slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠαΣοΚ: Τυχοδιωκτικός και λαϊκίστικος ο τρόπος προσφυγής σε δημοψήφισμα


Ναι στην Ευρώπη και στο Ευρώ, όχι στην εθνική περιπέτεια - Επιπτώσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες
 


Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΠαΣοΚ τοποθετείται στο διχαστικό, όπως χαρακτηρίζει,  δημοψήφισμα, θεωρώντας τα διλλήματα που θέτει ως πλαστά αλλά και τον τρόπο που επιβλήθηκε ως λαϊκίστικο και τυχοδιωκτικό.

Ειδικότερα , όπως επισημαίνει το ΠαΣοΚ στην ανακοίνωσή του: 
«Σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα με τα μεγάλα διλήμματα το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για μια ακόμη φορά με ευθύνη, θάρρος και συνέπεια.
Έχουμε διατυπώσει την αντίθεσή μας στο διχαστικό δημοψήφισμα με τα πλαστά διλήμματα, που εισηγήθηκε και ψήφισε στην Βουλή η Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με την θετική ψήφο και στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε με τυχοδιωκτικό και λαϊκίστικο τρόπο, να προχωρήσει στα δημοψήφισμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα.
Μάλιστα με διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο για το «περιεχόμενο», όσο και για τις συνέπειές του.

Επιτροπή υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα συγκρότησαν φορείς και συλλογικότητες


Φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν ενεργά στην «Επιτροπή του ΝΑΙ» που συγκρότησαν εν όψει της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Σύνθημα τους: «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

    «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο ευρώ»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, πρόκειται για «φορείς και οργανώσεις όλων των ειδών, άλλοι μεγαλύτεροι, άλλοι μικρότεροι. Εκπροσωπούμε χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους Έλληνες, χιλιάδες εθελοντές της κοινωνίας των πολιτών που ανιδιοτελώς συνεισφέρουν στη χώρα». 
«Δεν είμαστε ένα μπλοκ. Δεν είμαστε ένα λόμπι. Είμαστε διαφορετικοί και πολυσυλλεκτικοί, πάνω από πολιτικά κόμματα και συνιστώσες. Πολλές φορές μάλιστα διαφωνούμε μεταξύ μας. Όμως μας ενώνει η κοινή μας αγωνία για το μέλλον της χώρας, και η πεποίθησή μας ότι η Ελλάδα ανήκει και πρέπει να ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ» επισημαίνουν.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: 

«Για εμάς το αληθινό ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αυτό που τέθηκε επισήμως, μια πρόταση που ήδη έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.Για εμάς το αληθινό ερώτημα είναι πώς βλέπουμε το μέλλον της χώρας, πώς ανακόπτεται η πορεία εσωστρέφειας που έχει ξεκινήσει. Ονειρευόμαστε μια χώρα δημιουργική, παραγωγική, εξωστρεφή, δυναμική και αξιοπρεπή, μια χώρα ανοιχτή και ελεύθερη. Μια χώρα που δεν θα τιμωρεί τις γενιές που δεν γεννήθηκαν ακόμα για τα λάθη του παρελθόντος, που δεν θα είναι διχασμένη αλλά θα προχωρήσει ενωμένη προς τα μπροστά, δεν θα γυρίσει δεκαετίες πίσω.Για όλους αυτούς του λόγους λέμε ΝΑΙ στο ευρώ. Και πάνω από όλα λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα».

Στην «Επιτροπή για το ΝΑΙ» συμμετέχουν μέχρι στιγμής:

Βόρειο Αιγαίο: Τουρίστες φεύγουν δίχως να πληρώσουν - Ακυρώνονται κρατήσεις

 
Μετρήσιμες είναι πλέον οι επιπτώσεις στην αγορά και στον τουρισμό μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάνει λόγο για τουρίστες που φεύγουν και για ακυρώσεις στις κρατήσεις. Καμία νέα κράτηση δεν εχει γίνει μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ενώ είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ελλείψεις στα νησιά. Οπως δήλωσε στο Newsit η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου "είναι δύσκολες μέρες για τη

ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;


Ερώτηση στον Πρωθυπουργό της χώρας, με την οποία ζητούν να μάθουν για το εάν... Υπουργοί και Βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν μεταφέρει χρήματα από τις τραπεζικές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού συνυπέγραψαν 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα ζητούν να δοθούν στη

«Διασφάλισαν» περίσσευμα σε μπίρες και… Coca Cola



Κάθε ίχνος προκλητικότητας ξεπέρασε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, που δείχνει, στην καλύτερη περίπτωση, να μην έχει αντιληφθεί τη δεινή κατάσταση της ελληνικής
κοινωνίας, για την οποία μόνο υπεύθυνο είναι αυτό. Την ώρα που οι πολίτες σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν τα απολύτως αναγκαία με τα 60 ευρώ που τους επιτρέπεται να… τραβήξουν από τις τράπεζες, κυβερνητικές πηγές ενημέρωσαν πως η Ελλάδα έχει περίσσευμα σε μπίρες και αναψυκτικά, λες και

Πρωτοφανής κυβερνητική ΑΛΗΤΕΙΑ: Μόνο 120 ευρώ θα μπορούν να σηκώσουν οι συνταξιούχοι!


Τη δυνατότητα να σηκώσουν 120 ευρώ μετρητά από τα γκισέ των τραπεζών μία φορά μόνο αυτή την εβδομάδα θα έχουν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ.
Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.
Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη θα ανοίξουν περί τα....

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα “κατάφερε”: Η Ελλάδα ήδη γίνεται… Βενεζουέλα της Ευρώπης ! (εικόνες)


Αυτές είναι πρωινές εικόνες από πολύ γνωστό σούπερ μάρκετ της Αθήνας.

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο…

«ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» Η Μόσχα αδειάζει την κυβέρνηση: Δεν είναι δικό μας πρόβλημα η λύση



Αποστάσεις από την Ελλάδα κρατάει για δεύτερη ημέρα το Κρεμλίνο, βάσει της επίσημης ενημέρωασης από τον εκπρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Reuters, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πέσκοφ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το να βρεθεί λύση στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους δεν

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ Στέρεψαν τα χρήματα της Εθνικής Τράπεζας -Τέλος οι χρηματαποστολές, δεν θα τροφοδοτούνται τα ΑΤΜ



Ρευστό τέλος για την Εθνική Τράπεζα, αφού στέρεψαν τα χρήματα που είχε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θα σταματήσουν οι χρηματαποστολές με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα η τράπεζα να τροφοδοτήσει τις επόμενες ημέρες με μετρητά τα ΑΤΜ της.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Φίλη – Τον “τεμάχισε” ο Βορίδης (video)


Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και τον Μάκη Βορίδη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “στον ενικό”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον βουλευτή της ΝΔ ότι τρομοκρατεί τον λαό ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή. “Αφρική καταντήσατε την Ελλάδα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης. Ο Μάκης Βορίδης απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση για το κλείσιμο των τραπεζων καθώς και ότι λέει ψέματα στον

Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν το δημοψήφισμα ούτε το Grexit ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 
Η απόφαση για διακοπή της διαπραγμάτευσης και διεξαγωγή δημοψηφίσματος που έλαβε η κυβέρνηση φαίνεται ότι δημιούργησε ρήγματα τόσο στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και στο κόμμα.
Φωνές στο υπουργικό για να φύγει ο Βαρουφάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής στις Βρυξέλλες εκδηλώθηκε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ συνεργάτη του κ. Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
«Εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο», φέρεται να φώναξε για τον

Αλαλούμ με την προμήθεια των φακέλων για το δημοψήφισμα


Αλαλούμ επικρατεί σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που πασχίζουν μέσα σε ελάχιστες ώρες να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για το δημοψήφισμα- εξπρές της ερχόμενης Κυριακής, ενώ ειδικά στους δήμους που παίζουν κεντρικό ρόλο δημιουργούν σημαντικά προβλήματα η αργία των τραπεζών και η πιστωτική ασφυξία.
Προβλήματα που ανακύπτουν λύνονται ενίοτε «στο πόδι», ενώ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σημαντικά θέματα παραμένουν προς το παρόν ανεπίλυτα όπως αυτό που έχει

Επιτροπή υποστήριξης του ΟΧΙ, Νάξου και μικρών Κυκλάδων - ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ



ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ




TI ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Κάλεσμα Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων για το δημοψήφισμα


Η κυνική αντεργατική πολιτική Ε.Ε – ΔΝΤ και κεφαλαίου επιδιώκει τη συνέχιση των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της υποταγής του λαϊκού παράγοντα. Το “μένουμε Ευρώπη” των κυρίαρχων μεταφράζεται για το λαό μας σε κινεζοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, με συντάξεις των 360 ευρώ, με δουλειά μέχρι τα 67, με το 60% της νεολαίας στην ανεργία ή με μισθούς των 450 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος και εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτόν τον κόσμο μας καλούν να πούμε ένα αυτοκτονικόναι.

Συνέντευξη Τύπου των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ


Την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Συσκέψεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (1ος όροφος-παραλία), θα δοθεί συνέντευξη τύπου των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ:
Νίκου Μανιού,Αντώνη Συρίγου και Νίκου Συρμαλένου,

με θέμα:

Επίσκεψη στην Ανασκαφή της Στελίδας


Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη και τον Πρόεδρο του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη επισκέφθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου την αρχαιολογική ανασκαφή στη Στελίδα. Για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων ενημέρωσαν τον Δήμαρχο οι επικεφαλής αρχαιολόγοι της ανασκαφικής έρευνας, η Ειρήνη Λεγάκη, Επιμελήτρια Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ο TristanCarter, καθηγητής του Πανεπιστημίου McMaster.
Όπως τόνισε στον Δήμαρχο ο TristanCarter, η ανασκαφική αυτή έρευνα μπορεί να αλλάξει τα

Γιάννης Βλασερός: «Απαιτείται εθνική ενότητα και ομοψυχία»

Ψυχραιμία, εθνική ενότητα και ομοψυχία συνιστά ο πολιτευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, σε μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες του νομού για το επερχόμενο δημοψήφισμα.
Αφού συντάχθηκε απόλυτα με τη δημόσια έκκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βλασερός εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές «απαιτείται μια ενιαία εθνική γραμμή που θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας», μακριά από «μικροκομματικούς εγωισμούς και σκοπιμότητες».
Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Βλασερού έχει ως εξής:

Αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου λόγω δημοψηφίσματος


Σε συνέχεια της αριθ. 78948/6487/26-06-2015 πρόσκλησης σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρ.8 του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 2548/τ.Β/19-9-2012), η προγραμματισμένη για την 5η Ιουλίου 2015 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναβάλλεται.
Οι λόγοι αναβολής της

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων για το δημοψήφισμα


Η ΝΟΔΕ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας οργανώνει στη Σύρο ενημερωτική ομιλία με θέμα το επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Θα μιλήσει η βουλευτής επικρατείας κα Νίκη Κεραμέως.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 στις 20:00.

Δήλωση Χατζημάρκου για το δημοψήφισμα: «Η προσφυγή με το συγκεκριμένο ερώτημα αποτελεί πράξη πολιτικής αυτοσυντήρησης»


Τους βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και Δημήτρη Γάκη δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με θέμα συζήτησης το επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η προσφυγή σε δημοψήφισμα με το

Το Ποτάμι: «Οι ουρές και οι κλειστές τράπεζες φέρουν την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα»

Προσθήκη λεζάντας

Η παραμονή στην εξουσία «με οποιοδήποτε κόστος κι οποιοδήποτε νόμισμα» είναι – σύμφωνα με Το Ποτάμι» - ο στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του κ. Θεοδωράκη, «οι κλειστές τράπεζες δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια» , ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «είπε ψέματα στη Βουλή και έκρυψε από τον ελληνικό λαό την τελική πρόταση των εταίρων».
Εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση του ότι την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες θα πουν «ναι» στο ευρώ και «όχι» στη δραχμή, καλώντας τους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην δημιουργηθεί χάος.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Cyclades Regatta 2015: Πρώτος σταθμός η Πάρος

Προσθήκη λεζάντας
Εκκίνηση αγώνα
Από το ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΥΨΩ» του Πολεμικού Ναυτικού δόθηκε η εκκίνηση του φετινού 21st Cyclades Regatta 2015 του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, την Κυριακή 28 Ιουνίου στη Τζιά , η οποία ακολουθεί και όλο τον αγώνα. Την εκκίνηση του αγώνα εδωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Ελισσάβετ Χατζηνικολάου, παρουσία του Δημάρχου Κέας, Ιωάννη Ευαγγέλου.
Με ΒΔ άνεμο εντάσεως 4-5 μποφόρ σήκωσαν πανιά τα 63 σκάφη για το πρώτο σκέλος του Αγώνα και τα 60 ναυτικά μίλια απόστασης από την Παροικιά της Πάρου.