slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Επιτέλους ας παύσουν να πολιτεύονται με διχαστικούς όρους δαιμονοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.

 
Ως χώρα διανύουμε μια μακρά προεκλογική περίοδο που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή, ώστε να υπάρξει σταθερή διακυβέρνηση για τον τόπο. Ως επιστημονικός και συνδικαλιστικός φορέας ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου αποφεύγουμε να εκφράσουμε πολιτική θέση.

Στον "αέρα" η χρήση του αεροπλάνου του Ιδρύματος Νομικού από το Νοσοκομείο


Στον "αέρα" η χρήση του αεροπλάνου του Ιδρύματος Νομικού από το Νοσοκομείο Σαντορίνης


Στην πρόσφατη παρουσία του στη Σαντορίνη (Τρίτη 20/6), ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από την συνυποψήφια του Θαλελλαία Καραμολέγκου και το μέλος της Ν.Ε. Αντώνη Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και συναντήθηκαν με τη Διοικήτρια Ελένη Μπορμπουδάκη και συζήτησαν για την κατάσταση του νοσοκομείου και γενικότερα της παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.


Η Διοικήτρια ομολογουμένως έκανε ουσιαστική προσπάθεια για να μας πείσει ότι παρά τα προβλήματα που παρέλαβε, τα θέματα έχουν μπει σε μια τάξη και κυρίως μέσω των προσλήψεων ΑΠΥ για διάστημα κάποιων μηνών, παρουσιάζονται γιατροί με κίνητρο τον υψηλό μισθό. Από την πλευρά μας, αντιτείναμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναισθησιολόγος και μικροβιολόγος και επίσης ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο να στηρίζεται σε προσλήψεις ΑΠΥ, αλλά σε μόνιμες θέσεις και φυσικά και σε προσλήψεις λοιπού προσωπικού (νοσηλευτών και διοικητικών). Επίσης υποστηρίξαμε ότι πάγια θέση μας είναι η ένταξη του στο ΕΣΥ, σε ένα ΕΣΥ αναβαθμισμένο με χιλιάδες προσλήψεις και γενναία αύξηση μισθών.


Επίσης επισημάναμε ότι παρά την προσπάθεια της Διοίκησης του νοσοκομείου για να εξασφαλίσει τις αεροδιακομιδές με το γνωστό αεροπλανάκι του Ιδρύματος Νομικού, το θέμα έχει μείνει στον αέρα διότι το Ίδρυμα δεν έχει αποδεχθεί ακόμα τους όρους του μνημονίου συνεργασίας του, τόσο στην κάλυψη των πτήσεων με δύο πιλότους, όσο και σε άλλα ζητήματα. Έτσι μένει κυριολεκτικά στον αέρα η προεκλογική προ των εκλογών του Μαΐου δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού κ. Γκάγκα, ότι δήθεν λύθηκε το θέμα της ένταξης του αεροπλάνου στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου. Αλλά φυσικά όλα στο βωμό της ψηφοθηρίας……

       22/6/2023


ΟΜ ΣΥΡΟΥ : Για το Νοσοκομείο Σύρου: πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη στην κάλπη, ανατρέποντας αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Δεν πρόκειται μόνο για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια , πρόκειται για την ίδια μας τη ζωή.




