slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

1 εκατομμύριο πληρώσαμε τους συμβούλους του ΓΑΠ!


Δεκατέσσερις έως και είκοσι ειδικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, με συνολικές αποδοχές που έφθασαν στη διάρκεια της διετίας στο ποσό των 500.000 ευρώ. Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν από τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του.....

Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα της Κέας

Την Πέμπτη (23/8) στις 10:00 το πρωί, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου, έχει οριστεί συνάντηση με τον Δήμο Κέας και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με σκοπό να συζητηθούν τρέχοντα θέματα που αφορούν το νησί και παράλληλα να προγραμματιστούν από κοινού οι μελλοντικές δράσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αρχής. 

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί από τον κ. Πουσσαίο να παραστούν, πλην του δημάρχου Κέας Α. Δεμέναγα, ο Περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Κεδίκογλου: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, το συντομότερο δυνατόν

«Ο νόμος θα εφαρμοσθεί προς κάθε κατεύθυνση. Απ' όπου κι αν προέρχεται η φοροδιαφυγή, θα ελεγχθεί και θα παταχθεί, παραδειγματικά», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚ​ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚ​ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ​Σ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ​ΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΤΙΣ 17 & 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ​Υ 2012

Υποχρεωτική Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ (ΥΑ 14708, ΦΕΚ 1616 )
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΕΥΡΩΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ - ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Αριθμός Διαπίστευσης Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης : 4686-09)
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σόλωνος 23 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, T.Κ. 71409
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 801 11 37 100 (αστική χρέωση), 2810 313773 FAX: 2810 328003

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου και ώρες 16:30-21:30 θα διοργανωθεί στη Νάξο το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για τις.....

Υπ.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: υπερασπίζεται τη ληστεία της Πάρου, στηρίζει τον 30χρονο και θα...σκότωνε φασίστες!


Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τον Αναστάσιο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο.

Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο της ΠΝΑ


Μόλις πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτό συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Η έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου θα είναι ένα από τα θέματα της προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στη Λέρο, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Από την...

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και όχι ρατσιστική υπερβολή

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
 
Οι παρακάτω σκέψεις μου πηγάζουν από μια προσωπική παρακολούθηση και εκτίμηση των γεγονότων που συντελούνται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας.
Μακάρι να έχω εκτιμήσει τελείως λάθος και να είμαι απλά υπερβολικός.
Πριν από λίγο καιρό η ...

Συνελήφθη Ναξιώτης για οφειλές στο δημόσιο

Συνελήφθη τη Δευτέρα 20 Αυγούστου το μεσημέρι στην Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, ένας 57χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών ανέρχεται σε 173.987,30 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του...

Επιασε τον σύζυγο της να την απατά και τον ευνούχισε


Δεν μπορούσαν να πιστέψουν οι κάτοικοι της Λευκάδας το περιστατικό που σημειώθηκε στην κοινότητα Τσουκαλάδες, όταν μια απατημένη σύζυγος ευνούχισε τον άντρα της όταν τον έπιασε στα πράσα με την ερωμένη του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η σύζυγος έκανε τσακωτό τον σύντροφο της στην αγκαλιά της φιλενάδας του και έγινε έξαλλη. Το αποτέλεσμα ήταν να αρπάξει ένα μαχαίρι και να κόψει εν....

Μουσουρούλης: Όσοι κάνουν μικροπολιτική πάνω στις στάχτες κρίνονται και αυτοί

Μουσουρούλης: Όσοι κάνουν μικροπολιτική πάνω στις στάχτες κρίνονται και αυτοί


Οδύνη και θλίψη προκαλεί η μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει συμβεί στη Χίο, υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ενώ επιτέθηκε σε όσους κάνουν μικροπολιτική πάνω στις στάχτες της καταστροφής που άφησε η πυρκαγιά στο νησί.
«Εδώ και δύο ημέρες είμαστε μάρτυρες μίας τεράστιας οικολογικής, οικονομικής και .....

