slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΨΗΦΟΣ ΟΥΣΙΑΣ……


Γράφει ο Γιάννης Ε. Παπαδόπουλος
Διαβάζουμε καθημερινά για καταστήματα που κλείνουν, ότι προβλέπεται να κλείσουν τα μισά μέχρι το 2013, τα βλέπουμε σε κάθε δρόμο κάθε γωνιά, άδεια κουφάρια ιδιαίτερα στις μεγάλες Αστικές Πόλεις και το φαινόμενο επεκτείνεται διαρκώς ανησυχητικά και μας χτυπάει την Πόρτα.
Αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί και πώς, να αντισταθεί στην λαίλαπα της ασύδοτης επιδρομής κατά της ρευστότητας, της δυνατότητας κατανάλωσης αλλά και της συνεχόμενης αύξησης των παγίων εξόδων των επιχειρήσεων.
Ξέρουμε ότι χιλιάδες επαγγελματίες μαραζώνουν απ’ τα χρέη, απ’ την αναδουλειά, τα άδεια μαγαζιά, με συνέπεια εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, ανεργία, φτώχεια ανέχεια και κλείσιμο.
Γνωρίζουμε ότι λίγοι μπορούν να κάνουν κάτι, λίγοι έχουν την δυνατότητα και την εξουσία να αλλάξουν την ρότα της ύφεσης σε.....
ανάπτυξη, να επέλθει σωτηρία. Αυτοί θα είναι ορισμένοι απ’ τους αυτόκλητους σωτήρες, τους οποίους εμείς θα επιλέξουμε. ‘Όσους πράγματι μπορούν να αντιληφθούν την σημαντικότητα του κλάδου.

Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε ότι είμαστε απ’ τις ελάχιστες παραγωγικές δυνάμεις στην χώρα (κι’ ας είναι υπηρεσίες το έργο μας). Όλοι έχουν να λαμβάνουν απ’ την λειτουργία μας, κράτος, οικονομία, εργαζόμενοι, παραγωγή, προμηθευτές, έμποροι, τράπεζες, άλλοι πάροχοι υπηρεσιών και το σπουδαιότερο ο Τουρισμός ο Πολιτισμός, ακόμη ακόμη και η από εξωτερικό διάθεση φιλελληνισμού με υποστήριξη, εισαγωγή συναλλάγματος κ.α. όλα ολοκληρώνονται σ’ ένα τραπέζι μας.

Τα σημερινά οικονομικά μέτρα ,ας μη γελιόμαστε , δεν μπορούν να θεραπεύσουν την κατάσταση από μόνα τους, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη. Οι διευρυμένοι πλέον Δήμοι θα έχουν επωμισθεί και την ευθύνη για να αποκαταστήσουν την τοπική οικονομία και να οδηγήσουν σε ανάκαμψη. Από την περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες θα έλθει η ανάσα που όλοι περιμένουμε. Οι Δήμοι θα είναι αφετηρίες εκκίνησης των όποιων δράσεων και τα δημοτικά συμβούλια τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια πολύ ενδιαφέρουσα, μπαχαλοποιημένη και μάλλον απογοητευτική επίκληση από υποψήφιους για αυτοδιάθεση, για προσφορά και δυνατότητα σωτηρίας μας. Μέχρι και “φαντάσματα” του παρελθόντος θέλουν να μας δείξουν ότι είναι ακόμη ζωντανοί και εμφανίζονται μετανιωμένοι.

Είναι η περίοδος που οργιάζει η φαντασία των υποψηφίων προκειμένου να κάνουν τη διαφορά, να ξεχωρίσουν από το πλήθος, και εν τέλει να μας πείσουν ώστε να τους ψηφίσουμε.
Οι περισσότεροι εξ αυτών άλλωστε, είναι ή ήταν επί σειρά ετών μέλη των συμβουλίων αποφάσεων και έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάντια μας. Έχοντας ως φεουδαρχικό δικαίωμα, τη συμμετοχή τους στα καινούρια ψηφοδέλτια, μας βομβαρδίζουν με κοινότυπες υποσχέσεις παραγεμισμένες με λόγια του αέρα. Μας απειλούν ευθαρσώς, ότι θα μας σώσουν και πάλι. Θα τους αφήσουμε;

Μόνον εμείς μπορούμε να μας σώσουμε από τους σωτήρες μας, με λίγη προσοχή και περίσκεψη ας αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους του κλάδου που είναι υποψήφιοι και όσους δεν έβλαψαν ή θα βλάψουν μαγαζιά ή επαγγελματίες, όσους είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας για εργασία, ποιοτική παροχή και επιβίωση.

