slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το καλοκαίρι μας μοίραζε υποσχέσεις τώρα μας ζητάει υπομονή

Νοσοκομείο Νάξου, το νέο "γεφύρι της Άρτας"

Σαν το γεφύρι της Άρτας κοντεύει να καταντήσει το "Νοσοκομείο" Νάξου. Νοσοκομείο ακούμε και Νοσοκομείο δεν βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα μάλιστα με τις περικοπές του Δ.Ν.Τ. τα πράγματα χειροτέρεψαν και οι ελπίδες για αναβάθμιση του νοσοκομείου εξανεμίστηκαν.
Το καλοκαίρι ο νέος διοικητής μας είχε υποσχεθεί ότι τέλος του 2010 θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και θα λειτουργήσει επιτέλους η αιμοδοσία και η μονάδα τεχνητού νεφρού(Σημ. δική μας ήταν σχεδόν έτοιμο ) . Κάτι που όπως γνωρίζετε δεν έγινε.
Σε χθεσινή του συνέντευξη στον Γιάννη Βλαχάκη για την εφημερίδα "Κυκλαδική" επικαλούμενος τις επιταγές του μνημονίου είπε ότι πρέπει να γίνει νοικοκύρεμα στις δαπάνες και τα έξοδα των νοσοκομείων, γιατί μόνο έτσι θα εξυγιανθεί η υγεία(;). "Αν περικοπούν τα έξοδα και αυξηθούν τα έσοδα υπάρχει η δυνατότητα από το περίσσευμα αυτό που θα δημιουργηθεί στο ταμείο μας να αγοραστούν κάποια μηχανήματα και έτσι να βελτιωθούν οι παροχές υπηρεσιών υγείας στους πολίτες" είπε χαρακτηριστικά.
Παρόλα αυτά ήταν καθησυχαστικός και αισιόδοξος και δήλωσε ότι μέχρι το προσεχές καλοκαίρι θα λειτουργήσουν περισσότερες ειδικότητες.
Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, θα παραμείνουμε αισιόδοξοι, θα πληρώνουμε το πεντάευρω και θα περιμένουμε. Άλλο όμως νοικοκύρεμα και άλλο υποβάθμιση της υγείας και της αξίας της ανθρώπινης ζωής κύριε διοικητά. Δεν επιτρέπεται να εξαρτάται η ζωή των ανθρώπων από τους οικονομικούς σχεδιασμούς και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των πολιτικάντηδων και του κεφαλαίου.