<omsyrousyrizaps@gmail.com>
Πριν περίπου ένα μήνα, η Οργάνωση Μελών Σύρου μαζί με όλους τους υποψήφιους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σύρου για να διαπιστώσουν τα προβλήματα και να συζητήσουν με τους ιατρούς και τους εργαζομένους το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Οι υποψήφιοι Νίκος Συρμαλένιος, Ειρήνη Βλαστάρη, Θαλλελαία Καραμολέγκου, Γιώργος Μαραγκός και Μαρία Χανιώτη συναντήθηκαν διαδοχικά με τους εκπροσώπους των γιατρών Γιάννη Γαβριήλ και Γιάννη Χατζηγεωργίου και αμέσως μετά με το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Καλογεράκη.
Στις συναντήσεις τονίστηκε για μια ακόμα φορά η πορεία απαξίωσης του νοσοκομείου, που παρά τις κινητοποιήσεις, τις διαμαρτυρίες, τα συνεχή υπομνήματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, η κατάσταση αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Η υποστελέχωση παραμένει κι οξύνεται με τις συνταξιοδοτήσεις των γιατρών, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν αρκεί για να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, ενώ η διοικητική υπηρεσία έχει καταρρεύσει.
Δυστυχώς μέσα σε αυτό το μήνα τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο.
Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου σε ανακοίνωση της κατήγγειλε την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εμπλεκομένους θεσμικούς παράγοντες, Διοικητή, Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα, οι οποίοι προβαίνουν σε αντιποίηση της αρχής της ειδικότητας των ιατρών στην προσπάθεια τους να αποκρύψουν ο τι στο χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Σύρου λόγω ασθενειών και υποστελέχωσης δεν υπάρχει κανένας ιατρός με την ειδικότητα της χειρουργικής για να παρέχει έστω τις επείγουσες χειρουργικές υπηρεσίες υγείας.
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου κύριος Νικόλαος Ρούσας εξέδωσε απόφαση, με την οποία ο γυναικολόγος, ο ορθοπεδικός, ο ουρολόγος θα εφημερεύουν ως" γενικοί χειρουργοί "μέχρι 30 Ιουνίου 2023.
Οι ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, διεκδικώντας την εφαρμογή των νόμων και τις ελάχιστες των προϋποθέσεων για την δυνατότητα λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου.
Εν τω μεταξύ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα επείγοντα του Νοσοκομείου Σύρου έδωσαν την παρουσία τους, τα θανατηφόρα τροχαία, ο ειλεός, οι πολυτραυματισμοί ,ο πνευμοθώρακας και πλείστα άλλα, τα οποία απαιτούν την παρουσία του γενικού χειρουργού.
Παράλληλα ο παθολόγος Γιάννης Χατζηγεωργίου κάνοντας λόγο για πολλά λειτουργικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Σύρου, με επιστολή του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου από τις 14 Ιουνίου, έκανε γνωστούς του λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε : "Πλέον η ανοχή μου είναι ενοχή."
Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση που έχει οδηγήσει η Ν.Δ. το νοσοκομείο της Σύρου, ανέμεναν αυτές τις εξελίξεις και πάλευαν να τις αποτρέψουν.
Δυστυχώς το ποσοστό που έλαβε στις πρώτες εκλογές στις 21 Μάϊου, την έκανε να αποθρασυνθεί, καθώς θεώρησε το ποσοστό αυτό σαν επιβράβευση της πολιτικής της. Μιας πολιτικής που είναι υποχρέωσή μας να ανατραπεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Όλες και όλοι πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη στην κάλπη, ανατρέποντας αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Δεν πρόκειται μόνο για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια , πρόκειται για την ίδια μας τη ζωή.

«Να έρθουν όλοι στη Νάξο, είναι ένας προσιτός προορισμός!».




Προς το παρόν δεν είναι ικανοποιητικά τα πράγματα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση στη Νάξο (με τις κρατήσεις να είναι τουλάχιστον 30% κάτω σε σχέση με πέρυσι και τους Έλληνες επισκέπτες να είναι λίγοι), όπως παραδέχθηκαν μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου 18 Grapes Hotel, Μαρία Καπρή και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης.

Ωστόσο και οι τρεις τους, με… ένα στόμα μια φωνή, κάλεσαν όλον τον κόσμο να έλθει το καλοκαίρι στο νησί μας, το οποίο, όπως τόνισαν, είναι ένας άκρως ελκυστικός και ταυτόχρονα προσιτός οικονομικά προορισμός για όλους!

