slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Νάξο – Παρουσία στην εκδήλωση με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη με θέμα: «Η στρατηγική της Ευρώπης για τη νησιωτικότητα»


Με την ευκαιρία της εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και της Ο.Μ. Νάξου στις 18/6/2023, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, και θέμα: Η στρατηγική της Ευρώπης για τη νησιωτικότητα, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος πραγματοποίησε επίσκεψη από Σάββατο απόγευμα 17/6 έως Δευτέρα μεσημέρι 19/6 στη Νάξο.

«ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Παναγιώτας Αναστασίου




Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Παναγιώτας Αναστασίου
Την υποψηφιότητα της Παναγιώτας Αναστασίου στο πλευρό του Μανώλη 
Πολυκρέτη, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Νάξου και 
Μικρών Κυκλάδων, ανακοινώνει η παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα». 
Η Παναγιώτα Αναστασίου στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την 
απόφασή της να πορευτεί με τον Μανώλη Πολυκρέτη αναφέρει:

Και πάλι υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Νίκος Νικολής από τη Ρόδο




 


 

Την υποψηφιότητα του Νίκου Νικολή, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Νικολής, επιχειρηματίας και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δωδεκανήσου αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη συνεχόμενη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019:

 

«Είναι φορές που κάνοντας το "λογαριασμό" των εννέα χρόνων της θητείας μας, νιώθεις αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας, ευθύνης, ικανοποίησης και διάθεσης για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα!

Κι όλα αυτά, γιατί ένας άνθρωπος που τα εννέα αυτά χρόνια, κρατώντας σταθερά το τιμόνι της ανάπτυξης, της προκοπής, της ευημερίας και της ανάτασης των νησιών απ' άκρη σ' άκρη του Νότιου Αιγαίου, μου εμπιστεύθηκε ίσως τον πιο ευαίσθητο τομέα, αυτόν του αθλητισμού.

Με τις δικές του οδηγίες και προτροπές, καταφέραμε πολλά πράγματα με πρώτη μας έγνοια τη νεολαία μας, αφήνοντας το αποτύπωμα μας σε έργα και δράσεις ορατές σε όλα τα νησιά μας.

Έργα αθλητικών υποδομών που τις περισσότερες φορές ήταν πέρα από τις δικές μας ευθύνες και αρμοδιότητες.

Δράσεις τοπικού, εθνικού, και διεθνούς χαρακτήρα βάζοντας για τα καλά τα νησιά μας στο παγκόσμιο καλεντάρι του αθλητισμού.

Με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο και όρεξη, συνεχίζουμε!

Γιώργο Χατζημάρκο σ' ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και την καθοδήγηση σου!

 

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά παλιοί και νέοι ενωμένοι, θα υπερβούμε τις δυνάμεις μας, για να ανεβάσουμε τα νησιά μας, ακόμη πιο ψηλά!!!»

 

 

 

Βιογραφικό

 

Ο Νίκος Νικολής είναι επιχειρηματίας.

Τα τελευταία εννέα χρόνια (2014-2023) είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, κατέχοντας από το 2014 έως 2021 τη θέση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, ενώ από το 2022 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δωδεκάνησου.

Είναι μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Νοτίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ».

Είναι παντρεμένος με την Μαριέττα Οικονόμου και έχουν έναν γιο τον Μιχάλη. Αδέρφια του είναι ο Βασίλης Νικολής και ο Αείμνηστος Τσαμπίκος Νικολής.





--



--

Η πρώτη μπουλντόζα έκανε την εμφάνισή της στο Αεροδρόμιο της Νάξου

Νικόδημος Λιανός
Μοιάζει απίστευτο… Μοιάζει σαν ένα όνειρο που γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα…
Η εικόνα μίας μπουλντόζας στο χώρο του αεροδρομίου της Νάξου δίνει το έναυσμα για τη νέα εποχή για τις υποδομές της Νάξου.. Η δεύτερη πύλη εισόδου αναβαθμίζεται… Και ο βασικός λόγος είναι η ανάγκη ασφάλειας των επισκεπτών μέσω των προσεγγίσεων από τα αεροπλάνα, τα οποία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν.

Φίλιππος Φόρτωμας από τη Σύρο: «Με ενότητα και τόλμη βαδίζουμε προς την αυτοδυναμία»


Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας υποδέχτηκε στη Σύρο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από την Δόμνα Μιχαηλίδου, πρώην υφυπουργό Εργασίας, τη Σοφία Ζαχαράκη, πρώην υφυπουργό Τουρισμού, τον Μάνο Λογοθέτη, Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο και τον Χρήστο Ροϊλό, Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Παγιώνεται» το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2023: Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής». 
 Στην τελική ευθεία για την 25η Ιουνίου – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση
Μάλιστα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έχει παγιωθεί πάνω από το

Διήμερη περιοδεία Γιάννη Βρούτση σε Σαντορίνη και Θηρασιά



Στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στα νησιά Σαντορίνη και Θηρασιά.


Ο κ. Βρούτσης σε συνεργασία με την Δημ.Τ.Ο. Θήρας Ν.Δ., απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε στελέχη και φίλους της Ν.Δ., όπου θα μιλήσει για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 20ης Ιουνίου 2023, στις 19.30, στο "Ftelos Brewery – MALT Restaurant), Καρτεράδος.


Όλοι μαζί, προχωράμε ενωμένοι, με ορίζοντα τις εκλογές της 25η Ιουνίου!

Για μία Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για Ισχυρές Κυκλάδες! 

Με ένα σύνθημα: Δυνατά! Σταθερά! Τολμηρά! Μόνο Μπροστά!





Αναγγελία Υποψήφιου Συμβούλου - Πρέκας Αντώνιος




Πρέκας Κων. Αντώνης

         Επαγγελματίας Αλιείας

Ο Αντώνης είναι ένας νέος άνθρωπος της Σαντορίνης, που ασκεί ένα από τα σημαντικά, παραδοσιακά επαγγέλματα του τόπου μας.

Ως επαγγελματίας ψαράς, ενεργό μέλος του Σωματείου Αλιέων «Ο Ψαρράς», γνωρίζει άριστα τη θάλασσα μας, μα κυρίως τη σημασία της διατήρησης του πλούτου της και του επαγγέλματος που αγαπά και υπηρετεί από μικρό παιδί.

Βρούτσης : Επίσκεψη στην #Συρος με Sofia Zacharaki και Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou



Η #ΝΔ στηρίζει ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και το ναυπηγείο που σήμερα εχει δημιουργήσει 400 παραγωγικές θέσεις εργασιας καλά αμειβόμενες με 100 πλοια περίπου το χρόνο να το επισκέπτονται . Στις εκλογες 25/6/2023 γεμίζουμε τις κάλπες ξανα με την ΝΔ ως την πιο αξιόπιστη σοβαρή υπεύθυνη κυβέρνηση στη χώρα

Αλέξης Τσίπρας: Στην ίδια ενημέρωση της ΕΥΠ υπήρχε αναφορά και για υποψήφιο της ΝΔ – Νόμπελ ανευθυνότητας στον Μητσοτάκη

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Gazarte, εν όψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023.
Δείτε επίσης
Αλέξης Τσίπρας: «Δίνω μια δύσκολη μάχη, αλλά δεν θα είναι η τελευταία»
Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση «θα καθορίσει το ποιος και πώς θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα 4 χρόνια», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στο πλαίσιο της διακαναλική συνέντευξης Τύπου που παραθέτει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ περνούσαν χειρότερα οι μετανάστες



του Γιάννη Σιδέρη
Οι καλλιτέχνες δικαιούνται να είναι, και ευτυχώς είναι, ευαίσθητοι με το δράμα των μεταναστών. Δεν αναφέρομαι στους εγχώριους φαντεζί δραχμοφονιάδες που κοροϊδεύουν το πόπολο ότι είναι «με τον άνθρωπο», αλλά δε νιώθουν συντριβή ώστε να ακυρώνουν τη συναυλία τους την ημέρα του ναυαγίου, για να μη χάσουν τα πλουσιοπάροχα έσοδα.
Και βρίσκουν τη γελοία δικαιολογία ότι αυτοί πενθούν κάθε μέρα, άρα δε χρειαζόταν πένθος τη συγκεκριμένη ημέρα που πάγωσε η Ελλαδα. Αρκεί τα «ευρά» να πέφτουν.
Αναφέρομαι στον σπαρακτικό στίχο του Manu Chao από το τραγούδι του Clandestino = Λαθραίος: «Προορισμός ο χάρτης και πυξίδα η καρδιά/πορεύομαι μονάχος με τη θλίψη συντροφιά, με χρειάζονται όταν κάνω σχεδόν τσάμπα τη δουλειά/ μα όταν προσπαθώ να ζήσω τότε δε με θέλουν πια».