slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Νάξο


    Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως στη Νάξο, όπου επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες του νησιού. Πρώτη στάση ήταν το 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου συζήτησαν με τα παιδιά για τα αγαπημένα τους μαθήματα. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Γενικό Λύκειο Νάξου, όπου τα παιδιά

Στον αέρα οι ενημερωτικές εκπομπές και το χειμερινό πρόγραμμα του Volcano tv από την 1η Οκτωβρίου.

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι αρχίζουν όλες οι εκπομπές μας από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
Φιλοδοξούμε με τις νέες μας εγκαταστάσεις, αλλά και την νέα  υλικοτεχνική μας υποδομή να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των τηλεθεατών μας.
Το καθημερινό μας πρόγραμμα θα το αναρτούμε στην σελίδα μας στο face book :
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064220132182
αλλά και στην πρωϊνή ροή του σταθμού μας.
ξεκινούν άμεσα οι εκπομπές:

Επιχορήγηση ύψους 403.000 ευρώ για εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης στην Αντίπαρο



Με αφορμή
 την απόφαση έγκρισης επιχορήγησης ύψους 403.000 ευρώ, από τη Γενική
Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Δήμο Αντιπάρου, για την προμήθεια και
εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης στην Αντίπαρο, ο Κοινοβουλευτικός
Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, προέβη στη ακόλουθη
δήλωση:
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να προβαίνει σε επιχορηγήσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων
για τα νησιά μας. Αυτή τη φορά, αποφασίστηκε η επιχορήγηση με 403.000 ευρώ του Δήμου
Αντιπάρου, για την προμήθεια και εγκατάσταση φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού
νερού, δυναμικότητας 300 κ.μ./ημέρα, για τον οικισμό Αγίου Γεωργίου.
Πρόκειται για μια απόφαση σημαντική, που θα ανακουφίσει την περιοχή και παράλληλα θα
συμβάλλει στην αύξηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων του νησιού που είναι απαραίτητοι,
ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και
Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που ανταποκρίθηκαν για μια φορά ακόμη στα
αιτήματα των νησιών μας, ικανοποιώντας στη συγκεκριμένη περίπτωση το αίτημα της Δημοτικής
Αρχής Αντιπάρου και του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Φαρούπου».

Με απόφαση Μητσοτάκη εκτός ΚΟ της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης . Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε


Παρελθόν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκης ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης οι εξηγήσεις του οποίου αναφορικά με τα θέματα  συμμετοχής σε εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων και εταιρειών εξωτερικού δεν κρίθηκαν επαρκής.
Ο πρώην, πλέον, βουλευτής της Ν.Δ κλήθηκε  να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Μπούγα, για όσα σε βάρος του βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μετά το πέρας αυτών αποφασίστηκε η διαγραφή του δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει σαφείς εντολές προς τα αρμόδια όργανα εφόσον προκύψουν ευθύνες για τον βουλευτή να αποδοθούν.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου, οι εξηγήσεις του Ανδρέα Πάτση για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Ν.Δ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ εμφανίζεται κάθετος σε θέματα που άπτονται του τρόπου με τον οποίο φέρονται και ενεργούν βουλευτές και στελέχη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη διαγραφή στην οποία προβαίνει με γνώμονα την ύπαρξη ευθυνών αναφορικά με όσα αποδίδονται σε βάρος κάποιου εκ των στελεχών.

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού


25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

   Η σημερινή ημέρα αφορά όλες τις γυναίκες καθώς είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η σωστή ενημέρωση είναι απαραίτητα και σώζουν ζωές. Για αυτόν τον λόγο, ήδη από τον Ιούνιο του 2022 έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά», το οποίο έχει αναδειχθεί σε σύμμαχο όλων των γυναικών ηλικίας 50-69 ετών. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40.000 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες και η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην πρόληψη και την ενημέρωση με σκοπό την δραστική μείωση του φαινομένου.

Πάνω από 40.000 ψηφιακές μαστογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού



Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας

 

Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και ο έγκαιρος εντοπισμός σημαίνει θεραπεία με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Καθώς η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας ανακοινώνουν ότι έχει εκδοθεί το σύνολο των παραπεμπτικών για τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά». Ειδικότερα:

Η Διάσπαση της κεντροδεξιάς στη Πάρο δίνει το Δήμο στο ΚΚΕ ) Πάρος δημοτικές εκλογές 8ης Οκτωβρίου 2023 , τρεις παρατάξεις στην αφετηρία των δημοτικών εκλογών...

Πάρος: Τρεις παρατάξεις στην αφετηρία των δημοτικών εκλογών... - Φωνή της Πάρου (fonitisparou.gr)
ΠΑΡΟΣ


Η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές, της 8ης Οκτωβρίου 2023, έχει ξεκινήσει και οι ...μηχανές παλιών και νέων επιτελείων «ζεσταίνονται» ολοένα και περισσότερο, όσο μπαίνουμε στον χειμώνα.

Για τον δήμο Πάρου, η επιχείρηση σκιαγράφησης και μιας πρώτης ανάγνωσης των πολιτικών πραγμάτων, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι αυτό που λέμε «μετρημένα κουκιά». Συνεπώς, υπάρχουν σαφή δεδομένα και με αυτά η «Φωνή της Πάρου» ανοίγει -σε πρώτη φάση- σήμερα τον φάκελο εκλογές.

Τρεις συνδυασμοί, ή δύο πολιτικές;

Χατζημάρκος για την έναρξη πτήσεων στο Αιγαίο: «Άνοιξαν νέοι δρόμοι, τα νησιά έρχονται πιο κοντά» Δήλωση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για την έναρξη πτήσεων που διασυνδέουν τα νησιά του Αιγαίου


Σε δήλωση προέβη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, για την έναρξη πτήσεων που διασυνδέουν τα νησιά του Αιγαίου.

Εξέλιξη που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που η χώρα μας εκπέμπει στην διεθνή επενδυτική κοινότητα χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος την έναρξη πτήσεων που διασυνδέουν τα νησιά του Αιγαίου από την Cycladic, σημειώνοντας ότι η ενδοσυγκοινωνία των νησιών βελτιώνει τη ζωή των κατοίκων τους και εμπλουτίζει καθοριστικά την τουριστική τους ταυτότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: