slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεφαλογιάννης σε Πετράκο: Μην μου χτυπάς το χέρι γιατί θα στο... κόψω (Βίντεο)

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Mega μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε κάποια στιγμή στην επίκληση του λαού και είπε πως όλοι μπορούν να μιλούν εξ ονόματος του λαού αλλά αυτό το έκαναν κυρίως οι φασίστες.

Στο νοσοκομείο η Πιπιλή

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ 
Στο Αττικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε η τέως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, μετά από έντονη δυσφορία που ένιωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πιπιλή υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων και μάλλον θα υποβληθεί σε κάποια επέμβαση.
Η ίδια πάντως, μίλησε τηλεφωνικά στο

Μεγαλεία γατάκια του ΕΥΡΩ ομοτράπεζοι με τον πρόεδρο της Κιργιζίας και το Μογγόλο πρωθυπουργό στο ρώσικο οικονομικό φόρουμ ο Τσίπρας με τον Λαφαζάνη


Με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 16:15, στην Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται από την Πέμπτη προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς

10 χιλιάρικα τον μήνα “αρπάζει” ο ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ Ρουμελιώτης και κυβερνητικό παπαγαλάκι


Ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ μηνιαίως οι μικτές απολαβές του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), Παναγιώτη Ρουμελιώτη, θέση στην οποία διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο μισθός του προέδρου προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που είναι και ο εκπρόσωπος του δημοσίου στην εταιρεία παραχώρησης του αεροδρομίου των Σπάτων.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την επάρκεια των καυσίμων της χώρας


Ακόμη και αν η χώρα εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά, όπως ένα Grexit, τουλάχιστον θα έχει καύσιμα για ακόμη μερικούς μήνες προκειμένου να προχωρήσει μπροστά, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν πηγές των Ελληνικών Πετρελαίων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια, κατόπιν εντολής του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκπόνησαν σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και έχουν προετοιμασθεί για

Με επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Αμυρά το Ποτάμι ζητά : Άμεση λύση στην ακτοπλοϊκή «ομηρεία» των Κυκλάδων.

«Την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων που έχουν μετατραπεί σε πραγματική οδύσσεια, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες των Κυκλαδικών νησιών» ζητά ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας.
«Η ακινητοποίηση δύο πλοίων της ΝΕΛ έχει προκαλέσει μία χαώδη κατάσταση στη σύνδεση των ανατολικών Κυκλάδων με τη Σύρο καθώς και σε γραμμές που συνδέουν το ένα νησί με το άλλο όπως το δρομολόγιο Πάρου-Νάξου-Ίου-Σικίνου-Φολεγάνδρου-Κιμώλου-Μήλου» σημειώνει ο βουλευτής και τονίζει ότι «από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα οι επιβάτες ταλαιπωρούνται από τις πολύωρες αναμονές και τα δυσβάσταχτα κόστη για να μετακινηθούν εντός του ίδιου νομού, και μάλιστα χωρίς καμία ορατή προοπτική αποκατάστασης μιας αξιοπρεπούς επικοινωνίας μεταξύ των νησιών»
Με αφορμή μάλιστα το γεγονός ότι σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με μοναδικό θέμα τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, ο βουλευτής ζητά να μάθει γιατί δεν εισακούστηκαν οι έγκαιρες προειδοποιήσεις και προτάσεις των αρχών των κυκλαδικών νησιών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Επαναληπτική Γενική Συνέλευση μελών και φιλάθλων Πανναξιακού Α.Ο

Την Κυριακή 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 3η επαναληπτική γενική συνέλευση μελών και φιλάθλων του Πανναξιακού Α.Ο.
Μετά από τις δύο προηγούμενες άκαρπες γενικές συνελεύσεις, το Δ.Σ. καλεί τα μέλη, τους χορηγούς, τον φίλαθλο κόσμο του συλλόγου και τον απλό πολίτη της Νάξου στο κυλικείο του ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΗ


Υπογράφτηκε στις 11/06/2015, από εννέα (9) Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετική τροπολογία για την ρύθμιση των οφειλών προς την ΔΕΗ.Με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις κ.λπ. που έχουν πληγεί από τις πολιτικές της λιτότητας των προηγουμένων ετών να ανταποκριθούν στις οφειλές τους απέναντι στην ΔΕΗ.

Οι αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον ιατρικό σύλλογο Κυκλάδων

Ο ιατρικός σύλλογος Κυκλάδων με σχετική επιστολή εκφράζει την αντίθεση του και τα προβλήματα που θα προκύψουν με την κατάργηση της ιατρικής εφημέρευσης ιατρών ειδικοτήτων στα Κέντρα υγείας Αιγαίου. Μάλιστα τονίζουν την ανάγκη στελέχωσης από γιατρούς περισσότερων ειδηκοτήτων σε Κέντρα Υγείας νησιών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, που ειδικά αυτή την περίοδο "βουλιάζουν" από κόσμο...
Αναλυτικά η επιστολή του ιατρικού συλλόγου Κυκλάδων:

Το έθιμο του κλήδονα στο Φιλώτι


Την παραμονή του Αϊ Γιαννιού (του κλήδονα όπως λένε) στο Φιλώτι καίνε τον Μάη σε όλες τις γειτονιές. Μερικές από αυτές είναι ο Φασολάς, το Λαχαναριό, ο ΑΪ Νικόλα του Κλεφάρου ο Άγιο Αντρέα του Ραχιδιού και το Λιοΐρι. Οι νέοι με τα παιδιά και μ’αρκετούς μεγάλους, θα κάψουν τους Μάηδες της κάθε γειτονιάς στις 23 του Ιούνη.
Έπειτα οι ανύπαντρες κοπέλες θα μαζευτούν στον πλάτανο του Φιλωτιού και από κει θα ξεκινήσει η διαδικασία του κλήδονα. Θα πάνε στον κάλαμο (σε μια πηγή στο κέντρο του χωριού) να φέρουν το "αμίλητο νερό" μέσα σε ένα πήλινο κιούπι όπως ορίζει η μαγική αυτή διαδικασία του κλήδονα.
Στο σούρουπο της επόμενης μέρας, δηλαδή την ημέρα του Αϊ Γιαννιού στις 24 Μάη θα ξανά μαζευτούν οι ανύπαντρες κοπέλες και όλοι οι χωριανοί στην αυλή του παλιού σχολειού όπου εκεί θα φυλάσσεται ο κλήδονας και εκεί θα ανοιχτεί. Στην συνέχεια θα πουν στην κάθε

Μήνυμα συνδυασμού Καφτηράνη για το Πανκυκλαδικό

Ο συνδυασμος "Ωρα ευθυνης για το κυκλαδιτικο ποδοσφαιρο" καλωσοριζει στη συρο τις ομαδες (ακαδημιες) που συμμετεχουν στο 10ο Πανκυκλαδικο Τουρνουα Ακαδημιων Ποδοσφαιρου και ευχεται καλη επιτυχια.
Επισης συγχαιρει τους διοργανωτες και ολους τους συμμετεχοντες για την προσφορα τους στο ποδοσφαιρο και τον αθλητισμο γενικοτερα. Ειναι σημαντικο και πρεπει να τονιστει...

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; TI ΘΑ ΠΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ; Αγριο επεισόδιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον φρούραρχο της Βουλής γιατί άφησε τους διαδηλωτές να μπουν στο Κοινοβούλιο


Με ιταμό τρόπο και σκληρές εκφράσεις βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέπληξε τον φρούραρχο της Βουλής επειδή άφησε τους διαδηλωτές υπέρ του ευρώ να ανέβουν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.
Οπως ανέφεραν στο iefimerida πρόσωπα που παρακολούθησαν το περιστατικό, η

Έγινε η ένσταση για τις εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο μονομελές πρωτοδικείο Σύρου η ενσταση του συνδυασμού "Ώρα ευθύνης για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο" για τις εκλογες της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Όπως πληροφορηθήκαμε από μέλη του συνδυασμού η ενσταση αφορα την ακυρωση της υποψηφιοτητας του συνδιασμου ''Ισχύς εν τη ενώσει'' λογω κωλυματος που υπήρχε για τον

Κάποιος επειγόντως να ψεκάσει Κωνσταντοπούλου: Η Ελλάδα να κηρύξει μονομερώς πτώχευση


Παραλήρημα Κωνσταντοπούλου και επίθεση σε ΜΜΕ αφού δεν της άρεσε η ερώτηση - «Ερπύστριες που καταδυναστεύουν τον λαό»
«Το χρέος είναι μη νόμιμο, απεχθές και μη βιώσιμο»
Να ανασταλούν οι πληρωμές της χώρας για το χρέος, κηρύσσοντας έτσι μονομερώς πτώχευση, είναι το συμπέρασμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, όπως το παρουσίασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αντιδρώντας, το Ποτάμι κάνει λόγο για «αστείες συμπεριφορές, μιας επικίνδυνης παρέας».
«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η

«ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» Για πρώτη φορά χιλιάδες Ελληνες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα υπέρ του ευρώ [εικόνες]


Με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος για να δηλώσουν υπέρ της παραμονής σε Ευρώπη και ευρώ.

Περισσότερα από 5.000 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, κλείνοντας τόσο τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όσο και τη λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα, διαδηλωτές ανέβηκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.