slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστήριο Παντελή Μπαφίτη

 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συμπατριώτες μου Παριανούς και Κυκλαδίτες -μέλη της παράταξής μας- που με τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη των μελών της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Ν.Δ.
Δεσμεύομαι, ότι θα εργαστώ σκληρά και αποτελεσματικά προκειμένου να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου και να φανώ χρήσιμος και ωφέλιμος για την παράταξη και τον τόπο μου!

Γ. Μανιάτης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ προτείνει ο σύμβουλος, έτσι όπως την κατάντησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Σημεία συνέντευξης Γ. Μανιάτη στον ΣΚΑΙ 100,3 με τον Άρη Πορτοσάλτε
Προσθήκη λεζάντας
Προσωπικές, πολιτικές και ποινικές οι ευθύνες Τσίπρα, Σταθάκη, Σκουρλέτη, αν οδηγήσουν σε κατάρρευση τη ΔΕΗ που θα σημαίνει και κατάρρευση της εθνικής οικονομίας. Τους έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό.

Γιατί η Νάξος θα γίνει φέτος ο δημοφιλέστερος προορισμός των Κυκλάδων

Το 18-24 Travel φέτος, μας προτείνει Νάξο! Θέλει να την κάνει τον δημοφιλέστερο προορισμό των Κυκλάδων για φέτος.
«Νάξο με τα ψηλά βουνά και τα βαθιά λαγκάδια, έχεις λεβεντοκοπελιές κι όμορφα παλληκάρια»...
Η πανέμορφη Νάξος βρίσκεται στη καρδιά του Αιγαίου. Κοσμοπολίτικη και συγχρόνως παραδοσιακή, τουριστική και ταυτόχρονα αυθεντική, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα. Αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριουδάκια, απέραντες παραλίες, τοπικές λιχουδιές, φιλόξενους κατοίκους αυτά και ακόμα περισσότερα έχει να προσφέρει το αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Ο Χ. Καφτηράνης και η ΕΝΟΤΗΤΑ οι μεγάλοι νικητές των εκλογών


Με μεγάλη συμμετοχή των μελών του κόμματος, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της ΝΔ στη Σύρο για την ανάδειξη νέων μελών στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων
Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, τα τελικά αποτελέσματα ανάδειξης Προέδρου και Μελών Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.), της Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων, είναι τα εξής:

Το μεταφορικό ισοδύναμο να ισχύσει πιλοτικά και σε τρία ακόμα νησιά των Κυκλάδων, τη Σίκινο, τη Θηρασιά και την Κίμωλο


  Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής
  
Η κατάκτηση του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα πάρα πολλών χρόνων και η συζήτησή του αφορά συνολικά τη νησιωτική Ελλάδα, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής κατά τη συζήτηση για το μεταφορικό ισοσύναμο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προφανώς η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α ήταν μια πολιτική ήττα για τη χώρα και για την Κυβέρνηση. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε και το έχουμε δηλώσει αυτό όλοι οι νησιώτες βουλευτές, αλλά και η Κυβέρνηση, ότι σε μια νέα περίοδο, που θα μπει η χώρα, πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να διεκδικηθούν. Από εκεί και πέρα, όμως, μην ξεχνάμε ότι μετά την αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α υπήρξαν μια σειρά πολιτικές σε όλα τα επίπεδα. Αφορούν υλοποίηση εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, από τη Νίσυρο ξεκινώντας και μετά σε όλες τις επισκέψεις στα νησιά και στα αναπτυξιακά συνέδρια, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Νησιωτικές πολιτικές, σε θέματα, ενέργειας, περιβάλλοντος, οικονομικής ανάπτυξης, μεταφορών και σε όλα τα ζητήματα.

Fwd: Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων, Ν.Συρμαλένιου - Στην Αντίπαρο ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα σε μικρά Κυκλαδονήσια,,


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αντίπαρο ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα σε μικρά Κυκλαδονήσια

 

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11/5, με τελευταία συνάντηση στην Αντίπαρο, ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων στα μικρά νησιά των Κυκλάδων με θέμα την ένταξη σε πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής, καταρχήν δύο νησιών με επιλογή στη ζωική και φυτική παραγωγή αντίστοιχα.

Οι συναντήσεις αυτές που πραγματοποιήθηκαν σε 18 μικρά νησιά, συνδιοργανώθηκαν από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) και συγκέντρωσαν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αγροτικών συνεταιρισμών και πλήθος ενδιαφερόμενων πολιτών.

Στην τελευταία συνάντηση στην Αντίπαρο, εισηγήθηκαν το θέμα η Ειδική Σύμβουλος του αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νάγια Παπαλιάκου, ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της ΟΣΥΜΙΚ κ. Πασχάλης Συρίγος, ενώ σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο παρευρισκόμενος βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία στήριξης του πρωτογενή τομέα στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης που επιδιώκουμε στη χώρα και στα νησιά.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε ο στόχος του προγράμματος που αποσκοπεί στη δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) του πρωτογενή τομέα με συμμετοχή τόσο των κατ' επάγγελμα αγροτών, όσο και άλλων ανθρώπων και κυρίως νέων, με απώτερο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά, εξασφαλίζοντας θέσεις απασχόλησης όλο το χρόνο και πέραν της τουριστικής περιόδου. Στη συνάντηση τονίστηκε ο πιλοτικός χαρακτήρας του προγράμματος με την καταρχήν  επιλογή δύο νησιών και τη συνέχισή του με την ένταξη και άλλων νησιών σε περίπτωση που το εγχείρημα έχει θετική έκβαση.

Είναι φανερό ότι τώρα αρχίζει η δύσκολη φάση της προσπάθειας, αφού οι συνδιοργανωτές θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις επιμέρους προτάσεις των νησιών, να προχωρήσουν στην επιλογή καταρχήν των δύο νησιών και βεβαίως να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτικοί πόροι για τη στήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ στα πρώτα τους βήματα. Φυσικά η επιτυχία του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί και από τη διάθεση συνεργατικότητας που πρέπει να επιδείξουν οι συμμετέχοντες.

     14/5/2018


NΔ: Αυτοί είναι οι νέοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ. Πρόεδρος Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας - Αναλυτικά τα ονόματα
 Τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για τους 66 νέους προέδρους στις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ) και τους 339 των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Πειραιώς.

Συνολικά 155.000 ενεργά μέλη του κόμματος -αριθμός ρεκόρ όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα- κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των

προέδρων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ. Στη διαδικασία ανεδείχθησαν επίσης και 1000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στην κορυφαία θεσμική διαδικασία της ΝΔ, στο επόμενο Συνέδριό της το οποίο θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.
Ακολουθούν αναλυτικά τα ονόματα των εκλεγέντων:

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»Χτες 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου (89%) 300 εκλογείς (η μεγαλύτερη εκλογική κάλπη που στήθηκε στις Κυκλάδες) σε σύνολο 344 στην Πάρο-Αντίπαρο απέδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία στα νησιά μας αποτελεί ισχυρή αλλά κι αξιόπιστη πολιτική δύναμη. Η Πάρος κι η Αντίπαρος απέδειξαν στην πράξη ότι μπορούν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο όχι μόνο για το μέλλον των νησιών μας αλλά και να δίνουν δυναμικά κι αποτελεσματικά αγώνες ενώνοντας τους πολίτες κι αποτελώντας παράδειγμα αξιοπρέπειας, ήθους κι ορθής πολιτικής παρουσίας.
Θέλω να συγχαρώ τον συναγωνιστή κ φίλο Κώστα Ροδίτη για τον αγώνα που έδωσε· θέλω επίσης να

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ, € 7 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014 - 2020

Νέα έργα οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού €7 εκατ. στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Έργα οδοποιίας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 7,0 εκατ. € εκ των οποίων 3,5 εκατ. € για τις Κυκλάδες και 3,5 εκατ. € για τα Δωδεκάνησα, θα προταθούν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ερμούπολη.

Τα παραπάνω έργα εντάσσονται στο συνολικό πλάνο της Περιφερειακής Αρχής, για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, που θα βελτιώσουν, θα αναμορφώσουν και θα καταστήσουν ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

 

Πρόκειται για τα έργα:

1. "Δημιουργία και βελτίωση των υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου-εξόδου-έργα οδικής ασφάλειας"

 

Το έργο αφορά στην υλοποίηση των παρακάτω δράσεων:

·         Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δυτικού Άξονα Νήσου Ρόδου.

·         Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Καλύμνου.

·         Βελτίωση Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ν. Λέρου.

 

2. "Δημιουργία και βελτίωση των υποδομών σύνδεσης με τις πύλες εισόδου - εξόδου - έργα οδικής ασφάλειας" 

 

Το έργο αφορά τα νησιά των Κυκλάδων: Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θήρα,  Θηρασιά, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Φολέγανδρο.

 

3. "Βελτίωση Ασφάλειας του οδικού δικτύου των μικρών νησιών της Περιφέρειας" 

 

Το έργο αφορά τα νησιά των Κυκλάδων: Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θήρα,  Θηρασιά, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Φολέγανδρο.