Ο κλάδος των επαγγελματιών είναι μία δεξαμενή γεμάτη από ΤΙΜΙΟΥΣ και επαγγελματικά επιτυχημένους, αλλά άσημους πολιτικά συναδέλφους, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Επιλέξτε από αυτούς και μην μένετε προσκολλημένοι στα στενά όρια των «επώνυμων» μελών της “πολιτικής οικογένειας” που μέχρι σήμερα βαρύνονται με ευθύνες και άγνοια. Τουλάχιστον μην ξεχάσετε να ψηφίσετε εκτός των άλλων και τους συναδέλφους αφού λόγω πολυσταυρίας έχετε την δυνατότητα να το κάνετε.

Θα είμαστε δίπλα σε όσους εκλεγούν με συνεχείς επαφές, με προτάσεις και ιδέες, με τεκμηριωμένες θέσεις με υποστήριξη όπου την χρειαστούν και με αστείρευτη διάθεση για συμμετοχή σε ενέργειες που θα μας κρατήσουν ζωντανούς.

*Γιάννης E. Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΑΣΟΚ και εργασία...

Περήφανα νιάτα... τιμημένα γερατειά!








Αποζημίωση 342.000 ευρώ, μαζί με τη σύνταξη, στην Αγροτική Ασφαλιστική του προέδρου Πανταλάκη



Σε δημοσίευμα της 22/10/2010 ο Δ. Ρίζος, στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=25415), θέλοντας να δείξει που πηγαίνουν τα λεφτά, παρουσίασε έγγραφο του 2002, σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, που έδειχνε ότι ο υπάλληλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής, Α.Δ., είχε αποδοχές 110.574,24 ευρώ ετησίως ή 37,7 εκατομ. δρχ εκ των οποίων τα 21 εκ. δρχ ήταν από υπερωρίες!!!!

Το έγγραφο της φωτο αριστερά, που παρουσίασε ο Δ. Ρίζος, υπογράφει ο τότε διευθυντής προσωπικού κ. Ε.Β και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκειμένω να δοθεί "πειστική" απάντηση σε ερώτηση στη βουλή, για τις ετήσιες αποδοχές 37,7 εκατ. δρχ(από τις οποίες οι 21.955.455 δρχ ήταν υπερωρίες) του υπάλληλου Ανδρέα Δ.

Ο τότε λοιπόν διευθυντής προσωπικού κ. Ε.Β , με τυπικά προσόντα πτυχίο της βιομηχανικής Πειραιά και "πράσινο κομματικό διαβατήριο" είναι σήμερα διευθυντής ελέγχου στην ΑΤΕ Ασφαλιστική και οι ετήσιες αποδοχές του είναι όπως στην φωτο δεξιά. Έφθασε δηλαδή να παίρνει τις ίδιες ετήσιες αποδοχές με τον Ανδρέα Δ. (που "συγκάλυψε"), όχι όμως με υπερωρίες και εκτός έδρας, άλλα με ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 1.800,00 ¤ και ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 5.825,81 ¤ !! ήτοι ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 7.625,81 ¤ !! ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

Ο κ. Ε.Β. λοιπόν, όσον ούπω αποχωρεί (Πρόσληψη Ιούλιος 1983) με συνταξιοδότηση στο ΤΑΥΣΟ και η ΑΤΕ Ασφαλιστική Θα του καταβάλει:

Α) Αποζημίωση Ν.2112/20 Ακαθάριστος μηνιαίος μισθός ¤ 7.600 Χ 14,5 δια 12 = 9.100 X 23 μήνες = 211.000 Χ 50% = 105.000 ¤

Β) Ασφαλιστική αποζημίωση DAF (καταβάλλεται στους υπάλληλους με οικειοθελή ή μη αποχώρηση), Ακαθάριστος μηνιαίος μισθός ¤ 7,600 Χ 14 δια 12 = 8.800 Χ 27 έτη = 237.000 ¤
Το πόσο καταβάλλεται χωρίς κράτηση φόρου, αφού χαρακτηρίζεται ασφαλιστική αποζημίωση.