Λίγη τσίπα ρεεε!! Ο μετακλητός υπάλληλος του Λυκουρέντζου πληρώνεται για δύο θέσεις, εργάζεται σε μια

[Δεν πειράζει μωρέ.... όπως είδαμε και με την κόρη του Βύρωνα Πολύδωρα... σε 2-3 μέρες θα το έχουμε ξεχάσει και ο Λυκουρέντζος θα πληρώνει ανενόχλητος με 1,5 μισθό τον κολλητό του... αλίμονο σ' εμάς που θα πληρώνουμε τις παπαριές τους...]
Ορισμένοι πολιτικοί δεν διστάζουν να διορίζουν στα γραφεία τους ως ....

«Χορήγηση στρεμματικής ενίσχυσης για τους καλλιεργητές χειμερινής πατάτας περιόδου 2012 - Αιτήσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους χορηγείται στρεμματική ενίσχυση για τη στήριξη της καλλιέργειας χειμερινής πατάτας. Η ενίσχυση αυτή αφορά τους καλλιεργητές χειμερινής πατάτας ανεξαρτήτως ιδιότητας, επαγγέλματος και εισοδήματος για την κάλυψη μέρους του κόστους καλλιέργειας του προϊόντος αυτού.
Η επιδοτούμενη καλλιεργούμενη έκταση ανά δικαιούχο πρέπει:

Υπερ των φοροφυγάδων της ακριτικής και άγονης Ύδρας.... ο Νώλης

"Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως.
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΩΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΚΩΣ  Το ΣΔΟΕ δεν έχει επέμβει ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ  ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ως  φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της". Πρέπει να συγκαλύψουμε το αίσχος της ακριτικής και άγονης Ύδρας....  ΕΛΕΟΣ



--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 8/20/2012 12:10:00 μ.μ.

Καραμανλής: Ο Αντώνης δεν είναι Γιώργος


Ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τον Σαμαρά και δεν αφήνει περιθώρια ταύτισης με την κυβέρνηση Παπανδρέου

Νέα μέτρα, παρά τις εξαγγελίες; Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος όχι μόνο να μην ακολουθήσει την ίδια συνταγή, που οδηγεί στην ύφεση, αλλά και να πείσει τους Ευρωπαίους ότι ...

Κόλαση στον ΣΥΡΙΖΑ για την γκάφα Δρίτσα

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα της Ύδρας έκανε λόγο για σόου επίδειξης αυταρχισμού από την κυβέρνηση.
Η δήλωση θεωρήθηκε από την ηγεσία του ......

Περί βάσεων Πανελλαδικών

Προβλέψεις από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής 19 Αυγούστου

Ένας "μαλάκ@@" έκραξε στο αεροδρόμιο τον ΓΑΠ... οι υπόλοιποι ήταν τζέντελμαν (φωτο)


Χθες αργά το βράδυ επέστρεψε από τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός, εμφανώς μαυρισμένος.

Τελικά ο Γιώργος δείχνει να μην έχει «ανταλλακτικό». Παρά το μπαράζ των επικριτικών δημοσιευμάτων, ο πρώην πρωθυπουργός, έδειξε να μην κάμπτεται, συνεχίζοντας κανονικότατα τις μαραθώνιες διακοπές του, στην Κρήτη.
Το parapolitika.gr, τον πέτυχε χθες αργά το βράδυ στην πτήση 347 της Aegean. Ο....

Ρεσιτάλ λεβεντομαλακί@@ από την "Ψωλή του Βουκεφάλα" στο facebook


Ο καθηγητής λεβεντομαλ@κίας (δείτε εδώ τον ορισμό του όρου), θέλει να είναι στην δημοσιότητα και εμείς απλόχερα βοηθάμε σε αυτό!

Γράφει λοιπόν ο αυτοξεφτιλιζόμενος ακροαριστερός βουλευτής!


http://taxalia.blogspot.com/2012/08/facebook.html

ΟΛΟΙ οι πολιτικοί την ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ...

Ο ένας την κόρη του...
Ο άλλος τον ξάδερφο του..

Πού ;;;
Πού αλλού, στην ΒΟΥΛΗ...
Στον ΚΑΛΥΤΕΡΟ εργοδότη ...
Με τα καλύτερα επιδόματα , τους 16 μισθούς , και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας...

Ερχονται διώξεις για τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων

Περισσότερες από 2.000 υποθέσεις που αφορούν τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων έχουν σταλεί ήδη στις εισαγγελικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό όσων εισέπρατταν για χρόνια συντάξεις νεκρών.
Στόχος να ξεκινήσουν άμεσα διώξεις ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος σε περιπτώσεις που η ζημία του κράτους ξεπερνά τα ....

Αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί χρεοκοπίας

Την αντίθεσή του με τις δηλώσεις των Λαφαζάνη, Κουράκη και Στρατούλη για τα περί χρεοκοπίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες απέστειλε επιστολή ζητώντας τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να συζητηθεί το θέμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ανέφερε ότι «η....

Ποιο κόμμα είπαμε υποστήριζε ο αναρχοφασίστας δολοφόνος της Πάρου;;;;

Δείτε τι έγραψε στο twitter του στις 18 Ιουνίου, δηλ. την επομένη των εκλογών ο τρομοκράτης δολοφόνος της Πάρου:

Σ. Κεδίκογλου: Η φοροδιαφυγή θα παταχθεί παραδειγματικά - αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ

«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις.
Όπως είπε, «απ' όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και.....

Τη μνηστή του ανιψιού του διόρισε στο γραφείο του ο Πετσάλνικος

Μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα που ως πρόεδρος της Βουλής για μια ημέρα διόρισε την κόρη του στο γραφείο του και η υπόθεση του οποίου ξεχάστηκε όπως είχαμε προβλέψει... και ο Φίλιππος Πετσάλνικος προσέλαβε στο γραφείο του, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, «μετακλητή υπάλληλο» που φέρεται να είναι μνηστή του ανιψιού του, γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών.

Σύμφωνα με το alphafm.gr ο Φίλιππος Πετσάλνικος σε κάθε ΦΕΚ εμφανίζεται να διορίζει δύο με τρεις υπαλλήλους στο δικό του γραφείο της Βουλής. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, ως «μετακλητή» επίσης στο γραφείο του πρώην προέδρου.

Το alphafm.gr αναφέρει πως η εν λόγω υπάλληλος είναι μνηστή του ανιψιού του πρώην προέδρου γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών.
ΦΕΚ η νέα πρόσληψη Πετσάλνικου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Δρ. Σταύρου Σπηλιάκου


Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΦΙΛΕ  ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Όταν ένας Φορέας σαν την Ο.ΝΑ.Σ. (Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων) σε εμπιστεύεται χωρίς αναστολές, όταν δίνεις όλες σου τις δυνάμεις πνευματικές, σωματικές και ψυχικές και κυρίως όταν αυτούς που επιλέγεις για συνεργάτες σου είναι Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Τ Ε Σ, δηλ. τους πιστεύεις κι αυτοί πιστεύουν σε σένα και κάνουν την εκδήλωση δική τους, το αποτέλεσμα με τη συμμετοχή υπεριχιλίων θεατών είναι το καλύτερο.
Ο ιερός μυθικός χώρος των Υρίων μας έδωσε τη δύναμη και φέραμε σε πέρας με επιτυχία την εκδήλωση: “στο ΦΩΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ – οι Νάξιοι ποιητές συναντούν το Αιγαιοπελαγίτικο τραγούδι ”.

Ευχαριστώ από καρδιάς την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όλους τους χορηγούς και κυρίως τους Αξώτες και τους επισκέπτες φίλους του νησιού που παρακολούθησαν την εκδήλωσή μας.
Δρ. Σταύρος Χ. Σπηλιάκος

Πάρος, Δεκαπενταύγουστο: Λαμπρότητα στη μεγαλύτερη γιορτή της Πάρου.

Πάρος, Δεκαπενταύγουστο: Λαμπρότητα στη μεγαλύτερη γιορτή της Πάρου


 Με τη δέουσα ευλάβεια και συγκίνηση τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο η γιορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην Πάρο...Περισσότερα...

Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τήνο

Η πολιτευτής του Νομού Κυκλάδων της ΝΔ και Δημοτική Σύμβουλος της
Κοινότητας Μυκόνου, κα Αικατερίνη Μονογυιού, παρευρέθηκε στις
εκδηλώσεις που έγιναν στην Τήνο, για τον εορτασμό της Κοίμισης της
Θεοτόκου, αλλά και για να τιμηθεί η μνήμη των 72 χρόνων από τον
τορπιλισμό του Κ/Δ Έλλη έξω από το λιμένα της Τήνου από τους Ιταλούς
το 1940.
Οι νεκροί ήρωες του 1940 τιμήθηκαν με τη ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο
της <<Έλλης>> και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανευτική πομπή της
Θαυματουργής Εικόνας της Μεγαλόχαρης.
Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Β ', οι Υπουργοί:
Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλης, Εργασίας κ.
Γ Βρούτσης, οι Υφυπουργοί Παιδείας κ. Θ.Παπαθεοδώρου, Οικονομικών κ.
Γ. Μαυραγάνης, οι Βουλευτές Κυκλάδων, Ν. Συρμαλένιος και Π. Ρήγας, ο
Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.
Πουσαίος, ο αρχηγός της μείζονος Μειοψηφίας στην ΠΝΑΙ κ. Χ. Κόκκινος,
ο περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου κ. Μ Βίλλας, ο Δήμαρχος Ραφήνας, ο
Δήμαρχος Τήνου, Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος Δ.Σ. Τήνου, ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - 'Ανδρου, Δημοτικοί και Τοπικοί
Σύμβουλοι Τήνου, ο πρώην Βουλευτής κ. Γ. Παπαμανώλης, Αρχηγοί,
Αξιωματικοί και Οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι Φορέων και
Συλλόγων.
Η κα Μονογυιού με την ευκαιρία της εορταστικής ημέρας δήλωσε: <<Εύχομαι
η μητρική αγάπη της Παναγίας να αγκαλιάζει και να συνοδεύει όλους τους
συμπολίτες μας Έλληνες σε όλη την υφήλιο, ειδικά εκείνους που το έχουν
περισσότερο ανάγκη στη δύσκολη εποχή που ζούμε σήμερα. Χρόνια πολλά!>>
Κατερίνα Μονογυιού
Υποψήφια Βουλευτής Ν. κυκλάδων ΝΔ.
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Blog : http://katerinamonogiou.blogspot.com

ΕΡΩΤΗΣΗ για ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΟΥ 1.3 - ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΛΙΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης (Ηρακλείου), Γιάννης Ζερδελής (Λέσβου), Θανάσης Πετράκος (Μεσηνίας), Αγνή Καλογερή (Σάμου), Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου (Β' Θες/κης), Ευάγγελος Αποστόλου (Εύβοιας), Κατερίνα Ιγγλέζη (Χαλκιδικής), Δημήτριος Γάκης (Δωδεκανήσων), Κωστής Δερμιτζάκης (Λασιθίου), Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησίας), Έφη Γεωργοπούλου-Σάλταρη (Ηλείας), Μαρία Κανελλοπούλου (Αχαΐας), Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (Κεφαλλονιάς), και Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζας),
στα πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή των Ελλήνων
                             Ερώτηση προς τον αρμόδιο για θέματα Αλιείας Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγ/κότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

με θέμα: «Έντονος ο προβληματισμός των παράκτιων αλιέων για τους όρους εφαρμογής του Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013»

Συνημμένα:
το κείμενο της Ερώτησης                                                                       14.08.2012               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 










Στην Τήνο ο Νίκος Συρμαλένιος

Στις εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της Παναγίας και για τη μνήμη του τορπιλισμού του Κ/Δ «Έλλη», παρευρέθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος το 15αύγουστο στην Τήνο.

Επισκέφθηκε επίσης χωριά της Τήνου, ενώ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Π. Κροντηρά. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις τόσο για τα γενικότερα θέματα της χώρας, όσο και για τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού, μεταξύ των οποίων, το λιμάνι και οι προοπτικές αποπεράτωσης του, η μελέτη για τον ΧΥΤΥ, η αποκατάσταση των τριών σημερινών ΧΑΔΑ και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, η έναρξη της λειτουργίας του ταχυδιϋλιστηρίου στην περιοχή της Βακέτας, η ολοκλήρωση του 3ου Δημοτικού και του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Χώρα.

Ο Νίκος Συρμαλένιος επανέλαβε την αυτονόητη στήριξη του στην προώθηση λύσεων  και με ενέργειες του στο Κοινοβούλιο, όπως έκανε μέχρι σήμερα (λιμάνι, κέντρο υγείας) και δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά για την υποστήριξη του σε όλα τα ζητήματα που προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

 

     16/8/2012 

Συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο του Θέματος: «Αποκρατικοποιήσεις λιμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Έκφραση Θέσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου»

 Σύρος, 16/8/2012

 

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

κ. Γ. Γκούφα

                                                     Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,

                                                                                                            Περιφερειακούς Συμβούλους

        

Κύριε πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε να τεθεί προς συζήτηση στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ένα σημαντικότατο θέμα, το οποίο δημιουργείται σε σχέση με τα υπό παραχώρηση λιμάνια Ρόδου, Κω και Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Θεωρούμε ότι η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποίησεων για την παραχώρηση 23 λιμανιών της χώρας εκ των οποίων τα 4 της Περιφέρειας μας, αποτελεί μια απόφαση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοσης των νησιών μας σε ιδιωτικά επενδυτικά συμφέροντα.

Επειδή θεωρούμε ότι σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια αποκρατικοποίησης η τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφέρεια πρέπει να έχει λόγο, προτείνουμε να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα για τη λήψη σχετικής απόφασης.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό»

 

Νεκτάριος Σαντορινιός

Παύλος Χρυσαφίδης

Γ. Παπαμανώλης: Πολύπλευρη επίθεση και σκληρή κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας

Τροφή για καυστικά σχόλια και σκληρή κριτική απέναντι στη διοίκηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, έδωσε η τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στον περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργο Παπαμανώλη.

Με σχετικές ανακοινώσεις – τοποθετήσεις που αναρτήθηκαν στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Παπαμανώλης αναφέρεται σε μια σειρά από θέματα, τα οποία εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργεί η περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Παπαμανώλης καταγγέλλει ότι εξαιτίας της ανυπαρξίας νομικού συμβούλου στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, δημιουργείται νομικό κενό και στερεί διαρκώς τη νομική υποστήριξη στις υπηρεσίες των Κυκλάδων, ενώ μπορεί να επιφέρει την ακυρότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για την άσκηση ένδικων μέσων.

Αναφέρεται ακόμη στις δικαστικές περιπέτειες που μπαίνει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από λανθασμένους χειρισμούς για έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στον Αρχάγγελο Ρόδου.

Σχολιάζει επίσης, την τρομερή καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην εκπόνηση μελετών για την κατασκευή δημοτικού σχολείου στην Κέα, ενώ δε διστάζει να χαρακτηρίσει υποκριτική την τακτική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υπόθεση αποκατάστασης του πέτρινου στηθαίου στο γεφύρι της Παρακοπής Σύρου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κ. Παπαμανώλη αναφέρουν τα παρακάτω:

Νομικό κενό στις ασκήσεις ενδίκων μέσων της Περιφέρειας

Μία παρέμβαση του κ. Φιλιππάκου, νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της 17.8.2012, τίναξε στον αέρα όλες τις αποφάσεις άσκησης ένδικων μέσων της οικονομικής επιτροπής, από το Απρίλιο 2012 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το άρθρο 176 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν.4071/2012, πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης άσκησης ενδίκων μέσων πρέπει να προηγείται εισήγηση δικηγόρου. Η ανυπαρξία νομικού συμβούλου στην έδρα της Περιφέρειας και η έλλειψη σχετικής εισήγησης  συνεπάγεται την ακυρότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής για άσκηση ενδίκων μέσων που αφορούν τις Κυκλάδες, από τον Απρίλιο 2012!!!

Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Φιλιππάκου, η περιφερειακή αρχή «άρων άρων» απέσυρε το σχετικό θέμα για άσκηση ενδίκων μέσων για να το ξαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση, συνοδευόμενο με εισήγηση δικηγόρου.

Να σημειωθεί ότι ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας στη Ρόδο, αρνείται να καλύψει νομικά την έδρα της Περιφέρειας, επικαλούμενος είτε «χωρική αρμοδιότητα» είτε φόρτο εργασίας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στις Κυκλάδες στερούνται διαρκούς νομικής υποστήριξης και όποτε απαιτηθεί η παράσταση δικηγόρου στα τοπικά δικαστήρια ή στα δικαστήρια της Αθήνας, αυτός επιλέγεται με αδιαφανείς διαδικασίες και με ιδιαίτερο κόστος για την Περιφέρεια.

Η οδυνηρή καθυστέρηση έγκρισης ενός λογαριασμού

Σε επικίνδυνη δικαστική διαμάχη εισέρχεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την επίδοση επιταγής προς πληρωμή με την οποία επιτάσσεται η Περιφέρεια να πληρώσει συνολικά το ποσό των 393.858 € το οποίο αφορά σε πληρωμή εντόκως του υπ' αριθμό 6 λογαριασμού του έργου «Α' ΦΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΔΟΥ».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η τότε Νομαρχία Δωδεκανήσου καθυστέρησε να ελέγξει το λογαριασμό που είχε καταθέσει ο ανάδοχος του έργου, με αποτέλεσμα να επέλθει η αυτοδίκαιη έγκριση του λογαριασμού, σε βάρος της τότε νομαρχίας.

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της 17.8.2012 εξουσιοδότησε το νομικό σύμβουλο να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Περιφέρειας.

Πέρα από το νομικό ζήτημα της υπόθεσης, οποιαδήποτε και να είναι η έκβαση της δικαστικής διαμάχης, ακέραιες παραμένουν οι πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν  στην τότε νομαρχιακή αρχή Δωδεκανήσου.

Η αρχή της νομιμότητας επιβάλλει στην αυτοδιοίκηση να τηρεί τις προθεσμίες που ορίζουν οι νόμοι και έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη. Η πρώην νομαρχιακή αρχή Δωδεκανήσου με τις παραλείψεις της έχει εμπλέξει την Περιφέρεια σε μία επικίνδυνη και πιθανόν επώδυνη δικαστική διαμάχη.

Το δημοτικό σχολείο Κέας – ένα άλλο Γεφύρι της Άρτας

Μια φορά και έναν καιρό, πριν πολλά πολλά χρόνια, αποφασίστηκε η ανέγερση ενός δημοτικού σχολείου στην Κέα, με δυνατότητα στέγασης 150 μαθητών. Τότε, λεφτά υπήρχαν. 

Πριν όμως χτιστεί το σχολείο, έπρεπε να γίνουν κάποιες μελέτες. Η εκπόνηση αυτών των μελετών δημοπρατήθηκε το μακρινό 2003

Από τότε μέχρι σήμερα, παραλήφθηκε η οριστική μελέτη του έργου το 2005 η οποία εγκρίθηκε μετά από τέσσερα (4 !!!) χρόνια, ακολούθησε η γεωτεχνική μελέτη, για να φτάσουμε στο 2012 και να εγκριθεί η μελέτη εφαρμογής! Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε ο «τελικός ανακεφαλαιωτικός πίνακας» για να εξοφληθούν οι μελετητές. Επειδή, σύμφωνα με τη μελέτη, ο προϋπολογισμός του έργου προέκυψε υψηλότερος από τον αρχικό, οι μελετητές πρέπει να πληρωθούν… 161.000 ευρώ περισσότερο από όσο είχε συμφωνηθεί το 2003! 

Για την ιστορία, επισυνάπτω την εισήγηση της υπηρεσίας που συνοδεύει τον τελικό ανακεφαλαιωτικό πίνακα. 

