slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή στην εκπομπή του Σκαι «Πρώτη Γραμμη»

* Είμαι μία υποψηφιότητα για την ενότητα του κινήματος και για ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ. Η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν στόχο και μόνο, το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί και θα παραμείνει ως ο βασικός πόλος του....... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΝΑΞΟΥ Α.Ε

Νάξος 05/03/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΝΑΞΟΥ Α.Ε., λόγω της καθυστέρησης στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης παρακλινικών εξετάσεων με τον καινούριο φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. του Δημοσίου, ανακοινώνει σημαντική μείωση στις βασικές διαγνωστικές εξετάσεις σε επίπεδα πλησίον των τιμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η παραπάνω μείωση θα διαρκέσει για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύμβασης με το Δημόσιο καθώς οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.
Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπογραφή των.......

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τις οι ειδικές συνθέσεις στα πλοία

Οι ειδικές συνθέσεις στα πλοία, πλήγμα στην απασχόληση των ναυτικών και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

H παροχή της δυνατότητας σε πλοιοκτήτριες εταιρείες να χρησιμοποιούν ειδικές συνθέσεις πληρωμάτων στα πλοία τους κατ΄ εξαίρεση της ισχύουσας νομοθεσίας περί οργανικών συνθέσεων (άρθρο 87, ΝΔ 187/1973) αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την απασχόληση των ναυτικών αφού δίνει τη δυνατότητα σε συγκεκριμένες εταιρείες να χρησιμοποιούν λιγότερους έλληνες ναυτικούς και να απασχολούν στη θέση τους χαμηλά αμειβόμενα πληρώματα από τρίτες χώρες. Την ίδια στιγμή που η....

"Δε μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους"

rigas
«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει προσπάθεια ανασυγκρότησης του Κινήματος. Δε μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους», είπε μεταξύ άλλων το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξή του στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στις κινήσεις ανασύνταξης που γίνονται ενόψει εσωτερικών και εθνικών εκλογών. Για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρήγας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο (επιβεβαιώθηκε και το ρεπορτάζ του Cyclades24), τον οποίον θεωρεί ικανότερο και καταλληλότερο.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ο κ. Ρήγας, δε φαίνεται ότι να είναι θετικός σε μια τέτοια μορφή τόσο στενής συνεργασίας, ωστόσο θεωρεί απολύτως απαραίτητο να υπάρξει συνεννόηση και ταύτιση απόψεων, προεκλογικά και μετεκλογικά για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη.
Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης: 

Μιχελάκης για το αλαλούμ με το χαράτσι της ΔΕΗ

«Tο "αλαλούμ" ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος έχει πάρει απερίγραπτες διαστάσεις. Ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και τις εφορίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνει.
Αποδεικνύεται, τελικά, πως τόσο για τον κ. Βενιζέλο, όσο και για τον κ. Παπακωνσταντίνου, το αυτονόητο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται. Απαιτείται υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση. Σήμερα κιόλας.

Γιατί το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως δυνάστης, αλλά είναι υποχρεωμένο να σέβεται και να διευκολύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες».

Με την κατάθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ξεκίνησε η Εξεταστική-παρωδία για το έλλειμμα του 2009

Με εξέταση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, ξεκίνησαν προ ολίγου οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Μανώλης Κοντοπυράκης, δεν θα εξεταστεί σήμερα, δηλώνοντας πρόβλημα υγείας.

Κατά τις απογευματινές εργασίες της Επιτροπής, έχουν κληθεί να καταθέσουν, ο Γιάννης Σιδηρόπουλος πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών και ο επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Σφακιανάκης.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζητά η Λούκα...όταν το έλεγε ο Σαμαράς τον έλεγε τρελό

Την άποψη ότι το νέο μνημόνιο αποσταθεροποιεί ακόμη περισσότερο την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική διατυπώνει σε άρθρο της στη γαλλική εφημερίδα Liberation, η ανεξάρτητη βουλευτής Β' Αθήνας κυρία Λούκα Κατσέλη. Τονίζει ότι «τα σκληρά και δυσβάστακτα, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μέτρα που επιβάλλονται ενισχύουν επικίνδυνα την υφεσιακή διολίσθηση στην ελληνική οικονομία και διογκώνουν την ανεργία» και εκτιμά ότι «η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους δεν θα γίνει βιώσιμη».

