slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΗ ΡΑΔΑ ....



...του Πειραιά θα μεταβεί σε λίγα λεπτά το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ για πετρέλευση, λίγες ώρες πριν μας αφήσει για τις μακρινές Αζόρες και την καθιερωμένη καλοκαιρινή του ναύλωση εκεί. Να ευχηθούμε στον cpt Στέφανο Παπαδόπουλο και στο πλήρωμα του, καλό ταξίδι και ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην ....

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ_Με Κουβέλη Φώτη




Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες συναγωνιστών της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» συναντηθήκαμε το πρωί της Τετάρτης 03 Απρ 13 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΔΗ.ΜΑΡ λίγες μόνο ώρες πριν την σύσκεψη των Προέδρων της Τρικομματικής Κυβέρνησης (Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη) και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μας να θέσουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας στην Περιφέρεια Αττικής και των Δημοσίων υπαλλήλων ευρύτερα. Στη συζήτηση που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα και στοιχεία για τον αριθμό υπαλλήλων και τις πολλές αρμοδιότητες και ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικότερα συζητήθηκαν ζητήματα όπως :

H «Kαθημερινή» διάβασε το υπόμνημα του Παπανδρέου και το σχολιάζει με ένα απίστευτο σκίτσο

Ο σκιτσογράφος Ηλίας Μακρής εκλήθη να σχολιάσει με ένα σκίτσο του το υπόμνημα που κατέθεσε χθες στην προανακριτική της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.
Στο σκίτσο βλέπουμε τον Γιώργο Παπανδρέου καθισμένο στο πάτωμα, σχεδόν κουλουριασμένο να

Αυτό είναι το πραγματικό έλλειμμα της χώρας-ΔΣΑ: Καταδικάζουμε την προφυλάκιση Γιώργου και Ανδρέα Κουρή

 
Με ψήφισμα του, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ), καταδικάζει την προφυλάκιση του Γιώργου και του Ανδρέα Κουρή, εκφράζοντας την έκπληξη του για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε δύο μη εκτελεστά μέλη του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

ΒΟΜΒΑ!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ του Πάνου Καμμένου!!! (ΦΩΤΟ)

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προχώρησε χθες το βράδυ, μέσω twitter, ο Πάνος Καμμένος! Δείτε ...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-4-13

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου τη Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρες 4 με 8 το απόγευμα, διοργανώνει την καθιερωμένη αιμοδοσία στη λέσχη μας, στην οδό Ανδριτσαίνης 51 και Ορφέως, στο Γαλάτσι.

Είναι ίσως η πιο σημαντική μας δραστηριότητα αφού σχετίζεται τόσο άμεσα με την πραγματική και ουσιαστική συνεισφορά στον συνάνθρωπό μας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, κάθε χρόνο μέσο όρο η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας διαθέτει 60 μονάδες αίματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα έλλειψη μονάδων καθιστά τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μείζονος σημασίας για τη διατήρηση και ενίσχυσή της.

Προϋποθέσεις για την αιμοδοσία:

Βασικά ερωτήματα Νίκου Συρμαλένιου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που έγινε την Τρίτη 9/4, με θέμα την ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη των εξελίξεων γύρω από τη νέα ΚΑΠ, ο Νίκος Συρμαλένιος έθεσε συνοπτικά τα παρακάτω ερωτήματα:
Α) ενόψει μιας επόμενης συζήτησης της Επιτροπής γύρω από τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική, ποια είναι η θέση του υπουργείου για την πρόταση δημιουργίας θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών; Η απάντηση αυτή θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον, γιατί με δεδομένη τη μεγάλη μείωση των ....

Άφθονο γέλιο πρόσφερε πάλι ο Αλέξης: "Οι προυπολογισμοί ισοφαρίζονται" ήταν το καλύτερό του

Επική η συνέντευξη Αλέξη (ρε γαμώτο δε μου βγήκε καλή η φώτο... κρίμα ;( ) χθες στον ήρωα Παπαχελά που υπόμενε στοικά τις μπαρούφες να του έρχονται από παντού με τον Αλέξη να έχει μάθει καλά το μάθημα του Λαλιώτη: "Ποτέ μη λες την ίδια βλακεία, αλλά κάθε φορά μια καινούργια". Έτσι χθες:

O Γρηγόρης Αρναούτογλου θα γίνει μπαμπάς!

 Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Κατερίνα Κόκλα περιμένουν το πρώτο τους παιδί!
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Μεσημεριανή Μελέτη», ο Γρηγόρης σε λίγους μήνες θα γίνει μπαμπάς, μιας και η σύντροφός του διανύει τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να έχει ήδη αρχίσει να μοιράζεται το χαρμόσυνο γεγονός με τα άτομα του στενού περιβάλλοντός του.
 Η Μαρία Σταματέρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής, συμπλήρωσε ότι ο Γρηγόρης και η Κατερίνα έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν τον γάμο τους, ο οποίος πρόκειται να......

Στην εξώπορτα του Περισσού η Αλέκα Μετά από 22 χρόνια

Στην εξώπορτα του Περισσού η Αλέκα

Στην έξοδο από το ΚΚΕ οδεύει η Αλέκα Παπαρήγα, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων. Ύστερα από 22 χρόνια σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", είναι πολύ κοντά στην απόφαση να μην είναι πάλι υποψήφια για γραμματέας.

Η κ. Παπαρήγα είχε προϊδεάσει γι' αυτήν την επιλογή τους τελευταίους μήνες, με ασαφείς απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις. Σε συνέντευξη στην "Κ", στις 3 Μαρτίου, είχε πει ότι "το συνέδριο θα αποφασίσει για τη σύνθεση των οργάνων", αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ τον Ιανουάριο στο Mega είχε αντιπαρέλθει το θέμα με τη φράση "ουδείς αναντικατάστατος και καμία αναντικατάστατη", επισημαίνοντας ότι "στο κόμμα έχει αναπτυχθεί μια νέα γενιά ικανότατων στελεχών".

Οι τελευταίες της ομιλίες είχαν και ένα στοιχείο παρακαταθήκης για τα στελέχη του κόμματος.

"Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι να αποκτήσουμε την ικανότητα να δουλεύουμε κάτω στον λαό. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει για το ΚΚΕ", είπε το Σάββατο σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας το βράδυ του Σαββάτου.

Το θέμα της εκλογής του νέου Γ.Γ. θα διευθετηθεί το βράδυ της Κυριακής από τη νέα Κ.Ε., η οποία θα προκύψει από το συνέδριο. Καθώς είθισται γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Π.Γ., ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της κ. Παπαρήγα φέρονται οι κ. Δ. Κουτσούμπας και Γ. Μαρίνος, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του κ. Ν. Σοφιανού.

Παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν στο εσωτερικό του κόμματος και αποτυπώθηκαν στον προσυνεδριακό διάλογο, οι Θέσεις της Κ.Ε υπερψηφίστηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία του 96,8% από τα κομματικά μέλη (με 1,65% κατά και 1,55% λευκά). Με 97,3% εγκρίθηκε και το νέο καταστατικό του κόμματος. Η θέση της Κ.Ε. ότι καλώς το ΚΚΕ δεν συνέπραξε σε μια αριστερή κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε έτσι και από τα μέλη. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως και όσοι διαφώνησαν στον προσυνεδριακό διάλογο με τις Θέσεις του κόμματος, δεν αμφισβήτησαν την ορθότητα αυτής της επιλογής.

Το συνέδριο του ΚΚΕ θα ανοίξει τις εργασίες του με ομιλία της κ. Παπαρήγα στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Ηδη, χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.