slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis απαντά σε άσπονδους φίλους και τρολ για τη δημοσκόπηση που παρουσίασε στο MEGA… Τόσο χάλια ρε φίλε;


Η προχθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ενόχλησε. Ενόχλησαν τα ευρήματα της (εδώ)… Είναι γεγονός ότι στα κοινωνικά δίκτυα συζητήθηκε η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όχι τόσο για την εκτίμηση ψήφου που βρίσκει τη διαφορά στις 10 μονάδες της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πάνω από τις υπόλοιπες, όσο κάποια άλλα ευρήματα όπως για παράδειγμα η υπερδιπλάσια διαφορά του Μητσοτάκη από τον Τσιπρα ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αλλά και ότι μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Γεμάτη «αστέρες» η «σκιώδης κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ

Γεμάτη τηλεοπτικούς «αστέρες» είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ.
Μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνουν τους τομείς της «σκιώδους κυβέρνησής» του, βρίσκονται και μερικά γνωστά ονόματα, όχι όμως από την πολιτική τους διαδρομή.

Πρόκειται για την άλλοτε παρουσιάστρια, Κατερίνα Λάσπα, η οποία τέθηκε επικεφαλής του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας αλλά και εδώ και χρόνια υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, ταξίαρχο εν αποστρατεία και άλλοτε μέλος της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, Θανάση Κατερινόπουλο, στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Προστασίας του Πολίτη.
Στα γνωστά ονόματα στις λίστες υπάρχει ακόμα ο ηθοποιός και άλλοτε βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός, στο ρόλο του τομεάρχη Πολιτισμού, ενώ επιστρέφει μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Πεταλωτής. Ο πρώην υπουργός, αναλαμβάνει τομεάρχης Εθνικής Άμυνας.

Κώστας Α.Καραμανλής: Διόδια στα 2,5 ευρώ ανα διέλευση προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης

 

➡️ Από σήμερα ο διαγωνισμός για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μπήκε στη δεύτερη φάση του.

📍Κατόπιν της τελικής απόφασης του Υπουργείου Υποδομών κ Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη διόδια 2,50 ευρώ ανά διέλευση, ενώ με βάση την τρέχουσα σύμβαση, που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2024, προβλέπονται διόδια 2.80 ευρώ.

Ανάπτυξη και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτους- Να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι...οι αριθμοί!dz
                         " ΠΝΟΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
                                         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ρόδος  26.11.22

     " Ανάπτυξη και ίσες  ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς!
        Να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι....οι αριθμοί! "

    Ομιλία του Χ.Κόκκινου  στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.


Στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδος (ΕΝ.Π.Ε. ) που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 και 25/11/22 συμμετείχε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού " ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε.
Στην ομιλία του στην θεματική ενότητα " Οι περιφέρειες δίπλα στους πολίτες " -Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη "  επισήμανε και πρότεινε τα παρακάτω :

"Οι  Περιφέρειες οφείλουν να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και όχι διαχειριστή!
Μόνο με  μεγάλα έργα και οργανωμένο  σχέδιο  θα ανταποκριθουν στα  κελεύσματα  της εποχής μας και στις προσδοκίες των πολιτών!
Στα θέματα "Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης" επιβάλλεται να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά όπως είναι : η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια.

- Οι Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τους πολλούς διαθέσιμους οικονομικούς τους πόρους και να στηρίξουν τα ΑΜΕΑ  και τα ιδρύματα που τους βοηθούν  και να δοθεί λύση στα ζητήματα των ΡΟΜΑ (κάτι που εκκρεμεί πολλά έτη στη Ρόδο).

-Με την ενίσχυση και τη λειτουργία  των " κοινωνικών παντοπωλείων" να βοηθήσουν συμπολίτες μας που ζουν στη φτώχεια και τη δυστυχία.

-Με προγράμματα του ΕΣΠΑ μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και με σεμινάρια τη  δια βιου εκπαίδευση και κατάρτιση .

-Να δημιουργηθεί σε κάθε Περιφέρεια της χώρας "Παρατηρητήριο  για την  Δημόσια Υγεία " με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης  , των ιατρικών συλλογών και των διοικήσεων και των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.
Με συλλογική  ευθυνη  και δράση να δώσουν λύσεις στα προβληματα που αντιμετωπιζει η δημόσια υγεία και να διεκδικήσουν από την πολιτεία τα απαραίτητα !

-Αξιοποίηση των μελετών που βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Να προασπιστεί  το δικαίωμα  στην εργασία  και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες.
 Με προσλήψεις ημετέρων και ειδικών συμβούλων-συνεργατών  δεν αντιμετωπιζεται η ανεργία!

-Στήριξη με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό στις εθελοντικές ομάδες.

Η κοινωνική συνοχή και Αλληλεγγύη είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους αλλά απαιτείται να υπάρχει ελευθερία, δημοκρατία  και  ισονομία .

Στόχος  να είναι: η ευημερία των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ


Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου
Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε.

