slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μειονοτικός συνδυασμός στον Δήμο Κομοτηνής με τις ευλογίες ψευτομουφτή και τη στήριξη του κόμματος DEB

  • Επικεφαλής στη κίνηση «Πρώτο βήμα για την ισότητα» τέθηκε η αντινομάρχης, υποψήφια ευρωβουλευτής και εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

  • Με ψευτομουφτή και το κόμμα DEB στο πάνελ της πρώτης συνέντευξης που έγινε με κοινό και οπαδούς σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

Με τις θρησκευτικές ευλογίες του ψευτομουφτή Ξάνθης και την πολιτική στήριξη του κόμματος DEB κατέρχεται για πρώτη φορά στο δήμο Κομοτηνής ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός. Η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της μειονότητας, αντινομάρχης του Άρη Γιαννακίδη και υποψήφια ευρωβουλευτής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πείστηκε τελικά να ηγηθεί του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πρώτο βήμα για την ισότητα» στον μητροπολιτικό δήμο Κομοτηνής και να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τον δήμο Ιάσμου...»

Αν και η προεκλογική περίοδος για.... http://apneagr.blogspot.com/2010/09/deb.html

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΈΦΤΥΝΑΝ
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Επίσκεψη Παπανδρέου στην Αθήνα.Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

...Ολιγοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή, μετά από πρόσκληση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου είχε διαβουλεύσεις με πολλούς επισήμους της Αμερικανικής κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος κ. Τζό Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη Παπανδρέου έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και άλλων οργανώσεων που καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, ακτιβιστές κρέμασαν την σημαία του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο κ. Παπανδρεόυ, τον οποίο θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο,ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, θα καταλύσει στο κεντρικό αθηναικό κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον κ. Ραγκούση για ολιγόωρες διαβουλεύσεις.

Το βράδυ, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Για τις ανάγκες της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού έχει ήδη επιστρατευθεί η μπάντα του Δήμου Αθηναίων ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε συνεργασία με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει και την φύλαξη του Ελληνα πρωθυπουργού κατά την παραμονή του στη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.....

anaxfiles.blogspot.com και skeftomasteellhnika.blogspot.com

Οι Ναξιώτες κάτοικοι των Αθηνών δικαιούνται να έχουν ρόλο στα τεκταινόμενα του νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το κύμα της μεγάλης φυγής του πληθυσμού από τη Νάξο, στις δεκαετίες του ’50, ’60 και ’70 κυρίως προς την Αθήνα, αλλά και προς την Αμερική και την Αυστραλία, δημιούργησε κοινότητες Ναξιωτών, οι οποίες μακριά από την γενέθλια γη εργάστηκαν, προόδευσαν και δημιούργησαν οικογένειες και περιουσίες.
www.palmosnews.gr

Γράφει ο ΙΑΚΩΒΟΣ Β. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ*
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων yakoumis.blogspot.com

Η πιο σημαντική κοινότητα Ναξιωτών δημιουργήθηκε στο Γαλάτσι και την Ανω Κυψέλη. Η κοινότητα αυτή κράτησε ισχυρούς τους δεσμούς της με την Νάξο καθώς οργανώθηκε σε Συλλόγους, ανά χωριό καταγωγής, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να διατηρηθούν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του νησιού, αλλά και να μεταλαμπαδευτεί η αγάπη για το νησί και στα Ναξιωτάκια Δεύτερης (και τώρα Τρίτης) Γενιάς. Δεν είναι τυχαίο πως τα Χορευτικά Τμήματα των πιο δραστήριων Συλλόγων σφύζουν από νεολαιίστικη ζωή, ενώ οι λέσχες τους γίνονται συχνά - πυκνά τόποι συνάντησης παλιών φίλων και συμμαθητών, όπου εν μέσω ρακής ή βραστής γίδας (ζούλας), επανέρχονται στο θυμικό και εξιστορούνται περιστατικά από τις εποχές που τα χωριά μας έσφυζαν από ζωή.
Η ιδιότητα του Ναξιώτη Δεύτερης Γενιάς είναι...