ΟΛΑ ΜΑΖΙ 105.000 και 237.000 = 342.000 ¤ !!!!
ή δρχ 116,5 εκατ. για τους παλαιότερους

Κατά τα άλλα ο κ. Πανταλάκης διοικητής της μητρικής ΑΤΕbank και πρόεδρος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ζητάει λεφτά από το δημόσιο, δηλαδή από τα δανεικά της Τρόϊκα, για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και στις δύο εταιρείες.


-
Δεξί Εξτρέμ-

Δύο από τις καλύτερες υποψηφιότητες στην Πάρο


Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ σε δύο από τις καλύτερες υποψηφιότητες για τον δήμο Πάρου, στο γιατρό (καρδιολόγο) κ. Γιάννη Ραγκούση από τις Λεύκες και τον φίλο και μαχητή του ναυταθλητισμού στην Πάρο κ. Φυσιλάνη Θεόδωρο από την Μάρπησσα, προσωπικά γνωρίζω τους αγώνες τους και την αγάπη τους για την Πάρο και τα χωριά που εκπροσωπούν. Η υποψηφιότητα και των δύο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας και φρέσκιας εποχής για τα πολιτικά δρώμενα της Πάρου. Καταξιωμένοι και οι δύο στο χώρο που υπηρετούν είναι άνθρωποι δραστήριοι, ικανοί και γεμάτοι με όρεξη για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν. Αξίζουν την ψήφο όλων των παριανών, γιατί πάντα η προσφορά τους ήταν εθελοντική, το όραμά τους να δουν μια Πάρο καλύτερη τους παρακίνησε να είναι υποψήφιοι.
Εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία।
Αναδημοσίευση από Parospress

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΙΑ ΛΑΣΠΗ

Σύρος, 3 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΤΟ «ΔΕΚΑΝΙΚΙ» ΤΟΥ κου ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ,

Ο κος ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΕΒΑΛΕ…«ΑΥΤΟΓΚΟΛ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ…ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένας εκ των βασικών υπευθύνων της οπισθοδρόμησης του Νοτίου Αιγαίου είναι ο κος Μπρακουμάτσος. Περίμενα την προκλητική παρέμβαση του. Περίμενα και πάλι το χτύπημα της παραπληροφόρησης και της «μαύρης προπαγάνδας» από τη μεριά του.

Ο άνθρωπος που η παρουσία του θα μείνει γνωστή στο Νότιο Αιγαίο μονό για τον κομματικό «πατριωτισμό», την απραξία του και την «πολιτική του ανικανότητα», επιχειρεί και πάλι να ρίξει «λάσπη» και να παραπληροφορήσει. Με ανερμάτιστη ανακοίνωση , δείγμα της ειρωνείας και του «αυταρχισμού» που τον διέπει, παρουσιάζει με διαστρεβλωμένο τρόπο για πολλοστή φορά, απόλυτα δικαιολογημένες και ελεγμένες δαπάνες, με τρόπο αποσπασματικό και προσβλητικό προς το πρόσωπο μου. Δεν επικεντρώνεται στο ότι τα τιμολόγια ήταν συγκεντρωτικές δαπάνες για σειρά εκδηλώσεων ή συνδιοργανώσεων ή χορηγιών (με παραστατικά στοιχειά και απόλυτη διαφάνεια) και βεβαιώ δεν θέλει να το κάνει.

Η ενέργεια του δείχνει την εμπάθεια του, το δόλο του και δεν πείθει κανέναν. Λειτουργεί ως «κομματικός εγκάθετος» και έξω από το θεσμικό του ρόλο.

