slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Εργαζόμενοι σε Μητσοτάκη: Σώσατε 600 οικογένειες - «Σπουδαία μέρα η σημερινή», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Newsroom eleftherostypos.gr
Τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας, λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του νόμου που ανοίγει την πόρτα της εξυγίανσης στην εταιρεία, επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το βομβαρδισμένο τοπίο που υπήρχε, πλέον είναι ένα ζωντανό ναυπηγείο, με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας και 200 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις, αλλά και προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερες συνεργασίες, τόσο με το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας, όσο και με ξένα ναυπηγεία.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία αναγνώρισαν το σχέδιο της κυβέρνησης και απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, τού είπαν ότι «σώσατε 600 οικογένειες».

Σάλος με ανάρτηση του βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν (ΠαΣοΚ) για «τουρκική μειονότητα»


ΝΔ: Ντροπή – Να πάρει θέση ο Ανδρουλάκης

Ο Mουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στα όρια του διψήφιου παραμένει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Περιορισμένα τα οφέλη για το ΠΑΣΟΚ (ΚΑΡΤΕΣ)



Κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Μια δημοσκόπηση που εμφανίζει πάνω – κάτω όμοια στοιχεία με τις έρευνες άλλων εταιρειών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά έχει ορισμένα πολύ σημαντικά ευρήματα.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, το 2023 ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει

Σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της ΝΔ μίλησε ο πρωθυπουργός – Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται
Τη βούλησή του να στηρίξει όλους όσοι δοκιμάζονται εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις Σέρρες.
«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος και θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν σε καφέ, στο κέντρο της πόλης.

Σε Open και Alpha η 13η Γιορτή της Πατάτας Νάξου!


Η 13η Γιορτή Πατάτας Νάξου – Food Experience Patata Naxos 2022 είναι... προ των πυλών (2-4 Σεπτεμβρίου) και δύο μεγάλα ελληνικά κανάλια συνδέθηκαν με το νησί μας για να μάθουν για αυτήν!

Πρώτα η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open «βρέθηκε» στην Νάξο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, της μίλησε για την εκδήλωση! Παράλληλα, μία... πρόγευση του τι θα δοκιμάσουν όσοι έλθουν στην Γιορτή έδωσε ο σεφ Χρήστος Καλογερόπουλος, που έφτιαξε πατάτα Νάξου οφτή με ναξιώτικη ξινή μυζήθρα! Την live σύνδεση «έντυσαν» με όμορφες νησιώτικες μελωδίες εκείνοι που θα αναλάβουν να... ξεσηκώσουν με τον ίδιο τρόπο και τους επισκέπτες της Γιορτής, δηλαδή οι Στελλίνα Κονιτοπούλου, Νίκος Μάκαρης, Αντώνης Κονιτόπουλος και Βαγγέλης Κακλαμάνος!

Δείτε το απόσπασμα:

KARTA_1_XRONOS.pdf

Νίκος Συρμαλένιος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. υπέρ της ανάπτυξης των ναυπηγείων με όρους εργασιακής ασφάλειας και περιβαλλοντικής ισορροπίας»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της ανάπτυξης και στήριξης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας. Η χώρα μας ως μια....

Φίλιππος Φόρτωμας: «Επανατοποθετούμε την Ελλάδα στη διεθνή αγορά ναυπήγησης»





Για την ανάγκη ευρείας στήριξης του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ως τον μόνο τρόπο διάσωσής τους, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Βρούτσης : Η κυβέρνηση πρέπει να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και να καταστήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την Τοπικη Κλαδική για την Σαντορινη!

Ξεκινάει από σήμερα 1.9.2022 η εφαρμογή της Πρώτης στην Ελλάδα Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εδω στην Σαντορινη! Μαζι με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων εμπορίου και εστίασης.
Μια νέα σελίδα στο Εργατικο δίκαιο της χώρας με τον νομο Βρουτση Άρθρο 55 ν4635/2019
Αντιμετωπίζονται ουσιαστικά καταχρηστικές συμπεριφορές , η έλλειψη προσωπικου με νεο διευρυμένο εβδομαδιαίο πλαίσιο εργασιας. Κερδισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι με αυξημένους μισθούς επιχειρήσεις και το κράτος μέσα από αυξημένα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές.
Το παράδειγμα της Σαντορίνης πρέπει να ακολουθήσουν και τα αλλά νησιά αλλά και τουριστικές περιοχές της χώρας καθώς θα λύσουν ουσιαστικά προβλήματα και παθογένειες ετών !
Η κυβέρνηση πρέπει να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και να καταστήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την Τοπικη Κλαδική για την Σαντορινη!

Διήμερη περιοδεία Γ. Βρούτση στη Σαντορίνη και εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Μάμα


ΟΚοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη νήσο Σαντορίνη, όπου θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις (Θεία Λειτουργία - Λιτανεία) που διοργανώνει η Διοίκηση και οι Εθνοφύλακες του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τ.ΕΘ Ερμούπολης, για τον εορτασμό του Αγίου Μάμα προστάτη της Εθνοφυλακής. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην Ιερό Ναό Μεσσαριάς Θήρας, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας-Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιος.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας κ. Νικόλαο Νομικό, τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκο Καφούρο, φίλους και στελέχη των κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. (ΔΗΜ.Τ.Ο. ΘΗΡΑΣ).

Έπαρχος Π.Ε. Πάρου : Προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην περιοχή της Παροικίας Πάρου


Επιστολή Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου Αντιπάρου

ΘΕΜΑ : Προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην περιοχή της

Παροικίας Πάρου

Εδώ και πέντε μήνες τουλάχιστον, συγκροτημένες ομάδες ατόμων

κατασκηνώνουν σε δημοτικούς χώρους στην Παροικία και ειδικότερα

στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο Πάρου, δίπλα στο

Κτηνιατρείο, μέσα στο δημοτικό πάρκινγκ "Φυστικιές", μέσα και έξω

από το Δημοτικό Κοιμητήριο, δίπλα στα αρχαία ψηφιδωτά, μέσα στο

αλσύλλιο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής κ.α., μένοντας μέσα και έξω

από αυτοκίνητα ή στήνοντας πρόχειρους καταυλισμούς, οι οποίοι δεν

διαθέτουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υγιεινή διαβίωση

τους, όπως πόσιμο νερό, αποχέτευση, δοχεία συλλογής και μέσα

αποκομιδής των απορριμμάτων και δυνατότητες ατομικής

καθαριότητας.

Αυτή η αυθαίρετη κατάληψη των δημοτικών χώρων από τους

πλανόδιους και η συσσώρευση μεγάλου αριθμού ατόμων, στους


χώρους αυτούς χωρίς τις κατάλληλες υποδομές αυξάνει τον κίνδυνο

εκδήλωσης εστιών μεταδοτικών νόσων.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου Αντιπάρου "Μαντώ

Μαυρογένους" έστειλε σχετική επιστολή στις 15.6.22 προς όλα τα

αρμόδια υπουργεία, αλλά δυστυχώς το φαινόμενο συνεχίζει να

υφίσταται και να δημιουργεί άσχημες εικόνες που προσβάλουν το νησί

μας και τον πολιτισμό του στους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ξεκινάει η σχολική χρονιά και

ήδη οι καθηγητές και οι γονείς διαμαρτύρονται για την επικρατούσα

ντροπιαστική και επικίνδυνη εικόνα του ευρύτερου χώρου.


Αναμένουμε τις ενέργειες σας.


Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου


Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Επιστολή Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου Αντιπάρου
Προβλήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην περιοχή τηςΠαροικίας Πάρου

Άλλο το γιατί μίλησε ο Καραμανλής και άλλο το ότι υπάρχει πολιτικό αποτέλεσμα

Ανεμοδείκτης
Από τον Άγγελο Κωβαίο

Ότι η ομιλία του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε πολιτικά απόνερα σε πρώτη φάση, δεν θέλει και πολύ για να το διαπιστώσει κανείς.
Οι αντιπολιτευτικές εφημερίδες και ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασαν τις αιχμές για την κυβέρνηση, το Μαξίμου αρχικά αιφνιδιάστηκε και στη συνέχεια επιτέθηκε για να καταλήξει στο ότι «τα ίδια λέμε» και ότι τελικά και το περιβάλλον του Καραμανλή επιχείρησε να πει ότι δεν έγινε και τίποτε και «διαβάστε προσεκτικά», δείχνει ότι προκλήθηκε - τουλάχιστον - ένα μικρό βραχυκύκλωμα.