για πολλούς από εμάς, ένας τιμητικός τίτλος που τον αναδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτικής μας δραστηριότητας. Η αγάπη προς το νησί και τους ανθρώπους (μας) που ζουν εκεί αποδεικνύεται με πράξεις που δεν είναι συνηθισμένες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας: με την επιμέλεια ανακαίνισης του πατρικού σπιτιού (κρατώντας, όσο είναι δυνατόν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του), με την συχνή επίσκεψη στο νησί (και όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και με άλλες αφορμές, όπως το Πάσχα, οι Απόκριες, τα Λιομαζώματα), με την παρότρυνση των νέων παιδιών να πηγαίνουν στους Συλλόγους για να μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς και να αποκτούν Ναξιώτες φίλους και με την σημαντική βοήθεια που έδωσαν και δίνουν προς το νησί όλοι οι Ναξιώτες που έχουν ή πέρασαν από θέσεις ευθύνης. Τέλος, το όνειρο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ναξιωτών που άφησαν το νησί στα δύσκολα οικονομικά χρόνια των προηγούμενων δεκαετιών είναι: «Να πάρομε την σύνταξη και να κατοικήσομε μόνιμα στο χωριό μας».
Σήμερα, λοιπόν, που οι αποστάσεις έχουν μικρύνει (η Νάξος έχει καθημερινή και γρήγορη επικοινωνία με τον Πειραιά με περισσότερα από δύο δρομολόγια, ακόμη και τον χειμώνα), που οι νέες τεχνολογίες (ίντερνετ, ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, κ.α.) μας επιτρέπουν να ενημερωνόμαστε και να παρεμβαίνουμε στα τεκταινόμενα του νησιού με πολύ γρήγορους ρυθμούς και που οι επιχειρηματικές δυνατότητες του νησιού έχουν πολλαπλασιαστεί, είναι ανάγκη να συμμετέχουν οι Ναξιώτες Δεύτερης Γενιάς στην επεξεργασία και την λήψη των αποφάσεων του Νέου Δήμου - Κυβερνείου (όπως χαρακτηρίζονται από την Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης, ευρέως γνωστή ως «Καλλικράτης», οι νησιωτικοί δήμοι) Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αλλωστε, ο πολυνησιακός και ορεινός χαρακτήρας του νέου Δήμου, που τον κάνουν μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, δεν επιτρέπει σε κανέναν από εμάς να μείνει παθητικός και αδιάφορος παρακολουθητής των εξελίξεων. Οι Ναξιώτες Δεύτερης Γενιάς, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους μόνιμους κατοίκους (που άλλωστε γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι), μπορούν να παρέχουν με τις εμπειρίες και τις ιδέες τους μία διαφορετική οπτική στην επίλυση των προβλημάτων.
Με τις σκέψεις αυτές κατά νου, αποφάσισα να συμμετάσχω στα κοινά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, αποδεχόμενος την πρόταση του νυν Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη για συμπαράταξη όλων μας προς την κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης του συνόλου της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, κατερχόμενος στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του.
Οραμα και απαίτησή μου είναι να αλλάξουμε ταχύτητα (και σε μερικές περιπτώσεις οπτική) για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την βελτίωση των υποδομών (δρόμοι, λιμάνι, αεροδρόμιο), των υπηρεσιών υγείας και παιδείας και των δυνατοτήτων αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου (πολιτισμός, αθλητισμός, παράδοση) σε συνδυασμό με την βελτίωση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (χωροταξία, διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, ανακύκλωση) είναι η προτεραιότητά μου και ο λόγος εμπλοκής μου με τα κοινά των νησιών μας.
Βιογραφικά στοιχεία μου μπορούν να βρεθούν στο προσωπικό μου ιστοχώρο (blog): yakoumis.blogspot.com και στην σελίδα μου στο facebook. Οι ιστοσελίδες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διαδικτυακοί χώροι ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας.

* Συνοπτικό βιογραφικό:
Ο Ιάκωβος Γιακουμής σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1992 - 1997). Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος.
Με την αποφοίτησή του ασχολήθηκε επιχειρηματικά με το επάγγελμά του και το 2000 αναδείχτηκε ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας από τον ΕΟΜΜΕΧ (ΒΗΜΑ, 28/1/2000).
Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθηνών - Πειραιώς, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αττικής και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Το 2008 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου και το 2009 μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και υπεύθυνος της Επιτροπής Νέας Γενιάς της Ομοσπονδίας.
Εχει δημοσιεύσει 14 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολύζου και έχει δύο παιδιά τον Βασίλη και την Μαρία (20 μηνών).
Επικοινωνία: κινητό 6936602700,
e-mail: yakoumis@igvp.gr

Βατοπαίδι: Απόλυτη δικαίωση της στάσης Καραμανλή να μην μιλάει... περιμένοι να μιλήσουν οι άλλοι πρώτα... όπως άρχισαν να μιλάνε χθες στον ΣΚΑΪ

dexiextrem

Το μεγάλο βήμα έκανε χθες ο ΣΚΑΙ, αποφασίζοντας να πει επιτέλους την αλήθεια που όλο το σκυλολόι των δημοσιοκάφρων ξέρει:

ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Δείτε το video και διαβάστε στη συνέχεια σε ποια στοιχεία, που δικαιώνουν τον

Καραμανλή και την επιλογή Σαμαρά να αποχωρήσει η ΝΔ από την εξεταστική, αναφέρονται:


Καταρχάς... το τι οδήγησε τον Αλαφούζο στο να πει την αλήθεια ή τουλάχιστον να πει τι δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, δεν μπορεί να ξέρει κανείς αλλά φανταζόμαστε όλοι... έχουν αρχίσει τα προβλήματα στη μοιρασιά μεταξύ των νταβατζήδων... κάτι που δεν μας χαλάει μιας και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ακουστούν και άλλες αλήθειες καθώς εκρεμμούν και άλλα "σκάνδαλα" (ομόλογα, υποκλοπές, οικονομία...).

Για να περάσουμε στη χθεσινή βόμβα του ΣΚΑΪ που αθωώνει τη ΝΔ και τον Καραμανλή να σας ενημερώσουμε ότι για τα 4 πορίσματα που λένε ότι δεν υπήρξε ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές σας έχουμε ενημερώσει από τις 27 Ιουλίου όταν δημοσιεύσαμε και το έγγραφο που Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕ) που το πιστοποιούσε (Αποκαλύπτεται η σκευωρία Βατοπαιδίου, και Το έγγραφο του ΣΟΕ που αποκαλύπτει την πλεκτάνη που έστησε το ΠΑΣΟΚ γύρω από το δήθεν "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου). Τότε μάλιστα οι Στυλιανίδης με τον Λυκουρέζτο (αν θυμάμαι καλά) είχαν καταθέσει στη δικαιοσύνη το συγκεκριμένο έγγραφο μαζί με άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι:

Το ελληνικό κράτος, επί Κυβέρνησης ΝΔ, παρήγγειλε δύο εκτιμήσεις από το ΣΟΕ. Και οι δύο εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζημιά

Μετά τη μουρμούρα του ΠΑΣΟΚ και των δημοσιοκάφρων, το ίδιο το ΣΟΕ παρήγγειλε μια εκτίμηση σε ξένη εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και είναι ανταγωνίστρια!

Το πόρισμα και της τρίτης εκτίμησης ήταν το ίδιο: Το Δημόσιο δεν υπέστη ζημιά!

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το 2005, η ΙΜ Βατοπαιδίου είχε παραγγείλει μια εκτίμηση στην μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο, για την αξία της λίμνης Βιστωνίδας... και μαντέψτε τι; Η εκτίμηση της αξίας της λίμνης ήταν 7 εκ ευρώ μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις του ΣΟΕ που κατέληγαν στο ότι δεν υπάρχει ζημιά για το δημόσιο!

Όλα αυτά ήταν γνωστά στον Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν τόλμησε να ζητήσει νέα εκτίμηση και ούτε θα ζητήσει ποτέ... αντ΄αυτού φρόντισε να σταλεί έγγραφο στο ΣΟΕ με το οποίο να τους ρωτάει αν έκαναν καλά τους ελέγχους και γιατί οι ΠΑΣΟΚοι εφοριακοί (όπως αυτός της Ουρανούπολης που εκτιμά τα 8.000 στρ. δάσους σε 200 εκ ευρώ! όταν δεν αξίζει ούτε 1 ευρώ το στρέμα!!!) έβγαζαν πολύ μεγαλύτερες αξίες για τα δήθεν ¨φιλέτα¨....

Αυτή είναι η επιστολή απάντηση του ΣΟΕ στον Παπακωνσταντίνου που είχαμε δημοσιεύσει στις 27 Ιουλίου:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVX4UKa8Pd9mWEZw8AE2bbJmF1H4ArGIMXlaDZPL_mfHkW11Vn2jHYJgv1iUgNWbM3nRS_zz8l9iC63eKnskoRcnT2qpfEjHO5NuQP0z5p5NDkZVh_d2Ni-T-C4njmFvQUd2FilAvAf7X_/s1600/soe1.JPG

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI0D9Rbt_UoLMpaHjSMYU-G2IeYeU3Qz225ObsDQteCQ1B6yuhAZ8LDwx6LhsAxnLknXDNi2TmYG9Vn33JiIeIu1J9F9mgbWxVnMF1r0tXDQ64ThfYJIS55AfspmFsPcF0WwA9RooJOOV0/s1600/soe2.JPG


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjccdCOXDqnHpyCmcctHf1cM1Qpu4S-K3tVWikdISgvkxIB4mAObPHrvl-7u1i_5nnZ1W7J6Cy0SFCq8SikZon2fm0WFzab7BX2hKl6Y8Vr0tp6h5r15nMT-Bmp_124U4c2jBumn5BlFMr6/s1600/soe3.JPG

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwOOazn7pTWs9yZDT2HwKhJYrUOQr7HAdak02ztButrPcRPxoUhY-ylsZzKH-kqpkrGVV_yTgFt_k4CA9IfN52JxQkCBmJDqh_NwSYPEjEYFz17Vlp834SMnjqnxgarO7pel_A-KVXG-qU/s1600/soe4.JPG
Και ενώ όλα αυτά έγιναν γνωστά στον Πρόεδρο της εξεταστικής την 1 Ιουλίου (μιας και η απάντηση του ΣΟΕ εστάλη και στην εξεταστική) τα μέλη, ειδικά της ΝΔ, δεν ενημερώθηκαν ποτέ και τα έμαθαν μετά από σχεδόν 1 μήνα, όταν και κατέθεσαν τα στοιχεία στον εισαγγελέα!

Αυτά είναι λοιπόν τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη και την οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ζημιά του δημοσίου...

Από κει και πέρα το να αναφερθούμε για άλλη μια φορά στον Καραμανλή και τον πόλεμο που του έγινε με αιχμή το Βατοπαίδι... δεν έχει νόημα μιας και ο κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται το βρώμικο παιχνίδι, ενώ οι ανόητοι θα περιμένουν να τους το πει και το MEGA ή ακόμα καλύτερα θα περιμένουν τον Χατζηπαπαγάλο του ΠΑΣΟΚ να τους ανοίξει το κεφάλι και να τους βάλει μέσα:

ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Και φυσικά η χθεσινή αποκάλυψη του ΣΚΑΙ δικαιώνει και την στάση του Καραμανλή να μην μιλάει παρόλες τις παραινέσεις από "φίλους" και "ευνοημένους" της ΝΔ...

Περιμένει να μιλήσουν οι άλλοι πρώτα...
όπως άρχισαν να μιλάνε από χθες στον ΣΚΑΪ

γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός: «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».