slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Νέα Δημοκρατία προδίδει τους ψηφοφόρους της...

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να αισθάνονται οι περισσότερο προδομένοι Έλληνες της σύγχρονης ιστορίας. Συνεχώς ψηφίζουν ένα κόμμα που ανελλιπώς το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τους πετά στον κάλαθο των αχρήστων μετά τις εκλογές.
Κάποτε διαβάζαμε ότι ο «Αντίπαλος του Σαμαρά δεν είναι ο Γιώργος, είναι ο «εκπασοκισμός» της κοινωνίας» και ότι προτεραιότητα της νέας ηγεσίας θα ήταν ο......

Όταν η Δούρου αποθέωνε τον Ερντογάν


Θεωρούσε μοντέλο πρότυπο την πολιτική του Τούρκου Πρωθυπουργού

Πριν λίγο καιρό η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου έβλεπε μέσα από τα ροζ γυαλιά της και το πολιτικό καθεστώς στην Τουρκία, το οποίο χαρακτήριζε ζηλευτό και ιδανικό για άλλες χώρες. Μάλιστα, τα έλεγε και σε τουρκική εφημερίδα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτίνα στην Zaman: Χάρη στον πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη δημιουργία ενός καινούργιου πολιτικού μοντέλου δεν είναι παράξενο που σήμερα οι άνθρωποι στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ονειρεύονται ένα τουρκικό μοντέλο …


parapolitika.gr 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ, στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝΟΥ

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητές φίλες και φίλοι,
Με λύπη μου πληροφορήθηκα τη δημόσια ανακοίνωση του Δημάρχου σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση με τους φορείς και τους πολίτες της Τήνου με θέμα την κατάσταση του Κέντρου Υγείας.
Το πώς ακριβώς διαδραματίστηκαν τα πράγματα και το τι ειπώθηκε, προφανώς δεν είμαι σε θέση να έχω προσωπική άποψη, διότι απλούστατα δεν ήμουν παρών. Θα έλεγα όμως ότι η όποια κριτική είναι και θεμιτή αλλά και επιβεβλημένη, εφόσον κρίνεται η...

Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη Βαρδινογιάννη με Ψυχάρη - Μπόμπολα και έπαθλο την κυριαρχία στο Mega


Παρά τη σκληρή αντιπαράθεση στο προσκήνιο και το παρασκήνιο στην οποία έχουν μπει οι βασικοί μέτοχοι του Mega μετά την απόφαση να «ενεργοποιηθεί πολιτικά» το Star, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να απουσιάσει από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον Τηλέτυπο καταβάλλοντας το ποσό που του αντιστοιχεί, καθώς δεν επιθυμεί την πλήρη αποσταθεροποίηση του καναλιού και της εταιρείας.

Το Mega, με ζημίες 8 εκατ. ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2013, βρίσκεται σε οικονομικά δυσχερή θέση και χρειάζεται κατεπειγόντως τα 15 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η οποία έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση της 18ης Απριλίου.

Ανεξαρτήτως πάντως αυτού, η απόφαση για την ενίσχυση του πολιτικού και κοινωνικού προφίλ του Star με την ενεργοποίηση προσώπων όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Μάρα Ζαχαρέα έχει διπλή εξήγηση:

Πηγάζει εξαιτίας των αλλαγών που συντελούνται στην ελληνική οικονομία και ως «απάντηση» στην άρνηση των δύο άλλων μετόχων του Τηλέτυπου, Γιώργου Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη να συνηγορήσουν στην πρόταση για τη συγχώνευση του Mega με το Star.

Η πρόταση έγινε το Καλοκαίρι του 2012 στο γραφείο του Γιώργου Μπόμπολα από τον ίδιο το Βαρδή Βαρδινογιάννη αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, σε μια συζήτηση που είχε αρκετή ένταση.

Κι αυτό γιατί αν γινόταν αποδεκτή η πρόταση ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα έχει πλέον την πλειοψηφία του νέου καναλιού, εξαιτίας του γεγονότος πως έχει τον πλήρη έλεγχο του Star, ενώ το μερίδιο του στo Mega κυμαίνεται στο 10%.

Οι κύριοι Μπόμπολας και Ψυχάρης έχουν μέσω των εταιρειών τους το 50,03% των μετοχών του Mega.

Ο Πήγασος έχει το 27,92% του Τηλέτυπου και ο ΔΟΛ το 22,11% της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να χάσουν τον έλεγχο του πρώτου καναλιού της χώρας.

Ο ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη στην «πρόκληση» του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του γιου του Γιάννη, απάντησε με άρθρα «ειδικού συνεργάτη» στο Βήμα της Κυριακής και στα Νέα, σήμερα, αποκαλώντας τον κουμπάρο του Χρήστου Λαμπράκη -Βαρδή Βαρδινογιάννη, «πέμπτο» άνθρωπο στη συμμαχία του Mega, όταν αυτή γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1989.

«Η ομάδα των τεσσάρων συν ένας ιδιοκτητών ήταν η μόνη που τήρησε τη συμφωνία αυτή - ως ομάδα μόνο, γιατί ορισμένα μέλη της ίδρυσαν και δικούς τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς» έγραφε χθες στο Βήμα» ο «ειδικός συνεργάτης».

Η έμμεση αυτή αναφορά είναι και για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όταν ο μακαρίτης Θόδωρος Βαρδινογιάννης ξεκίνησε το Mega και για την οικογένεια Αλαφούζου, η οποία πλέον δεν έχει συμμετοχή στο κανάλι, για τη λειτουργία του ΣΚΑΙ από το Γιάννη Αλαφούζο το 1993.

Πέρα όπως από τις «αψιμαχίες», όπως οι μέτοχοι του Mega και «κλειδοκράτορες» της ενημέρωσης εμφανίζονται να συγκρούονται, την επόμενη μέρα μπορούν να τα βρουν και να φωτογραφηθούν σε μια δεξίωση. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε ως και σήμερα με αφορμή και άλλες συγκρούσεις στο παρελθόν που οδήγησαν σε μεγάλες συμμαχίες, όπως έγινε με την περίπτωση του Χρήστου Λαμπράκη και του κ. Μπόμπολα στο μακρινό παρελθόν.

Η ουσία σε μια εποχή πτώχευσης είναι ποιος βάζει τα λεφτά. Εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι σε Mega και Star το επόμενο διάστημα.

iefimerida.gr  

Ξεφτιλα κρατος: Απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ η ανάπλαση των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα


Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Σγούρος είχε προειδοποιήσει πως αρκετά έργα κινδυνεύουν να χάσουν την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λόγω καθυστερήσεων. Ο περιφερειάρχης Αττικής, σήμερα, προέβη από μόνος του στην απένταξη δύο έργων από το κοινοτικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για την ανάπλαση των πλατειών Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα που εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και είχαν προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σγούρος είπε πως τα συγκεκριμένα έργα είχαν λιμνάσει τους τελευταίους 18 μήνες και υπογράμμισε πως τα έργα που καθυστερούν αδικαιολόγητα θα απεντάσσονται και τη θέση τους θα παίρνουν έργα «που συνδυάζουν κοινωνική αναγκαιότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων».

Η δημόσια υγεία στις Κυκλάδες υποβαθμίζεται δραματικά

Στην Ημερίδα που οργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου το Σάββατο 1/6  στην Ερμούπολη με θέμα «τις προσπάθειες για τη στήριξη της υγείας του πληθυσμού των Κυκλάδων μέσα στην κρίση», ο Νίκος Συρμαλένιος απηύθυνε χαιρετισμό – τοποθέτηση, όπου μεταξύ άλλων είπε:

Μετράει η δικαιοσύνη στην Οικονομία;


Από τον Νικόδημο
1. Η απλή και γρήγορη απάντηση λέει “ Όχι, καθόλου”!
Όλοι πάσχουμε από αισθητές και ανεπαίσθητες αντιφάσεις, από συναισθηματισμούς, συγκινησιακές διακυμάνσεις και φυσικά, από άγνοια που είναι και η βασική αιτιακή κατάσταση. Αυτή η άγνοια έχει τρεις καταστάσεις: η μία είναι η πανανθρώπινη έλλειψη πληροφοριών πού ποτέ δεν θα ξεπεραστεί• η δεύτερη, κοινότατη κι επικίνδυνη αφού δεν.....

Συναντήσεις Μανώλη Μαργαρίτη στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης παραβρέθηκε σήμερα στη συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη με τους Δημάρχους νησιωτικών δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας νερού. Στη σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει κάθε νησί και εξετάσθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
            Ο Δήμαρχος, παρά τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν, πρότεινε να διατεθεί νερό στα τέσσερα μικρά νησιά του Δήμου από τη Νάξο, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της υδροδότησής τους. Επίσης, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί και παρουσίασε την πορεία των έργων αφαλάτωσης στις Μικρές Κυκλάδες, έργα τα οποία θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία. Στη....

Άρθρο Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη Δημοσιογράφου- Μέλους «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

Στη Σύρο εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Eυρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Μακαριστού Κυρού Δωρόθεου Α' Στέκα.
Λαμπρές ήταν και φέτος στη Σύρο οι εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Eυρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου. Την 25η Μαΐου στο Ναό του Αγίου Δημητρίου με την παρουσία πλήθους Συριανών, είχαμε τον.....

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ.


Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΑΞΟΥ  καλεί του ανέργους που έχουν  υποβάλλει μόνοι τους αίτηση
στα  πλαίσια του προγράμματος «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»  όπως απευθύνονται στα Γραφεία της ΄Ενωσης  για την θεωρητική τους κατάρτιση  και για την απορρόφησή τους στην πρακτική άσκηση.
Προθεσμία υποβολής έως την Πέμπτη 06/06/2013.
 Για ενημέρωση  καλέστε  στα 22850-26406 /22850 - 25938
Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να προσλάβουν επιδοτούμενο προσωπικό υπό μορφή πρακτικής  άσκησης, μέσω προγραμμάτων «Επιταγή εισόδου στην...

Άντε χαθείτε Ηλίθιοι που μιλάτε και εσείς

Xrysh-Aygh-Parliament
Χρυσή Αυγή: Πετάξτε τη Βούλτεψη έξω από τη Βουλή".Γιατί ο...

Απαλλαγή από ΦΠΑ για επιχειρήσεις με μικρό τζίρο

Την απαλλαγή από τον ΦΠΑ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών με χαμηλούς τζίρους συμπεριλαμβάνει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να δώσει σύντομα για διαβούλευση.
Ο νέος Κώδικας θα προβλέπει το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών για τη διασφάλιση της είσπραξης φόρων και ....

Η Βούλτεψη αρνήθηκε έλεγχο σε αστυνομικό της Βουλής


ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΩΣΤΑ
Βούλτεψη στο enikos.gr:Δεν αρνήθηκα τον έλεγχο οπλοφορίας
Η Σοφία Βούλτεψη της Νέας Δημοκρατίας έγινε η πρώτη βουλευτής που αρνήθηκε να παραδώσει την τσάντα της για έλεγχο. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, κατά την είσοδό της στη Βουλή, ενώ πέρασε τη μαγνητική πύλη, στη συνέχεια αρνήθηκε να....

Οσμές σκανδάλου στο πρόγραμμα βοηθημάτων για ΑΜΕΑ στις παραλίες του Νότιου Αιγαίου


Μια παραλία επαρκώς εξοπλισμένη, οφείλει να παρέχει πρόσβαση σε όλους ώστε να μπορούν να χαρούν τη θάλασσα, και αυτό είναι σημαντικό για όλους, αλλά πολύ περισσότερο για τα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία.
Βασικά βοηθήματα για τους ΑΜΕΑ και για τους ανθρώπους που τους συνοδεύουν είναι τα ειδικά επιπλέοντα  καροτσάκια που επιτρέπουν την είσοδο στη θάλασσα και το στήσιμο διαδρόμων για την εύκολη κίνηση στην άμμο.
Ο αντιπεριφερειάρχης μας, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, έκανε μεγάλο αγώνα τα.....