slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ινδική μετάλλαξη στην Ελλάδα είναι «διαφορετική»

Βασίλης Βενιζέλος
Με άλλα λόγια, η ινδική μετάλλαξη κυριαρχεί δραματικά στην πονεμένη ΙνδίαΕίναι, άραγε, ίδια η συμπεριφορά ενός μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κοροναϊού, το οποίο επικρατεί σε μία χώρα, με τη συμπεριφορά του ιδίου στελέχους σε μία άλλη χώρα, στην οποία κυριαρχεί κάποιο άλλο μεταλλαγμένο στέλεχος του SARS – COV 2;

Έγκριση χρηματοδότησης περιβαλλοντικού έργου της Τήνου από το Πράσινο Ταμείο


Τη χρηματοδότηση της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων για το νησί της Τήνου, συνολικού ποσού 112.000,00 €  ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου. Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την ανάπλαση της Πλατείας Πέτρου Βιδάλη και της Πλατείας Φειδίου.  Το έργο προχώρησε ύστερα από την κατάρτιση μελετών και την κατάθεση προτάσεων του Δήμου Τήνου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ν. Σαντορινιός - Κ. Νοτοπούλου - Α. Μιχαηλίδης: «Η Κυβέρνηση άργησε μήνες να κατανοήσει το αυτονόητο: Μαζικούς Εμβολιασμούς στα νησιά»

 


Κοινή δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού, Κατερίνας Νοτοπούλου και Ανδρέα Μιχαηλίδη, αρμόδιων Τομεαρχών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς στα νησιά


«Η Κυβέρνηση άργησε μήνες να κατανοήσει το αυτονόητο: Μαζικούς Εμβολιασμούς στα νησιά»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

 

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpg

SELF TEST ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


Μία τραγελαφική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία αναφέρει ότι :


«Από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου 2021  και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους 8 κλάδους που εμπίπτουν  στην σχετική ΚΥΑ Β' 1588/18.4.2021 (Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/18.4.2021)  (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Κοινό Τηνίων - Έξω οι "πράσινες επενδύσεις" από την Τήνο

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/5/2021

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο

Στις 14 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Σύρου η αγωγή της εταιρείας εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα Πράσα απέναντι σε εκατό συμπολίτες μας.


Επιπλέον, στις 17 Μαΐου, συζητείται στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) Κυκλάδων, η οριστική σφράγιση του οικοπέδου αποθήκευσης των ανεμογεννητριών στην Αγ. Μαρίνα καθώς και η ένσταση της εταιρείας εγκατάστασης επί της απόφασης σφράγισης από την Πολεοδομία Τήνου.

Κοινό Τηνίων - Διαβούλευση για το ΕΣΔΙΜ Νήσων μέχρι 14 Μαΐου

 Σε διαβούλευση καλεί τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους φορείς του Β. Αιγαίου, του Ν. Αιγαίου και της Κρήτης, η Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ (Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης), σχετικά με την κατάρτιση του ΕΣΔΙΜ Νήσων (Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης).

Το κείμενο που στάλθηκε για διαβούλευση μιλάει μεταξύ άλλων για

Γιώργος Χατζημάρκος: Δημοπρατείται από την Περιφέρεια η τριετής συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Θήρα, Θηρασιά, Ίο, Φολέγανδρο και Ανάφη, με προϋπολογισμό 3,55 εκατ. ευρώ


Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου
Με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καινοτομεί για μια ακόμη φορά και αλλάζει τη φιλοσοφία των παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την οδική ασφάλεια, μια νέα γενιά έργων, όπου μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει.

Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Η Πάρος συγκαταλέγεται στα 19 νησιά της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία»

Καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων

Υγειονομική θωράκιση ενόψει τουριστικής περιόδου

  • Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, συμμετείχε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα "Εμβολιασμός μόνιμων κατοίκων νησιών".

  • Στο πλαίσιό της, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους 19 συμμετέχοντες, δήμαρχοι όλοι των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών της χώρας, για την πρωτοβουλία «Γαλάζια Ελευθερία» που προβλέπει τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων τους άνω των 18 ετών ως τα τέλη Ιουνίου.

  • Στη συνάντηση συμμετείχαν και: ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, οι Υφυπουργοί στον Πρωθυπουργό, κ. κ. Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Mάριος Θεμιστοκλέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Αριστοτελία Πελώνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Κύρα Κάπη, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Δημήτρης Τσιόδρας.


Το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», που στόχο έχει να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και τις οικονομίες τους, περιλαμβάνει τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού νωρίτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, με σκοπό να χτιστεί άμεσα το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας στους προορισμούς αυτούς. 

Προβλέπει επίσης τη δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων από τις δυνάμεις του ΕΣΥ, τη δημιουργία κινητών συνεργείων εμβολιασμού για να επιταχυνθεί ο καθολικός εμβολιασμός, καθώς και την ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων για την περαιτέρω ενίσχυση του σχεδίου. Τέλος, στην επιχείρηση αναμένεται να συστρατευθούν και εθελοντικές οργανώσεις. 

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το πρόγραμμα 'Γαλάζια Ελευθερία' που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και λαμβάνει μέτρα εισακούοντας τις προτάσεις μας. Ο Δήμος Πάρου άλλωστε ήταν από τους πρώτους Δήμους που είχε ζητήσει επιτακτικά τον άμεσο και οριζόντιο εμβολιασμό του πληθυσμού του νησιού, καταθέτοντας μάλιστα και ολοκληρωμένες προτάσεις σχετικά. Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε όλες μας τις υπηρεσίες και τις δυνάμεις για την υποστήριξη του σχεδίου. Παράλληλα, καλούμε όλους τους ενήλικους κατοίκους  μας να εμβολιαστούν.»

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 12-05-2021, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, με αντικείμενο τον έγκαιρο και κατάλληλο συντονισμό όλων των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την τρέχουσα περίοδο.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, Δήμαρχοι και στελέχη των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε εκτενέστατη συζήτηση επί όλων των θεμάτων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία των φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.


Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

Γ. Βρούτσης: «Η Γαλάζια Ελευθερία θωρακίζει τα νησιά μας, οι νησιώτες εμβολιάζονται»

H επιχείρηση «Ελευθερία» της κυβέρνησης, που αφορά στον εμβολιασμό των πολιτών σε εθνικό επίπεδο, συνεχίζεται με επιτυχία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. «Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τα νησιά μας να θωρακιστούν υγειονομικά ταχύτερα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας πρωτοβουλίας, της «Γαλάζιας Ελευθερίας», η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτά. Στόχος της, είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων τους, ως τα τέλη Ιουνίου, ώστε να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.

«Mea culpa» Άδωνη για Καρανίκα - φαρμακευτική κάνναβη: «Κάναμε λάθος το 2018»

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή αναγνώρισε την θετική συμβολή του Νίκου Καρανίκα στην νομιμοποίηση φαρμακευτικών προϊόντων από κάνναβη
Mea culpa δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την κριτική που και ο ίδιος εξέφρασε το 2018 για τις ρυθμίσεις φαρμακευτικής κάνναβης που προωθούσε τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή την εισήγηση νομοσχεδίου για το ίδιο θέμα στην Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε μάλιστα και την θετική όπως την χαρακτήρισε συμβολή του Νίκου Καρανίκα, στενού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης ως φαρμακευτικό προϊόν.