Όταν ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ(www.statesmen.gr)
Τον Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο του 2008 εξαιτίας της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η ελληνική οικονομία είχε αρχίσει να τραβάει πάνω της τα… περίεργα βλέμματα εκείνων που ήξεραν ότι η Αθήνα ήταν δέσμια των δομικών παθογενειών και στρεβλώσεών της.
Το συγκεκριμένο οικονομικό δεδομένο, σε συνδυασμό με την εύφλεκτη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που “κλείδωνε” στην Ελλάδα, λόγω της προϊούσας σκανδαλολογίας των ΜΜΕ, και της «αγαπημένης συνήθειας» της διασποράς κλίματος τρόμου και ανασφάλειας στην κοινωνία, λόγω των επεισοδίων του Δεκεμβρίου του 2008, διαμόρφωνε εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές, αναφορικά με..... τα περιθώρια της χώρας να αντιδράσει. Έγκαιρα και αποτελεσματικά...................................

Όμορφος κόσμος στη Νάξο

Συνεχίζονται τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου ''όμορφος
κόσμος το πρωί'' στο νησί της Νάξου. Μετά την ορεινή Νάξο, την Απείρανθο και την παλιά πόλη, σειρά είχε σήμερα η παραλία της χώρας, με τη Νατάσα Θεοδωρίδου να απολαμβάνει το χυμό της σε γνωστό καφέ!

Πρόσληψη υπαλλήλου στην Βουλή εκτός ΑΣΕΠ, παρά τις διαβεβαιώσεις...


Πρόκληση για τα αισθήματα των πολιτών θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη στελέχωση πολιτικών γραφείων απόμαχων πολιτικών, με δημόσιο χρήμα και διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ τη στιγμή που η χώρα μας αγωνίζεται για την οικονομική της επιβίωση και την κοινωνική της αξιοπρέπεια, με τις κανονικές θέσεις εργασίας στο Δημόσιο να χάνονται κατά χιλιάδες.
Δεν υπηρετεί ούτε τη δημοκρατία ούτε το δημόσιο συμφέρον η απόφαση της Ολομέλειας Βουλής (1737 ΦΕΚ Α/51/10.04.1997) που δίνει στους διατελέσαντες αρχηγούς κοινοβουλευτικών ομάδων δικαίωμα να διατηρούν εφ’ ....


Έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας

Έκρυβαν τη σωτηρία της Ελλάδας
Από τις αρχές του 2009 μέσα από επίσημες επιστημονικές μελέτες και απόρρητα στοιχεία κρατικών υπηρεσιών, φωνάζω ότι έχουμε ορυκτό πλούτο, έχουμε πετρέλαιο, έχουμε φυσικό αέριο και πολύτιμα μέταλλα που θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα από την οικονομική της κατάρρευση. 

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στο Αρεταίειο για την Ημέρα της Γυναίκας

Δωρεάν γυναικολογική εξέταση και τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες γυναίκες θα προσφέρει την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Μαρτίου - ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας - το Αρεταίειο νοσοκομείο.
Όσες γυναίκες το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από 9:00-13:00.

Τι αλλάζει στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα




DFEDCB6EA71E484A93E0B4CA80A58B65
Μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των νέων αλλαγών στη μισθολογική τους εξέλιξη, που οδηγούν σε δραστικές μειώσεις των αποδοχών τους, οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα είναι αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις.
Και αυτό, γιατί ήδη τρέχει η προθεσμία (από τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και ισχύει αναδρομικά ο νόμος) για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων μέχρι τις 15 Μαΐου. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε οι εργαζόμενοι θα κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με σαφώς χαμηλότερα ποσά.

Ας δούμε, λοιπόν, πόσο μειώνονται οι μεικτοί μισθοί και ημερομίσθια για εργαζόμενους άνω των 25 ετών:........................................................................

Χωρίς τέλος το μαρτύριο των μέτρων




CF69C84E896E6756FCD6C6239BD6CCEEΝέος γύρος περικοπών έρχεται από Ιούνιο. Το νέο πακέτο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η τρόικα θα επανέλθει στο θέμα της κατάργησης ή της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Η Χρυσή Αυγή απαντά στην εμετική επίθεση Καρατζαφέρη

Καρατζαφέρης στη ΝΕΤ: «Μόρφωμα η Χρυσή Αυγή και αδιέξοδο που θα το μετανιώσει πικρά ο λαός… Είναι περισσότερο Γερμανοί παρά Έλληνες!». Όσα ψέματα και όση λάσπη κι αν πετάξει εις βάρος μας ο Καρατζαφέρης, το σίγουρο είναι ένα: πως ο Ελληνικός λαός έχει πετάξει προ πολλού στα σκουπίδια αυτόν, το τηλε-κόμμα του, τις κωλοτούμπες και τα καραγκιοζιλίκια του.

Aυτο γινεται γιατι ο τοπος αυτος εχει ηγετη!!!!!!!!!!!!!


Εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την κατασκευή νέου πεδίου ελιγμών του αεροδρομίου της Πάρου», προϋπολογισμού 23,25 ευρώ, που διενεργήθηκε στις 24 Ιανουαρίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εργοληπτική εταιρεία θα λάβει χώρα μετά τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται  η κατασκευή...

Είναι ντροπή να μας βάζουν οι Ισλανδοί τα γυαλιά...

Υποτίθεται ότι εμείς είμαστε ο λαός που εφηύρε τη δημοκρατία. Υποτίθεται ότι εμείς οι Έλληνες εισαγάγαμε στη διεθνή κοινότητα έννοιες όπως, ισονομία, ισοκρατία, ισηγορία και όμως σήμερα είμαστε από τα λίγα κράτη στον κόσμο, στα οποία δεν ισχύει, ούτε κατ’ ελάχιστον η δημοκρατία. Είμαστε ίσως, το μοναδικό κράτος στον κόσμο στο οποίο, έχουμε πολιτικά τζάκια και πολιτικούς γόνους που ξεπερνούν  τους δύο αιώνες. Μας καταρράκωσαν ηθικά, μας πτώχευσαν οικονομικά και τώρα μας ρίχνουν στην εξαθλίωση, αλλά οι πολιτικές οικογένειες εκεί πάντα, ατάραχος θεσμός. Εκατόν ενενήντα χρόνια μετά....

Με επιτυχία έγινε η περιβαλλοντική ημερίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

                   «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου η ενημερωτική-περιβαλλοντική ημερίδα με θέμα <ανάδειξη & προστασία της βιοποικιλότητας
της νοτιοδυτικής Νάξου>που οργάνωσε ο σύλλογος μας στο πολιτιστικό κέντρο(πρώην σχολή Ουρσουλινών).Οι ειδικοί επί του θέματος ομιλητές καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους ,αποσπώντας τους ,τις καλύτερες των εντυπώσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι  έχει εκδοθεί η αρ. πρωτ. 800/19605/17-02-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που αφορά τη Δράση 1.2  "Βιολογική Κτηνοτροφίας" του Μέτρου 2.1.4 "Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις" του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι βιολογικής κτηνοτροφίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως 30.03.2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο                τηλ. 2241055926 και 55921,    στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281098828,και 2281098833   καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.   Επίσης ολόκληρη η πρόσκληση βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr .

Μέχρι 30 Ιουνίου 2012 η δυνατότητα ένταξης σε εξαίρεση από κατεδάφιση

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι : σύμφωνα με την αριθμ. 339/2//3.1.2012 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 53/Β/2012) οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να εξαιρέσουν από την κατεδάφιση αυθαίρετα κτηνοτροφικά κτίσματα της εκμετάλλευσής τους, μπορούν να καταθέσουν μέχρι 30.6.2012 αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης ότι τα κτίσματα αυτά αναγέρθηκαν πριν την 20.3.2003.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας - Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στη Ρόδο τηλ. 2241055922 και 55921, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Σύρο τηλ.2281079441 καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων του Νοτίου Αιγαίου.

[15η (3η) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου]

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σύρο στις 5/3/2012, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης τοποθετήθηκαν στα παρακάτω θέματα:
α) στο θέμα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, μεταξύ άλλων επεσήμαναν:
“....Στην ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, ο Περιφερειάρχης συμπυκνώνει τις διαδοχικές συναντήσεις  του με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χάν και τους συναρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, χωρίς ομως να έχει προηγηθεί διεξοδική συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, για τη χάραξη στρατηγικής και αντίστοιχης διεκδίκησης στόχων.......

«Ισοπεδωτική και εξοντωτική για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους η μείωση του επιδόματος ανεργίας κατά 22%»

Την ώρα που οι άνεργοι στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια και αναμένεται να φτάσουν στα επίπεδα-«σοκ» του 1,5 εκατομμυρίου μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, εξαιτίας των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση με μια απόφαση μνημειώδους αναλγησίας προχωρά στη μείωση και του επιδόματος ανεργίας κατά 22%. Να υπενθυμίσουμε ότι το, προ περικοπής, επίδομα ανεργίας στη χώρα μας είναι το χαμηλότερο στην ΕΕ των 15 και ότι υπολείπεται σημαντικά του 66% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ορίζει ο νόμος 2224/1994 (είναι 55%).

Η φωτογραφία της ημέρας ...

    Μ. Μαργαρίτης, Ν. Θεοδωρίδου, Β. Φλεριανός, Γ. Αρναούτογλου.
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Νάξο, παρουσιάζει αύριο...
(Τετάρτη) την πρώτη του συγγραφική απόπειρα με τίτλο Μακιγιαρισμένοι φόβοι. Παράλληλα, πραγματοποιούνται γυρίσματα της τηλεοπτικής του εκπομπής σε διάφορα μέρη του νησιού. Χθες βράδυ, όλη η παρέα βρέθηκε στην παλιά πόλη της Νάξου, στο ''μεταξύ μας'', όπου ο ''Τσίλης'' τους έκανε το τραπέζι. Τα υπόλοιπα ... προσεχώς στην τηλεόραση

Καμμένος: Στο Δίστομο η ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος!


Καμμένος: Στο Δίστομο η ιδρυτική πράξη του νέου κόμματος! 
Αποκλειστική είδηση έδωσε σήμερα το πρωί οΠάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 και την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος έχει ήδη αποφασίσει η ιδρυτική πράξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και οι βασικές αρχές θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο Δίστομο. 


Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος η απόφασή του έχει συμβολική αξία και δείχνει προφανώς την σπουδαιότητα και την προτεραιότητα που δείχνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην αποπληρωμή των Γερμανικών δανείων.

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Αυγενάκης

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Ντόρα, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης,  Αυγενάκης

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την παράλειψη τουΙσίδωρου Κούβελου να δηλώσει στο (κοινό με τη Ντόρα Μπακογιάννη) «πόθεν έσχες» τον λογαριασμό όπου κατατέθηκε το περίφημο πλέον εκατομμύριο, επιταχύνουν εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι έξαλλος γιατί ενεπλάκη στην υπόθεση και θεωρεί ότι εκτέθηκε πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι διαφανή και απολύτως σύννομα. Ο βουλευτής Χανίων, ο οποίο συνόδευσε τη Ντόρα Μπακογιάννη στον Άρειο Πάγο και τον Ι. Τέντε, φέρει βαρέως την εμπλοκή του- εν αγνοία του- και σε συνομιλίες με φίλους και συναδέλφους του εντός Βουλής, ομολογεί ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από τη ΔΗΣΥ.

Δυναμικές κινητοποιήσεις από την ΠΝΟ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε να προχωρήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Ο χρόνος πραγματοποίησής των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσρων, οι κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αλλά και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, μέχρι την επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη ....

