slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Νικολόπουλου για το δομ. ομόλογο που αγοράστηκε με υπογραφή Κουτρουμάνη

Ερώτηση και ΑΚΕ (ΣΣ. Στο τέλος ακολουθούν φωτοτυπίες από τα Πρακτικά του ΤΕΑΠΟΚΑ με την υπογραφή του Κουτρουμάνη για αγορά δομημένου ομολόγου... και ομολογία του Ταμείου ότι από άλλο δομημένο ομόλογο που έληξε τον Φεβρουάριο τα κέρδη ήταν 18% ή πάνω από 5,7 εκ.€)

προς τον Υπουργό Εργασίας

Ρωτήθηκε ο Υπουργός Εργασίας την 22α Ιουνίου, κατά την συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο την αγορά ομολόγων από τους ΑΦΟ, εάν γνώριζε ή γνωρίζει να μας πει στην αίθουσα της ολομέλειας «το πρώτο ομόλογο που έληξε έφερε κέρδη η ζημίες» (πρακτικά Βουλής)

Ο Υπουργός απάντησε : ««Αγαπητέ κ. συνάδελφε, θέτετε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Υπάρχουν απολογισμοί Υπάρχει απολογισμός Υπάρχει μία πρώτη σαφής απόδειξη του τι ακριβώς έχει γίνει σε ότι αφορά την περιουσία των ταμείων; Χαίρομαι που το θέτετε. Σπεύδω να πω το εξής. Έχω ζητήσει εδώ και περίπου δύο μήνες μία αναλυτικότατη καταγραφή της περιουσίας σε κινητές αξίες των ασφαλιστικών ταμείων και πολύ ειδικά το τι έγινε με τα συγκεκριμένα αυτά ομόλογα ειδικότερα, κύριε συνάδελφε, αν έληξε κάποιο και τι απόδοση είχε ώστε να αρχίσουμε να μετράμε κέρδη και ζημίες.

Δεν έχω ακόμη αυτό τον κατάλογο υπηρεσιακά. Έχω μία εκτίμηση που κάνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ότι από αυτή την διαδικασία λογιστικά, δηλαδή όχι κάτι που έληξε και αποδίδει, θα υπάρξει και ζημία 250 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο. Κάτι συγκεκριμένο θα προκύψει μόνο, όπως σωστά λέτε, όταν λήγει μία τέτοιου είδους επένδυση.. Άρα υποχρεούμαι εντός των επομένων ημερών να πιέσω τις υπηρεσίες, να έχω ακριβώς τα στοιχεία που θα δείχνουν αυτό που ζητάτε».

Δηλαδή δεν γνώριζε ή δεν γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι το δομημένο ομόλογο ΧS 02880 59693 είχε αγορασθεί από το ΤΕΑΠΟΚΑ για ποσό 35.000.000 Ευρώ, έληξε στις 26/2/2010 δηλαδή εδώ και 4 μήνες και επεστράφη το αρχικό κεφάλαιο των 35.000.000 ευρώ πλέον τόκων 5.670.000 ευρώ (δηλαδή απόδοση 18%έναντι τριετίας – μη υπολογιζομένου και του ανατοκισμού) που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να επιτύχει .

Στην ίδια συζήτηση στην Βουλή ερωτήθη ο κ. Υφυπουργός Εργασίας για το κατά πόσο ό ίδιος ως συνδικαλιστής και μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ, έχει δώσει θετική ψήφο ως μέλος του ΔΣ για αγορά δομημένων ομολόγων.

Άραγε γιατί την έδωσε τότε την ψήφο; Ήταν εν γνώσει του ότι προκαλούσε ζημιά ή τον είχε βάλει η τότε πολιτική ηγεσία;

Απαντώντας ο Υφυπουργός δήλωσε στην Βουλή : «Ζήτησα το λόγο, κυρία πρόεδρε, για να πω ότι δεν συμμετείχα σε αποφάσεις για αγορές δομημένων ομολόγων, όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος. Τα δομημένα ομόλογα πρέπει να σας θυμίσω ότι στα ταμεία δεν ήρθαν ποτέ ως δομημένα ομόλογα, αλλά ως ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υψηλής απόδοσης. Και αυτό θα φανεί και στην έρευνα. Σε ότι αφορά την συμμετοχή μου αφορά ομόλογο το οποίο ήταν κυμαινομένου επιτοκίου και είχε στην λήξη του στην ασφάλεια της προσαύξησης του κεφαλαίου κατά 50% το 2005. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση.»

Προς τούτο καταθέτω το πρακτικό του ΔΣ του ΤΕΑΠΟΚΑ της 21/06/2005 το οποίο φέρει την υπογραφή του, όπου εκεί περιγράφεται ο χαρακτηριστικός τύπος δομημένου ομολόγου, όπως είναι και αυτά που καλούμαστε να συζητήσουμε στην εξεταστική επιτροπή.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1. Θα προχωρήσει ο κ .Υπουργός σε έλεγχο των υπηρεσιών που δεν τον ενημέρωσαν μέχρι σήμερα και θα μας πει εάν το δομημένο αυτό ομόλογο συνέβαλε στην «λεηλασία» του ταμείου; Οφείλει μία συγνώμη για το θέμα αυτό.

* Παρακαλώ να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εγκυρότητα των συνημμένων αποδεικτικών εγγράφων που έφθασαν στα χέρια μου.

2. Συντονίσθηκε και αν ναι, από ποιον ο κ. Κουτρουμάνης για να ψηφίσει υπέρ της αγοράς του δομημένου ομολόγου; Εάν το πρακτικό που σας καταθέτω είναι ακριβές τότε μετά από αυτό μπορεί να παραμείνει στην θέση του;

* Τέλος, παρακαλώ εάν αναφέρθηκε σε άλλη αγορά και υπάρχει άλλο σχετικό πρακτικό του ΔΣ που ψήφισε για επένδυση σε χαρακτηριστικού τύπου δομημένου ομολόγου να το καταθέσει.

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Απάντηση του ΤΕΑΠΟΚΑ ότι από δομημένο ομόλογο αξίας 35 εκατ.€ του 2007 (του οποίου το κεφάλαιο επεστράφη στο Ταμείο στις 26.02.2010) το ταμείο κέρδισε μέσα σε 3 χρόνια 18% ή 5,7 εκ.€ χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι από τα ετήσια κέρδη!!!



Απόφαση με την ψήφο του Κουτρουμάνη προκειμένου το ΤΕΑΠΟΚΑ να επενδύσει σε δομημένο ομόλογο αξίας 8 εκ. €, διάρκεια 20 ετών και εγγυημένης απόδοσης 50%. Στα Πρακτικά αναφέρεται ακριβώς ο αλγόριθμος βάσει του οποίου υπολογίζονται οι αποδόσεις των δομημένων ομολόγων






Επιστροφή στην περίληψη...

Φανταστείτε να ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ ……



Γράφει o Παρατηρητής

Και να έκοβε τον 13ο και 14ο μισθό
Να αύξανε τα όρια συνταξιοδότησης στα 65
Να μείωνε τις συντάξεις
Το βασικό μεροκάματο στα 500 €
Η ανεργία στα ύψη
Τον Πρωθυπουργό να λέει στον Ερντογάν ότι φοβόμαστε τους Τούρκους
Με υπουργούς της να παραδέχονται ότι τα πήραν από την Siemens
Με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος να έχει υπογράψει τις ανταλλαγές
Με υφυπουργό να έχει υπογράψει, ως συνδικαλιστής, την αγορά ομολόγων
Η χώρα στο ΔΝΤ με................
παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων
Με 4 νεκρούς σε διαδήλωση
Με νεκρό αξιωματικό μέσα στο Υπουργείο από έκρηξη βόμβας

Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς. Τόσο γι’ αυτά που θα είχαν συμβεί με κυβέρνηση ΝΔ, όσο και γι’ αυτά (που δεν συμβαίνουν) με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Καλή επιτυχία στο Συνέδριο (και καλά μυαλά ορισμένοι)