Δείτε το απόσπασμα:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΔΟΥ


 

Υποψήφιος για τρίτη θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο

ο Χρήστος Μπάρδος από τη Ρόδο

 

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Μπάρδου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Μπάρδος, καθηγητής Φυσικής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νοτίου Αιγαίου, ενεργός πολίτης με συνδικαλιστική δράση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019:

 

«Θα ήταν απόλυτα κατανοητό, να στηρίξω την υποψηφιότητα μου αναφερόμενος στη τετριμμένη έκφραση της αγάπης για τον τόπο μου και της εσώτερης ανάγκης για προσφορά. Προσπερνώ τα δεδομένα αυτά επιχειρήματα και δηλώνω ότι μετά από 8 χρόνια στα πολιτικά δρώμενα του Νοτίου Αιγαίου, μοναδική πυξίδα μου αποτελεί η αλλαγή της νοοτροπίας, με την οποία η πολιτική εφαρμόζεται για την ευεργεσία των νησιών και των κατοίκων τους.

Συγκεκριμένα, η απόρριψή του παλαιοκομματικού συστήματος, που όριζε απλώς την επίλυση προβλημάτων (και όχι με τον καλύτερο τρόπο πάντα) και η υιοθέτηση ενός νέου, με το οποίο δεν μένουμε παρατηρητές των εξελίξεων, αλλά εμείς οι ίδιοι συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας. Αυτό πράττει αυτή η Περιφερειακή Αρχή και αυτό είναι από μόνο του ένας απόλυτα ελκυστικός λόγος για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Χατζημάρκου.

Οι επαναλαμβανόμενες πρωτιές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σε συνδυασμό με την  καινοτομία των δράσεων, έφεραν τα 48 νησιά μας σε πλεονεκτική θέση και τον ορισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως σύγχρονης και ευρωπαϊκής περιφέρειας.                           Είναι ορατή η μετάβαση σε ένα ανώτερο επίπεδο ποιότητας. Οι όμορφες αυτές εκφράσεις όμως, κρύβουν πίσω τους πολλές εργατοώρες δουλειάς και εξειδικευμένους συνεργάτες. Αυτό σημαίνει ότι εμείς όλοι που παλεύουμε δίπλα στον Περιφερειάρχη γινόμαστε περισσότερο δημιουργικοί και εξελισσόμαστε. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην προσωπικότητα μας και στην εργασία μας.

Άφησα ως τελευταίο λόγο, την ιδιοσυγκρασία του Γιώργου Χατζημάρκου. Η απόλυτη διεκδικητική του ικανότητα, ο σχεδιασμός σε βάθος δεκαετίας και η καθαρότητα των στόχων του είναι χαρακτηριστικά που αφενός έχουν προσελκύσει ισχυρούς συμμάχους και αφετέρου, έχει βάλει ολόκληρο το σύστημα να εργάζεται με πυρετώδης ρυθμούς. Η λέξη ¨όραμα¨  θεωρείται απαγορευμένη λέξη για αυτόν και για όλους μας (μας το επέβαλε αυτό)και η αντικατάσταση της από τη λέξη ¨σχέδιο¨, σημαίνει την αρχή της μεταπολίτευσης.

Καταθέτω με υπερηφάνεια την υποψηφιότητα μου. Όχι μόνο για αυτά που έχουμε πετύχει, αλλά για αυτά τα ¨μεγάλα¨ που έχουμε προγραμματίσει και έρχονται.      

Εννέα χρόνια δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο, έκανα φροντιστήριο για να πάρω το πτυχίο μου στην εφαρμοσμένη πολιτική. Ευελπιστώ, όταν εκλεγώ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να  κάνω το μεταπτυχιακό μου. Και επειδή ο τοίχος λέει πάντα την αλήθεια…ένα παλιό σύνθημα που αναγράφεται σε αυτόν, λέει:

Εάν όχι εδώ…που;                                                                                                                          Εάν όχι εμείς…ποιοι;                                                                                                                      Εάν όχι τώρα…πότε;.»

 

 

  

 

 

Βιογραφικό

 

Ο Χρήστος Μπάρδος είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, καθηγητής (Φυσικός) και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δωδεκανήσου και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Νοτίου Αιγαίου.

Έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος στη θέση του Ειδικού Γραμματέα και θεματικού Αντιπροέδρου.

Eίναι απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλεγόμενος από το 2014 περιφερειακός σύμβουλος.

Ως εκπαιδευτικός, παρέχει περιστασιακά εθελοντικά φροντιστηριακά μαθήματα σε Χάλκη και Τήλο.

 

 


--



--