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ


Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη
ανακοινώθηκαν οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ.
Στον τομέα νησιωτικής πολιτικής, αν. Τομεάρχης αναλαμβάνει ο
οικονομολόγος Γιάννης Πολυχρονάκος.
Σε δήλωση του, ο Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρει:

Νίκος Συρμαλένιος: «Προϋπολογισμός της ακρίβειας, της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, της ευρωστίας των ισχυρών»

Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό 2023
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να πείσει ότι η χώρα βιώνει μια κοσμογονία με επενδύσεις, εξαγωγές, ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, ιδιωτικό χρέος 258 δισεκατομμύρια προς όλες τις κατευθύνσεις, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία τράπεζες κλπ., τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό 2023.
Και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις είναι κατώτερες των προβλέψεων, διότι η πρόβλεψη για το 2023 είναι 15,5%, σημαντικά κάτω από το 21,5% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, ενώ η εκτίμηση για το 2022 είναι 10%. Όσο για το Ταμείο Ανάκαμψης, η εκτίμηση για εκταμίευση 3,8 δισ. είναι απίθανο να μπορέσει να γίνει μέσα στο 2022 όταν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου η απορροφητικότητα είναι μόλις 300 εκατομμύρια. Σε ότι αφορά την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό. Τέλος, σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, υπάρχει μείωση στον προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια από την τακτική επιχορήγηση, έναντι αύξησης 120 εκατομμυρίων (προσωπική υπόσχεση του πρωθυπουργού) και βεβαίως μηδενική πρόβλεψη για το ενεργειακό κόστος.
Δείτε την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου:«Λυπάμαι που ο κ. Σκυλακάκης στη δεύτερη συνεδρίαση, αν θυμάμαι καλά ή στην πρώτη, ήταν προκλητικός, διότι εκτός από τον ισχυρισμό του για πλειστηριασμό του σπιτιού της κυρίας Κολοβού το Μάρτιο του 2019, όπως είπε – άρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ – κατάφερε, βεβαίως, να γίνει αυτή η είδηση σε όλο το μιντιακό σύστημα, το ελεγχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία και από την Κυβέρνηση, η διατύπωση κλισέ ότι ο πλειστηριασμός του σπιτιού της κυρίας Κολοβού έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επεδίωκε και ας έκανε την αυτοκριτική του προχθές, που διευκρίνισε ότι δεν υλοποιήθηκε πλειστηριασμός τότε, αλλά υλοποιήθηκε το 2022.
Εκτός, όμως, από το θέμα του πλειστηριασμού, ο κύριος Σκυλακάκης μίλησε με πολύ απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά έλεγε «με λόγια του αέρα βεβαίως ξέρω και εγώ να κυβερνώ τα τεσσεράμισι χρόνια». Να θυμίσω, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δισ. και ρυθμισμένο το χρέος και χάρη σε αυτά τα 37 δισ. η χώρα είχε αξιοπιστία να δανειστεί και δανείστηκε όλα αυτά τα χρόνια με τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Εσείς πανηγυρίζετε τώρα ότι είναι ο πρώτος προϋπολογισμός εκτός εποπτείας, όταν, όμως, το 2018 ο εκλεκτός σας, ο κ. Στουρνάρας, ζητούσε πιστοληπτική γραμμή και όχι καθαρή έξοδο, άρα ζητούσε να έχουμε παράταση της μνημονιακής κατάστασης.
Να θυμίσω, επίσης, ότι από τα πρώτα χρόνια του μνημονίου, το βύθισμα της οικονομίας το 2011 και το 2012, σταδιακά άρχισε η ανάκαμψη από το 2017 και, βεβαίως, συνεχίστηκε μετά με μικρούς ρυθμούς, διότι είχαμε υποστεί μια τεράστια καθίζηση, κυρίως από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Να θυμίσω, επίσης, ότι σήμερα, από άποψη δημοσιονομική, ζούμε σε τελείως διαφορετική εποχή από αυτή που ζούσαμε μέχρι το 2019. Δεν υπάρχει Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Υπάρχει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που ήταν το πρώτο κοινό δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 750 δισ. και 32 δισ. προς τη χώρα μας. Αυτές είναι οι διαφορές οι οποίες κρίνουν κατά πόσο μπορούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το «πιστόλι στον κρόταφο» να προχωρήσει σε δημοσιονομικές πολιτικές ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων και πως σήμερα έχουμε τη δυνατότητα, με κονδύλια τα οποία εισρέουν από πολλές πλευρές, να κάνουμε πολιτική.
Εμφανίζετε, λοιπόν, σήμερα ότι ζούμε σε μια κοσμογονία, επενδύσεις και εξαγωγές, ενώ υπάρχει διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, αύξηση καταθέσεων, ενώ υπάρχει ιδιωτικό χρέος 258 δισεκατομμύρια προς όλες τις κατευθύνσεις, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία τράπεζες κλπ. και βεβαίως οι επενδύσεις είναι κατώτερες των πανηγυρισμών σας, διότι η πρόβλεψη για το 2023 είναι 15,5%, σημαντικά κάτω από το 21,5% που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, ενώ η εκτίμηση για το 2022 είναι 10%. Επίσης, να δούμε η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, που λέτε ότι είμαστε πηγή έλξης των παγκόσμιων κολοσσών, πού κατευθύνονται και με ποιο περιεχόμενο. Κύριε Υπουργέ, προσωπικά θα έλεγα ότι το να έχουμε 50 πεντάστερα ξενοδοχεία στα νησιά της χώρας μας, για μένα δεν είναι επένδυση η οποία δίνει προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και με οικολογικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Για μένα είναι μια προοπτική κερδών μεγάλων κολοσσών, που ουδεμία σχέση έχουν με την ευημερία του ελληνικού λαού.