Για τις ενέργειες της παραπληροφόρησης, τις απαράδεκτες παρεμβάσεις του κατά την προεκλογική περίοδο, την κακοδιοίκηση του στο Νότιο Αιγαίο, την απώλεια πόρων και προγραμμάτων, τις παραβάσεις καθήκοντος, για την λασπολογία, τα ψέματα του επί τρεις μήνες στο πρόσωπο μου και για πολλά ακόμα, ο «πολιτικός νάνος» που επί ένα περίπου χρόνο «μαραζώνει» την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, αμέσως μετά τις εκλογές , θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Του εύχομαι να βρει έναν καλό δικηγόρο γιατί αμφιβάλλω αν ο ίδιος θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Υ/Γ1: Θυμίζω ότι απέφυγε συστηματικά τις προσκλήσεις μου για δημόσιο διάλογο μαζί μου , χαρακτηριστικό θρασύδειλων πολιτικών.

Θυμίζω ότι αποφεύγει διάλογο με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους του στη Δωδεκάνησο, παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις, ο «πολιτικός προστατευόμενος» του , κος Μαχαιριδης.

Υ/Γ2: Θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιάζατε τιμολόγια και άλλα παραστατικά στοιχεία δαπανών της Νομαρχίας Δωδεκανήσου για παρόμοιους σκοπούς. Εάν δεν το πράξετε άμεσα, επιβαρύνετε περισσότερο τη θέση σας. Όσο για τις δαπάνες της Π.Ν.Α. , σας θυμίζω ότι επί θητείας μου ήταν ΟΛΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ. Το ίδιο να συμβαίνει και για τη δικά σας θητεία.

Για το καλό σας…

Ο απόλυτος εξευτελισμός: Εισβολή του ΔΝΤ στο 251 ΓΝΑ και αρπαγή προσωπικών δεδομένων ασθενών!

02-11-2010 10:01:08

ImageΠόσο πιο χαμηλά θα φτάσει ο εξευτελισμός της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων; Για πόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ανέχεται την διακόρευση τον Όπλων από τους ξένους της τρόϊκας και του Μνημονίου; Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να κάνουν "έφοδο" σε στρατιωτική μονάδα, όπως είναι το 251 ΓΝΑ (Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) οι ξένοι του ΔΝΤ και να παίρνουν προσωπικά δεδομένα ασθενών, λογιστικά βιβλία στοιχεία για τα αποθέματα φαρμάκων κλπ! Πληροφορίες από έγκυρες πηγές του ΓΕΑ αναφέρουν ότι ο Α/ΓΕΑ αντέδρασε έντονα για την ενέργεια αυτή, αλλά κανείς άλλος δεν τόλμησε να βγάλει ούτε "κιχ".

Έκπληκτοι οι αξιωματικοί είδαν την σύγχρονη Γκεστάπο να εισβάλει στο χώρο του νοσοκομείου και να ζητούν σε απότομο ύφος να ελέγξουν τα αποθέματα φαρμάκων, το ταμείο, τις δαπάνες, στοιχεία για τους νοσηλευόμενους (!), στοιχεία για το προσωπικό που εργάζεται στο ΓΝΑ κλπ.

Προς στιγμή υπήρξε η σκέψη να τους πετάξουν απλο το παράθυρο, αλλά οι εντολές ήταν σαφείς: "Συνεργαστείτε". Όπως πριν από 69 χρόνια οι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί, έτσι και σήμερα οι σλυγχρονοι συνεργάτες της τρόϊκαςμ είχαν δώσει έγκριση για να τεθούν όλα τα στοιχεία του ΓΝΑ και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών στους ελεγκτές του ΔΝΤ.

Πήραν τα βιβλία, άνοιξαν υπολογιστές αποθήκευσαν αυτά που τους ενδιέφεραν και αποχώρησαν! Σημειώνεται ότι το σύνολο των στοιχείων που ζήτησαν και έλαβαν, δεδομένου ότι πρόκειται για στρατιωτική μονάδα και δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία των ασθενών καλύπτονται από τη νομοθεσί περί προσωπικών δεδομένων, η όλη διαδικασία είναι 100% παράνομη.

Κάποτε κάποιοι θα αυτοκτονούσαν ενώπιον τέτοιου εξευτελισμού. Τώρα ούτε μια παραίτηση...