Πρόταση διάθεσης γεωργικών εκτάσεων προς καλλιέργεια σε "αδύναμες" κοινωνικές ομάδες από την ΟΝΝΕΔ




 
MAR
6

Πρόταση διάθεσης γεωργικών εκτάσεων προς καλλιέργεια σε “αδύναμες” κοινωνικές ομάδες από την ΟΝΝΕΔ

Η Γεωργία αποτελούσε ανέκαθεν τον πιο σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Είναι  γεγονός όμως πως χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και τεχνογνωσίας ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική στον Πρωτογενή τομέα Παραγωγής. Σημαντική είναι η καθίζηση της εσωτερικής γεωργικής παραγωγής, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ σε αρκετά προϊόντα η Ελλάδα είναι

Παζάρι Βιβλίου

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων διοργανώνει παζάρι βιβλίου για φιλανθρωπικό σκοπό στο Waffle House από την Τετάρτη 14/3 έως και την Παρασκευή 16/3 (ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ.)
Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε βιβλία σε καλή κατάσταση στο παζάρι, η συγκέντρωση τους θα γίνεται στο ξενοδοχείο Coronis μέχρι και την Τρίτη 13/3.
http://syllgon1gn.blogspot.com/

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΩΣ "ΑΚΑΤΑΔΕΚΤΑ"

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΩΣ "ΑΚΑΤΑΔΕΚΤΑ"
ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ... ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ.

Ώρα της Γης 2012: στείλτε το δικό σας μήνυμα αισιοδοξίας

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 σημαίνει για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης. Φέτος, δίνουμε ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece. Με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» καταγράφουμε όλα τα αγαθά και τις αξίες που μας προσφέρει η ελληνική φύση και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε. To Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του....

ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ​Σ - ΚΙΝΙΔΑΡΙΩΤ​ΕΣ "ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ"

ΕΤ1: "ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ" και (http://www.ert.gr/webtv/)
Επεισόδιο 11ο
Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 - ΩΡΑ:13:00-15:00
Στάθης Κουκουλάρης. Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης στο νησιώτικο λαϊκό βιολί.
Πρόσκληση σε Ναξιώτικο γλέντι με τραγούδια και χορούς από τον Κυνίδαρο της Νάξου.
Συμμετέχουν οι τραγουδίστριες Ελένη Λεγάκη και η Μαρία Σκουλά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ http://xoroballomata.wordpress.com/

Ο Τράγκας υποψ ήφιος με τον Καμμένο στη Β’ Αθηνών;


Την δημοσκόπιση της Public Issue ανέλυσε σήμερα με τον μοναδικό, αιχμηρό του τρόπο ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, κάνοντας λόγο για «αναστενάρηδες της ΝΔ».
Συγκεκριμένα, σε κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του site (foxblog.gr) μίλησε για «μεγάλες ανησυχίες», που προκάλεσε η τελευταία δημοσκόπηση στην «Καθημερινή» και πρόσθεσε: «Κυρίως ανησυχεί η Συγγρού που άκουσε ότι ο Καμμένος – χωρίς να έχει ακόμα ανοίξει όλα του τα χαρτιά- κατά πάσα πιθανότητα περνάει τον Καρατζαφέρη που αντιστέκεται όψιμα κατά του Μνημονίου 2».

«Η Νέα Δημοκρατία βλέπει το δέντρο, αλλά δεν βλέπει το δάσος.Δεν έχει καταλάβει τι έρχεται και τι πρέπει να περιμένει μετά τον εμπαιγμό εκατομμυρίων Ελλήνων, που σκέπτονται ότι αν ψηφίζουν Σαμαρά, είναι σαν να ψηφίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Απ’ ότι μαθαίνω τις επόμενες εβδομάδες ο Καμμένος πρόκειται να παίξει “στριπτίζ-πόκερ”. Αρχίζουν οι “πυροβασίες” στη Συγγρού και να σκεφτεί κανείς ότι τα Αναστενάρια δεν απέχουν πολύ ακόμα…».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει δεχθεί πρόταση απο τον Πάνο Καμμένο να πολιτευθεί στη Β’ Αθηνών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

http://plektani.blogspot.com/2012/03/blog-post_9881.html

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


         
Η  Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ στα πλαίσια της πολιτικής της εξόρμησης με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις – καπιταλιστική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» διοργανώνει περιοδεία , συζήτηση στ΄ Απεράθου
την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 7.30μμ,  στο καφενείο του Μπαρδάνη Αντώνη (Κασέλα).

Τι αλλάζει στο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Τις αλλαγές αλλά και τις νέες ρυθμίσεις που εισάγονται στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Αλλαγές:

Κατά της αξιολόγησής τους οι δάσκαλοι... η είδηση θα ήταν να είναι υπέρ...

Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για το θέμα της αξιολόγησης, επικρίνοντας το υπουργείο Παιδείας ότι «φέρνει στο προσκήνιο τον μπαμπούλα της αξιολόγησης, συνδέοντας την επίδοση των μαθητών με τις πενιχρές αποδοχές των εκπαιδευτικών, αλλά και με τον εφιάλτη της απόλυσης».
Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι «ο στόχος είναι να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης ο ....

Νέα ...επαναστατική πρόταση Κ.Μητσοτάκη... θα απαντηθεί με μπινελίκια και για την ταμπακιέρα μούγκα

[Στην Ελλάδα όπου μετράει αποκλειστικά το ποιος λέει κάτι (μας έχει μείνει κουσούρι από το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;") και όχι τι λέει, η πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη θα πάει άκλαυτη, επειδή τον λένε Μητσοτάκη και ο "Έλληνας πατριώτης" θα προτιμήσει να τον ξεσκίζει η τρόικα από το να δεχθεί ότι κάποιος που οι υπάλληλοι των νταβατζήδων, ΛαζοπουλοΑρβυλοΜητσικώστες, του έμαθαν να μισεί, μπορεί να πει και μια σωστή κουβέντα... αντ' αυτού σε λίγες ώρες θα υπάρχει σχόλιο ηλιθίου που θα λέει "άμα είναι να μας αυτοικανοποιήσουν και να μας κατηγορήσουν τον Μητσοτάκη, δεν μας νοιάζει να μας λένε και ψέμματα"]

Πρόταση που ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος κατέθεσε ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση όσοι βουλευτές έχουν σημαντικές καταθέσεις- και δεν είναι λίγοι αυτοί- πάνω από...

Σύμφωνα με το επίσημο ΠΑΣΟΚ απαγορεύεται Έλληνες πολίτες να θέλουν τον ΓΑΠ Πρόεδρό του!!! Καταγγέλουν ότι είναι μούφα η σελίδα των υποστηρικτών του...

[Γελοιότητες ΠΑΣΟΚων: Κατέφυγαν λέει και στην Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος :))) Καλά απαγορεύεται Έλληνες πολίτες να θέλουν τον ΓΑΠ Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Τι ΔΗΕ και μαλακί@@ λένε;]
Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο καλώντας σε συλλογή υπογραφών για τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ. Με ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους τονίζει ότι όσα αναφέρονται στο κείμενο «προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τον ....

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΈΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ?

 Είναι μία γιαγιά στο σπίτι της και βλέπει από το παράθυρό της έναν τύπο στον κήπο της ο οποίος την παίζει ασταμάτητα. Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο την αστυνομία :
- Κύριε αστυνομικέ ελάτε γρήγορα. Είναι ένας ανώμαλος νεοδημοκράτης στον κήπο μου και την παίζει ασταμάτητα.
Και της λέει ο αστυνομικός :
- Καλά, το γεγονός ότι την παίζει το βλέπετε και σας πιστεύω. Το ότι πρόκειται για νεοδημοκράτη πώς το καταλάβατε;
Και η γιαγιά :
- Αν ήταν πασόκος θα μας...

Καραμανλής σε Προκόπη: Καλά ρε ακόμα μ΄αυτό το μαλά@@ μιλάς

Όπως σας υποσχεθήκαμε, σήμερα αποκαλύπτουμε το άγνωστο επεισόδιο με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον εργαζόμενο στον ΔΟΛ κύριο Γεώργιο Παπαχρήστο εντός βουλής, προ των θυρών του ανεκλυστήρα.

Η αποκάλυψη φυσικά από την Τρολυμπία:

Ένα απίστευτο επεισόδιο διαδραματίστηκε στην βουλή το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου, το οποίο σας αποκαλύπτω σήμερα καλές μου φίλες με....