Ευχόμαστε μετά το Συνέδριο το Διαδίκτυο να πρωταγωνιστεί στις «επικοινωνίες» της ΝΔ

Το έχουμε ξαναγράψει: Ο Σαμαράς θα έχει αποκτήσει στους μήνες που πέρασαν από το Συνέδριο της ΝΔ τόσους «κολλητούς», όσους δεν είχε αποκτήσει ποτέ στην ζωή του. Ο ίδιος βέβαια μπορεί να μην το …ξέρει, το ξέρουν όμως οι «κολλητοί» – οπότε το ίδιο κάνει γι αυτούς. Το ίδιο όμως κάνει και για τον κόσμο που είδε να αναπαράγεται μέχρι σήμερα, μέσω των «κολλητών», η ίδια νοοτροπία που επικρατούσε επί Καραμανλή. Πόρτες κλειστές, τηλέφωνα που δεν απαντούν, γραμματείς που έχουν κολλήσει στο «είναι απασχολημένος», περισπούδαστο ύφος, καμιά επαφή με την πραγματική κοινωνία.

Αυτή η νοοτροπία είχε καταστροφικές μέχρι σήμερα συνέπειες στην λεγόμενη και πολύπαθη «επικοινωνία» του κόμματος. Η ίδια αντίληψη όπως και επί εποχής Καραμανλή. Τα ίδια γερασμένα πολιτικά πρόσωπα να περνούν το «νέο μήνυμα» της ΝΔ στον κόσμο. Δεν πάει να λέει ο,τι θέλει ο Σαμαράς; Αυτή που θα εξηγήσει στον κόσμο τι λέει είναι η κ. Σπυράκη από το Mega και ο κ. Πρετεντέρης με το κ. Ψυχάρης και όλοι εκείνοι οι «επαγγελματίες της πληροφόρησης» που το «επικοινωνιακό επιτελείο» της Ρηγίλλης θεωρεί ότι πρέπει να αποτελούν τους προνομιακούς συνομιλητές του. Σε αυτούς δίνουν τις ειδήσεις, σε αυτούς τα «αποκλειστικά», στους ίδιους και τις συνεντεύξεις !!!

Τα μπλογκς, το κίνημα των αδέσμευτων και δεκάδων άλλων μπλόγκερς που πρωταγωνίστησαν στην εκλογή Σαμαρά (αν δεν την επέβαλαν) αγνοήθηκαν μέχρι σήμερα από τους συνεργάτες και συμβούλους του Σαμαρά. Εκτός δυο – τριών φωτεινών περιπτώσεων που τις αναφέρουμε ως εξαίρεση του κανόνα και δεν χρειάζεται να τις κατονομάσουμε. Ξέρουν ποιοι είναι και το ξέρουμε.

Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών. Πρώτα θα πάνε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια (ιδίως σε εκείνους που βρίζουν τον Σαμαρά) και μετά θα θυμηθούν και τα μπλογκς για να μην χάνουν ψηφαλάκια. Λένε πρώτα την είδηση στα κανάλια και αναφέρουν και τα μπλογκς για να δείξουν ότι συμβαδίζουν με το πνεύμα των καιρών. Και φυσικά τα αποκλειστικά που χαρίζουν σε ελάχιστα (ευτυχώς) μπλογκς δεν αφορούν ειδήσεις, αλλά βρώμικο πόλεμο και κουτσομπολιά, επειδή δεν θα τους τα περνούσαν οι εφημερίδες.

Τι σημαίνει με λίγα λόγια αυτό; Ότι σε μια εποχή που τα μπλογκς κερδίζουν κατά κράτος τα παραδοσιακά ΜΜΕ, η επικοινωνία της ΝΔ, σειρά στελεχών της και όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της επιλέγουν να στηρίζουν ακόμα τα διαπλεκόμενα μέσα.

Και όποιος διαφωνεί ας έρθει να κάνουμε διάλογο.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μεταξύ άλλων και στις δημοσκοπήσεις. Δεν φταίει το μήνυμα, αλλά αυτοί που έχουν αναλάβει να το περνάνε.

Τελευταίο παράδειγμα; Ήταν τηλεοπτικό σποτ αυτό για το Συνέδριο; Στους «Αδέσμευτους Μπλόγκερς» να έλεγαν να το κάνουν θα το έκαναν καλύτερα και ΔΩΡΕΑΝ. Επειδή “φτιάχνονται” με αυτό που κάνουν και δεν αποσκοπούν πουθενά

Τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν στη ΝΔ του Καραμανλή και του Ρουσόπουλου τον θεωρούσαν ακόμα «Γιωργάκη»; Στηρίχτηκε στα μπλογκς. Όλοι το ξέρουμε, μόνο στη ΝΔ συνεχίζουν να το αγνοούν.

Σήμερα λοιπόν που τελειώνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας άλλος θα μιλήσουμε ξεκάθαρα: Το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα του Σαμαρά είναι η ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει. Μια δεξαμενή ιδεών που θα κινείται γύρω του και θα του μεταφέρει τον παλμό της κοινωνίας. Άνθρωποι νέοι, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, με γνώσεις και σύγχρονη σκέψη. Και κυρίως σε επαφή με τον λαό και δοκιμασμένους όλα αυτά τα χρόνια της συμφοράς για την παράταξη.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία.

Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος».

Κυβέρνηση «μαθητευόμενων μάγων»

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Του Σταυρου Λυγερου
Η πιο σοβαρή κουβέντα του πρωθυπουργού είναι ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο. Απέφυγε επιμελώς, όμως, να μιλήσει και για το είδος του συντελούμενου πειράματος και για τον δικό του ρόλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ευθύνεται για τη δημοσιονομική βόμβα που κληρονόμησε, αλλά έχει καταλυτικές ευθύνες για τον τρόπο που τη διαχειρίσθηκε, προκαλώντας την έκρηξή της με τις γνωστές συνέπειες.
Λογικά, η κρίση έπρεπε να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την αντικατάσταση του ανορθολογικού, κλεπτοκρατικού και σπάταλου μοντέλου ανάπτυξης από ένα υγιές και παραγωγικό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για τον βίαιο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας - κοινωνίας, σύμφωνα με τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες. Το Μνημόνιο περιέχει επιβεβλημένες διατάξεις, αλλά συνολικά λειτουργεί σαν προκρούστια κλίνη. Γι’ αυτό και εγκλωβίζει την οικονομία σε ανατροφοδοτούμενη ύφεση. Ακόμα κι αν η αποδοχή του συγκεκριμένου Μνημονίου ήταν ο μόνος τρόπος για να κρατήσει η Ελλάδα το κεφάλι έξω από το νερό, δεν συνεπάγεται ότι το Μνημόνιο συνιστά πράγματι αποτελεσματική θεραπεία.

Τα «αιματηρά» μέτρα δεν είναι καθαρτήριο. Το πραγματικό δίλημμα είναι παραγωγικά ή αντιπαραγωγικά μέτρα και όχι σκληρότερα ή ηπιότερα. Η ανάταξη της οικονομίας απαιτεί δέσμες στοχευμένων εξυγιαντικών και αναπτυξιακών παρεμβάσεων. Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για να υπάρξει διέξοδος χρειάζονται νέα πολιτικά εργαλεία, νέες ευφάνταστες προσεγγίσεις και αποτελεσματικές πρακτικές. Εξυπνες και ρεαλιστικές προτάσεις παραμένουν στα συρτάρια. Η κρίση διευκολύνει την εφαρμογή τους. Λειτουργεί σαν καταλύτης, αλλάζοντας συμπεριφορές και νοοτροπίες στο επίπεδο της κοινωνίας. Καθιστά εφικτό ό,τι μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν ανέφικτο.