 

4. "Βελτίωση ασφάλειας του οδικού δικτύου των μικρών νησιών της Περιφέρειας"

 

 Το έργο αφορά στην υλοποίηση της δράσης Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Σύμης και συγκεκριμένα την Επαρχιακή οδό από Σύμη προς Πανορμίτη, την επαρχιακή οδός από Σύμη προς Πέδι, την  Κεντρική οδό από Λιμένα Σύμης προς ανώτερο τμήμα οικισμού Σύμης και την Οδός προς Ρουκουνιώτη.

 

 

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. ΜΠΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ

 

Κώστας Μπιζάς:  «Τις αναφορές περί αλαζονείας και ανοησίας, τις επιστρέφω στον ή στην συντάκτρια της παραπλανητικής και πολιτικά καταδικαστέας ανακοίνωσής τους»

 

Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωνσταντίνου Μπιζά, απάντηση σε σημερινό Δελτίο Τύπου της παράταξης Μαχαιρίδη:

 

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και λοιποί δυσαρεστημένοι, ελλείψει πολιτικού λόγου και πειστικών επιχειρημάτων, προτιμούν να εκχωρούν την διακριτή πολιτική τους οντότητα και να  εκφράζονται συλλύβδην δια των «επιδόξων». Δικαίωμά τους.

 

Το να καταγγέλλεται όμως η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου επειδή… συνεδριάζει, είναι από μόνο του δείγμα γραφής της επικοινωνιακής τους σύγχυσης. Η  πολιτική τους  σύγχυση, είναι δεδομένη.

 

Η απουσία παρατάξεων της μειοψηφίας από τη σημερινή συνεδρίαση, υποβαθμίζει και προσβάλει τον θεσμό που υπηρετούν.

Ταυτοχρόνως, η απουσία τους συνιστά άρνηση εκπροσώπησης, μέσα στο θεσμικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου, των νησιωτών που τους εμπιστεύθηκαν, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα συνεχίσω να επιτελώ το ακέραιο το έργο που επιτάσσει ο θεσμικός μου ρόλος, δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους την δυνατότητα να εκφράζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, με σεβασμό στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Δε θα ασχοληθώ με τις αναφορές περί αλαζονείας και ανοησίας, τις οποίες επιστρέφω στον ή στην συντάκτρια της παραπλανητικής και πολιτικά καταδικαστέας ανακοίνωσής τους.

Άλλωστε, η κοινωνία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου μας κρίνει και μας αξιολογεί όλους, συνεχώς.

 

 

 

 Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ

Γιώργος Λεονταρίτης: «Θόρυβος ενοχλητικός και χωρίς περιεχόμενο, από τα αλαλάζοντα κύμβαλα της μειοψηφίας»

 

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, απάντηση σε σημερινό Δελτίο Τύπου της παράταξης Μαχαιρίδη:

 

Αδυνατώντας να αρθρώσουν ουσιαστικό και χρήσιμο πολιτικό λόγο, οι ευρισκόμενες σε αποσύνθεση παρατάξεις της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, προσπαθούν να κάνουν θόρυβο ως κύμβαλα αλαλάζοντα.

Μόνο που ο θόρυβος είναι τόσο  ενοχλητικός, που η κοινωνία κλείνει τα αφτιά της.

 

Το γεγονός και μόνο ότι, απουσιάζοντας  χωρίς ουσιαστικό πολιτικό λόγο, από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παραβίασαν την λαϊκή εντολή για συμμετοχή τους στα κοινά, δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο της αυτοδιοίκησης, στο παρόν και στο μέλλον.

 

Με τον απροκάλυπτο τρόπο που απαξιώνουν τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, ευτυχώς για τον τόπο, το αντιλαμβάνονται πλέον και οι πολίτες.

 «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»
Χτες 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου (89%) 300 εκλογείς (η μεγαλύτερη εκλογική κάλπη που στήθηκε στις Κυκλάδες) σε σύνολο 344 στην Πάρο-Αντίπαρο απέδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία στα νησιά μας αποτελεί ισχυρή αλλά κι αξιόπιστη πολιτική δύναμη. Η Πάρος κι η Αντίπαρος απέδειξαν στην πράξη ότι μπορούν να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο όχι μόνο για το μέλλον των νησιών μας αλλά και να δίνουν δυναμικά κι αποτελεσματικά αγώνες ενώνοντας τους πολίτες κι αποτελώντας παράδειγμα αξιοπρέπειας, ήθους κι ορθής πολιτικής παρουσίας.