slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ε.Α.Σ. Νάξου


 Πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στο Πνευματικό Κέντρο Παντάνασσας, στην Χώρα της Νάξου.


Υπήρξε μαζική συμμετοχή των Αντιπροσώπων των Μετόχων Συνεταιρισμών με φυσική παρουσία και, βεβαίως, με τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής όπως πλέον επιτάσσει η εποχή.

Κάλεσμα των Απεραθίτικων Συλλόγων για μαζική συμμετοχή στηνΕθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 11 Αυγούστου απο ώρα 5 - 9 μ.μ.

 

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, ώρα 5 - 9 μ.μ. ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απειράνθου "Τα Φανάρια" και τον Εξωραϊστικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μουτσούνας Νάξου "Τα Καπόνια", 

διοργανώνουν στο δημοτικό σχολείο Απειράνθου 

Εθελοντική Αιμοδοσία 

(απαραίτητος ο Α.Μ.Κ.Α.).

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πια για το σύλλογο και το χωριό μας θεσμό που διαιωνίζεται και, εφόσον υποστηρίζεται, βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου μας. 

Καλούμε όλους τους Απεραθίτες και κυρίως τους συγγενείς και φίλους όλων όσων χρειάστηκαν και έλαβαν αίμα τα προηγούμενα χρόνια από την τράπεζα αίματος του συλλόγου, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών για αίμα όλων όσων το χρειαστούν μελλοντικά. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτής της υψίστης κοινωνικής προσφοράς αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις πυρκαγιές

04/08/2021

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τις πυρκαγιές

 

Αυτές τις δύσκολες ώρες που μετράμε τις πληγές μας η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα αποκαΐδια είναι μια πρακτική που δεν μας αφορά. 

Ζωγραφικές μυθοπλασίες - ΑΦΙΣΑ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ε.Α.Σ. Νάξου


Πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στο Πνευματικό Κέντρο Παντάνασσας, στην Χώρα της Νάξου.

Υπήρξε μαζική συμμετοχή των Αντιπροσώπων των Μετόχων Συνεταιρισμών με φυσική παρουσία και, βεβαίως, με τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής όπως πλέον επιτάσσει η εποχή.

Ο ισολογισμός και τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για το οικονομικό έτος 2020 γνωστοποιήθηκαν στην Γενική Συνέλευση και εγκρίθηκαν από αυτήν με απόλυτη πλειοψηφία (100%).

Αξίζει, σε αυτό το σημείο, να αναφερθεί, ότι παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε σε όλη την χώρα και φυσικά στο νησί μας η πανδημία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κατόρθωσε να κλείσει το οικονομικό έτος με αύξηση του κύκλου εργασιών της και θετικά αποτελέσματα σε όλα της τα τμήματα!

Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ενημέρωσε διεξοδικά τους Αντιπροσώπους των Μετόχων Συνεταιρισμών για όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας μέσα στο 2020 και το 2021 αλλά και για την πορεία προς την επίτευξη των στόχων που εκείνη, βλέποντας στο μέλλον, έχει θέσει, όπως, για παράδειγμα, την δημιουργία του νέου Τυροκομείου της σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, την μονάδα βιοαερίου και την δημιουργία Τυροκομείου στην ορεινή Νάξου για την τυροκόμηση του γάλακτος που προέρχεται από την εν λόγω περιοχή με καλύτερη συνάμα τιμή στον Κτηνοτρόφο.

Ακόμη, ο Δ. Καπούνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και τα Διευθυντικά στελέχη αλλά και όλους τους εργαζόμενους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη συνδρομή τους για την επίτευξη των στόχων της Ε.Α.Σ.

Ακολούθως, Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι των Μετόχων Συνεταιρισμών παρουσίασαν τις απόψεις τους για διάφορα θέματα γύρω από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος. Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες ευχές όλων για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους αλλά και το επόμενο!

Σημειώνεται, πως όσοι το επιθυμούν, μπορούν να προστρέξουν στον παρόντα σύνδεσμο για τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα της χρήσης 2020.

Θριαμβολογίες της περιφερειακής αρχής πάνω στις στάχτες ενώ απαγορεύει τον αντίλογο

 
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
Δελτίο τύπου
Θριαμβολογίες της περιφερειακής αρχής πάνω στις στάχτες ενώ απαγορεύει τον αντίλογο
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζητήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ε. Σιγάλα να γίνει ενημέρωση για τις φωτιές που ξέσπασαν σε Ρόδο και Κω και να εκφράσουν οι σύμβουλοι τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Στην ενημέρωση που ακολούθησε ο κ. Περιφερειάρχης απέφυγε ν' αναφερθεί στις αιτίες που προκαλούν τις επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πυρκαγιές και περιορίστηκε στο να εξυμνεί τον συντονισμό του κρατικού και τοπικού μηχανισμού, τονίζοντας ως επιτυχία το γεγονός ότι δεν είχαμε θύματα και οι καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις ήταν λίγες. Αυτός είναι μάλλον ο πήχυς που βάζουν κυβέρνηση και περιφέρεια από δω και πέρα. 
Στη συνέχεια δεν δέχθηκε καμία έκφραση άποψης από τους περιφερειακούς συμβούλους πάνω σ' αυτό το κρίσιμο θέμα ενώ ο ίδιος συνέχισε να επικρίνει γενικά και αόριστα όσους κατά την άποψή του «εύχονταν» ν' αποτύχει η περιφέρεια στο ρόλο της αλλά «διαψεύστηκαν»! Το παραλήρημα συνεχίστηκε φτάνοντας στο σημείο -προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβέρνηση- να πει ότι «όλος ο πλανήτης καίγεται και εμείς ρίχνουμε ευθύνες στη κυβέρνηση!!!».
Ο λαός όμως της Ρόδου, της Κω και πρόσφατα της Πάρου και όλης της χώρας παρ' όλο που έδωσε με φιλότιμο και αυταπάρνηση, μαζί με τους πυροσβέστες μέσα σε δύσκολες συνθήκες τη μάχη με τις φωτιές, βίωσε και εξακολουθεί για ακόμα μια φορά να βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.
Καμία απολύτως μέριμνα αν και εδώ και ένα μήνα γνωρίζουμε όλοι, από συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα, ότι θα έχουμε καύσωνα και μάλιστα τον μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών.
Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατ'επανάληψη έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Οι τεράστιες ελλείψεις  στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών και η εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, συνθέτουν κάθε χρόνο το «προσάναμμα» για τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Αυτό το «προσάναμμα» πρέπει να σβήσει ο ίδιος ο λαός με τη πάλη και τις διεκδικήσεις του.
Να διεκδικηθεί άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
Πλήρης κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.
Να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
4 Αυγούστου 2021


---------- Forwarded message ---------
Από: ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ <laikisyspeirosina@gmail.com>
Date: Τετ, 4 Αυγ 2021, 3:12 μ.μ.
Subject: Θριαμβολογίες της περιφερειακής αρχής πάνω στις στάχτες ενώ απαγορεύει τον αντίλογο
To:
--

          ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

              ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 

 

«καλή παναγιά»

Της Φιλολόγου Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου

Καλή παναγιά! Με την ευχή αυτή «Καλή παναγιά», η χρήση του ουσιαστικοποιημένου επιθέτου γίνεται μεταφορική και τη συνήθιζαν ιδιαίτερα στα παλιά χρόνια από την 1η Αυγούστου αλλά και όλες τις μέρες, μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο (αλλά και