slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ...

Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης (από την Ελευθεροτυπία)

Ένας στους δύο καθηγητές μέσης εκπαίδευσης παρέχει μειωμένο διδακτικό έργο στο σχολείο που διδάσκει παρότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει στο ακέραιο το πλήρες διδακτικό εβδομαδιαίο ωράριο που του αναλογεί και το οποίο κυμαίνεται... με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας σε 16 έως 21 ώρες την εβδομάδα εκτός ειδικών περιπτώσεων όπως μητέρες για τα δύο πρώτα χρόνια του παιδιού, διευθυντές, υποδιευθυντές κ.λπ.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία που σοκάρουν παρατίθενται σε πόρισμα- σοκ των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι διενήργησαν δειγματοληπτικό έλεγχο σε τέσσερα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ανατολική Αττική ( Βάρη - Βούλα – Βουλιαγμένη) και αφορούσαν τις εκπαιδευτικές περιόδους από το 2008 έως το 2012.

Να ανοίξει αμέσως το σχολείο, ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Νάξου

Ανακοίνωση
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 4/3/2013, ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ. Νάξου υιοθέτησε ομόφωνα τις παρακάτω θέσεις αναφορικά με την κατάληψη του σχολείου.
Ο Σύλλογος:

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η«ΚΥΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ »


ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ  «Η ΚΥΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ »   ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ  - Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έβαλε «κόκκινες γραμμές» - ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΛΕΞΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ  ΠΑΛΙ «  ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ »   
Σε διαδικασία συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η πρώην υπουργός κα Λούκα Κατσέλη, μια συζήτηση «με κυβερνητική προοπτική», όπως λέει στη συνέντευξή της...


Tα ΝΕΑ: Το αριστερό αγόρι Αλέξης θα έκανε τον Μαυρογιαλούρο να ζηλέψει

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για το φορολογικό, προκαλεί σήμερα τον ειρωνικό σχολιασμό από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, που διατείνεται πως οι δηλώσεις Τσίπρα θα έκαναν ακόμη και τον Μαυρογιαλούρο να μαυρίζει από ζήλια.

Ενώ κάποιοι τον πίνουν: Έμμεση αύξηση μισθών για 80.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ-Τραπεζών!

Μείωση εισφορών που ισοδυναμεί με μια "έμμεση αύξηση" μισθών ως και 40 ευρώ το μήνα έχουν από την 1η/1/2013 περίπου 80.000 υπάλληλοι ΔΕΚΟ και τραπεζών που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ από το 2008 και βάσει νόμου από φέτος και κάθε τρία χρόνια μέχρι το 2020 οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις θα πέφτουν σταδιακά ώστε να φτάσουν τα επίπεδα του ΙΚΑ.
Πρόκειται για υπαλλήλους των.....

Καμιά έκπληξη... από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία

Τελικά ο Αλέξης δε θα κάνει την ανατροπή στο οικονομικό επίπεδο. Δε θα κάνει τη χώρα Βενεζουέλα, τον είχαμε παρεξηγήσει. Είναι τελικά πιο κοντά στον Σαμαρά απ' ότι πιστεύαμε και η στροφή στο ρεαλισμό συνεχίζεται χωρίς ρήξεις, ανατροπές, λαϊκή επανάσταση, κατάργηση του Μνημονίου κι άλλα τέτοια που λένε ορισμένες συνιστώσες του.

Η παρουσίαση της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από γενικόλογη (έτσι είναι άλλωστε όλων των κομμάτων μέχρι να τις εφαρμόσουν) είχε και ψήγματα σοβαρότητας, ρεαλισμού και στο κάτω – κάτω δεν διαφέρει και πολύ από των άλλων κομμάτων.

Για παράδειγμα, τα 10 σημεία της πολιτικής που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι:

Σήμερα η δίκη της εφημερίδας ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ από τη δίωξη του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία

Σήμερα είναι το δικαστήριο της εφημερίδας Νέα Πορεία μετά από τη δίωξη των παιδιών του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία.
 Δεν μπορούν να το χωνέψουν οι ...''νεοκομμουνιστές'' ότι υπάρχει και άλλη άποψη εκτός από τη δική τους και αρχίζουν τις ...μηνύσεις.
 Και όπως έγραψε πολύ σωστά η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το θέμα αυτό:

 Όταν οι ινστρούχτορες της Αριστεράς θίγονται, τότε η οδός της δικαιοσύνης είναι η καλύτερη.
 Όταν όμως οι ίδιοι θίγουν και προσβάλλουν, τότε είναι απειλή.

 Αυτοί είναι οι σημερινοί κομμουνιστές! Ντροπή.....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο είχε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, με στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου και, συγκεκριμένως, με τον Αερολιμενάρχη, Γιώργο Ήμελλο και τον υπεύθυνο τηλεπικοινωνιών, Κώστα Δημητρόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο....

Και οι 12 ήταν υπέροχες!!!!!!!!!!

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν οι παγκορασίδες του Πανναξιακού χθες το απόγευμα στη Σύρο με 3-1 σετ κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του Νεωρίου. Η μεγάλες διαφορές στην διακύμανση του σκορ, κυρίως στα δυο πρώτα σετ, έδωσαν την δυνατότητα στον προπονητή Γιώργο Δερμάτη να χρησιμοποιήσει όλες τις παίκτριες που είχε στην διάθεσή του. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο έδειξαν με την απόδοσή τους ότι μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τις βασικές, και να δώσουν πολύτιμες λύσεις όταν η ομάδα τις έχει ανάγκη.
Ο έφορος του Πανναξιακού κ. Ισίδωρος Ευαγγελίστα μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε:
"Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων για.......