Αντί, όμως, η κυβέρνηση Παπανδρέου να εφαρμόζει παραλλήλως ένα τέτοιο δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο του Μνημονίου. Ο λόγος είναι ότι έχει βολευθεί πολιτικά με τη συνταγή του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Λειτουργώντας ως εντολοδόχος της «τρόικας», κρύβει την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει δραστικά την κρίση. Το ελληνικό πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Με κυβέρνηση που θυμίζει κάτι μεταξύ «παιδικής χαράς» και «μαθητευόμενων μάγων», η περιορισμένη, αλλά υπαρκτή δυνατότητα να αποφύγουμε τον γκρεμό τείνει να ακυρωθεί.

Γιώργος Παπανδρέου- Ανδρέας Λοβέρδος : άσχετοι και μοιραίοι . . .

25 Ιουνίου 2010


Το πρόβλημα με τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το εργασιακό δεν είναι ότι τα μέτρα είναι αντιλαϊκά. Aυτό να το καταπιείς άμα είναι για το μακροπρόθεσμο καλό της χώρας.
Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα είναι αδιέξοδα.

Δεν έχουν τελειωμό οι ηλιθιότητες που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια αυτά, προφανώς γράφτηκαν από ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ δουλέψει στη ζωή τους.

Να τρείς κλασσικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν πόσο άμυαλοι είναι ο Παπανδρέου και ο Λοβέρδος:

Πρώτη ηλιθιότητα, έχουμε τη μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απόλυσης, που περισσότερο αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους; Πως να κρατήσουν τη δουλειά τους οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, όταν δίνεις σημαντικότατο κίνητρο στον εργοδότη να τους ξεφορτωθεί για να πάρει πιτσιρικάδες των 600 ευρώ;
Και που θα ξαναβρούν δουλειά σε αυτή την ηλικία;
ΑΡΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ।

Δεύτερη ηλιθιότητα, είναι η παντελής έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για οικονομική ανάπτυξη, που είναι στο μείον και, με τους τωρινούς χειρισμούς, αναμένεται να χειροτερεύσει
Άρα πόσοι θα γίνουν οι άνεργοι; Ένα εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια; Πόσοι; Και από πού θα εισπράττει το κράτος φόρους για να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους του όταν δεν υπάρχει κατανάλωση λόγω της υψηλής ανεργίας;
ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΔΥΣΤΥΧΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΠΡΑΤΤΕΙ.

Τρίτο και καλύτερο είναι το ασφαλιστικό. Πρόκειται για την κορονίδα της ηλιθιότητας Μόνο ένας ηλίθιος σαν τον Παπανδρέου δεν μπορεί να το δεί αυτό.
Ποιός, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, εργάζεται ανελλιπώς για 40 χρόνια; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που, για οποιοδήποτε λόγο δεν κολλάνε ένσημα κάποια στιγμή (ανεργία, εξωτερικό, κ.ά.). Μέχρι ποιά ηλικία πρέπει μετά να δουλέψουν; Μέχρι τα 75 ή μήπως τα 80;
Όταν ζητάς 40 χρόνια ένσημα για να πάρει κάποιος πλήρη σύνταξη (των 360 ευρώ + 150-200 επικουρική) και μάλιστα με ύψος σύνταξης υπολογιζόμενο σε όλο τον εργασιακό βίο είναι σαν να λές στο μέσο άνθρωπο να τρέξει μαραθώνιο με έπαθλο ένα γλυφιτζούρι. Θα σου πεί να το βάλεις εκεί που ξέρεις, θα πάει η εισφοροδιαφυγή σύννεφο.
ΑΡΑ, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Όταν πάνε να γίνουν νόμοι του κράτους τέτοιες αδιέξοδες ηλιθιότητες, τότε τα πράγματα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει.

Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε θετικό στη χώρα.

Μάλιστα, όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά γυρίζει γύρω-γύρω σε όλο τον κόσμο και διακηρύσσει πόσο διεφθαρμένοι και τεμπέληδες είμαστε। Άντε μετά να μαζέψεις μεγάλες ξένες επενδύσεις για να μειώσεις τη φτώχεια και την ανεργία.
Λές και το κάνει επίτηδες ο μπαγάσας.


Πρέπει να φύγει.

Άμεσα, μόνο οι 160 βουλευτές του πασόκ έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να πατήσουν το κουμπί της αποπομπής του ή όχι.

Εάν το κάνουν θα σώσουν τη χώρα, το κόμμα τους και τον εαυτό τους.

Εάν δεν το κάνουν θα το κάνει ο λαός στις εκλογές.

Το μόνο θέμα είναι: Θα καταφέρουμε να φτάσουμε ομαλά ως εκεί ή θα γίνουμε Τζαμάϊκα;

ΜΟΝΟ Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΡΙΩΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Γροθιά στο στομάχι της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Mπορεί η έκφραση να ταιριάζει περισσότερο σε αθλητική εφημερίδα, κάπως έτσι όμως πρέπει να περιγραφούν τα συναισθήματα που προκαλεί ένα άρθρο στο προχθεσινό φύλλο της παγκόσμιας έκδοσης των «Tάιμς της Nέας Yόρκης», της «Xέραλντ Tρίμπιουν».


Tο υπογράφει ένας Γερμανός ονόματι Mίκαελ Στράους, ο οποίος διδάσκει Γεωπολιτική στο Kέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών στο Παρίσι. «Eνας τρόπος να σώσουμε την Eλλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου. H ντροπή για το πώς κατάντησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις της ώστε να τολμούν να γράφουν τέτοια άρθρα εξευτελισμού της Eλλάδας κάποιοι ξένοι καλοθελητές, αλλά και η οργή για τα γραφόμενα είναι τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν αμέσως όποιον Eλληνα διαβάσει αυτό το άρθρο. Aπό την πρώτη φράση αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς πού θέλει να φτάσει ο συγγραφέας: «Tα έθνη μερικές φορές νοικιάζουν τμήματα του εδάφους τους το ένα στο άλλο και η προκύπτουσα δουλεία (!) ωφελεί τυπικά και τα δύο μέρη: το ένα αποκτά τη χρήση πρόσθετου χώρου, ενώ το άλλο ανταμείβεται οικονομικά, πολιτικά ή με κάποιο άλλο τρόπο» αρχίζει το άρθρο.


O αρθρογράφος δεν αστειεύεται. Eπιχειρηματολογεί με ακαδημαϊκή σοβαροφάνεια: «H πρόταση ενός Γερμανού πολιτικού να πουλήσει η Eλλάδα κάνα-δυο νησιά σωστά απορρίφθηκε. H συνεπαγόμενη μεταφορά κυριαρχίας θα ήταν προβληματική» διατείνεται και προχωράει στη διαφήμιση των πλεονεκτημάτων της ενοικίασης της πατρίδας μας έναντι της πώλησης! «Tα δικαιώματα σε μια ενοικίαση μπορούν να είναι στενά ή ευρέα, η αποζημίωση μπορεί να προσλάβει ποικιλία μορφών και η χρονική περίοδος της ενοικίασης μπορεί να αντανακλά τη φύση της υποχρέωσης. Σε αυτό έγκειται η χρησιμότητα της άποψης αυτής για μια χώρα σαν την Eλλάδα. Προσφέροντας περιορισμένα δικαιώματα σε μερικά από τα εδαφικά περιουσιακά της στοιχεία και διατηρώντας παράλληλα την κυριαρχία επ’ αυτών, μπορεί να είναι ένας άριστος τρόπος για τη χρηματοδότηση μιας μείωσης του δημόσιου χρέους» υποστηρίζει ο Γερμανός «προφεσόρος». Aκάθεκτος προχωράει στο τελικό συμπέρασμα, για όποιον δεν κατάλαβε: «Aυτό υποδηλώνει ότι η ιδέα μιας οικονομικής δουλείας επί ελληνικού εδάφους μπορεί να έχει ακόμη σημασία αν αναβιώσει, μελετηθεί και προσαρμοστεί στην παρούσα κρίση» τονίζει. «Aριστος τρόπος» λοιπόν «μια οικονομική δουλεία επί ελληνικού εδάφους» για να μειώσει η Eλλάδα το δημόσιο χρέος της!