Όσο για το Ταμείο Ανάκαμψης, η εκτίμηση για εκταμίευση 3,8 δισ. είναι απίθανο να μπορέσει να γίνει μέσα στο 2022 όταν έχουμε μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 300 εκατομμύρια απορροφητικότητα. Στο θέμα της ακρίβειας μίλησαν οι Εισηγητές μας αναλυτικά, και για την ενεργειακή ακρίβεια και για την ακρίβεια στα τρόφιμα, και οι προβλέψεις που κάνετε-διορθωτική πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό του 2023 5%, -ευτυχώς που κάνατε και αυτή την πρόβλεψη-διότι πέρσι είχατε προβλέψει 1% πληθωρισμό όταν σε λίγους μήνες είχαμε 8, 9, 10 και 11% πληθωρισμό ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε ότι αφορά την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αυτές οι αυξήσεις που δίνετε σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό. Σε ό τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση επειδή είμαι και Βουλευτής Περιφέρειας, θέλω να πω ότι έχουμε μείωση στον προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια από την τακτική επιχορήγηση, έναντι αύξησης 120 εκατομμυρίων που ήταν προσωπική υπόσχεση του κυρίου Μητσοτάκη και βεβαίως και μηδενική πρόβλεψη για το ενεργειακό κόστος. Απέναντι σε αυτόν τον προϋπολογισμό της αύξησης των κοινωνικών δραστηριοτήτων, της ακρίβειας και της ευρωστίας ισχυροποίησης των ισχυρών, εμείς αντιπροτείνουμε ένα ολιστικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης με αιχμή τις 6 εθνικές προτεραιότητες που εξήγγειλε ο πρόεδρος μας ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, με ένα απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα 5,6 δισ.
Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα-και τελειώνω κύριε πρόεδρε-είναι η ανάκτηση του δημοσίου στη ΔΕΗ με κρατικοποίηση της ΔΕΗ-επανακρατικοποίηση-η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η μη καταβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, η 13η σύνταξη την οποία εσείς κόψατε, η αύξηση του αφορολογήτου στις 10.000 για όσους ήδη καλύπτονται από το αφορολόγητο, αλλά και θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τέλος-δεν αναφέρομαι σε όλα τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν από τη Θεσσαλονίκη-το νέο ΕΣΥ, επειδή ακριβώς θα συζητήσουμε και μέσα στην εβδομάδα την κατεδάφιση των τελευταίων ψηγμάτων που υπάρχουν ακόμα στο εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας.
Εμείς εξαγγείλαμε ένα νέο ΕΣΥ με προσλήψεις 15.000 προσωπικού, γιατρών και λοιπού προσωπικού σε βάθος τριετίας, με γενναία αύξηση του μισθολογίου για να μην φεύγουν τα παιδιά μας που τελειώνουν γιατροί στο εξωτερικό, και για να μπορεί να υπάρχει μια καθολική δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη σε όλο τον πληθυσμό που βρίσκεται στη χώρα. Ένταξη των βαρέων στα βαρέα και ανθυγιεινά του λοιπού προσωπικού και φυσικά, γενναία μέτρα προς την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους.
Αυτή είναι η δική μας πολιτική, αυτή είναι η προοπτική που δίνουμε στη χώρα και πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα την επιβραβεύσει στις επερχόμενες εκλογές οσονούπω σε λίγους μήνες».


Στη Σαντορίνη ο Φίλιππος Φόρτωμας


Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων, ενώ είχε και συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΜΑΖΙ Επιδόματα, μία ακόμη μεγάλη οικονομική επιτυχία

Όταν η πρώτη είδηση στα Δελτία Ειδήσεων είναι «Σήμερα ανακοινώνονται τα επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο» κάτι δεν πάει καλά.
Η κυβέρνηση επαίρεται για την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής που επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος καταστρέφει την οικονομία των νοικοκυριών, οδηγεί τους πολίτες σε οικονομική ομηρία και κυρίως αναπαράγει την ήδη υπάρχουσα αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Οι νέες «επενδύσεις» τίποτα δεν έχουν αποφέρει στους πολίτες, ούτε πρόκειται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕphoto
Ρένα Παυλάκη
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
 
P +30 2241360506

M +30 695 1005536
E press@pnai.gov.gr

W http://www.pnai.gov.gr/
A Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100