Μάλιστα, κατά τη εισήγηση του θέματος η περιφερειακή αρχή δεν έδειξε ίχνος ντροπής για την δεκαετή καθυστέρηση των μελετών. Κανείς δεν αναζήτησε ευθύνες αυτά τα δέκα (10) χρόνια. Ούτε μετά την τοποθέτηση του υπογράφοντος μπήκε κανένας στον κόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Όλοι, μόνο κούνησαν το κεφάλι τους συγκαταβατικά, σαν να λέγανε: μην το ψάχνεις, έτσι είναι τα πράγματα

Αν η νομαρχιακή ή η περιφερειακή αυτοδιοίκηση χρειάζεται μία δεκαετία για να εκπονήσει μία μελέτη, τότε δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε εδώ. Μάλλον είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

gefyri parakophs

Υποκριτές και φαρισαίοι

Με το χαρακτήρα του υπερ-επείγοντος ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η αποκατάσταση του πέτρινου στηθαίου στο γεφύρι της Παρακοπής Σύρου.

Ενώ είχε κατατεθεί γραπτό αίτημα της τοπικής κοινότητας Πάγου από το 2011, ενώ υπήρχε άφθονος χρόνος από πέρυσι να ενταχθεί η αποκατάσταση του γεφυριού στο έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Σύρου», η περιφερειακή αρχή «ξύπνησε» πριν λίγες ημέρες και ολοκλήρωσε την επισκευή με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Έπρεπε να συμβεί ένα ακόμα ατύχημα, να έρθει το θέμα στις τοπικές εφημερίδες, να πραγματοποιήσει παράσταση ο υπογράφων στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη,  για να κινηθεί η περιφερειακή αρχή, ανορθόδοξα και παράτυπα, υποκρινόμενη ότι μόλις τώρα πληροφορήθηκε τη ζημιά που περίμενε ένα χρόνο στα αζήτητα

Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί φωτογραφία της ζημιάς από το 2011.

 

Χ. Κόκκινος: "Τραγική η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας και στις υπηρεσίες της Πάρου"

Περιοδεία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος στην Πάρο στις 15 και 16 Αυγούστου 2012.

•Το απόγευμα της 15ης Αυγούστου παρακολούθησε τη λειτουργία και στη συνέχεια τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πάρου που ακλούθησαν.

•Το πρωί της 16ης Αυγούστου συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μπιζά και στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ΄΄ μετέβη στο Κέντρο Υγείας της Πάρου όπου είχε συνάντηση με το ιατρικό , διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως διαπίστωσε και αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κόκκινος:

Τα τελευταία δυο χρόνια το Κ.Υ. της Πάρου βιώνει πρωτοφανή παρακμή και κατ΄ επέκταση οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού. Οι ηρωικές προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού είναι αδύνατον να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός της Πάρου και της Αντιπάρου πολλαπλασιάζεται.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ:

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ, ενώ μειωμένο είναι το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι υπηρετούντες Αγροτικοί Ιατροί επωμίζονται τον αυξημένο όγκο εργασίας .

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

•Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Πάρου-Αντιπάρου και είχε συνάντηση με τους υπάλληλους. Οι υπηρεσίες ΄΄αποψιλώνονται΄΄ καθημερινά και οι εναπομείναντες υπάλληλοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών.

Υπάρχουν τμήματα χωρίς ούτε έναν υπάλληλο!

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιδιώξει την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών.

Απαιτείται να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση τους σε ένα κτίριο ώστε να μειωθούν λειτουργικά έξοδα της περιφέρειας και να γίνει πιο εύκολα πρόσβασιμη για τους πολίτες και εύρυθμη η λειτουργία τους.

e-Επιλογές της 19/08/2012

Κατά ... διαβολική σύμπτωση!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τον παρακολουθούσαν λένε καιρό τον φερόμενο εκτελεστή της Πάρου ο οποίος φαίνεται από τα στοιχεία ότι είναι εμπλεκόμενος και σε τρομοκρατικές ενέργειες. Όμως πραγματικά είναι άξιο λόγου ότι τα τελευταία χρόνια όποτε έχουμε επώδυνες για όλους μας πολιτικές αποφάσεις κατά "διαβολική σύμπτωση" ...