slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ! Επισκέφτηκε τον γιατρό της Βουλής μετά τον καβγά με την Κωνσταντοπούλου


Η άγρια κόντρα που είχε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τον έκαναν να καταλήξει στο ιατρείο του Κοινοβουλίου.
«Όταν δε μου είπε ότι δεν ξέρω τον νόμο κι ότι εκείνη θα μου μάθει να διαβάζω» βγήκα από τα ρούχα μου ,έγινα έξω φρενών, μου ανέβηκε η πίεση», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Υψηλάντης μετά τον λεκτικό καυγά με τη

ΑΠΟΛΑΥΣΗΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .


ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Ο naxios ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ blog  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Το οικονομικό σχέδιο που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει κυβέρνηση και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, περιέγραψε ο βουλευτής, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η χώρα με κυβέρνηση της Αριστεράς θα πάει στην Ευρώπη για μια συνολική διαπραγμάτευση, που δεν θα αφορά μόνο το χρέος, αλλά και το να εξευρεθεί ένας τρόπος βιώσιμης συμμετοχής της στο ευρώ.Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως το μέτρο βοηθάει [ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ]ανθρώπους, απαλύνει τον πόνο και είναι θετικό, αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην αποδειχθεί αυταπάτη.Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει και θα τον αντικαταστήσει [ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΑΞΕΙ ΑΠΛΑ ΟΝΟΜΑ ]με έναν φόρο μεγάλης περιουσίας, αλλά ως αυτόνομο μέτρο.Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Δραγασάκη στον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο:

Δυο θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για την Νάξο

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ενημερώνει ότι σε συνέχεια αιτήματος για πλήρωση κενών θέσεων στο ΕΚΑΒ, απέστειλε στο ΑΣΕΠ την «Έγκριση κατανομής για την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης 200 κενών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ».
Πιο συγκεκριμένα από τις 200 θέσεις, οι δυο εκ των οποίων είναι για την Νάξο, οι 186 κατανέμονται ως εξής:

Προγραμματικές Συμβάσεις Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τα Λ. Τ. Σύρου και Ν. Δωδεκανήσου για την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε Σύρο και Ρόδο


ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ;  
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της ρίτης 18 Νοεμβρίου 2014, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Λιμενικού Ταμείου Σύρου, για την αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίου στη Σύρο, καθώς και την εξουσιοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής για τυχόν εξειδίκευση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης.
Αντιστοίχως, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και

Σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα προσφορά της ΕΥΡΩΠΑΙΚΉΣ ΠΙΣΤΗΣ στο Δημοτικό σχολείο Απειράνθου.


Ένα σύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα το οποίο καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του Δημοτικού σχολείου Απειράνθου πρόσφερε στα μέσα Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Πίστη.
Το φωτοτυπικό μηχάνημα είναι μάρκας KONICA-MINOLTA 163 .
Οι εκπαιδευτικοί οι μαθητές και οι γονείς, ευχαριστούν την εταιρεία και.....

Ενοικιάζεται τριώροφο διαμέρισμα 60τ. στο Γαλάτσι

Σιφναίκα Νέα Οκτωβρίου 2014

Με την αναγγελία του Ημερολογίου 2015 με θέμα «Σίφνος με ήλιο. Σίφνος με φεγγάρι» καταφέραμε να βγάλουμε ένα ακόμη φύλλο. Μην το θεωρείτε αυτονόητο! Για διάφορους λόγους, που μπορείτε να φανταστείτε, το εγχείρημα της έκδοσης της εφημερίδας είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση.
Χάρις στη βοήθεια πολλών πλέον συνεργατών, τις ιδέες που μας δίνουν οι αναγνώστες μας και τη στήριξη των συνδρομητών μας και όλων των Σιφνιών, τα καταφέρνουμε.

Γ. Βρούτσης: Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα της νέας ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών



Εκδόθηκαν 4.979 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές ύψους 132.176.563,89 ευρώ
Με αφορμή την πορεία της νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στις πρώτες επτά μέρες, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία στην Πάρο


Φίλοι Αιμοδότες,
Στη χώρα μας έχει καθιερωθεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Με την προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες καθημερινά σώζονται  χιλιάδες ασθενείς, που χρειάζονται να κάνουν μετάγγιση αίματος.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία διασφαλίζει επάρκεια αίματος.
Όμως κάποιοι διστάζουν να δώσουν αίμα.
Κύριες αιτίες είναι ο αδικαιολόγητος φόβος, η προκατάληψη και η άγνοια
γύρω από τη διαδικασία της αιμοδοσίας.
Εσείς φίλοι Αιμοδότες μεταδώστε τις εντυπώσεις σας στους συγγενείς, στους φίλους και βεβαιώστε τους για την ασφάλεια της αιμοδοσίας, που διαρκεί λίγο και είναι ανώδυνη.
Η αιμοδοσία είναι μια ευχάριστη πράξη, που δίνει την ικανοποίηση της προσφοράς και ωφελεί τον

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου


Γ. Χατζημάρκος για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: «Δουλειά μας είναι να πάμε τα πράγματα μπροστά και θα τα πάμε. Το πιο δύσκολο είναι να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να ακούει την αλήθεια»

Με 40 θετικές ψήφους, έναντι....

Χαιρετισμός Ν. Συρμαλένιου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου στη Ρόδο


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου που συνεδρίασε χθες στη Ρόδο, παρευρέθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού εξέφρασε τη χαρά του γιατί βρέθηκε ανάμεσα σε πολλούς παλιούς συναδέλφους, στη συνέχεια μεταξύ άλλων είπε: