slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΤΣΙ! 70 χιλ. οι καταγγελίες στον ΣΔΟΕ: Ανθεί το «κάρφωμα» συγγενών και χωρισμένων συζύγων


Κάθε μέρα, διακόσιοι συμπολίτες μας σηκώνουν το τηλέφωνο για να «τα πουν» με τους ράμπο του ΣΔΟΕ.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιδιώκουν να βγάζουν τα φορολογικά άπλυτα των άλλων στην τηλεφωνική φόρα, τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό που κυρίως ανθεί είναι το

Τα 40 χρόνια της ΝΔ έκρυβαν εκπλήξεις-Σήμα “στους Ντινόπουλους”


Της Μαρίνας Μάνη
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, χειροκροτεί τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται ονομαστικά στον κ.Μητσοτάκη και επιχειρεί μία «απαλή» αναφορά στις πληγές του παρελθόντος – “και διαφωνίες μπορεί να υπήρξαν, αλλά πάντα τελικά κέρδισε η

7 ήμερη εκδρομή Ιταλία


 7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΑΠΟ
23/10 -ΕΩΣ 29/10
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαλήνης διοργανώνει 7ήμερη οδική εκδρομή στη Ρώμη.
Μοναδική εμπειρία στα αριστουργήματα της Τέχνης και τους αρχαίους δρόμους της Αιώνιας
Πόλης.
Τιμή κατ' άτομο :

Δ :Νέα ζωοτροφή από την ΕΑΣ Νάξου ειδικά μελετημένη για το ζωικό κεφάλαιο του νησιού από τις αρχές του 2015


Στην φετινή εμπορική χρονιά της ΠΓΕ πατάτας Νάξου, τις εξαγωγικές προοπτικές των τυριών (ΠΟΠ γραβιέρα - κεφαλοτύρι) αλλά και τα νέα επιχειρηματικά πλάνα της Ένωσης, αναφέρεται σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο, ο κ. ΔημήτΚαπούνηςρης , Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει, φέτος για πρώτη χρονιά οι ΠΓΕ πατάτες του νησιού συσκευάστηκαν σε 3κιλες συσκευασίες στις εγκαταστάσεις της Ένωσης. Ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 οι κτηνοτρόφοι - μέλη της ΕΑΣ, θα μπορούν να προμηθεύονται μια νέα ζωοτροφή, ειδικά μελετημένη για την κτηνοτροφία της Νάξου. Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Καπούνη στον ΑγροΤύπο:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5-10-10 ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί και μέλη του Συλλόγου μας,
Αναβλήθηκε και η 2η  Γ.Σ στον Απεραθίτικο Σύλλογο.
Η επόμενη και οριστική, την ερχόμενη Κυριακή 5-10-14

Η καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτώβρη 11 π.μ

Σας ενημερώνουμε ότι η διετής πορεία του Δ.Σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου, από το Νοέμβριο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2014, έφτασε στο..... τέλος της. Σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτείται η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, το Ανώτατο Όργανο του Συλλόγου, η οποία θα διεξαχθεί στη λέσχη του Συλλόγου, Ανδριτσαίνης 51 & Ορφέως στο Γαλάτσι. Σας ενημερώνουμε, ότι με απόφαση του Δ.Σ., τα μέλη που θα παραστούν στη Γ.Σ., για να είναι ταμειακός εντάξει με το Σύλλογο, αναφορικά με την προηγούμενη διετία, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν όσα χρήματα επιθυμούν, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν 10 ευρώ.

Θέματα που θα συζητηθούν:
1.      Ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός των 2 χρόνων.
2.      Η οικονομική εισφορά των μελών για τη διενέργεια των εκλογών.
3.      Πρωτοβουλία ενεργειών για τη διατήρηση της μονιμότητας της θέσης του αγροτικού γιατρού στ’ Απεράθου.
4.      Πρωτοβουλίες για προβολή του Χωριού και του Συλλόγου (έκδοση εφημερίδας, λεύκωμα, ντοκιμαντέρ κ.α.)
Στο τέλος, θα αποφασιστεί από τη Συνέλευση η διενέργεια Εκλογών. Είναι επιτακτική η παρουσία σας και η «φωνή» σας, αφού χωρίς εσάς είναι αδύνατο να προχωρήσει η σημαντική αυτή διαδικασία.
Καλούμε όλους τους Απεραθίτες και Απεραθίτισες να παρευρεθούν στην Γ.Συνέλευση.
Για ένα ισχυρό Σύλλογο, που να αρμόζει στις απαιτήσεις των καιρών, την ιστορία και την παράδοση του χωριού μας.

              Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξή και την αγάπη σας, σε έναν Σύλλογο με τόσο σπουδαία και δημιουργική πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Με την προσπάθεια όλων μας, αλλά κυρίως χάρη σε εσάς, τα μέλη του, διατήρησε το πολιτιστικό του χρώμα και άσβεστο το «πάθος» των Απεραθιτών που ζουν στην Αθήνα, για τον Τόπο μας, τ’ Απεράθου.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                     Η Γ. Γραμματέας
 
Μάρκος Μαργαρίτης                            Μαρουδιά Σταυριανού

Γονείς και μαθητές τα έψαλαν στη Δούρου



Αντιμέτωπη με τη σκληρή πλευρά της «αρένας» του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής βρέθηκε αυτή τη φορά η Ρένα Δούρου και η παράταξή της που χθες άκουσαν βαριές κουβέντες από γονείς, οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς χιλιάδων μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές.
Μεταφραζόμενη σε αριθμούς, η σκληρή πραγματικότητα όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Δημοσκόπηση στον ΕΤτΚ: Το 46% των ερωτηθέντων λέει "όχι" στις πρόωρες εκλογές


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,7% έναντι της Ν.Δ. καταγράφει η δημοσκόπηση της E-VOICE που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.Το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου κυμαίνεται στο επίπεδο των ευρωεκλογών (3,9%), ωστόσο τα ποσοστά και των δύο κομμάτων εμφανίζονται χαμηλά εξαιτίας των αναποφάσιστων και των ερωτηθέντων που απαντούν «δεν θα ψήφιζα».

ΒΙΝΤΕΟ-Καταχειροκροτήθηκε ο Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την άφιξή του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

«Αγριεύει» o καιρός - Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

«Αγριεύει» ο καιρός - Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα
Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στην Δυτική Ελλάδα από το βράδυ του Σαββάτου τα οποία θα συνεχιστούν και την Κυριακή.
Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλαζόπτωση. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Νωρίς άρχισαν τα όργανα περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.Χολωμένος εμφανίζεται ο Χαράλαμπος Κόκκινος από τις κουτσουρεμένες αρμοδιότητες...


Ελάχιστες αρμοδιότητες εκχώρησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στους δύο χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Η πλουσιοπάροχη εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους χωρικούς επι εποχής Μαχαιρίδη αποτελεί παρελθόν...Φυσικά αυτό είναι δικαίωμα του κάθε περιφερειάρχη να εκχωρεί τις αρμοδιότητες που θεωρεί οτι πρέπει στους συνεργάτες του. Εννοείται οτι θα κριθεί και ο ίδιος όπως όλοι απο το αποτέλεσμα...Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο χωρικός Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος ο οποίος λόγω

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων πολιτικών εφημερίδων 5/10/2014

Πατώντας πάνω στη φωτογραφία μπορείτε να διαβάσεσε σε υψηλή ανάλυση τα αυριανά 5/10/2014 Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

ΒΙΝΤΕΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΔ: Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε δημόσια τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη


22 χρόνια μετά την ρήξη στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφερε τη πτώση της τότε κυβέρνησης, ο "πάγος έσπασε" με το δημόσιο "ευχαριστώ" του νυν πρωθυπουργού στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του κόμματος.
Η ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών πριν από