slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για τον αθλητή και επιστήμονα Βασίλη Βρούτση

Το χρυσό μετάλλιο στο καράτε στην κατηγορία ανδρών που κατέκτησε πρόσφατα ο Βασίλης Βρούτσης, αποτελεί μεγάλη τιμή για τις Κυκλάδες, τη Νάξο και το Φιλώτι. Ωστόσο, όμως, δεν ήταν κάτι απρόσμενο, ούτε τυχαίο. Ο 23χρονος Βασίλης κατέχει μια πλούσια συγκομιδή μεταλλίων στο Καράτε μέχρι σήμερα. Χάλκινο και Ασημένιο Μετάλλιο στους Εφήβους και Χρυσό στους Άνδρες κάτω των 21 ετών, καθώς και δυο ασημένια μετάλλια στην κατηγορία των Ανδρών που είναι και σήμερα. Η κατάκτηση, όμως, πριν λίγες μέρες του Χρυσού Μεταλλίου στους Άνδρες τον ανέβασε στην κορυφή του αθλήματος, κάτι που μας κάνει όλους πραγματικά υπερήφανους για τον αθλητή μας. Ταυτόχρονα, όμως, δικαιώνονται οι κόποι και οι θυσίες που έκανε ο ίδιος για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη αθλητική του πορεία. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι οι αθλητικές αυτές επιτυχίες και επιδόσεις, γίνονταν παράλληλα με την φοιτητική-πανεπιστημιακή του διαδρομή. Ο Βασίλης είναι ήδη πτυχιούχος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ λίγες ημέρες πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, όπου κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Finance του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρ. ΑΣΟΕΕ). Επιπρόσθετα μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Επίσκεψη Γ. Βρούτση στη Σύρο για τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής


 Αθήνα, 11/10/2021




Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, παραβρέθηκε στο νησί της Σύρου, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, για τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας απελευθέρωσης της Σύρου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Βρούτσης απέδωσε φόρο τιμής στους 8.000 νεκρούς συμπατριώτες μας που έπεσαν ηρωικά από τις δυνάμεις της Γερμανικής κατοχής (1941-1944), καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη τους, μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των Περιφερειακών, Δημοτικών, Λιμενικών και Στρατιωτικών Αρχών.

«Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Το νησί μας απελευθερώθηκε από τούς Γερμανούς κατακτητές και αποδίδουμε φόρο τιμής στους 8.000 νεκρούς που έδωσε η Σύρος στην περίοδο της κατοχής! Η 11η Οκτωβρίου για το νησί μας παραμένει χαραγμένη στη μνήμη μας, ως ημέρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας, θυμίζοντάς σε όλους μας τους αγώνες που έδωσαν και τις θυσίες που έκαναν οι συμπατριώτες μας για μία ελεύθερη Ελλάδα, για μια ελεύθερη Σύρο».

Σκηνικό καταστροφής σε Βόρεια Εύβοια και Μαγνησία (videos στο Reporter.gr)



Μεγάλες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια και τη Μαγνησία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Αθηνά", ενώ και σήμερα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Στην Εύβοια οι κάτοικοι μετρούν και πάλι τις πληγές τους. Εκτεταμένες πλημμύρες προκάλεσε η

Χαράλαμπος Κόκκινος ; "Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη λαϊκή κατακραυγή για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου" - Η κοινωνία "γυρνά την πλάτη "στις φανφάρες" Χατζημάρκου!

 

"Οι  δημοσκοπήσεις  αποτυπώνουν τη λαϊκή κατακραυγή για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου" - Η κοινωνία "γυρνά την πλάτη "στις φανφάρες" Χατζημάρκου! 

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO που εμφανίζει την αρνητική άποψη της κοινωνίας για το έργο της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" κ. Χαράλαμπος Κόκκινος απαντώντας σε ερωτήσεις τοπικών ΜΜΕ επεσήμανε τα παρακάτω :