Φέρνει και παραδείγματα ο αρθρογράφος των «Tάιμς της Nέας Yόρκης» για να πείσει περί της ορθότητας των θέσεών του, αποκαλύπτοντας έτσι, ασυνείδητα ίσως, πού κατατάσσει την Eλλάδα ως χώρα: Kανάλι του Παναμά, Xονγκ Kονγκ και Γκουαντάναμο!!! Oι «μπανανίες» του Παναμά και της Kούβας του... 1890 και η εξουθενωμένη και κατά τμήματα υπό αποικιοκρατική κατοχή Kίνα της ίδιας εποχής είναι ισοδύναμες στο μυαλό του με την Eλλάδα του 21ου αιώνα! Mε σχεδόν σαδιστική ικανοποίηση, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Eλλάδα υπήρξε το «εργαστήριο» που απέδειξε ότι αυτή η πολιτική μπορεί να παραγάγει αποτελέσματα, όταν χρεοκόπησε το 1897! «Eίναι εντυπωσιακές οι ομοιότητες ανάμεσα στην κατάσταση της Eλλάδας το 1897 και σήμερα» ισχυρίζεται. Πλήρης διασυρμός. Kι έχει κανείς, σαν να μην έφτανε αυτό το παγκόσμιο κλίμα εξευτελισμού της Eλλάδας, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προσπαθεί να πείσει τους Eλληνες, που είναι καθολικά εξοργισμένοι κατά της κυβέρνησής του για τη λαίλαπα μέτρων που έχει πάρει εναντίον των μισθωτών, των γυναικών και των συνταξιούχων, ότι δήθεν... αποκατέστησε τη «διεθνή αξιοπιστία της χώρας» με την υπαγωγή της στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔNT!

Mνημόνιο H χώρα στο έλεος των δανειστών
Aνατριχιαστική είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου βάσει του διαβόητου Mνημονίου (Παράρτημα 4, σημείο 11) απέναντι στους δανειστές: «Oύτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας...»! Aυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει, όπως ανέλυσε στο «Eθνος» με άρθρο του στις 14 Iουνίου ο καθηγητής Nομικής του AΠΘ Kώστας Xρυσόγονος, ότι αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να πληρώσει κάποια δόση του δανείου, τότε όχι μόνο το ΔNT και η EE συνολικά, αλλά και κάθε μεμονωμένη χώρα της Eυρωζώνης που μας έχει δανείσει δικαιούται να βγάλει σε πλειστηριασμό ακόμη και το... κτίριο της Bουλής για να πάρει τα λεφτά της!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Στόχος μας η εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας κυβέρνησης


Πέρασε σχετικά απαρατήρητο αλλά ίσως έχει σημασία..

Στην εναρκτήρια ομιλία του, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της που λαμβάνει χώρα... στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τη Νέα Υόρκη, ο κ.Παπανδρέου τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι
...α"υπάρχει ανάγκη διαρκούς εμβάθυνσης της παγκόσμιας συνεργασίας, με στόχο την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης στη βάση των κοινών, θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης...".
Λίγο παρακάτω μίλησε για τον‘κρίσιμο ρόλο’ των διεθνών κινημάτων στον σύγχρονο, παγκοσμιοποιημένο κόσμο, αναφερόμενος και στην ευθύνη που αυτοί έχουν για τη διαμόρφωση μιας πιο ανθρώπινης παγκοσμιοποίησης...
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ

Γ. Παπανδρέου: για τις Τράπεζες πήραμε τα μέτρα !!!


Από Factorx |

Ενώ η Βουλή έγινε πεδίο σύγκρουσης για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (δείτε εδώ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1835012) αποκαλύπτεται ότι σε δηλώσεις του στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε κυνικότατα ότι , ούτε λίγο, ούτε πολύ, πήραν τα μέτρα για να καθησυχάσουν τις Τράπεζες !!!

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» στη συνέντευξη που έδωσε μέσω του δικτύου FOX και σε παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», ο κ. Παπανδρέου είπε σχετικά: «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».

Δηλαδή τα μέτρα δεν τα πήραν για να σωθεί η χώρα, αλλά οι τράπεζες.