slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΑΣ Νάξου: Υπέροχη ομορφιά και γεύσεις Νάξου στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ




Η Νάξος μας είναι, σταθερά στον διάβα των αιώνων, ένα νησί φιλόξενο, με γη ευλογημένη και εκλεκτά προϊόντα, με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, βέβαια, να παίζει εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην στήριξη και στην ανάδειξη της πλούσιας παραγωγής και γαστρονομίας του.

Η εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ  γέμισε σήμερα τις οθόνες όλης της χώρας μας με ναξιώτικη ομορφιά και... γεύσεις, με τον καταξιωμένο executive chef, Στέλιο Κορρέ, να παρουσιάζει, με φόντο την υπέροχη παραλία του Άη Προκόπη, δύο πεντανόστιμες παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές φτιαγμένες με υλικά από τον τόπο μας: χοιρινό με προβάτσες και καλόγερο!

Επίσης, στην κάμερα μίλησε και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος, μάλιστα, τόνισε ότι το 2022 θα υλοποιηθεί το σύμφωνο ποιότητας μεταξύ της Ε.Α.Σ. και των επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού μας για την περαιτέρω ανάδειξη των προϊόντων του.

Μεταδίδει  η Κατερίνα Βρούτση.

Δείτε το απόσπασμα:

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: "Η ΝΔ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ"

Η ΝΔ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα καλέσματα αγροκτηνοτροφικών συλλόγων και φορέων για κινητοποιήσεις των αγροτών και  κτηνοτρόφων, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα.

Η χωρίς σχέδιο, επιδερμική και επιδοματική λογική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, η ξέφρενη πορεία των τιμών σε ενέργεια,  αγροεφόδια και  ζωοτροφές, η μείωση των τιμών παραγωγού σε πολλά προϊόντα, το αλαλούμ με τις ζημιές και τις αποζημιώσεις, η εγκληματική απουσία στήριξης σε στρατηγικής σημασίας για τη χώρα προϊόντα όπως η ελιά και η σταφίδα, αλλά και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα στην ΕΕ, είναι μερικά από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.   

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης:«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μία συγνώμη στους μικροπαραγωγούς για την ονομασία της τσικουδιάς». «Απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν από το 2016»


 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της τσικουδιάς:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του αντί να απολογούνται στους μικρούς αποσταγματοποιούς, συνεχίζουν να παραπλανούν του παραγωγούς με τις δηλώσεις τους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Εκδήλωση για τις αγωγές κατά πολιτών και δημοσιογράφων (SLAPP) που σχετίζονται με τους περιβαλλοντικούς αγώνες

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 19.30 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής, ανοιχτή εκδήλωση για τις αγωγές των εταιρειών κατά πολιτών και δημοσιογράφων (SLAPP).

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, συγκέντρωση στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, κατά την εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας αιολικών WRE κατά δημοσιογράφου και εφημερίδας.>

Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για το περιβάλλον.

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων βίωσαν πολιτική υποκρισία και την αλαζονεία της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου



"Η πολιτική ανεπάρκεια, η αλαζονεία και η υποκρισία της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου επιδεινώνουν  τα προβλήματα της κοινωνίας μας! 
Το βίωσαν και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων"! 

Με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και τις δηλώσεις εκπροσώπων τους στη Ρόδο που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την αντιμετώπιση τους από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, επισημαίνουμε τα εξής :

ΕΝΦΙΑ: Νέα παραδείγματα - Πόσο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για ακίνητα σε Μύκονο, Λαύριο, Νέα Σμύρνη, Πετρούπολη

Συνολικά 8 στους 10 πολίτες θα δουν από εφέτος, όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο, και μόνιμα, ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μετά και τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μόνο μικρός αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων, περίπου το 6% του συνόλου, θα δει ετήσια αύξηση του ΕΝΦΙΑ που δεν θα ξεπερνά σε κάθε περίπτωση τα 50 ευρώ. Το 14% θα πληρώσει τον ίδιο ΕΝΦΙΑ.
Η έκπτωση φόρου 30% που ισχύει επεκτείνεται στα 100.000 ευρώ περιουσίας, από 60.000 ευρώ σήμερα, καλύπτοντας, πλέον, το 65% των φορολογουμένων. Επίσης, αυξάνεται από το 20% στο 25%, η έκπτωση φόρου για φορολογούμενους με αξία ακίνητης περιουσίας από 100.001 έως 150.000 ευρώ. Μειώνονται σημαντικά οι συντελεστές βασικού φόρου κτισμάτων, με έμφαση στις ζώνες χαμηλότερης και μεσαίας αξίας. Ακόμη, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ ενσωματώνεται στον βασικό, αλλά απαλλάσσονται μόνον φυσικά πρόσωπα και υπό προϋποθέσεις ως προς το ύψος της αξίας.

Κοροναϊός: Σε στάση αναμονής η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Nέα παράταση των μέτρων προστασίας

Βασίλης Βενιζέλος
Δεν προεξοφλείται η εξέλιξη της διασποράς και των «σκληρών» δεικτών για την ερχόμενη εβδομάδα
Σε ένα πολύ «σκοτεινό», αινιγματικό και κρίσιμο «σταυροδρόμι» βρίσκεται ήδη η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, ένα τόσο «σκοτεινό», αινιγματικό και κρίσιμο «σταυροδρόμι», που υποχρέωσε το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση νέα παράταση για το σύνολο των μέτρων προστασίας, τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα μας έναντι του νέου κοροναϊού.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν «σκληροί» επιδημιολογικοί δείκτες, οι τιμές των οποίων

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου, Μ. Μαυρογιάννης, εφ’ όλης της ύλης

Γράφει Ο Βλαχάκης Ιωάννης 
Ο Κουτσοφλέβαρος έμελλε να μας φέρει… απέναντι στον Πρόεδρο της Κοινότητας Νάξου, Ευθύμιο (Μάκη) Μαυρογιάννη από τον οποίο ζητήσαμε να μας πει ποιοι από τους πρώτης προτεραιότητας στόχους της μεγαλύτερης κοινότητας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, θα έχουν υλοποιηθεί έως το ερχόμενο Πάσχα.

Ν. Συρμαλένιος: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Σύρου


Στην κινητοποίηση - συγκέντρωση και στη συνέχεια στη μεγάλη πορεία που ακολούθησε από το Νοσοκομείο Σύρου μέχρι την Πλατεία Μιαούλη και τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έγινε την Τρίτη 1/2, συμμετείχε ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. της οργάνωσης Σύρου...

Ερώτηση για το αεροδρόμιο της Νάξου από την βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα,

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Αεροδρόμιο Νάξου: κλειστό λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα του Τύπου Κλειστό παρέμεινε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το αεροδρόμιο της Νάξου αφού ο μοναδικός υπάλληλος παροχής υπηρεσιών Πληροφοριών Πτήσεων (AFIS) νοσεί με κορωνοϊό με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει από την Κυριακή στις 8:26 το βράδυ.

Έτσι λοιπόν ακυρώθηκαν για τη Δευτέρα (31-01-2022) οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις από τις Olympic Air και Sky Express.