slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ - Εκδήλωση στο πλαίσιο Έτους Καμπανέλλη

Οδοιπορικό στη ζωή και το έργο του Ι. Καμπανέλλη από το Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος», το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Καθοριστική η συμβολή του Φιλίππου Φόρτωμα στη νέα παράταση των δασικών χαρτών

 Μετά και από την επικοινωνία του Φίλιππου Φόρτωμα, η με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο προέβη σε νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών, μέχρι το τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, τις τελευταίες ημέρες είχε συνεχείς επικοινωνίες με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να δοθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας, ώστε να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε σήμερα την νέα παράταση που δόθηκε, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η Κατερίνα Μονογυιού σε μία εξομολόγηση καρδιάς - Η επιθυμία της να γίνει μητέρα και η κατάψυξη ωαρίων

Μία ιδιαίτερη συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής (15/7) η Κατερίνα Μονογυιού.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε καλεσμένη στο στούντιο της εκπομπής «Alpha Τώρα» και μίλησε ανοιχτά για τη μητρότητα, την απόφασή της να καταψύξει τα ωάριά της ενώ αναφέρθηκε και στον χαμό του αδερφού της, Τζώρτζη. «Ήμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου και ήθελα να μπω στη διαδικασία να φυλάξω το δικό μου γεννητικό υλικό, τα ωάριά μου. Γιατί είμαι 38 ετών και όπως καταλαβαίνετε όταν θες να μπεις αργότερα σε μια τέτοια διαδικασία το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να κάνεις τουλάχιστον αυτό», είπε αρχικά για την επιθυμία της να γίνει μητέρα.

Και πρόσθεσε: «Αφού σου δίνει η επιστήμη τη δυνατότητα. Πήγα στη γιατρό μου και μου λέει "Κατερίνα δεν μπορείς να το κάνεις, υπάρχει κόλλημα στον νόμο, επειδή είσαι σε διάσταση όπως και άλλες γυναίκες δεν μπορείτε να

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 16 ημέρες. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου 2022. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα, 15 Ιουλίου.

Πρόγραμμα θερινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων απο την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση παρουσιάζουν το πρόγραμμα των θερινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και την κήρυξη του 2022 ως λογοτεχνικού έτους «Καμπανέλλη», ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προβολή της ζωής και του έργου του μεγάλου Νάξιου θεατρικού Συγγραφέα, σύμφωνα με εισήγηση της «Επιτροπής Καμπανέλλη», η οποία συστάθηκε για τον σκοπό αυτό. Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Ι. Καμπανέλλη τελούν υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη στήριξη της Blue Star Ferries.

Πάτρα: Με πειθαρχικές ποινές απειλείται η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για το θάνατο του 49χρονου

Βασίλης Βενιζέλος Πάτρα: Με πειθαρχικές ποινές απειλείται η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για το θάνατο του 49χρονουΓια το θάνατο του 49χρονου, ο οποίος δεν έτυχε της προσήκουσας προσοχής και κατέληξεΑκόμη και εντός της ημέρας αναμένεται ο υπουργός Υγείας να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στους διοικούντες του νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», εξαιτίας του τραγικού όσο και απαράδεκτου για το ΕΣΥ της χώρας μας συμβάν με τον 49χρονο, ο οποίος προσήλθε την Τετάρτη με ίδιον μέσο στο νοσοκομείο, αναφέροντας πόνους στην πλάτη και έντονη δυσφορία.

📺ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ οn air του Γιώργου Τσίπρα: Επικαλέστηκε τρολς και fake news για την υπόθεση Λιγνάδη και υποχρεώθηκε να ανακαλέσει [βίντεο]


Σε γκάφα ολκής για την υπόθεση Λιγνάδη, την καταδίκη και την αναστολή της ποινής του έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Ο Γ. Τσίπρας, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτός των άλλων ευθύνεται και για το ότι καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και αφέθηκε ελεύθερος, ως την έφεση, ο Λιγνάδης, έστρεψε τα πυρά του και στον τηλεοπτικό σταθμό, πέφτοντας στην παγίδα τρολ του διαδικτύου.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Συνεχείς βανδαλισμοί και καταστροφές στην Αγία Σοφία»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στις καταστροφές και στους βανδαλισμούς που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη που αποτελεί τον εμβληματικότερο Ναό της Ορθοδοξίας αλλά ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και της ζητά να λάβει μέτρα ώστε να διασωθεί ο διάκοσμος και τα ψηφιδωτά της.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Ανακοίνωση για Παλαιό Ανενεργό Κοιμητήριο Χώρας Νάξου

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων : Έκθεση Ηλία Παπαηλιάκη "Η ώρα του μάγου"


Ηλίας Παπαηλιάκης

«Η ώρα του μάγου»

Εγκαίνια: Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, 20:00


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του καταξιωμένου ζωγράφου Ηλία Παπαηλιάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Χώρας. Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος. 

Ο Ηλίας Παπαηλιάκης δημιουργεί έργα-συστήματα που αποτελούν μελέτες ισορροπίας, μεγεθών και ποσοτήτων. Η έκθεση «Η ώρα του μάγου» περιλαμβάνει νέα έργα με τα οποία ο Παπαηλιάκης δοκιμάζει τις δυνατότητες του νέου ιδιώματος της ζωγραφικής του. Μελετώντας το εύρος αυτού του ιδιώματος, ο καλλιτέχνης εισέρχεται σε μια πιο πνευματική κατάσταση, σε έναν χώρο που είναι πιο εξωστρεφής και έχει να κάνει με το παιχνίδι. Η σχέση του παιχνιδιού και του εαυτού με το ζώο, η συντροφικότητα, η συμπόρευση και η συναίνεση είναι μερικές από τις έννοιες που ο ζωγράφος επιχειρεί να αποδώσει στα νέα του έργα. 

Ναξιώτικο πρωινό μετά... νησιώτικης μουσικής στην «Κοινωνία Ώρα Mega»!

 Του Αγίου Νικοδήμου σήμερα, η Νάξος μας γιορτάζει κι ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, «κέρασε» την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ένα πρωινό... 100% ναξιώτικο, φτιαγμένο από τα εκλεκτά προϊόντα της Ε.Α.Σ. και του νησιού μας, ενώ η Λέτα Κορρέ και το συγκρότημά της «απογείωναν» την διάθεση παίζοντας και τραγουδώντας νησιώτικες μελωδίες!
Επίσης, ο ξενοδόχος, Ιάκωβος Κάβουρας και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης, μίλησαν για την έως τώρα τουριστική κίνηση στην Νάξο και κατέθεσαν και τις (αισιόδοξες) προβλέψεις τους για την συνέχεια της σεζόν.
Δείτε το απόσπασμα: 

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση σε Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιήσει τετραήμερη περιοδεία στα νησιά Νάξος, Πάρος και Αντίπαρος.

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, στον Aegean Voice 107.5

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στη Νάξο, βρέθηκε στον Aegean Voice 107.5 – η φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή "Cyclades On Air" και ανέλυσε αφενός τα όσα συζητήθηκαν με τον κ. Υπουργό, τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου και τους φορείς του νησιού, αφετέρου, την πορεία των έργων που είναι σε εξέλιξη στα νησιά του Δήμου αλλά και όλα όσα αναμένονται.

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στις Μικρές Κυκλάδες


Τις Μικρές Κυκλάδες επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Την Δευτέρα 11 Ιουλίου βρέθηκε στη Δονούσα, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δονούσας, κ. Δημήτρη Πράσινο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χρήστο Σιγάλα και συζήτησαν το θέμα του λιμανιού και θέματα υποδομών γενικότερα.

Στη Νάξο για τον εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου ο Φίλιππος Φόρτωμας

 Τη Νάξο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικοδήμου, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς.


Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας παρευρέθηκε, την παραμονή των εορτασμών, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου, ενώ το πρωί της 14ης Ιουλίου παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου.

ΟΝΑΣ: Έκθεση με έργα Ναξίων δημιουργών στο Γαλάτσι

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022, στον πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ», του Δήμου Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Έκθεσης Ναξίων Δημιουργών», που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.). Στην εκδήλωση τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καλωσόρισαν τους επισκέπτες οι οποίοι περιηγήθηκαν στο χώρο, εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τα έργα, καθώς και την ευαρέσκεια τους για την  εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανώλης Καλαϊτζής, προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες δημιουργούς, τους επισκέπτες και τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου. Εστίασε στο γεγονός ότι η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών είναι η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνει η Ομοσπονδία, μετά από τις δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο κ. Καλαϊτζής ανέφερε την πιθανότητα διοργάνωσης έκθεσης το φθινόπωρο στη Νάξο.

Νάξος - Νικοδήμεια 2022: Υποδοχή της Εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας και μέγας Εσπερινός (photo)


Και τα Νικοδήμεια 2022 φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους... Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε την Τετάρτη 13-7-2022 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και του Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου.