slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου


Σας ενημερώνουμε ότι μετακινήθηκε πρόσφατα στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ο Διευθυντής Ακτινολογίας κ. Νικόλαος Υφαντής.
Η συνεργασία του εν λόγω ιατρού με τον Επιμελητή Α' Ακτινολογίας κ. Κωνσταντίνο Σταμέλο, που υπηρετεί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, θα ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ακτινολογικού Τμήματος, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos (video)


NAXOSPRESS.GRΑπόnaxospress
Φεστιβάλ Γαστρονομίας από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αποκαλυπτήρια την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου μπροστά σε ένα μικρό κοινό επιχειρηματιών και με αρκετά ερωτήματα που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση…

Βασικό όλων; Τι σημαίνει Φεστιβάλ και πως θα παρουσιαστεί καθότι καλύπτει μία μικρή μερίδα επιχειρηματιών και όχι το σύνολο… Μάλιστα, η αντίδραση από τον Πρόεδροτου Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Γιάννη Παπαδόπουλου – όπως θα δείτε και στο σχετικό video – ήταν έντονη κάνοντας λόγο για “νερόβραστη πατάτα”…

Yποψήφιος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περιφέρεια Αττικής) - {Αριθμός 6} με την παράταξη ΔΗ.ΚΙ.Ο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κόλλια ο Βασίλης Βρούτσης .

  Την Κυριακή 10/12 δίνουμε τη σημαντική εκλογική μάχη για τον επιστημονικό μας φορέα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Ως υποψήφιος στο 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα (Περιφέρεια Αττικής) - {Αριθμός 6} - σας καλώ όλοι μαζί, ενωμένοι
να στηρίξουμε την παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο και τον πετυχημένο πρόεδρο μας Κωνσταντίνο Κόλλια.
Δυνατή ΔΗ.ΚΙ.Ο.
Δυνατό Ο.Ε.Ε.

Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες Φίλιππου Φόρτωμα και αιρετών Σαντορίνης καθώς τα ΕΛΤΑ Εμπορείου Θήρας. θα εξυπηρετούν τους πολίτες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή,για περίπου1,5 ώρα.

Η συνάντηση που έλαβε χώρα την 8.11.2023 παρουσία των αρμοδίων εκ μέρους του Υπερταμείου και της ΕΛΤΑ ΑΕ, του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης,αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Εμπορείου Θήρας, απέδωσε καρπούς.

«PISA του 2022»


Της  Φιλολόγου - Διευθύντριας ΓΕ.Λ. Πάρου Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου

Ως εκπαιδευτικό που υπηρετεί για πολλά χρόνια το δημόσιο σχολείο και μάλιστα ένα σχολείο που έχει επιλεγεί κατ' επανάληψη (εκτός του 2022) να συμμετέχει στον διαγωνισμό PISA δεν θα μπορούσε να μ' αφήσει αδιάφορη η είδηση για τα απογοητευτικά αποτελέσματά του, για τα ελληνόπουλα.

Όμως και τα προηγούμενα χρόνια τα αποτελέσματα από την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό PISA ήταν απογοητευτικά αλλά κανείς δεν θορυβήθηκε. Οπότε η είδηση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Προσωπικά πιστεύω ότι μεγάλη ευθύνη φέρει το εκπαιδευτικό σύστημα που «βομβαρδίζει» το παιδί από την είσοδό του στην εκπαίδευση με πολλές προσλαμβάνουσες χωρίς όμως να είναι σε θέση να τις αφομοιώσει δημιουργικά και να τις αναπτύξει. Έπειτα οι ίδιοι οι γονείς που «φορτώνουν» τα παιδιά τους, από πολύ μικρή ηλικία, με άπειρες δραστηριότητες και τα παιδιά καταντούν στο τέλος κουρασμένοι διεκπεραιωτές. Η ίδια η κοινωνία, επίσης φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης με τα πρότυπα που προβάλλει, μέσα από τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης και δικτύωσης. Το φαίνεσθαι σημαντικότερο από το είναι. Έχουμε γεμίσει από «Ντόριαν Γκρέι».

Αναμφίβολα η υπερ-ψηφιοποίηση έχει οδηγήσει στη μείωση των βασικών δεξιοτήτων, που είναι κομβικής σημασίας. 

Φυσικά μερίδιο ευθύνης έχουν κι οι εκπαιδευτικοί. Αιτία βέβαια δεν είναι η αξιολόγηση που καθυστερεί. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αξιολόγηση. Ευθύνη έχει το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών. Δεν αρκεί κανείς να έχει μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μετεκπαιδεύσεις, πλούσιο βιογραφικό γνωσιακό στάτους για να είναι καλός εκπαιδευτικός ΑΛΛΑ μεταδοτικότητα, αγάπη για το παιδί και το λειτούργημά του κι όχι υπαλληλική νοοτροπία.

Είναι Δεκέμβριος, τη Δευτέρα που μάς πέρασε τοποθετήθηκε επιτέλους φιλόλογος στο σχολείο μας για να καλύψει κενό 23 ωρών. Μέχρι τώρα κάναμε «μπαλώματα». Όλοι οι φιλόλογοι που υπηρετούν στο σχολείο μας έμπαιναν από λίγο στα τμήματα που είχαν το πρόβλημα για να μην υστερούν οι μαθητές. Ακόμη έχουμε διδακτικές ελλείψεις στα μαθήματα της Πληροφορικής και των Γαλλικών.

Από την άλλη, δεν είδα κανένας να ενοχλείται όταν στις λεγόμενες φιλολογικές σχολές που αποτελούν τη μήτρα των καθηγητών που θα διδάξουν στα σχολεία μας, «πετυχαίνουν» υποψήφιοι με βαθμό πανελλαδικών, από 11-13 (όταν παλαιότερα για να φοιτήσει κανείς σε Φιλοσοφική χρειαζόταν άριστα). Αντίθετα πανηγυρίζουν για την εισδοχή τους. 

Όταν πάψουμε να βλέπουμε το σχολείο ως καταναγκασμό ή υποχρέωση, ίσως τότε να μπορούμε δώσουμε ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια.

Η γνώση χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται θέληση, κυρίως όμως χρειάζεται κίνητρα. Κίνητρα σε όλους τους φορείς της, μαθητές και δασκάλους.


Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Πάρου


Νέα Αριστερά: Απογαλακτισμός από τον Τσίπρα

Γιάννης Σιδέρης
Η «πατροκτονία» είναι συνήθης στην πολιτική, όταν οι νέοι αρχηγοί προσπαθούν να σμιλέψουν την αρχηγική τους προσωπικότητα, και να επιδείξουν τον δυναμισμό τους και το αυτεξούσιο της πολιτικής τους πορείας.
Το είδαμε στον Κώστα Καραμανλή όταν διέγραψε τους «πατριάρχες» Μάνο, Σουφλιά και Κοντογιαννόπουλο. Στον Γιώργο Παπανδρέου όταν διέγραψε τον Σημίτη, ο οποίος του είχε μάλιστα δώσει το δαχτυλίδι. Και στον Αλέξη Τσίπρα με την άγρια σύγκρουση που είχε με τον πρώην πρόεδρο Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος επίσης του είχε δώσει δαχτυλίδι!

Καρδιολόγο Εμμανουήλ Β. Λιανόπουλος . : Η Καρδιολογική Εταιρεία στα Σχολεία το 2023 Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Νάξο


Ο Δεκέμβριος -τελευταίος μήνας του χρόνου- είναι αφιερωμένος στη σπουδαία αξία της πρόληψης.
Με αυτήν την αφορμή αξίζει να αναφερθεί η διενέργεια στα σχολεία -εντός του 2023- του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) «Ενημέρωση των μαθητών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου».