά του Γιωργάκη (Η "Κίνηση 75" του ΠΑΣΟΚ ) τονίζουν επανεξέταση της συνεργασίας με ΝΔ


Άμεση αλλαγή πολιτικής ζητά η «Κίνηση 75» του ΠΑΣΟΚ με σημερινή της παρέμβαση, η οποία αφορά τόσο την κυβερνητική πολιτική όσο και την τακτική το ίδιο το Κίνημα από το οποίο ζητείται η επανεξέταση της στρατηγικής της συνεργασίας με τη ΝΔ και η διαφοροποίηση από το συντηρητικό κόμμα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από 800 στελέχη της Κίνησης, ζητείται η αλλαγή πολιτικής «για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης και Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί εγκληματίες της.....

Οι 22 αλλαγές στο ασφαλιστικό σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ

Ο ΚΟΤΣΑΝΤΩΝΗΣ 
Οι ανατροπές του 2014 για όλα τα Ταμεία  Αλλαγές με 22 τουλάχιστον ρυθμίσεις που επηρεάζουν συντάξεις, όρια ηλικίας, επιδόματα ανεργίας, εφάπαξ, ασφαλιστικές κρατήσεις αλλά και τους μισθούς 3 εκατ. εργαζομένων φέρνει η εφαρμογή ψηφισμένων διατάξεων που μπαίνουν σε ισχύ από την 1/1/2014, αλλά και μια σειρά νέων παρεμβάσεων που δρομολογούνται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων προκειμένου να καλυφθούν τα υψηλά ελλείμματα που αποτυπώνονται στους προϋπολογισμούς τους για την επόμενη χρονιά.
Ο «γρίφος» των ελλειμμάτων είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση και η λύση του ως προς τον τρόπο που θα .....

H EΚΘΕΣΗ ΣΟΚ TOY ΙΚΑ: «Εξαφανίστηκαν» 110.109 επιχειρήσεις στην τετραετία

Η ύφεση «εξαφάνισε» 110.109 επιχειρήσεις
και έριξε στην ανεργία 473.452 εργαζόμενους - ασφαλισμένους στο ΙΚΑ μεταξύ Δεκεμβρίου 2008 και Ιανουαρίου 2013 «βυθίζοντας», ως επακόλουθο, και τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές του Ταμείου.

Τη μείωση - σοκ...

ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα του Βρούτση για τις συντάξεις

Λίγες ημέρες πριν καθίσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα διεξαχθούν υπό την δαμόκλειο σπάθη των ελλειμμάτων των ταμείων, αλλά και της μειωμένης κατά 1,7 δις. ευρώ χρηματοδότησης για την επόμενη χρονιά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στέλνει νέο μήνυμα αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις το 2014.

Δείτε το βίντεο από το Mega

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΛΩΡΑΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΟΣ
●ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
◦Εικαστικά Εργαστήρια 9μηνης διάρκειας (Σεπτέμβριος-Μάιος)
Τα παιδιά μαθαίνουν υλικά,καλλιτέχνες,τεχνικές. Αφορά ηλικίες από 5-18.
◦Μικρό Εργαστήρι, για παιδιά 3-4 ετών.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου).
Στο Εργαστήριο οι μαθητές, σε ένα 2ωρο πρόγραμμα θα γνωρίσουν υλικά, τεχνικές και .....

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος


Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το βράδυ της Κυριακής ο αθλητικογράφος Φίλιππος Συρίγος, ο οποίος ταύτισε το όνομά του με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.
Ξεκινώντας την δημοσιογραφική του καριέρα από την ΕΡΤ της δεκαετίας του 1980, έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων καλαθοσφαίρισης του ελληνικού πρωταθλήματος.
Γρήγορα ο Φίλιππος Συρίγος απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα, περιγράφοντας και τους αγώνες της θρυλικής ελληνικής εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987.
Eνδεικτικός ο αποχαιρετισμός  του φίλου και συνάδελφού του, Γιάννη Πιτταρά στο....

ΠΑΣΟΚ εναντίον παρελάσεων ( Ας βάλουν την BMW των 750.000 που κυκλοφορεί ο Βενιζέλος ) -ΝΔ: Η παρέλαση αποσκοπεί στην ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με την οποία απαντά στη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με την εκ νέου συμμετοχή μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά στην ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι είναι εκ πεποιθήσεως εναντίον των παρελάσεων προκειμένου να γλύψει τους αριστερούς και τα περί κόστους (το ανέβαζαν ακόμα και σε διψήφιο νούμερο οι αθεόφοβοι!) που τσαμπούναγε ο Μπένυ το 2010 ήταν φούμαρα.
Η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της ζητάει την ανάκληση της απόφασης του Δημήτρη Αβραμόπουλου και σχολιάζει πως «τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα». Προσθέτει ακόμη πως η απόφαση προηγούμενων κυβερνήσεων να μη μετέχουν τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις έγινε και για λόγους λειτουργικούς με εισήγηση της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεν τ' ακούς συχνά και μπράβο του!! Ο Δήμαρχος Βόλβης ( ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) παραιτείται επειδή το μπουρδέλ@ κράτος δεν του επιτρέπει να προσφέρει



Παραιτείται από δήμαρχος Βόλβης ο Δ.Γαλαμάτης - δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Την απόφαση αποκάλυψε κάνοντας τον απολογισμό του και μάλιστα αιτιολογώντας την απόφαση του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

Στα τρία περίπου χρόνια της θητείας του, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον οικονομικό και διοικητικό «στραγγαλισμό» της τοπικής αυτοδιοίκησης, που προέρχεται από ένα ημιτελές νομοθετικό πλαίσιο και μια αδυσώπητη γραφειοκρατία, μέσα σε μια ισοπεδωτική οικονομική κρίση.
Η κεντρική διοίκηση του κράτους, αντιλαμβάνεται το....